Vores løsning Af: GR 6A Caroline N. Lindblad, Cecilie Have Kudsk Ejnar Maare Søndergaard og Kamille Klysner. Liv i skoven: stisystemer af træbrædder, der.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen.
Advertisements

Hjerterum og opsøgende funktion
Svend Gønge-skolens værdier...
Overdrevet – et naturrum i byen
Et stykke med sødt, surt og skørt... - botilbuddet Stefanshjemmet evaluerer deres udbytte af projekt Implementering af Teknologi (IAT) 2011.
Inspiration til fotografering.
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Oplæg v Stine Liv Johansen, ph.d., Aarhus Universitet Opstartsdag i Skanderborg Lørdag den 22. januar 2011.
Vil du bide skeer med en gnaver?
Jørgen Danesboe’s Have.
Modul 3C Ideudvikling med anvendelse af principper som stimuli.
Skovøkosystem Målgruppe: Elever i folkeskolen Brugskontekst:
Kenneth Bøgh Andersen Hvis du skulle give et råd til en spirende forfatter, hvad ville det så være? Jeg kan give tre: Skriv, skriv og skriv! Det gamle.
Roskilde Tekniske Skole
FOKUS! På vores udvikling.
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Er mit barn klar til skolestart ?
I NABOSKABET.DK Børn og Unge. Naboskab i forskellige højder  Integration og sammenhængskraft i boligområdet handler ikke kun.
”Udsatte unge med Sjældne Diagnoser” Oplæg til Sjældne Diagnosers repræsentantskabsmøde d. 15.september 2006.
Måltidet – lyst og fællesskab
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Mølledammen Gode ting ved Mølledammen: • God Natur • Fiske muligheder • Forsamlingssted • Gåture • Ande fodring • Skovture • Hundeluftning.
Hvordan starte et projekt der sætter og Natur Teknik på dagsordenen i hverdagen i SFO´en En præsentation af Voel SFO.
Udeskole! Rønnebæk Skole..
Natur Der er alt for mange ting, vi går glip af
Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har givet?
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Program Opfriske de centrale værktøjer i Den motiverende samtale
Grundejerforeningen Lille Eskemosegaard Etablering af legeplads  Etablering af legeplads til børn i alle aldre som udnytter det skønne område uden at.
Trafik og beliggenhed i Øster Snede
Mit første spil Extreme Racing. Som det første, da jeg havde fået ideen til at lave et bilspil, lavede jeg bilen Jeg startede med at lave en rød kasse.
Naturskoven af i dag Hvorfor denne opgave! Forskellige skovtyper
Problemer eller udfordringer.
PULS - meget mere krop, bevægelse og læring Naur Sir Skole og Lyngbjerghus.
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x Læreplans.
DATO: NAVN: INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET * Teori og praksis i pædagoguddannelsen ›V. Lene Storgaard Brok, UCC og Lisbeth Haastrup,
Samarbejdsøvelse En lille øvelse, hvor man samtidig får lejlighed til at vise sin kreativitet.
Workshop 1 Integrering af et sundhedshensyn i udarbejdelsen af projekter og planer på det tekniske område.
Følfods historie Naturbørnehaven en lokal ide En gruppe lokale forældre udarbejder et oplæg til en skovbørnehave Forældregruppen præsenterer.
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Motionsrum på LYSTHUSBAKKEN i KNORRENBORG VANG for voksne og børn Et forslag (fra 2008) til ”Bedre Friluftsliv” fra Gang i Fredensborg.
Rasmus Nellemann & Søren Andersen 1.e Nordfyns Gymnasium.
Praktisk bekæmpelse af kæmpebjørneklo
Trivsel og boligform – en præferenceundersøgelse.
Oplæg d Ved Peter Kjøngerskov og Rune Carlsen.
De formår at integrere julemarkedet godt med omgivelserne, fordi de har valgt at ligge den på broen hvor mennesker bliver nød til at passere hvis det.
Lærings- og praksisfortælling
Velkommen til Green Field. Hvad er Green Field? På Green Field er alting muligt: Her er ingen restriktioner Her kan man udfolde sig Her er alle imødekommende.
Regnskoven i Sydamerika
Mølledammen Gode ting ved Mølledammen: God Natur Fiske muligheder Forsamlingssted Gåture Ande fodring Skovture Hundeluftning.
Michael Stoltze biolog, ph.d. og forfatter,
Modul 4A Ideudvikling 2&2 alene med en bunke blandede stimulikort (Spillet)
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x x.
De seks bedste billeder fra gruppen
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Mit rum Malene Brun Sabransky (LH230558). Ny legeplads for indskolingens børn (0-3 klasse) Hvad skal ”vores” legeplads indeholder? Fokus på en afgrænset.
Udvikling i Hørning!! For at Hørning by kan vedblive at være et attraktivt sted at bo, er det nødvendigt, at der sker udvikling i byen, og at byen vedligeholdes.
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
EVALUERING AF LÆREPLANER STJERNESKUDDET Natur og naturfænomener.
VÆKST OG BÆREDYGTIGHED EN NY POLITIK FOR BYLIV BYER & BYGNINGER I HOLBÆK KOMMUNE?
Kort intro Rekreativ skov for lokale, kommunen, turister For folkesundhed, bosætning og turistindtægter Gøre kommunen til grønt og blåt friluftsmekka.
TEMA 1 Kortlægning: Mobilitet i hverdagen
LEKTIE TIL : side 8 og side 28
Natur Ud i naturen Mystik Fare vild, sove ude i naturen
Strandbeskyttelse og klitfredning
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Strandbeskyttelse og klitfredning
Præsentationens transcript:

Vores løsning Af: GR 6A Caroline N. Lindblad, Cecilie Have Kudsk Ejnar Maare Søndergaard og Kamille Klysner. Liv i skoven: stisystemer af træbrædder, der fører én rundt i skoven og rundt om søen. Plads til løbere, gående, mødre med barnevogne, kørestolsbrugere og børn. Langs stierne: blomsterbede, bærbuske, frugttræer og krydderier → indbyder til alle sanser. Platform nede ved søen: liggestole, der vender mod solen. Stolene tager sit udspring af stierne. Mødesteder: adgang til grill, shelters og andre fællesaktiviteter. Inspiration til stisystemet og liggestole .

Vores idé - Stisystem - Platform/terrasse ved søen - Liggestole på terrassen og rundt om søen - Bakker – et mere kuperet landskab - Frugttræer, bærbuske, urtebede, skovbær og blomster. - Grill/bål plads - Shelters - Legeplads/ forhindringsbane

Detaljer Inspiration til ‘øer’, som stisystemet former, fungerende som blomster- og urtebede, men også til plantning af frugttræer og bærbuske. Visualisering af hvordan stisystemet ved søen i Østerby Skov kan komme til at se ud.

Det nuværende Østerby Skov Østerby Skov består lige nu af et stort areal af landskab, med en bakke, en sø, hvorom der er en grussti, og en masse marker. Der er blevet plantet en masse træer og om 7-10 år, vil der være dækket af træer, så det rent faktisk føles som en rigtig skov. Der er en parkeringsplads, et rensningsanlæg og et gammelt rensningsanlæg, som er ved at blive fjernet. Der er også et par bænke.

Fænomenologisk teori Fænomenologi: Østerby skov har ‘to stemninger’. Stemning 1 - det store åbne (bakken, markerne): en forladt stemning pga. de store åbne vidder, mangel på liv → føler sig alene, lille, udsat Stemning 2 - det indrammede (ved søen): Smukt landskab → føler sig omringet af træerne/buskene (naturen) og som en del af den. Østerby skov med vores idé: Det smukke landskab er bevaret → man bliver inddraget i naturen i sin færden og bliver samtidig ledt rundt i naturen, af stisystemet = får brugt alle sine sanser pga. vores bærbuske, frugttræer, blomsterbede og urter/ krydderier Genius loci: Vi inddrager landskabet kvaliteter - det indrammede, at føle sig som en del af naturen, som allerede er tilstede rundt om søen. Vi udbreder det til resten af arealet. Med vores terrasse ved søen, gør vi især brug af søens nuværende, smukke udsigt. Derudover er alt vores materiale af træ, så vi tager hensyn til stedets ånd ved at bruge naturmaterialer.

Samfundsfaglig teori Den sociale inklusion ✔ skabes af de sociale agenter ↑, fordi det fysiske sted (stisystemerne) skaber et engagerende, socialt rum med plads til den fysisk udfoldelse ✔ f.eks. stisystemerne; egnet til gå-, cykel- eller løbeture. I Tranbjerg: stor aldersspredning, men lighedspunkter, hvad angår erhverv, bolig og indkomst - ensartet livsstilssegment. DERFOR: Materialevalget; velkendt organisk materiale, som appellerer bredt. ↑ Medborgerinddragelse: ‘Højst’ konsultation/forsoning. → Evt. lade borgerne bestemme, hvad der skal plantes. Blomster-/urtebede tilegnet børnehavebørn.