Meritvejen til faglært status Betingelser Meritvejen er for voksne - alder mindst 25 år Der kræves mindst 4 års relevant erhvervserfaring inden for transport.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad er Meritvejen? Meritvejen er den direkte vej til at blive faglært og få svendebrev for erfarne chauffører og andre ansatte i transportbranchen. Være.
Advertisements

Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Praktikcentre – en nyskabelse i erhvervsuddannelsesloven
IKV i den politiske kontekst
Præsentation til forældremøder
Fra ufaglært til faglært på kort tid!
Vejledende samtale Helhedsvurdering.
Overgangsordninger Praktik- og uddannelsesrådgivningen januar 2013
Ude af 10. klasse, og hva’ så? l
Eventkoordinator Eventassistent
Mette Andersen SDE Ansættelse af elev. Mette Andersen SDE
Fra ufaglært til faglært på kort tid!. IKV – GVU • Individuel kompetence vurdering = IKV • Grundlæggede voksenuddannelse = GVU • 25 år, mindst 2 års.
Vejledende samtale og helhedsvurdering på SOSU Nord
EU Socialfondsprojektet
Hvem er jeg Hvad kan jeg Hvor skal jeg hen
Meritordninger på TURs område Er fastsat i uddannelsesbekendtgørelsen for indgangen transport og logistik. • 2.3. Elever, der har haft kørekort B i mindst.
Realkompetencevurdering i Danmark
Rekruttering af ambulancefolk
Meritvejen til faglært status Det almene modul Hvilke fag kan indgå: • Dansk • Naturfag • Fremmedsprog • Informationsteknologi, dele af faget indgår naturligt.
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Visitation til børne-ungdomspsykiatrisk afd.
Hvad er realkompetencevurdering?
Nyt fra TUR Fusion mellem HTS-A og DI TUR TEST – nu ”MULTITEST” Ny softwareleverandør fra august 2007 Grundlæggende kvalifikationsbevis – i drift Svendeprøverne.
Uddannelsesafklarende samtaler - hvordan er det gået? Mogens Bak Hansen, Arbejdsmarkedschef Jeanette Johansen, Teamleder Anders Ladegaard, Centerleder.
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
AMU som element i jobpakkerne Annette Ramsøe Kontor for livslang læring 19. August 2009.
Fem lærere på mentorkursus
U ngdommens U ddannelsesvejledning B ornholm Torvegade 7 1tv Kasse i finansministeriet STU - Status august 2012 Kommunikationscentret.
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
EUD reformen Voksensporet. Vad ved hvorfor Vad ved hvordan måske ikke.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Elevplankonference september
Fra ufaglært til faglært på rekordtid - Region Hovedstadens Uddannelseskonference d. 9. november 2012.
Meritvejen – Økonomisk beregning (Jess) Beregningerne er foretaget udfra finanslovsforslaget med ikrafttræden 2003 Beregningsgrundlaget pr. 1/ :
Institutionel struktur og organisering Ulla Nistrup,
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Elevplankonference september
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Erhvervsuddannelser.
UU Ringkøbing Fjord Ungdommens Uddannelsesvejledning
Udviklingsudvalg for metalindustriel bearbejdning og køleteknik Velkommen på EUC Nordvest Afdelingsleder Bente Homann 15. juni 2012.
Konference for det administrative personale Trin 1 afstignigsprøven - Rutebilchauffør 17. december 2007 Esbjerg Højskole.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
P ROJEKT : ” LÆREPLADSER TIL ALLE ” I T HISTED 14/
EUD-reform og unge i HTK. Erhvervsuddannelsernes store udfordringer 1.Færre unge søger ind på erhvervsuddannelserne, og søgningen direkte fra 9. og 10.
UP 2U UP2U-forløb for frafaldstruede unge
Bliv faglært i industrien – der er brug for dig Som voksen kan du blive faglært på kortere tid, end du tror. Se dine muligheder, og test hvor langt du.
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Seminar om efterværn i Ilulissat november 2010 vedr. Piareesarfiit i Grønland v/ Marie Pedersen u Den lokale erhvervsskole, daværende STI,
Projekt fra ufaglært til faglært. Work-shop Et samarbejde mellem Jobcenter Glostrup, Jobcenter Albertslund, CPH West og 3F, FOA og HK København.
EUD-reformen generelt Reformens betydning for ernæringsassistentuddannelsen Nyt fra FUE Ny FUE-hjemmeside EUC Syd - Praktikværtdag 8/9/
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
Netværksmøde for teamledere 11. september 2013, Roskilde Erfaringer med akutindsatsen i Jobcenter Lyngby-Taarbæk.
N-SN Diplomingeniør i Bæredygtig Energiteknik Studinævn for Energi N-SN
Voksenlærlingordningen. Hvorfor en voksenlærlingeordning?  Voksenlærlingeordningen startede i 1997 for at modvirke de begyndende balanceproblemer på.
VUC Roskilde – Uddannelser, facts og tal
Sundhedshjælperuddannelse med RKV.
Fra ufaglært til faglært
Program Trepartsaftalen Nyt om EUV
Kommunal ungeindsats Kortlægning af unge i Køge bugt
Erhvervsuddannelse for voksne - EUV
VEJLEDNING til faglærere
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Aftalt uddannelse via Industriens overenskomst
Information til virksomheden
Ambition: Flere skal vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse.
10. ved Kløften Velkommen til jer alle
Mulighederne i ungdomsuddannelserne - PowerPoint
Præsentationens transcript:

Meritvejen til faglært status Betingelser Meritvejen er for voksne - alder mindst 25 år Der kræves mindst 4 års relevant erhvervserfaring inden for transport Der skal altid indgås en uddannelsesaftale - varighed: mellem 4 og 12 måneder

Meritvejen til faglært status Tilbud og mulighed Det er et tilbud om at få planlagt resten af sit uddannel- sesforløb op til faglært niveau Det er en mulighed for de transportarbejdere, der har mange kvalifikationer i forvejen

Meritvejen til faglært status Hvad giver merit? Der gives merit for kørekort og certifikater Der gives merit for relevante uddannelser, eksempelvis AMU-kurser Der gives merit, hvis man har en anden faglig uddannelse og indholdet er relevant. Eks: Udlært mekaniker

Meritvejen til faglært status Hvad giver merit? Der gives merit, når man har lært gennem erfaring. Kvalifikationer fra det praktiske arbejde kan der også gives merit for Der gives også merit for relevante kvalifikationer opnået i fritidslivet

Meritvejen til faglært status Individuel kompetence- afklaring - IKA For at få merit skal man på et IKA-forløb Det tager fra 1 til 3 dage og gennemføres på AMU-centre og tekniske skoler Her afklares det, hvad man mangler af uddannelse og/eller praktisk oplæring for at blive indstillet til en svendeprøve

Meritvejen til faglært status IKA På et IKA-forløb modtager man vejledning om det videre forløb. Der laves en plan for, hvordan man kan blive faglært Hvis den resterende del af uddannelsen kan gennemføres på mellem 4 og 12 måneder, indgås der en uddannelsesaftale. Aftalen skal laves med en godkendt virksomhed.

Meritvejen til faglært status Uddannelsesaftalen og skoleforløbet Inden man indstilles til svende- prøve skal man på et 4 ugers svendeprøve-modul. Her forbereder man sig til den afsluttende prøve. For at blive faglært skal man gå op til en svendeprøve Det er den samme prøve som de unge går til

Meritvejen til faglært status Uddannelsesaftalen og skoleforløbet Man skal bestå svende- prøven og samtidig have alle de kørekort og certifikater, som uddannelsen indeholder Man får svendebevis når formalia er i orden

Erfaringsbaggrund Erhvervsliv – mindst 4 år i transporterhvervet AMU-uddannelse, Anden uddannelse, Militær Erfaringer i øvrigt – eksempelvis foreningsarbejde Svendeprøvemodul 4 ugers skoleophold afsluttende med svendeprøve Før meritafklaring Henvendelse i fagforening eller på uddannelsessted Henvisning til IKA IKA Individuel kompetenceafklaring Plan for evt. opkvalificering – evt. henvendelse til AMU- uddannelse eller VEUD eller anden uddannelse. Forslag til meritgivning – og plan for meritvej Uddannelsesaftale indgås Eventuelt AMU-kurser