Alkoholer Katrine og Renée Ethanol Ethanol er den bedst kendte alkohol, da det er den vi drikker. Ethanol er den bedst kendte alkohol, da det er den.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Termisk energi Generelt Væsker og faste stoffers varmefylde
Advertisements

Stoffer – hvad kan JAGG nu?
Den lille Mads.
Det sure, det salte, det basiske
7. Januar 2012 Hans Christian Engelbrecht
Thomas. B. Pedersen Lærer: Martin Glud
Termisk energi Anders og Patricia.
Bindingstyper. I løbet af 9. klasse skal vi arbejde med fire forskellige bindingstyper: Ionbindinger. (se dias 2-9) Kovalente bindinger (også kaldet.
Menneskets fald og genoprejsning
Mia bliver væk Serpil og Aishe Her er historien om Mia.
Hvis du på tænker at anvende medicin til en eller anden mindre sygdom og er i tvivl, kan du ? a) Flyve uden videre, og se, hvad der sker. b) Spørge på.
Om vand med ioner (ioner generelt til at starte med)
Lavet af Mia Kristina og Morten
Vand Problemformulering: Hvordan opfører vand sig?
om masseprocent, volumenprocent, promiller og genstande!
Rachel, Serna & Catharina
Vand En livets gave fra en kærlig Gud En fantastisk væske
Sket er sket … Og står sjældent til at ændre
El-bil 1919 El/Hybrid-bil. Prius batteri Litium celler Porsche hybrid.
Denne diasshow anbefales til alle personer som er dødtrætte af at modtage « blomster ».
Rytterne i Åbenbaringen
Vokse gennem venskab!.
Til finalen Lidt af hvert Alkoholer Navne Reaktioner Isomeri
Træning - Patching forberedelse
Rusmiddelundersøgelsen Ordrup Skole 9. klassetrin Skoleåret 2011 – 2012.
Elektrolyse af saltvand
Enzymer.
Skabelsen af livets molekyler (aminosyrer, sukkerstoffer)
Afstemning af reaktionsskema
Sundhedsprofil. Hvor gammel er du? Hvilket køn er du?
Kommune: Længde af undervisningen: Målgruppe af frontpersonale:
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Du ønskes en rigtig glædelig jul
Adskillelse af stoffer
Carboxylsyrer og Estere!
Udvidet problemformulering
Bindinger mellem atomer
En del af den organiske kemi
Af Josephine, Ida, Katrine, Medes og Øbo Dækker siderne
PROTEIN Af Leif D. Hansen.
SYNKRONISER DIN S3 SCANNER. At synkronisere sin scanner betyder at man sender data fra alle de scanninger man har lavet, ind til Nu Skins server, der.
Tablet med/uden overtræk
Før vi starter på alkoholer, skal vi lige kigge på alkanerne (olier) fra 8.klasse-bogen. Navnene på de forskellige alkaner er udgangspunktet for navngivningen.
Olie Ikke blandbare Vand Olie Ikke blandbare Vand ( hvis vi ikke bruger tricks… ) …… men DET GØR VI … !
Fedt, protein og kulhydrater
Atomer og molekyler.
Biomasse Fra Affald til Olie.
Hvor kreativt kan du bruge din viden og tænke om alkohol?
Gruppe Intro vi er tre elever som har valgt at skrive om en teknologisk formidling, hvor vi har valgt at lave en PowerPoint.
Hvorfor smider vi mad ud? Og hvordan skralder man?
Kemi - Naturfag 2015 Syrer og baser MRH - Tradium.
Kemiens verden: Opbygningen af stoffer ud fra atomer. Kemi handler om hvordan stoffer opstår. De forskellige stoffer vi omgås er alle opbygget af atomer.
Vand, salte og fedtstoffer
Se BL 6-05 og/eller spørge en flyvelæge.
Uden mad og Drikke... Organisk Kemi
Øl og mad tirsdag den 29. august 2017
Proteiner Sine Foder Nissen, foråret 2009.
SN – Fysik/Kemi – Hjemly Idrætsefterskole
20. september 2018.
Alkohol.
Fedt Sine Foder Nissen, foråret 2009.
ÅRETS GANG På minkfarmen.
V/Bent Okholm Hansen Intro til LAB-øvelser v/Bent Okholm Hansen
ÅRETS GANG På minkfarmen.
Kulhydrater Sine Foder Nissen, foråret 2008.
Salte i bageriet.
Salte i bageriet.
Præsentationens transcript:

Alkoholer Katrine og Renée

Ethanol Ethanol er den bedst kendte alkohol, da det er den vi drikker. Ethanol er den bedst kendte alkohol, da det er den vi drikker. Ethanol i øl, vin og spiritus er dannet ved en alkoholgæring, og derefter destillation, hvis der ønskes en større alkoholprocent. Ethanol i øl, vin og spiritus er dannet ved en alkoholgæring, og derefter destillation, hvis der ønskes en større alkoholprocent. Molekyleformen for ethanol er C 2 H 6 O Molekyleformen for ethanol er C 2 H 6 O Ethanol er en klar, farveløs væske, der koger ved 78°C. Ethanol er en klar, farveløs væske, der koger ved 78°C. Det er et godt opløsningsmiddel til stoffer, som ikke kan opløses i vand(upolære stoffer). Det er et godt opløsningsmiddel til stoffer, som ikke kan opløses i vand(upolære stoffer).

Destillationsopstilling

Methanol Methanol er den simpleste alkohol, fordi den er formelt dannet ved, at et hydrogenatom i et vandmolekyle er erstattet med en methylgruppe. Methanol er den simpleste alkohol, fordi den er formelt dannet ved, at et hydrogenatom i et vandmolekyle er erstattet med en methylgruppe.

Feromoner Molekyler, som dyr udsender for at påvirke artsfæller. Molekyler, som dyr udsender for at påvirke artsfæller. Det kan være for at advare mod en truende fare. Det kan være for at advare mod en truende fare. Eller for at gøre de andre opmærksomme på et stort madforråd. Eller for at gøre de andre opmærksomme på et stort madforråd. Eller det kan være hunner, der udsender kønsferomoner for at tiltrække hanner til parring. Eller det kan være hunner, der udsender kønsferomoner for at tiltrække hanner til parring. Hver dyrart har sine egne feromoner. Hver dyrart har sine egne feromoner.

Cycliske alkoholer Når man udskifter et hydrogenatom på en cycloalkan med en OH-gruppe, får man en alkohol Når man udskifter et hydrogenatom på en cycloalkan med en OH-gruppe, får man en alkohol Cyclopentan bliver til cyclopentanol.(C 5 H 9 OH) Cyclopentanol er en behageligt lugtende væske, der bl.a. anvendes som opløsningsmiddel i parfumer. Cyclopentan bliver til cyclopentanol.(C 5 H 9 OH) Cyclopentanol er en behageligt lugtende væske, der bl.a. anvendes som opløsningsmiddel i parfumer. Cyclohexan bliver til cyclohexanol.(C 6 H 11 OH) Cyclohexan bliver til cyclohexanol.(C 6 H 11 OH) Cyclohexanol er en tungtfordampelig væske, der fx anvendes som opløsningsmiddel i malevarer og tekstilfarver. Cyclohexanol er en tungtfordampelig væske, der fx anvendes som opløsningsmiddel i malevarer og tekstilfarver.

Sorbitol Anvendes som sødestof i fx tyggegummi (deraf kommer navnet Sorbits) Anvendes som sødestof i fx tyggegummi (deraf kommer navnet Sorbits) Findes i frugter fx. æbler Findes i frugter fx. æbler Opløses let i vand, men er næsten uopløselig i benzin (polært fordi der på hver carbonatom sidder en OH- gruppe) Opløses let i vand, men er næsten uopløselig i benzin (polært fordi der på hver carbonatom sidder en OH- gruppe) Molekyleformlen: C 6 H 14 O 6 Molekyleformlen: C 6 H 14 O 6

TAK TIL RenéeKatrineGærGlukose Kemi højniveau 2.g Data 3 Computer 7 & 8 ChemSketchPowerPoint Og sidst men ikke mindst…. TOM TOM