SUS konference – etik i det sociale arbejde. 9. januar 20152 14 SAND udvalg i dag Ca. 150 frivillige 67 boformer for hjemløse Ca. 2000 pladser i DK.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

V./ Leif Tøfting Kongsgaard, Væksthuset
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
GRAFISK FORTÆLLING 1.
Nonne historie.
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Hjælp der er en journalist i røret
FORSTÅ DIN NABO! VI ER FORSKELLIGE.
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Velkommen til. Visionen for SEE 20:10 Nyskabende og Tidssvarende En korpslejr skal være på spejdernes præmisser og en lejr som spejderne vil tænke tilbage.
Hvordan har du det? 2010 | Unge Disposition • Datagrundlag for HHDD2010 – unge • Fysisk helbred/trivsel - Selvvurderet helbred • Psykisk.
Afrejsebriefing 2013 Mødet med det fremmede
Hvad du har lært Dine nye mentaltræningsvaner. Du har nu lært dig selv bedre at kende som løber • Du er blevet mere bevidst om den tankevirksomhed der.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
FOKUS! På vores udvikling.
Tværsektoriel ledelse: Hvorfor, hvordan, hvorhen?
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Den urolige chef kigger på uret,
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
NDU Jan Jaap Rothuizen Pædagogik og etik NDU Jan Jaap Rothuizen.
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Albanigade 54E, 1. sal ● 5000 Odense C ● tlf: ● Frivillighed og foreningsliv sat på spidsen Hjerteforeningen, Region Midt.
Trygge og udviklende fængsler (og samfund) Samarbejde mellem indsatte, ansatte, ledelse, Kasper, mig og jer…
Ikke til at komme udenom… MJUK er etableret bl.a. på baggrund af støtte fra: Morsø HK, Nordvestmors boldklub, Ø. Jølby Borger og Erhvervsforening, Ø. Jølby.
Smileyen, som fik en ven.
Loven om forholdet til penge Matt 6,19-24
Hans Peter Wolsing iværksætterkoordinator SKYD IKKE DIG SELV I FODEN Nordjyske Medier 17. nov
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Hvor der er fokus på klimaet.
Kommunikation i samarbejdet mellem Mentor og Mentee
Å.
”Kaldet til kærlighed”
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
Livets Ord September 2009.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Problemløsningsheuristik I.1 Hvordan besvarer man sin problemstilling? I.Forstå problemstillingen 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved.
Fortællinger fra kanten
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Chefen ser fortvivlet på sit ur, og opdager at hans underordnede ikke er kommet til tiden, til at holde et meget vigtigt foredrag. På en konference, som.
Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.
Hvordan passer jeg på mig selv ?
Projektlederens rolle(r)
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Relationer – børn og voksne
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Lidelsens problem (teodicé)
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Forskelighed i dialog Partnere i politik Muligheder og udvikling.
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Børn og voksnes rettigheder.
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
Sådan bruger du præsentationen
Hvad kan vi gøre for at hjælpe søskende??
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Kære forældre i de nye 0.-klasser! Velkommen til skolen til jer og jeres børn. Velkommen til en snak om samarbejde.
SKYPE OG SSI (SIMPLIFIED SKYPE INTERFACE) OPLÆG OG KONKRETE EKSEMPLER PÅ HVORDAN VI BRUGER SKYPE (SSI) I HVERDAGEN PÅ DØGNTILBUD, SOM ET REDSKAB TIL ØGET.
Livet.
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
Præsentationens transcript:

SUS konference – etik i det sociale arbejde

9. januar SAND udvalg i dag Ca. 150 frivillige 67 boformer for hjemløse Ca pladser i DK

SAND er et socialt eksperiment –Inddrage dem i egen sag er vovet nok –Lade dem få medbestemmelse på tilbuddets udformning er omsonst –Magt avler modmagt –Gudsfrygt vs. lovgivning –Vi har lært at hjemløse gerne vil have indflydelse og kan magte indflydelsen. F.eks. siger man fra når det handler om ansættelse fordi det også pålægger et ansvar om evt. fyring 9. januar 20153

Naturvidenskabelige forsøg bruges ikke på hjemløseområdet –Kontrolgruppen får også en indsats –Forsøgsgruppen får en tilfældig indsats 9. januar 20154

5

Eksempler på misforståelser Støtten er betinget af boligen – støtten gives ikke efter behov Faste tider, hvor man kan få hjælp – modsat flydende og efter behov Borgeren skal være indstillet på at bo i lejligheden Generelt problem: Egen nøgle + egen lejekontrakt= Frihed fra kommunen=> destruktivt livsmønster I USA stiller man krav om at borgeren siger ‘ja’ til støtte – Kan det ske i DK? 9. januar 20156

Eksempler på misforståelser SKP’er ringer og spørger June om hun har hørt fra en borger? June: Jeg ved hun plejer at løbe tør for taletid sidst på måneden, men har du været ude ved hende? SKP: Ude ved hende? Nej, det har jeg ikke. Men det kunne måske være en god idé. Er det ikke lidt grænseoverskridende? Kunne du gøre det? June: Ja det kunne jeg godt, men nu er det ligesom dit ansvar at støtte borgeren MINDSHIFT 9. januar 20157

Konklusion Hvordan får vi mere kontrolerede sociale eksperimenter? Housing first løser ikke de individuelle problemer den hjemløse har Housing First løser ikke de strukturelle forhold, der arbejder imod os? Men politikerne tror de har løst problemet 9. januar 20158

Guruen selv „Housing First (...) may end homelessness but do not cure psychiatric disability, addiction or poverty. These programs (...) help individuals graduate from the trauma of homelessness into the normal everyday misery of extreme poverty, stigma and unemployment.“(Tsemberis 2010b) 9. januar 20159

GPS forsøg i Odense Formål: at kortlægge hjemløses ruter og rytmer mhp at lave nye hellesteder Værktøj: 20 gps’ere og en gruppe hjemløse Resultat: dots Etiske problemer: oplyst valg, teknologiske emplikationer, misbrug af data 9. januar

Fra forsorgshjem til forretning Kære Sand:-) Jeg skriver til jer fordi jeg bor på et forsorgshjem der hedder Godrum, og her sker en masse ting som ikke burde. kan i oplyse mig om hvor man kan klage over Godrum, og hvordan man gør? situationen her på farmen er så tilspidset at vi behøver hjælp udefra, da stedet styres som i et diktatur(mak ret eller skrid) hvor der sidder 3 på toppen og styre alt Jeg håber virkelig i kan hjælpe os. mvh A 9. januar

Eksponering af hjemløse - Cue cards 9. januar

Hvilke udfordringer har vi for at lave sociale eksperimenter? Stoler vi på brugernes dømmekraft? Enhedsmetode på hjemløseområdet, teknokrati og indbildning Beskæftigelse frem for social fokus Arbejdsmarkedets eksklusivitet Individualisering af problemerne Alf: ”Det er ikke så svært. I skal lytte til mig når jeg er ædru og gøre det jeg har sagt, når jeg er fuld.” 9. januar