Made by RoboGenius. Mette Mie ChristiansenClaus Davidsen Morten S. Jensen Susanne Andersen Jesper N. Jensen Robin K. Asmussen Nana S. Jensen Søren Melchior.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Energiforbrug og energikilder såsom Olie, Gas
Advertisements

Byggetilladelse - Pippi Langstrømpe
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Gammelheds-Philosophy
Livets Ord November 2008.
® - we shape your ideas Middelhavskrukker Forår 2009.
Historien om Jørgen Finke
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Økosystemer Et økosystem bruges til at beskrive et komplet miljø i naturen med alle levende organismer. Det første grundprincip i økologi er, at hver levende.
Thomas. B. Pedersen Lærer: Martin Glud
Vejret Vandet i luften.
Kaskelotten.
Klima.
Globale økosystemer.
Isen, vandet og vinden formede Danmark
Arnes vindmølle.
Made By RoboGenius Velkommen til vores præsentation.
Atmosfæren.
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
BP – dit og mit frihedsbrev. Muligt at leve et liv i frihed – pga
Simon Sjørup Simonsen Kolding 25. September
Naturfag 9.klasse Plan for i dag: Hvad består en menneskekrop af?
Evolution.
Vind og vejr - klima Klimaet er et gennemsnit af temperatur, vind og nedbør målt over 30 år.
Konsekvenserne af den globale opvarmning
Hvad er mikroorganismer?
Hvalhajen Der findes cirka 330 forskellige hajer. Hvalhajen kan blive op til 14 meter lang. Hvalhajen er verdens største haj. Den spiser plankton små fisk.
Hvad er mikroorganismer?.
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Energiforbrug og energikilder såsom Olie, Gas
Har klimaet ændret sig?. Har klimaet ændret sig? Jordens temperatur er steget: Temperaturstigning fra slutningen af 1800-tallet til 2005: 0,75 °C Temperaturstigning.
Matematik i 4 klasse.
Naturfag 9.klasse Kredsløbet.
Økologi.
Spørgsmål til Naturgeografi C
Regnskoven.
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
Made By RoboGenius Made by RoboGenius.
Orkaner.
Virker vi sammen? - Regionalsamlinger, februar 2011.
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Arktiske marine økosystemer – mikroskopisk liv driver havets fødekæde
Evolutionsteorien En teori om, hvordan livet udvikler sig. For at forstå den skal man lære følgende begreber: Fødselsoverskud: Der fødes flere unger end.
PROTEIN Af Leif D. Hansen.
Made by RoboGenius. Mette Mie ChristiansenClaus Davidsen Morten S. Jensen Susanne Andersen Jesper N. Jensen Robin K. Asmussen Nana S. Jensen Søren Melchior.
Lærings- og praksisfortælling
Made By RoboGenius Made by RoboGenius.
Repetition - naturfag © Tommy Rasmussen.
Mette Mie ChristiansenClaus Davidsen Morten S. Jensen Susanne Andersen Jesper N. Jensen Robin K. Asmussen Nana S. Jensen Søren Melchior.
Fedt, protein og kulhydrater
Regnskoven i Sydamerika
Skønhedsprodukter.
Lavet af Sofie Holland Søndergaard og Michela Svartzengren
Made by RoboGenius hours travel 7000 kilometers.
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
HANS CHRISTIAN ØRSTED Lavet af: Emil og Astrid. FAKTA OM H.C ØRSTEDS LIV Hans Christian Ørsted han vidste ikke hvad han skulle bruge sit elektromagnetismen.
Leonardo da Vinci.
Leonardo da Vinci.
Guds kærlighed er stærke, milde hænder 1, S1 Guds kærlighed er stærke, milde hænder, som dækker dig med miskundhed og fred. Guds kærlighed dig ud i livet.
Marin Biodiversitet Udfordringer og muligheder Marianne Holmer Biologisk Institut Syddansk Universitet.
Rent vand og sanitet. Vand  Landområder =82% der har rent vand  Byområder =96% der har rent vand  Så mangler over en 1/3 af verdens befolkning stadig.
Tropisk.
Jordens historie Fra big bang til nu.
Vejr, vind og luft.. Hvordan opstår vejret? Hvor kommer vinden fra?
Om energiomdannelser, energikilder og energibehov
Klima under forandring
Stråle-Simon og jagten på de sure kræftceller
indlandsisen smelter oversvømmelser
Vistfrøði Økologi.
Vistfrøði Økologi.
Præsentationens transcript:

Made by RoboGenius

Mette Mie ChristiansenClaus Davidsen Morten S. Jensen Susanne Andersen Jesper N. Jensen Robin K. Asmussen Nana S. Jensen Søren Melchior Made by RoboGenius

Koraller Golfstrømme n Bølgekraft Dykkervilkår Emnevalg: Made by RoboGenius

Hvad vil vi vide om koraller? Levevis? Fødekæde? Trusler mod koraller? Hvad kan vi gøre for at beholde koraller? Mennesket betydning for koraller? Formering? Hoved-emne: Made by RoboGenius

En koral er et dyr. Et dyr der er nært beslægtet med søanemonerne. Koraller findes både som bløde hornkoraller og som hårde stenkoraller, der har et indre skelet af kalk. Det er de hårde stenkoraller, som danner de meget store og flotte rev. En koral lever i et meget tæt samarbejde med de tropiske mikroskopiske alger. Algerne lever i et stort antal, inde i korallernes bløddele, som er med til at give korallernes farve, og deres liv. Algerne lever, som alle de andre grønne planter, ved hjælp af sollyset, som de bruger til sin formering, ved at omdanne kuldioxid til levende væv. Hvad er en koral: Algerne dækker langt den største del af korallernes energibehov, og er med til at giver korallerne fred og husly til algerne. Algerne er egentlig forpligtet, fordi hvis korallen dør, så dør algen også, og hvis algen dør, så mister vi korallerne før eller senere. På grund af algernes lyskrav, kan korallerne kun vokse nær havoverfladen. Da der er mest lys. De fleste koral rev ligger i ret lavt vand, og størstedelen findes fra meters dybde, men de kan også godt findes, helt ned til 70 metersdybde. Det er forskelligt fra levested til levested. Made by RoboGenius

Trusler mod korallerne ?: I hele verden er koralrevene stærkt truede. Også de koraller i Danmark. Udviklingen af verdens koralrev har taget mange millioner af år, at opbygge. Men det har dog kun taget få årtier at ødelægge mere end 25% af verdens koralrev. - En af de værste trusler mod tropiske koralrev kommer fra det store antal mennesker, som flytter ud til de tropiske kyster, hvor de udgør en alvorlig trussel for korallerne, da forurening fra husholdnings- og industrispildevand samt minedrift og landbrugsproduktion truer den økologiske balance på koralrevene. - Det høje CO2-indhold i atmosfæren udsætter faktisk korallerne for højere temperaturer og mere ultraviolet lys. Det betyder, at korallerne afbleges og i værste fald helt dør. I år 1998 førte det til, at 16 pct. af verdens koralrev gik til. - Nogle fiskere er også med til at ødelægge koralrevenes økologiske balance. For nogle af de hårde fiskemetoder som dynamit- og giftfiskeri (cyanid) er udbredt, og er med til at ødelægge balancen. - De voldsomme fiskerimetoder nedbryder korallerne som levende økosystem og efterlader en ufrugtbar undervandsørken, som gør at de har svært ved at formerer sig. Eller når fx mennesker bygger noget ude ved kysten, og smider alt jord og ler ud i kystvandene, kvæler de korallerne. - De mange hensynsløse turister er også med til at ødelægge koralrevene, når de f.eks. træder på korallerne under snorkning eller tager dem med hjem som souvenirs. Korallerne er til at beskytte, og ikke til at pynte i hjemmet. Made by RoboGenius

Her i Danmark findes der også en del koraller. Men de er ikke ligeså synlige som dem ude ved den tropiske kyst. De danske koraller er som et stykke hvidt kalk, med nogle små lufthuller. Også i de danske og nordiske farvande er koralrevene under pres. Det siges, at pct. af koldvandskorallerne i de farvande er ødelagt eller skadet af bundtrawling. Truslerne i Danmark ?:

Made by RoboGenius

Korallerne og deres betydning ?: På verdensplan er ca. 350 mio. mennesker afhængige af koralrevene som spisekammer. Befolkningerne langs de tropiske kyster er stærkt afhængige af de turismeindtægter, som sunde koralrev kan frembringe. Koralrev beskytter kysterne, da revene udgør en naturlig fysisk barriere. Selvom koralrev blot udgør 0,2 pct. af klodens havbund, er koralrev hjemsted for en fjerdedel af alle havets dyrearter. Tusindvis af dyrearter er direkte afhængige af korallerne som skjulested og som fødegrundlag. Made by RoboGenius

Hvad kan vi gøre for at beskytte/beholde korallerne ?:

Hvor findes korallerne henne ?:

Hvad gør korallerne ?:

Made by RoboGenius

Det er kun stenkorallerne, som kan lave koralrev. Og de findes kun i troperne. Selv om der findes koraller i de fleste af verdens have, har koralrevene en langt mere begrænset udbredelse Da det kun er stenkoraller, som kan danne koralrev, må der være særlige omstændigheder, som begrænser netop stenkorallernes udbredelse.