ClioOnline – den humanistiske pakke. SOSU Nyk. F.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Advertisements

Læsning i danskfaget i Island
Hvordan arbejder jeg som underviser så jeg er med til at skabe læring?
24. november 2006 Lærerseminar Disposition •Soldaten i centrum •Vigtigt om læring •Din rolle i undervisningen •”Hvad vil jeg som skolechef tilbyde?”
Skolen år 2016 * Mark Prensky Digitale indfødte * Digitale indvandrere
På vej mod det pædagogiske udviklingscenter Bjerringbro Jørgen Schirmer Nielsen På vej mod det pædagogiske udviklingscenter.
Naturfag på Social- og Sundhedsskolen
Hvad er succes ? Enkelt forklaret.
Intern kommunikation – hvordan arbejder vi mere bevidst med den?
Nåede vi målet? podcasts Evaluering - eleverne • 1. Giver det at podcaste boganmeldelser eleverne mere lyst til at læse bøger? – a. Samlet set.
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
We make your teaching go digital
GODE IWB RÅD TIL UNDERVISNINGEN  Det skal ikke (kun) være lærerens tavle  Altid være på nettet – så der er plads til at være impulsiv og søge på nettet,
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
+ Danskkursus Storutjarnarskolí November 2011 ”Dansk ud af bogen” Hvordan kan vi supplere undervisningen med IT og (ikke goggle.com)
Politisk fokus 2009 En inkluderende folkeskole - også for børn med ordblindhed årsmøde 2009 Stella Steengaard 1 Under indtryk af det forestående kommunalvalg.
Hvad er en brugergrænseflade
iBøger og didaktisk design
Grundholdninger •Professionelle websider med indhold der passer til formålet •Sørger for nem opdatering og vedligeholdelse.
Opgave valg: Opgaveoplæg nr. 2 Information.
ScienceLab -Et naturfagligt samarbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune.
Kollegavejledning - indgange • Fag, medier og Faghæfte 48 • Skolekultur og mediekultur • Skolekultur og vejlederkultur • Skolebiblioteket som rum og funktion.
Easy Correct Glem den røde tusch og de ulæselige kragetæer!
Fortæl om din seneste succes i klasseværelset. Hvordan påvirker fraværet de klasser, du underviser?
Lidt om danskundervisningen Sådan skal I helst ikke se ud efter endt undervisning!
6 år med JPCK og hvad så nu? Annette Eickhardt marts 2011.
De gode værktøjer i ElevIntra
Kompetencematrix Digitale kompetencer
BYOD - Løjtegårdsskolen ”It har meget lille betydning for forandringer på kort sigt. Men på lang er it medvirkende til store forandringer i vores måde.
Den gode fremlæggelse Præsentationsteknik.
Turen går til Kina! - Summer school. Hvad er summer school? For eleverne: årige fra hele området - Klasser på ca. 30elever - Første møde med en.
Rubrik. Rubrik Rubrik Artiklens overskrift hedder i avissprog rubrikken. Rubrikken fortæller, hvad artiklen handler om og giver læseren lyst til at.
En kogebog Synopseprøven i dansk.
For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet for dato og ”Enhedens.
JOB TILBUD Et ledende internationalt firma med kontorer på Bahamas leder efter : En Direktionsassistent med følgende kvalifikationer : - Ingen erfaring.
Praktikvejleder træf Tirsdag den 28/
Hvorfor dette initiativ?
Kildekritik Niveau 3 for MVU. Om nødvendigheden af kildekritik.
Kildekritik Niveau 1 for folkeskolens afgangsklasser.
Tak til Danmarks Lærerforening for samarbejdet
Planlægning, proces og evaluering
Fra vidensdeling til produsage Kursisten som vidensproducent.
Birgit Mikkelsen FC FIRST CLASS. Birgit Mikkelsen FC Hvad? Hvordan?
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
Skolebiblioteket Materialer Undervisning Informationer Oplevelser Viden Kultur Vejledning mv.
Digitalisering Et projekt på Frederiksberg Seminarium.
Læsning.
Grænseløs læring Virtuelle valgfag. Hvem deltager? Undervisere og elever på valgfag i to uddannelser: Pædagogisk assistent (PAU) Social- og sundhedshjælper.
Pædagogisk it (pæd-it) Case fra Søndervangsskolen i Hammel som vandt e-læringsprisen i Uddannelsesinstitutionens tilrettelæggelse af uddannelsen.
SCIENCETALENTER – de gode kan blive de bedste. HVORFOR SATSE PÅ TALENTERNE? ENHEDSSKOLEN ”hvad ikke alle kan lære, må ingen lære…”
Objektorienteret Netværkskommunikation Præsentation 28: Eksamen.
JOB TILBUD Et ledende internationalt firma med kontorer på Bahamas leder efter : En Direktionsassistent med følgende kvalifikationer : - Ingen erfaring.
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
Overvejelser for elevernes brug af IT og mobiltelefoner på Østervangsskolen.
Om indsatsteori.
Arkitektur Den ultimative legeborg. Hvad vil vi ? Idé udvikling Brain storm Idé sortering Skitser Bygning rum Stemningen.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Flemming B. Olsen, Tornbjerg 1 Lektier - i ny didaktisk belysning.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Politiworkshop. Humor. Præsentation. Målsætning. Hvad kan vi nå af klasser. 1., 3., 6. og gerne 8/9. klasse. Positive oplevelser med politiet. Præge børnene.
EVALUERING AF LÆREPLANER KRUSEDULLERNE Sociale kompetencer.
Skriv avis …med mobil, www og tekstbehandling Lavet af Mette Rabæk og Signe Sloth It- færdighedsniveau: For skolens ældste klasser.
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Workshop for it-supportere i Moodle og PraxisOnline 23. oktober 2015
PraxisOnline workshop for Pædagogisk X 25. september 2015
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne
SIP3: Differentiering Temaer
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne
Præsentationens transcript:

ClioOnline – den humanistiske pakke

SOSU Nyk. F.

Hvad kendetegner en sosu-elev?  Mellem år  Har varierende erfaring med skolegang  Har ofte problemer med at læse og stave

Og hvad drejer det sig om?

Især

 Temaer  Niveauopdelt  Oplæsning af tekst  Billeder  Medielinks  Faktabokse  Aktiviteter  Litteraturlister  Oplevelser

 Temaer  Niveauopdelt  Oplæsning af tekst  Billeder  Medielinks  Faktabokse  Aktiviteter  Litteraturlister  Oplevelser

Et par tanker om formidling  Sæt dig i undervisernes sted – én til én  Kontaktflader til underviserne Inspirationsmails IT-undervisning Pædagogisk råd Gruppemøder Intranet  Ren afpresning Fortæl det til eleverne Fortæl det til lederne

’Bøvlerier’  Uni-login  Hvorfor bruge folkeskoleretorik?  Hvad med en ’skaf’-funktion via litteraturlisten?

Til eftertanke  Hvordan vedligeholdes interessen?  Hvornår er det ikke nødvendigt at reklamere mere?  Hvornår er det en succes? Skal alle absolut bruge alting?