Medborger- skab og uformel læring Overgang og samarbejde mellem skole og klub Inklusion og rummelighed i klubberne Opsøgende og forebyggende arbejde Samarbejde.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Foreningsudviklingstesten
Advertisements

Lederkonference Holdbar ledelse – i pædagogisk praksis
Set i forældreperspektiv
Hvad er LP- modellen? En model til pædagogisk analyse og tiltagsudvikling udviklet ud fra forskningsbaseret viden. Lærerne tager udgangspunkt i udfordringer.
SÆT MEDBORGERUNDERVISNING PÅ SKOLESKEMAET!
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Lektor Rasmus Fink Lorentzen
LP-MODELLEN LP-modellen Hamar uge Mandag aften
Præsentationsskabelon til Forpremiere 26. februar 2013 UDFYLD KONCEPTNAVN.
Inklusion i Børneinstitution Højme
Ved psykolog Lena Højgård Isager Psykologhuset Kognitivt Fokus
Helhed og sammenhæng i arbejdet med børn og unge Fra ord til handling
Den brændende platform
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Midtvejsstatus for pilotprojektet LP-modellen i det kommunale dagtilbud Octavia, Roskilde 14.september 2010 kl Pia Guttorm & Ole Hansen.
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
Velkommen til SKJOLDHØJ FORSAMLINGSHUS. Historien om Mahmoud Hvordan var det engang……
Velkommen til Absalonskolen i Holbæk
1 Vejlednings- opgaven Tirsdag aften v. Adjunkt Martin Finderup Andersen.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Relationer – børn imellem
Medborger- skab og uformel læring Overgang og samarbejde mellem skole og klub Inklusion og rummelighed i klubberne Opsøgende og forebyggende arbejde Samarbejde.
Øjenstyringscomputer – og hva’ så? Familieweekenden d september 2014 Center for Rett Syndrom.
1 Vejlednings- opgaven v. projektleder Martin Finderup Andersen.
Hvad er LP-modellen? LP-modellen er udviklet af professor Thomas Nordahl 3-årigt forskningsbaseret projekt En model til pædagogisk analyse og handleplaner.
Klar til selvevaluering Inspirationsmateriale til en pædagogisk dag.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Dagsorden 1.netværksmøde matematik
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Medborger- skab og uformel læring Overgang og samarbejde mellem skole og klub Inklusion og rummelighed i klubberne Opsøgende og forebyggende arbejde Samarbejde.
Ældre, IT og læring. Ældre tæmmer teknologien..
Velkommen til KUP-workshop. Hvad skal vi lære i dag? Hvad er aktivitetsudvikling Hvordan aktivitetsudvikler man Hvorfor aktivitetsudvikler man.
Overblik over afkast/resultat mål ifm. klubpolitikken Klub- politik - Udvikle og styrke det gode ungdoms- liv Overgang skole og klub Samarb.aftale vedr.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Kommunikationsstrategi – det gode samarbejde Skjoldhøjområdet.
LP-MODELLEN Vejlednings-opgaven Tirsdag aften
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
6 ugers selvvalgt kursus for nyledige pædagoger Med forbehold for ændringer i kursusplanen!
Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” - når vejen dertil er gennem vores pædagogiske praksis.
LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER
Inklusion: Workshop 2 ”Mangfoldighed skaber værdi” - modeller for organisering af inklusionsarbejdet på efterskolerne HUI LI, (CAND. MAG I PÆDAGOGIK OG.
Hvad gør det gode godt? Konference for dag- og fritidsinstitutioner Opsamling – og tilbageblik på dagens udbytte Den 19. november 2007 Kulturhuset i Farum.
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
LIVSPARAT. LIVSPARAT har 3 hovedformål NR 1 At give eleverne redskaber og læring, der hjælper dem i deres personlige udvikling, så det smitter positivt.
Den 29. september 2009 FURESØ SÆTTER LYS PÅ BØRN OG UNGE VELKOMMEN TIL KONFERENCE OG UDSTILLING De gode overgange – det vi vil.
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
Kursus i pædagogfaglig ledelse af social inklusion og facilitering af aktionslæring 25. marts 2015 Afrunding ved Birgit Lindberg, dagtilbudschef.
Introduktion til øvelsen ”Bidrag til kerneopgaven” Formål med øvelsen Forberedelse Indledning Runde 1 Runde 2 Runde 3 Afslutning på øvelsen 2.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Måleredskaber i dagtilbud En guide til at vurdere og vælge redskaber til måling af læringsmiljøkvalitet i dagtilbud Juni 2017 Måleredskaber i dagtilbud.
Læring gennem registrering og indberetning
til KLUB ROSKILDE MIDT ØSTERVANG
Aktionslæring og forløbsskema – ligheder og forskelle
Faglig Udvikling i Praksis Teknologi
LEGO – BuildToExpress 1. Hvem er du? Byg
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
AP-Møller projekt: Øget læring og inklusion gennem synlige mål og kvalificering af praksis i skolen – Læring, der ses Pia Gelardi og Julie Aarø-Hansen.
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Bevægelse, læring og trivsel - TLY
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Personalemøde – opfølgning på MTU
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
SUMO - analyse.
Øvelse: Handlemuligheder
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
RRR Modellen.
Præsentationens transcript:

Medborger- skab og uformel læring Overgang og samarbejde mellem skole og klub Inklusion og rummelighed i klubberne Opsøgende og forebyggende arbejde Samarbejde mellem Klubber og foreninger 2. implementeringsplan 1. implementeringsplan Det gode ungdomsliv Samarbejde og Tværfagliglighed Inklusion og Forebyggelse Klubpolitikkens 3 målsætninger

Temaer på netværksmøderne 1.Netværksmøde-runde: Udfordringerne i fritidsklubben 2.Netværksmøde-runde: Mulighederne i ungdomsarbejdet 3.Netværksmøde-runde (i dag): LP modellen som mulig redskab i klubberne 4.Netværksmøde-runde: Medarbejderudvikling i forbindelse med den personlige rygsæk.

LP-modellen LP betyder: Læringsmiljø og Pædagogisk analyse LP-modellen er forskningsbaseret og er en systematisk analysemodel. LP-modellen bygger på en systemisk tilgang (systemisk teoriforståelse) Metoden er indført på skolerne i Roskilde Kommune (ca skoler på landsplan) Metoden bruges ikke i klubber (endnu)

LP-modellen Der kigges på hele konteksten omkring barnet/den unge Barnet/den unge er ikke problemet, problemerne opstår/vedligeholdes i samspillet mellem forskellige faktorer, så det er dem der kigges på Husk at medarbejderne er en væsentlig faktor, når man kigger på konteksten Metoden bruges ikke på alle udfordringer, men på udvalgte

LP-modellen – mødet i dag Vi kan (og skal) ikke gennemgå hele metodikken/modellen Vi kan afprøve de væsentligste tilgange (mest for dem der ikke var på workshoppen) Vi skal mene noget om metodikken Hver netværksgruppe kan/bør dele sig i tre og arbejde med en af de tre cases

Arbejdet i dag – case’ne Problem eller udfordring –Med udgangspunkt i den valgte case, udpeger I et problem/udfordring Mål – hvad vil I gerne opnå –Hvad skulle gerne være sket, hvis det skulle være bedre? Brug ikke ret lang tid på dette – det er metoden der er i fokus

Arbejdet i dag – case’ne Find opretholdende faktorer –Hvad er med til at problemet vedligeholdes? –Tænk denne øvelse som en slags brainstorm, I skal ikke være helt enige Præsenter det for hinanden –Opdagede man noget, en refleksion eller andet? –Kan det bruges til noget og til hvad?

Opsamling og materiale :