Gratisprogrammer i matematikundervisningen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Aktivitet – hvor/hvornår: Videns- og erfaringsseminar i Middelfart, lørdag den 19. marts. MKR var der sammen med Pia fra Herredsåsen og Claus fra Rynkevangen.
Advertisements

10. ved Kløften EDB og Terminsprøve.
PPR og Samarbejdet om børn som mistrives
I forbindelse med integration af it i matematik Steen Groðe.
Matematik og IT Helsingør Den 4. august.
Andreas Nielsen – Kalbyrisskolen  Matematiklærerens tænkebobler illustrerer, at matematikundervisning ikke udelukkende handler om opgaver, men.
Matematik årsplan for 3.x
Undervisningsevaluering i matematik
Velkommen til workshoppen
Velkommen til matematikkonference 7/3-13
Tegn en cirkel med diameter 10 cm – kun med brug af papir og blyant!
HADERSLEV KOMMUNES 10.KLASSECENTER ved Kløften Skriftlige prøver Haderslev Kommune – 2013 Skriftlige prøve.
Fælles Mål 2009 – konklusioner
GeoGebra Som basis for den daglige undervisning i C-niveau og B-niveau
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Kreativ digital matematik
5. dec. 2006Lis Lundby1 Bundet prøvefag 9. klasse – altså obligatorisk: Prøven i matematik består af to selvstændige dele med selvstændige karakterer •Matematiske.
10. ved Kløften EDB og FS10 – prøve Maj 2014.
De nationale test Dette oplæg er målrettet mod forældre og har fokus på tre områder: Formålet med de nationale test Testenes funktion og indhold Brug af.
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
Bundet prøvefag 9. klasse – altså obligatorisk:
5. dec. 2006Lis Lundby1 Bundet prøvefag 9. klasse – altså obligatorisk: Prøven i matematik består af to selvstændige dele med selvstændige karakterer Matematiske.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Koordinatsystemet Y-aksen 2. aksen X-aksen 1. aksen.
Matematik afgangsprøve 2013
Matematik. Matematik er et grundfag på 75 lektioner. Det er bestemt af de faglige udvalg indenfor de enkelte håndværksfag hvilke grundfag eleverne skal.
Workshop Helsingør den 4. august.
Alice’s undervisningsforløb. Indhold Valg af forløb Overordnet beskrivelse Strukturdiagram.
Matematik i 4 klasse.
Matematik i gymnasiet Graph.
Procesorienteret brug af regneark
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
CAS i matematikundervisningen Middelfart
Matematik og IT uden matematikprogrammer
UCN Aldersspecialiseringerne. Hvad står der i studieordningerne Under afsnittet ”Deltagelsespligt” I løbet af studieåret udarbejdes der 4 fagdidaktiske.
Areal og bestemt integral
SamfundsCup TIDSPUNKTPROGRAM Indtjekning og velkomst samt kort præsentation af SamfundsCup, årshjul og årets tema ved projektledere.
Generel introduktion til EC
LINEÆR FUNKTIONER MATEMATIK A.
Brandbjerg sommerkursus 2008
EDB og terminsprøve – prøve
Fælles mål 2009 Isboden.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
2. gradsfunktioner.
FFM og årsplaner Vemmedrup
Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Velkommen til.
Obligatorisk selvvalgt opgave
Træning af mundtlighed årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Mundtlig matematik eksamen
Matematik A på hhx v/fagkonsulent Marit Hvalsøe Schou.
SO1.6 (Det kulturelle område, del 2): SPROG OG KOMMUNIKATION
Konference om mundtlige prøver PRØV! Et program til de mundtlige prøver.
Matematiske kompetencer - hvad og hvorfor? DLF-Kursus Frederikshavn Eva Rønn UCC.
Modellering og digitale værktøjer i matematik oktober 2015Niels Jacob Hansen - UCSJ1.
WORKSHOP 1C, DLF-kursus, Brandbjerg Højskole, den 25. november 2015.
ANDENGRADSLIGNINGS LØSER Excel Simpel Programmering 9-10 klassetrin.
Matematik og IT Læringscenter Randers v.fagpiloterne i Matematik.
Nyt om test og prøver Matematik i marts Sorø Den 26. marts 2015 Marts 2015 Niels Jacob Hansen - Læreruddannelsen UCSJ 1.
PRØV! Et program til de mundtlige prøver Forlaget MATEMATIK
Matematikkens dag Andreas mogensen.
FA-mik misilitsitsisarnerit FA prøver
It i folkeskolens matematikundervisning
Naturfag.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Velkommen til fagligt samspil
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Gratisprogrammer i matematikundervisningen 27/9 2011 Gratisprogrammer i matematikundervisningen

Program Velkommen – oplæg til dagens arbejde. Citater fra Fælles mål 2009. Forløb 1 WordMat Math 4,0 Graph INFA Forløb 2: GeoGebra Evt. andre programmer. Opsamling og ideudveksling

Den afsluttende prøve: Kære Alle Til afgangsprøverne i matematik FSA og FS10 december 2011 er planen, at der til prøverne udsendes en USB-nøgle eller en CD med et regneark, som kan bruges ved løsning af nogle af opgaverne. Dette vil også blive beskrevet i nyhedsbrev til skolelederne, som udsendes i forbindelse med skolestarten. Der vil i løbet af kort tid blive lagt 12 eksempler på brug af regneark i matematik ud på nettet., så eleverne har mulighed for at se, hvordan man kan anvende regneark til løsning af matematiske problemstillinger . Husk spørg, hvis der er noget som er uklart Med venlig hilsen Annette Lilholt Pædagogisk konsulent - Matematik og Naturfag

Slutmål: undersøge, systematisere, ræsonnere og generalisere i arbejdet med matematiske problemstillinger…..

(Trinmål efter 3. klasse) Geometri: undersøge og eksperimentere inden for geometri, bl.a. med brug af it ……

Trinmål efter 6. klasse Matematiske kompetencer: kende, vælge og anvende hensigtsmæssige hjælpemidler, herunder konkrete materialer, lommeregner og it, bl.a. til eksperimenterende udforskning af matematiske sammenhænge (hjælpemiddelkompetence).

Trinmål efter 6. klasse Geometri: Matematiske arbejdsmåder: bruge it til at undersøge og konstruere geometriske figurer . Matematiske arbejdsmåder: undersøge, systematisere og begrunde matematisk med mulighed for inddragelse af konkrete materialer og andre repræsentationer samt ved brug af it

Trinmål efter 9.klasse Kompetencer: kende forskellige hjælpemidler, herunder it, og deres muligheder og begrænsninger, samt anvende dem hensigtsmæssigt, bl.a. til eksperimenterende udforskning af matematiske sammenhænge, til beregninger og til præsentationer (hjælpemiddelkompetence).

Trinmål efter 9. klasse Geometri: Matematiske arbejdsmåder: bruge it til tegning, undersøgelser, beregninger og ræsonnementer vedrørende geometriske figurer Matematiske arbejdsmåder: forberede og gennemføre mundtlige og skriftlige præsentationer af eget arbejde med matematik, bl.a. med inddragelse af it undersøge, systematisere og ræsonnere med henblik på at generalisere

Fra Matematik FSK 31/1: Hej jeg vil gerne vise mine elever hvordan man beregner skæringen mellem to vækstfunktioner, altså efter hvor mange terminer funktion 1 og 2 er lig med hinanden. Eks. 15(1,0275)^n = 16(1,022)^n Hvordan gør man det? Venlig hilsen Casper Simonsen, Helgenæs naturefterskole

Forslag samme dag fra HC Hansen Men vil det hjælpe eleverne?

Grafer - vækstfunktioner  Hvornår er Tokyo og Delhi lige store? I 1988 var forventningerne til det nye årtusinde, at Tokyo i år 2000 ville få et indbyggertal på 20 mio. med en årlig vækstrate på 0,5 % og Delhi et indbyggertal på 13 mio. med en vækstrate på 4,6%.  En problemstilling kunne være: Hvornår vil de 2 byer være lige store? 

Grafer vækstfunktioner – negativ vækst:  Hvornår døde Gravballemanden? Når en levende organisme dør, vil andelen af C14 (kulstof 14) henfalde efter forskriften Da Gravballemanden i 1952 blev fundet, var der 76% C14 tilbage. Hvornår døde han?

Tilfældige tal i GeoGebra Skriv i et celle Tilfældigmellem[1,6] . Bemærk: Du skal kun skrive =tilfældigmellem, så kommer der automatisk en kantet parentes, som du skriver intervallet i. Tryk på F9 flere gange. Hvad sker der? Til et amerikansk lotteri skal der trækkes lod mellem tallene til 3 gevinster. Løs det med regnearket. Lav et regneark, der på en gang kan simulere 100 møntkast.

1. Problemstilling: En rombes areal kan finde som det halve produkt af diagonalernes længde. Hvordan kan det begrundes? Her et visuelt bevis ved hjælp af parallelforskydning. Link: http://www.youtube.com/watch?v=1oDlTW8k8sA

2. Problemstilling: Et fastland og en ø deler fiskerettigheder efter princippet ”den der bor tættest må fiske”. Hvem må fiske hvor? Link: http://www.youtube.com/watch?v=KX1_px0D8e0