Vedtaget af Byrådet den 7. oktober 2013

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tak for invitationen til Vandrådets møde
Advertisements

Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
8. december 2010 på Egegård Skole
Bly i drikkevandet I 2011 var embedslægen involveret i en sag i Tønder om bly i drikkevandet Embedslægen kontaktede bl.a. Sønderborg Kommune – havde.
Orientering fra Vandforsyningsmyndigheden Kontaktgruppemøder oktober og november 2013.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Klimatilpasning – nye.
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Vand- samarbejder Sanne.
Grenaa & Anholt Vandforsyning a.m.b.a.
vlp1 Velkommen til Generalforsamling Foerlev vandværk Tirsdag kl Kulturhuset.
Hvorfor skal spildevand renses
Beredskabsplan Det er alene bestyrelsens ansvar
Carbon20 projektet i Green Cities Kommunerne. CARBON 20 | 28. FEBRUAR | 2011 | INDLÆG | DEN GRØNNE DAG Carbon20 projektet har til formål: - at udbygge.
KVO repræsentantskabsmøde Torsdag den 15 april 2010 Kontaktudvalg for vandværker i Odense og omegn
Møde vedr. AKF overtagelse af EFKV. Ferslev d. 04. oktober 2011.
DDS Dokumenteret Drikkevands Sikkerhed i Odense Kommune
Oversvømmelser 16. januar •Task Force for klimatilpasning •Handlingsplan for klimatilpasning •Modernisering af vandløbs- og vandforsyningslove •Undersøge.
Planstrategi, lokal Agenda 21 og Kommuneplan. Forventet tidsplan •Planstrategi ikke som forslag •Kun temarevidering af kommuneplanen Obligatorisk min.
Baggrund Natura 2000: fuglebeskyttelsesdirektiv 1979 og habitatdirektiv 1992 Vandrammedirektiv Miljømålslov: Målsætning, Indsatsprogram & Køreplan.
Egedal Kommune: Mette Skougaard Mads Ærtebjerg Nielsen
Jammerbugt Kommune Viceborgmester Morten Marinus
Modernisering af P-fondsreglerne
Hvad er en indsatsplan? En indsatsplan er en handleplan for grundvandsbeskyttelse Det er Vandforsyningsloven samt en tilhørende bekendtgørelse der beskriver,
VVM og Miljøvurdering Biogasanlæg øst for Brande Borgermøde den 20. oktober 2014.
Den lange forhistorie. Fra aftale til nye love Boligaftalen mellem V + C + DF + RV ”Den almene boligsektors fremtid” 2006 Boligaftale
Udarbejdelse af Vandforsyningsplan 2012
Geotermi 1)Eksisterende og planlagte anlæg 2)Styrker ved Geotermi 3)Svagheder ved Geotermi.
NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune Grundvandsforum Aarhus Kommune 5. oktober 2011.
Vandforsyningsplan Vedtaget af Byrådet den 7. oktober 2013.
Lederforum – budget høring. Basisbudget
OPP-projektet – Vildbjerg Skole. Opstart af udbudsproceduren Offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i EF-tidende med opfordring til at deltage i.
Vandrådet (VR) i Skanderborg Kommune
Farum 26. november 2014 Stenløse 8. januar Bekendtgørelse om kvalitetssikring på almene vandforsyningsanlæg § 2. Et alment vandforsyningsanlæg skal.
PROCES OG TIDSPLAN Godkendelse af forslag i Byrådet den 22. april Offentlig debat i maj og juni måned Udstilling i Utzon Centeret Endelig godkendelse.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Status på vandplaner.
REACH-Implementeringsprojektet Status for implementeringen af REACH i Danmark Torben Nørlem, Miljøstyrelsen Kemikalier.
Spildevandsplan Det grønne Råd – møde
I:\inf\pr-toolbox\overheads\Firmapresentation_nov2005.ppt 1 Fordele ved at indsatsplaner udarbejdes i kommunerne Miljøkonsulent Kenneth Stübert Berger.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
12. december 2007 Brugergruppemøde STRUCTURA Vand Er datagrundlaget (nu) i orden?
Jordvarme og grundvandsbeskyttelse – et spørgsmål om plads….
Samarbejde, fusion, alliancer Peter Skanborg Partner Regler, bevæggrunde, tips.
Inklusionsboliger Bolignetværksmøde den 24. februar 2016.
VANDFORSYNINGSPLAN 2016 ODENSE KOMMUNE. Vandforsyningslovens §14 Kommunalbestyrelsen udarbejder planer for, hvorledes vandforsyningen skal tilrettelægges,
1 Undersøgelse blandt tekniske forvaltninger i kommunerne Dansk Energi oktober 2010.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Seminar NVF-udvalg juni 2006 på Færøerne Best practice Indeholder normer – bindende regler i mindre omfang Udmøntning af politikkernes ønsker.
Vandrådsmøde Lejre 7. April 2016Pernille Weile. Fornyede indvindingstilladelser Indvindingstilladelser til drikkevandsforsyning gives for en periode af.
Repræsentantskabsmøde i KVO Torsdag den 7. april 2016 kl. 19:00 Vandværksvej 7.
Samarbejde med planafdelingen
Kystbeskyttelse af Køge Kommune
Hans Kjær Direktør for Teknik & Miljø
Envina indsatsplanmøde februar 2017
Strukturreformen i Danmark
Hvor er vandbranchen på vej hen?
Vandforsyningsplan 2017 Odense Kommune
Kulfiltre i praksis Hvorfor, hvordan og hvor længe, illustrerede ved Bagsværd Vandværk Bo Lindhardt, Chef for Vand, Nordvand (Novafos efter 1.7)
Jupiter temadag den 30. maj 2007
GrundvandsERFAmøde 25. juni 2015
Grundvandsstrategi I Region Midtjylland.
Strategi for grundvandsbeskyttelse
Vandsamarbejder v/Lise Højmose, Teamkoordinator, Aalborg Kommune
Den nye bekendtgørelse om kontrol med drikkevand – nr af 2017
Den nye bekendtgørelse om kontrol med drikkevand – nr af 27
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Erfaringer fra Vandsamarbejder
Kommunal grundvandsbeskyttelse inden indsatsplan
Indsatsplaner og rammerne for grundvandsbeskyttelse i Favrskov Kommune
Princip for udarbejdelse af principper
VVM – Klimatilpasning af Stenløse By
Præsentationens transcript:

Vedtaget af Byrådet den 7. oktober 2013 Vandforsyningsplan 2013-2024 Vedtaget af Byrådet den 7. oktober 2013

Målsætninger Aalborg Kommunes målsætninger er: at sikre, at alle borgere, såvel i by som på land, har lige mulighed for at opnå en vandforsyning af god kvalitet med en høj forsyningssikkerhed at sikre, at forsyningen af drikkevand i Aalborg Kommune kan ske på et grundlag af rent og urenset grundvand, og at vandspild begrænses mest muligt

Kommunale miljø- og servicemål Forsyningssikkerhed: ”Forøget forsyningssikkerhed ved etablering af sikkerheds-system” Sammenkobling af de sidste vandværker i Hals-området samt beskrivelse af deres sikkerhedssystem Plan for forsyningssikkerhed for Øster Enge Vandværk Etablering af vandsamarbejde i Nibe-området

Kommunale miljø- og servicemål Vandforsyning i det åbne land: ”Lige mulighed for at opnå en vandforsyning af god kvalitet til en rimelig pris i hele kommunen” Forbedring af vandkvaliteten i projektområderne ved tilslutning til alment vandværk Udarbejde plan for Lundby-området

Kommunale miljø- og servicemål Grundvandsbeskyttelse: ”Grundvandsbeskyttelse ved deltagelse i et grundvands-samarbejde” Vandværkerne skal som udgangspunkt deltage i de respektive vandsamarbejder om grundvandsbeskyttelse, som eksisterer i deres område (Nibe-området har ikke et vandsamarbejde om grundvandsbeskyttelse) Øster Enge Vandværk skal indgå aftale med et samarbejde om grundvandsbeskyttelse

Kommunale miljø- og servicemål Sikring af vandkvalitet: ”Udvidet sikring og kontrol af vandkvalitet på vandværkerne i Aalborg Kommune” Inspektion af rentvandstanke, foretaget af fagfolk med den fornødne ekspertise, udarbejdelse af handlingsplan for udbedring af eventuelle mangler (≥ 17.000 m3 vand/år) Gennemgang af anlæg i forhold til sikring af anlæg/boringer mod skybrud og stigende vandstand

Kommunale miljø- og servicemål Beredskab: ”Udarbejdelse af en udvidet beredskabsplan” Udarbejdelse af beredskabsplan, der som minimum indeholder: Telefonlister med vigtige kontaktoplysninger Hvordan vil vandværket kontakte berørte forbrugere – med hvilken information Eksempler på pressemeddelelser, løbesedler m.m.

Kommunale miljø- og servicemål Forbedret information: ”Forbedret information til forbrugere ved etablering af hjemmeside” Etablering af hjemmeside (≥ 17.000 m3 vand/år) , herunder bl.a.: Vandværkets navn og kontaktoplysninger Forsyningsområde Information om beredskabsplan Drikkevandets kvalitet

Kommunale miljø- og servicemål Hærværkssikring: ”Udvidet hærværkssikring med alarmer” - Sikring af anlæg og boringer med alarmer (≥ 17.000 m3 vand/år)

Vandsamarbejde Nibe Vandsamarbejde Nibe er beskrevet i Vandforsyningsplanen Bilag 11: Samarbejdsaftale om forsyningssikkerhed i Nibe-området Bilag 12: Regulativ for udførelse af vandforsyningsprojekter til forbedring af forsyningssikkerheden i Nibe-området Bilag 15: Udkast til sikkerhedssystem i Nibe-området

Vandsamarbejde Nibe Høring af Vandværkerne vedr. m3- bidrag Byrådet fastsætter en takst (m3-bidrag) Aftalen sendes til vandværkerne til underskrift Forsyningssekretariatets godkendelse af servicemål for Aalborg Forsyning, Vand A/S Nedsættelse af Vandværksgruppe Prioritering af rækkefølge – revision af bilag 15 Samarbejdet etableres inden udgangen af 2014.

Forventet anlægsperiode (år) Vandsamarbejde Nibe Samlede anlægsudgifter ca. 9 mio. kr. ekskl. moms kr/m3 Forventet anlægsperiode (år) 0,80 21 0,90 19 1,00 17

Vandværksgruppen Vandværksgruppens opgave er at rådgive og afgive høringsudtalelse til Aalborg Kommune: - Ajourføring og revision af opgaver og projekter - Skitseprojektering - Overordnet projektstyring inden for årsbudgettet - Udarbejdelse og ajourføring af tidsfølgeplan - Udarbejdelse af forslag til prioritering - Udarbejdelse af strategiplan og budgetbidrag - Fastsættelse af takster - Udarbejdelse af detaljeret årsregnskab