Kompetenceudvikling og fastholdelse

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad er Meritvejen? Meritvejen er den direkte vej til at blive faglært og få svendebrev for erfarne chauffører og andre ansatte i transportbranchen. Være.
Advertisements

Praksisrettet og udfordrende efter – og videreuddannelse i VIA
Kompetencebalancen FLASKEHALSE EFTERSPØRGSEL UDBUDMARGINALISERING.
26. oktober 2012 Jobrotation – sådan!.
Mette Andersen SDE Ansættelse af elev. Mette Andersen SDE
Afbureaukratisering Alle taler om det – ingen gør noget ved det.
EU Socialfondsprojektet
ErhvervsPhD initiativet
Hvad kan jobcentrene tilbyde?
Undervisningsministeriet Temadag for regionale kompetencecentre 27. juni 2007 Fremtidens proceskonsulentuddannelse.
For dem, der vil udfordres Viden – kompetence – udvikling
Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Projekttitel: 1
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Kriminalforsorgen Elevdag 7. maj
Det Danske Voksen- og Efteruddannelsesystem VOKSEN PÆDAGOGISK CENTER
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Hvad siger medarbejderne?
Statistik Ledigheden for teologiske kandidater november 2010 i: - Hovedstaden44 - Sjælland10 På landsplan en ledighed på 5,87 pct.
Det vi skal på dette møde Tale om de nye input til principperne for skole-hjem samarbejde, som I, bestyrelse og elevråd fandt frem til for nogle uger siden.
JOBSØGNING (SMV) Hvorfor er SMV så interessante? % af alle job bliver annonceret % af alle job bliver besat via netværk og uopfordrede ansøgninger.
Det Sociale Kapitel
Oplæg om 12-timersvagter, FOKUS, 31. januar 2007 Helsingør Hjemmepleje 12 timers vagter Helsingør Hjemmepleje.
Personlig jobformidler
© Inteam 2007 Mols-Linien Service Akademi. © Inteam 2007 Et samarbejde for at styrke Mols-Liniens Service Akademi Inteam kan bidrage på både strategisk.
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Jobrotation Medarbejdere på uddannelse – ledige vikarer i job.
Ved Jens Kjeldbjerg Kudsk / Andy Madsen
MEDICINHÅNDTERING Kompetenceudvikling for Social- og Sundhedsassistenter i Psykiatrien Region Sjælland i samarbejde med SoSu Sjælland og SoSu Nykøbing/F.
Noget om refusioner.
ERFA Gaffeltruck 2012 Hotel Faaborg Fjord Hans Kjeldgaard Christiansen TUR.
ARBEJDSMARKEDET SET FRA ET SENIORPERSPEKTIV SUSANNE BANCK BANCKRESOURCING Workshop 21. oktober 2009 Herlev Hospital
Meritvejen til faglært status Betingelser Meritvejen er for voksne - alder mindst 25 år Der kræves mindst 4 års relevant erhvervserfaring inden for transport.
Økonomi og Demokrati.
Uddannelse for udviklingshæmmede
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Velkommen til Temamøde i SCKK den 8. oktober 2008 Kompetencestrategi - hvordan?
Hvordan påvirker VEU rådets arbejde et AMU og VEU under forandring? BAI konference 18/
Fleksibel Master i Friluftsliv Arbejder du med sundhed, rekreation, idræt, friluftsliv eller turisme? Kunne du tænke dig at få en dybtgående viden om,
Ledelse på vej Gentofte Kommunes uddannelse af ledelsestalenter Personalepolitisk Messe Bella Center, 12. januar 2010.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling Kompetenceudvikling af administrative medarbejdere.
Velkommen til AMU-kursus Hvad er AMU - AMU står for Arbejdsmarkedsuddannelser og består af en lang række kurser inden for mange forskellige.
Michael Kaas-Andersen Muligheder med mere… Selandia CEU – Bredahlsgade 1 – 4200 Slagelse, telefon ,
Uddannelse af Akutsygeplejersker i Region Hovedstaden
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Eksempler på Forsvarets brug af det offentlige uddannelsessystem.
Søg om støtte til et mere sikkert og rummeligt arbejde for alle Danielle Caspersen og Lærke Frøslev Bella Center, 15. april 2015.
Virksomhedsrettede muligheder Virksomhedspraktik Ansættelse med løntilskud – efter 6 måneders ledighed –Offentligt –Privat.
Gitter- og hjælpelinjer For at se gitter- og hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Gitterlinjer og/eller Hjælpelinjer Tip: Alt + F9 for hurtig visning af.
Audiologiassistentuddannelsen Status og perspektiver December 2005.
Øget behov for kompetenceudvikling - og hvordan kan AMU spille ind.
HK Stat Fagfestival HK København og HK Sjælland 20. maj 2014 Sølvi Rask, og Eva Maria Mogensen,
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Jobrotation – Værd at vide v/ Eva Seyffert og Anne Kathrine Nielsen Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Jobrotation - den bedste opfindelse siden skiveskåret rugbrød.
Skanderborg Det økonomiske gab  Merudgifter på knap 100 mio.  Merindtægter på godt 80 mio.  Udfordringen er knap 20 mio. Beskæftigelse & Sundhed.
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
Ned med tvang – op med forebyggelse Kompetenceudvikling Psykiatrien i Region Syddanmark 2015–18.
Randers Kommune Jobrotation i Randers-området. 2 LBR-konference 9. marts Kort om jobrotation Udvikling og fastholdelse af ansatte Jobåbninger.
Plancher til møde om Akutpakken og Akutjob Palle Christiansen – Regionsdirektør Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Alle I Uddannelse Altid AIUA Rikke Kirkensgaard Skive.
FTF Projekt Styrkelse og understøtning af jobrotation på tværs af Jobcentre.
Hvad kan man bruge jobrotation til? Eksempler på kompetenceløft  Medarbejdere i verdensklasse: Excellent kundeservice, konflikthåndtering, salgsforståelse,
Case: Toms Gruppen Jobrotation - en succes på Toms "Hos Toms har vi gennemført en større uddannelsesaktivitet for produktionsmedarbejdere med god støtte.
Uddannelsesplanlægning og forandringsprocesser Storstrømmens sygehus – Serviceområdet Jobrotation Organisering af projektet Økonomi – budgetmodel Skolernes.
Kompetenceudvikling og uddannelsesplanlægning
Sundhedshjælperuddannelse med RKV.
STRATEGI FOR INDFØRING AF RØGFRI ARBEJDSTID
STRATEGI FOR INDFØRING AF RØGFRI ARBEJDSTID
Nyt fra Efterskoleforeningen
Vision Det skal være let at etablere og udvikle sin virksomhed på HR-området i Mariagerfjord Kommune Det gør vi på følgende måde: Du får hurtig og effektiv.
Opsøgende VEU.
– hvordan får vi de ansatte med?
Præsentationens transcript:

Kompetenceudvikling og fastholdelse Infomøder om den personalepolitiske værktøjskasse

at vi vil stå på hovedet for dem” ”De skal vide, at vi vil stå på hovedet for dem” Citat fra fagchef i forbindelse med drøftelse af status på S og A´s jobbank En praksisnær fortolkning af personalepolitikken. S og A har øvet sig. Meget er blevet løst decentralt. Eksempler fra Jobbanken: pædagog skiftede til job indenfor skoleområdet. Handicaphjælper fik ved samarbejde mellem de 2 forvaltninger mulighed for at gå i gang med Sosu-hjælper uddannelsen.

Det vil jeg komme ind på Principper for efteruddannelse og jobrotation Nogle eksempler – fra praksis og tegnebrættet Der køres med det brede plovskær. Og der er en masse finmekanik inden i alle ordningerne. Eksempler: Noget der allerede sker, noget der vil ske, og noget, der kan komme til at ske.

Udvikling og fastholdelse – trods besparelser Der er 2 hovedspor: 1: Kompetenceudvikling som fastholdelses – og omstillingsredskab 2: Jobrotationsordninger med egne medarb. som vikarer med tidligere ledige som vikarer Der skal ikke herske tvivl om, at det er det kvalitative og indholdsmæssigt relevante, som er afgørende. Hjælp til at aflive udsagnene om., at folk ”sendes” på kursus.

Principper for efteruddannelse og rotation Jo højere uddannet des færre muligheder og jo højere udgifter Der er muligheder for tilskud såkaldt løntabsgodtgørelse 2 hovedordninger a) VEU: Voksenerhvervsuddannelses-godtgørelse b) SVU: Statens Voksenuddannelsesstøtte Der skal påregnes en vis deltagerbetaling Tilskudsmuligheder vedr. vikarerne Meget firkantet!

Hvilke kompetenceudviklingsforløb VoksenErhvervsUddannelse Kortere opkvalificerende kurser Diplomuddannelser Merit-uddannelser Masteruddannelse

Medarbejderdemografien som et vilkår - Ældreområdet Oversigt pr. juli 2010. Hjælpere og assistenter m.f.. Randers Kommune - 7

Sådan gør de i Sundhed og Ældre 1: Jobrotation for husassistenter Vikar 6 ugers opkvalificering+ 4 ugers praktik 5uger i job med l løntilskud 12 mdr. som vikar Ansat Arbejde+ FVU test 3 dage arbejde 2 dage FVU pr. uge 12 mdr. uddannelse til serviceassistent. Veksler mellem skole og praktik Økonomi: - Uddannelsesaftale for de ansatte, AER og bonus + præmie - SVU mens de ansatte er på FVU-uddannelse - Løntilskudsperiode er udgiftsneutral - Vikarperioden: jobrotationsydelse Voksenerhvervsuddannelse til serviceassistenter. Aktiviteterne er startet i august 2010 og kører til november 2011. Randers Kommune - 8

Sådan gør de i Sundhed og Ældre 2: Kompetenceløft for Sosu. hjælpere m Sådan gør de i Sundhed og Ældre 2: Kompetenceløft for Sosu.hjælpere m.fl 6 ugers kursus for alle medarbejdere indenfor en overskuelig årrække Behov for styrkelse af almene kompetencer I udgangspunktet et jobrotationsprojekt med 23 vikarer 184 ansatte Aktiviteterne kan også gennemføres som fastholdelsesforløb Pilotprojekt – i første omgang planlægges aktiviteter af 1 års varighed Økonomi: - VEU-godtgørelse som lønkompensation/ jobrotationsydelse til vikarer - Deltagerbetaling: 2.000 kr. pr medarbejder

Dette påtænkes i flere forvaltninger: Ejendomsserviceteknikere Tværgående uddannelses -og jobrotationsprojekt for teknisk serviceledere og medarbejdere Samarbejde privat-offentlig Merituddannelse til ejendomsservicetekniker Uddannelsen varer som regel 1 år for erfarne medarbejdere Økonomi: - Uddannelsesaftale vedr. de ansatte, AER og bonus+præmie - Vikarer: jobrotationsydelse

Dette kunne man gøre - Diplomuddannelse for mellemlangt uddannede Diplomuddannelse på fuld tid 6 moduler svarer til et års fuldtidsstudium Eventuel vikardækning Økonomi: Deltagerbetaling i alt ca. 50.000 for 6 moduler Løntabsgodtgørelse: SVU

Det kommer ikke af sig selv Vær klar til at investere tiden til at få aktiviteterne planlagt ordentligt Både medarbejdere, medarbejderrepræsentanter og ledere skal være med på ideen Der skal være nogle trækheste Vær forberedt på, at der skal et vist ”salgsarbejde” til Økonomiberegninger skal der til Der er et vist bureaukrati, som skal tilgodeses

Men fordelene skulle gerne overstige bøvlet…