Analyse af Lotto-millionærer

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Præsentation af resultater for projekt ”Analyse af samarbejdet mellem kommunerne og Region Midtjylland, Jord og Råstoffer” Jord-ERFA-Midt,
Advertisements

Analyse af rejsekortet for
Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
SMUT PAKKE 2 VIDEN OM SUKKERSYGE.
Gammelheds-Philosophy
August 2007 Analyse af Lottomillionærer
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Århus Kommune Undersøgelse på tilsynsområdet Telefonundersøgelse foretaget november respondenter.
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Tyskeren fortæller at han købte en lille gave til sin kone i går.
Verber/Sagnir Hvordan bøjes de?.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Det svære liv i en sportstaske
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Hvordan har du det? 2010 | Unge Disposition • Datagrundlag for HHDD2010 – unge • Fysisk helbred/trivsel - Selvvurderet helbred • Psykisk.
Alle soldaterne i delingen var kaldt til samling, da der var
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Kære ven her er Lidt godt grin til dig.... (Hehe) ;o)....ikke for børn og sarte sjæle...
Temperatur på unges motivation Oplæg på CeFu-konference
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
Nøgler til menighedens vækst
Samlet årsrapport for Gårdhaven 2012 SIP-socialpsykiatri
Læringsmål Kendskab til:
Samlet årsrapport for Sønderparken 2013 SIP-socialpsykiatri
Bolig selskabernes Landsforening– Almene lejeboliger - Maj/Juni Almene lejeboliger - Danmarkspanelet - Maj/Juni 2010.
Loven om forholdet til penge Matt 6,19-24
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
Joken, der bringer dig held!
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Hvornår bruger man hvad?
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Introduktion til Kongen og hans Rige
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Joken, der bringer dig held!
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Svar venligst på nedenstående spørgsmål, før du besvarer spørgsmålene om din hørelse Navn: Dato: Alder: Jeg bruger ét høreapparat (venstre øre) Jeg bruger.
Jobrådgivernes Brancheforening Brugertilfredshed hos ”anden aktør” København 30. november 2011.
Titel: Arial, fed, skriftstr. 20, mørkegrå. Tekst: Arial, normal, fed eller kursiv, skriftstr. 10, 12 og 14 til print – 16 og 18 til projektor – mørkegrå.
Børns omsorgssituation og trivsel
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Pleje og Sundhed Gennemførte719 Inviterede895 Svarprocent80% FREDERICIA KOMMUNE MTU og Psykisk APV 2012 Rapportspecifikationer.
Region Midtjyllands tilbud 2013
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering Anæstesiologisk Afdeling Flere ledere
Børn og unge med handicap siger deres mening
Lederseminar 2014 Varde Kommune
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Globaliseringsredegørelsen 24.mar. 14 Figurer fra Danmark tiltrækker for få udenlandske investeringer i Sådan ligger landet
Matematik B 1.
Side 1 Trivselsmåling - December 2010 Dansk Kabel TV.
Grunde til at jeg elsker dig
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Nytænkning, konkurrence og mest kvalitet for pengene Temamøde Regionsrådet, 14. marts 2007.
PERIODE Uge 36 – august 2009 – 30. oktober 2009
... Hvis du sender det til (mindst ) 2 venner... Får du 3 år med masser af held!!! ***
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Præsentationens transcript:

Analyse af Lotto-millionærer 1

Baggrund Indledning Hvert år vinder mange spillere hos Danske Spil. Denne undersøgelse omhandler Lotto- millionærer, herunder Lotto, Onsdags Lotto og Joker. De første Lotto-millionærer kom med introduktionen af Lotto i 1989, og siden da har 2466 vundet en milliongevinst*. Undersøgelsens to overordnede formål: - Opnå indblik i Lotto-millionærernes liv. - Vindernes tilfredshed med Danske Spils millionær-vejledning I analysen er der derfor fokuseret på følgende: - Hvorledes reagerer vinderen, når vedkommende får at vide, at han/hun har vundet den store gevinst? Og hvordan reagerer omgivelserne? - Hvad bruger vinderne pengene til? - Får vinderne et bedre liv? - Hvis tiden kunne spoles tilbage, ville vinderne da gøre tingene anderledes? - Er vinderne tilfredse med Danske Spils millionær-vejledning? - Hvilke råd har vinderne til forbedring af Danske Spils millionær-vejledning? 2 *: Pr. 14. oktober 2010

Metode og gennemførelse Indledning Undersøgelsen er udsendt til: 307 respondenter Frafald: 188 respondenter Gennemførte interviews: 119 Heraf målgruppe: 110 Frafald undervejs: 4 Heraf brugbare interviews: 106 Svarprocent: 35% Undersøgelsen er gennemført i perioden 16.6.2010 til 30.6.2010. Ved de spørgsmål, som er direkte sammenlignelige med en lignende undersøgelse fra 2007, indsættes graf fra 2007. 3

Sp. 2: Vindernes reaktion ved gevinst Hovedresultater Kan det være rigtig, tjekket flere gange og sov med kuponen under hovedpuden om natten Vindernes første reaktion er chok og overraskelse, samt glæde. 2007 4 Base: Alle

Sp. 2: Vindernes reaktion ved gevinst Chok/overraskelse Jeg troede først ikke på det, og skulle dobbelttjekke at det var rigtigt. Så skreg min datter og jeg og hoppede rundt i stuen. Jeg ringede til min kæreste og fortalte det, og han kom hjem til mig, så vi kunne fejre det jeg troede det var løgn jeg turde næsten ikke tro at det var sandt,men jo den var god nok.jeg løb op ad trappen, op til min kone, med de 7 tal i hånden og med en dirrende og nervøs stemme fik jeg sagt-jeg tror sku at vi har vundet i 10 millioner først var min kone og jeg lidt forvirret, men glad blev vi, da det var gået op for os at vi havde vundet de mange penge, men livet går jo videre. Troede ikke på vores held. Troede ikke på det- fortalte først min kone det om aftenen, efter at I havde ringet og fortalt mig det mens jeg var på arbejde. Jeg havde ikke selv opdaget at jeg havde vundet via Danskespil.dk abonnementen.Jeg tror jeg var inde og check lotto talene på min side 50 gange de første 2 dage - jeg tror først det gik helt op for mig da pengene stod på kontoen!

Sp. 2: Vindernes reaktion ved gevinst Glæde/fejring jeg fattede det med det samme og glædede mig til at min økonomiske status nu er blevet endnu bedre langt ud i fremtide Glæde over at have vundet og kunne deles om det i familien Jeg har altid troet at jeg på et tidspunkt ville vinde den store gevinst hos Danske Spil. Alligevel var det noget surrealistisk da det skete.Vi var ved at forberede aftensmaden lørdag aften. Jeg satte mig ved Tekst TV med min lottokupon og min tipskupon. Som altid skimmede jeg lige rækkerne igennem. Det gik op for mig, at jeg her havde mere end de fire rigtige i Lotto som jeg havde prøvet en del gange før. Først troede jeg at der var fem, men så var der pludselig syv rigtige. Jeg nåede slet ikke at opleve at der kunne være seks rigtige.Det lyder mærkeligt, men jeg hviskede og råbte på en gang til min kone "vi har vundet 3.361.633 kr. - jeg tager ikke pis på dig, vi har vunder 3.361.633 kr.". Min kone måtte hente sine briller inden hun blev overbevist.Vi ville ikke fortælle noget til vores børn. Men det blev en glad aften foran fjernsynet. Vi drak den sædvanlige flaske rødvin til maden og åbnede senere en flaske champagne.

Sp. 3: Hvad er pengene brugt til? Hovedresultater En del gik til at tilbagebetale al gæld, en del gik til økonomisk svagt stillede familiemedlemmer, en del til bolig og bil, og en del står nu tilbage til selvforkælelse. Fast ejendom, både køb af ny bolig og forbedring af eksisterende bolig, topper vindernes liste. Derudover har mange brugt gevinsten til at hjælpe familie og venner. Mange foretager desuden investeringer/opsparinger/ pensioner. 2007 7 Base: Alle

Sp. 4: Hvilke drømme blev indfriet Hovedresultater 96 % af vinderne har indfriet mere end én drøm. Næsten halvdelen indfrier drømmen om økonomisk frihed. Over 1/3 tager ud at rejse, og næsten 1/3 realiserer drømmen om hus/have/sommerhus. Der er rimelig overensstemmelse mellem hvad vinderne har brugt genvinsten til og de drømme, som de har indfriet. At kunne foretage sig noget uden at tænke på økonomien. 2007 Base: 101 Indfriede deres drømme 8

Sp. 5: Jævnlige forkælelser Hovedresultater At kunne foretage sig noget uden at tænke på økonomien. Udover at foretage investeringer efter gevinsten og indfri drømme, forkæler vinderne sig selv med jævnlige forkælelser/begivenheder. Vinderne rejser især og går på restaurant. 9 Base: Alle

Sp. 6: Information fra Danske Spil Hovedresultater 96% af vinderne mener, at de fik nok information fra Danske Spil-medarbejderen. 3% manglede informationer. 10 Base: Alle

Sp. 7: Professionel rådgivning Hovedresultater 91% af vinderne har fået professionel rådgivning. 71% har taget imod rådgivning fra Danske Spil. 2007 11 Base: Alle

Sp. 8: Millionær-vejledning Hovedresultater 93% af de vindere, som fik rådgivning fra Danske Spil, har fået vejledning med Arne Lenstrup eller Harry Aamann. Base: 75 Fik rådgivning fra Danske Spil 12

Sp. 9: Tilfredshed med millionær-vejledning Hovedresultater Vinderne er tilfredse med Danske Spil’s millionær-vejledning 2007 Base: 70 Fik Millionær-vejledning 13

Sp. 10: Håndtering af gevinst Hovedresultater 90% er tilfreds eller meget tilfreds med den praktiske håndtering af gevinsten. 3% er utilfreds eller meget utilfredse med Danske Spils praktiske håndtering af gevinsten. 14 Base: Alle

Sp. 11: Gevinst som planlagt Hovedresultater Alle vindere har fået deres gevinst som planlagt. Base: Alle 15

Sp. 12: Gode råd til at hjælpe vinderne Hovedresultater Bedre samarbejde med banken og opfølgning med vinderne kan gøre rådgivningen endnu bedre i fremtiden. 2007 Base: 26 Har gode råd til Danske Spil 16

Sp. 13: Vindernes råd til andre vindere Hovedresultater Vinderne har flere gode råd til andre vindere. Tænk dig om og overvej, hvem du fortæller om milliongevinsten til, er rådene fra andre vindere. ….og nyd det! 2007 Base: 95 Har gode råd til andre vindere 17

Sp. 14-15: Spillefrekvens før og efter Hovedresultater Vinderne spiller Lotto-spillene hver uge før de vandt milliongevinsten, og de spiller også efter, at de har vundet. 2007 18 Base: Alle

Sp. 16: PLUS abonnement Ca. ¼ af vinderne har et PLUS abonnement. Hovedresultater Ca. ¼ af vinderne har et PLUS abonnement. 19 Base: Alle

Sp. 17: Jobsituation efter gevinst Hovedresultater Over halvdelen fortsatte deres job fra før, de vandt gevinsten. 11% valgte at gå ned i tid eller sige op. 2007 20 Base: Alle

Sp. 17: Jobsituation efter gevinst Hovedresultater Af de 21 vindere, som valgte anden jobsituation, er 43 % pensionister. Base: 21 Valgte anden jobsituation 21

Sp. 18: Problemer ved at vinde gevinsten Hovedresultater 91% har ikke oplevet problemer med at vinde. 2007 22 Base: Alle

Sp. 19: Fortælle om gevinsten Hovedresultater Vinderne informerer kun de nærmeste i omgangskredsen. 2007 23 Base: Alle

Sp. 20: Reaktioner fra omgangskredsen Hovedresultater Omgangskredsen reagerer positivt. 2007 Base: 93 Fortalt om milliongevinsten til de nærmeste 24

Sp. 21: Andel tilbage af gevinst Hovedresultater 74% har mere end halvdelen af gevinsten tilbage. 2007 25 Base: Alle

Sp. 22: Gøre noget anderledes Hovedresultater Det tror jeg ikke. Jeg synes, jeg har taget tingene stille og roligt og ikke forhastet mig med nogle indkøb. Men jeg ville ønske, jeg kunne spole tiden tilbage til den dag alligevel, for det giver mig stadig kuldegysninger at tænke på. 19% ville gøre noget anderledes hvis, tiden kunne spoles tilbage til gevinstdagen. Af de 19% ville 40% opretholde mere anonymitet. Diverse er bl.a. at fejre gevinsten mere og rejse. 2007 Base: 20 Ville gøre anderledes, hvis tiden kunne spoles tilbage 26

Sp. 23: Påvirket vindernes liv Hovedresultater Milliongevinsterne påvirker vindernes liv positivt. Ved 5% har gevinsten ikke påvirket vinderens liv. 2007 27 Base: Alle

Sp. 23: Påvirket vindernes liv Hovedresultater Mulighed for frihed/Økonomisk uafhængighed er det, som påvirker vindernes liv mest positivt. 2007 Base: 54 Ændret positivt 28

Sp. 24-25: Indkøbsadfærd og ferievaner Hovedresultater Ca. halvdelen af vinderne holder dyrere ferie efter milliongevinsten Ca. 1/3 af vinderne har ændret deres dagligvareindkøb efter, de har vundet milliongevinsten. 29 Base: Alle