KVINDELIGE IVÆRKSÆTTERE - en statistik om udviklingen 2001-2008 Juli 2011.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
SU-støttemodtagere i udlandet maj •Hvor mange støttemodtagere læser på hele videregående uddannelser (VU) i udlandet? •Hvad læser de og hvor læser.
Advertisements

Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer DANMARK I GLOBAL KONKURRENCE Fakta og myter om produktiviteten.
Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
KVINDELIGE IVÆRKSÆTTERE et statistisk portræt
- ”Digitalt medborgerskab” – om bibliotek og borgerservice som kulturkonvergens eller konvergenskultur.
EJERSKIFTE Statistik om ejerskifter i Danmark baseret på resultater fra spørgeskemaundersøgelse Okt./nov for Erhvervs- og Byggestyrelsen og INSEAD.
It-branchen – en faktor i fremtidens vækst
Flere kvinder i Forskning -Kønsfordelingen blandt forskere i Danmark
Tal på familieområdet.
Analyse af regionale beskæftigelses- og ledighedsmønstre Seminar om udligningsarbejdet.
KVINDELIGE IVÆRKSÆTTERE - et statistisk portræt Juli 2011
Uddannede færingers tilpasning til arbejdsmarkedet og erfaringer med studieophold i udlandet En spørgeskemaundersøgelse blandt færdiguddannede
Arbejdskraft og fastholdelse
Anvendt Statistik Lektion 3
Statistik om serviceerhverv -viden og samarbejde Maja Fromseier Mortensen.
Simonsen & Illeris Rådgivende Pædagoger
Bekæmpelse af vold mod kvinder – Den nationale indsats
Tabel 1: Antal arbejdssteder i Region Aalborg
Den glade CEO og iværksætter!
Analyse for Ældre Sagen: Trafikundersøgelse: Cykel, cykelhjelm mv Rapport Marts 2010.
Overskrift dfgdffghfg Analyse og Kommunikation | Kortlægning - efteråret 2012 | April 2013 Kortlægning af entreprenørskabsundervisning - Danske universiteter,
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 1: Hhx og iværksætteri DEA, 13. Oktober 2010 Videnskabelig assistent, Rikke Brown
Boligselskabernes Landsforening – Danmarkspanel - Januar A&B ANALYSEs Danmarkspanel - Boligselskabernes Landsforening - Januar 2010.
Anvendt Statistik Lektion 6
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Anvendt Statistik Lektion 3
Danmarks relative produktivitetsudvikling
1 KVINDELIGE IVÆRKSÆTTERE et statistisk portræt.
Kvindelige iværksættere – Et statistisk portræt 16. april 2010.
Jobrådgivernes Brancheforening Brugertilfredshed hos ”anden aktør” København 30. november 2011.
Sikkerhedskulturen på el-området agenda »Lidt statistik »Mangler der viden omkring sikkerhed ? »Mangler der værktøjer til at undgå ulykker/skader ? »Mangler.
”Kvinder kan…” Statistik om kvindelige iværksættere
Data vedrørende indskrevne i men behandlet i 2008 © Henrik Thiesen SundhedsTeam2009.
UTA- Årshjul. Optag på ungdomsuddannelserne 11. September 2013.
Statistik om kvindelige iværksættere - udviklingen
”Mediemakt og kvinnemakt i Danmark” Pernille Tranberg, chefredaktør
Uddannede færingers tilpasning til arbejdsmarkedet og erfaringer med studieophold i udlandet En spørgeskemaundersøgelse blandt færdiguddannede
Generelt om takstanalysen Takstanalysen blev offentliggjort den 28. august 2007 Takstanalysen skal være en del af grundlaget for efterårets drøftelser.
4. Virksomhedens etablering
Informationssamfundet Dansk Statistisk Forening 30. maj 2005.
SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Handicap & beskæftigelsespotentiale – Snoghøj – Handicap og beskæftigelsespotentiale Jan Høgelund.
Strategier, udfordringer og udvikling Visitatorernes årsmøde 2011.
3. Virksomheden i en markedsøkonomi
3. Virksomheden i en markedsøkonomi
©SCKK 2005 Excellence Netværk 2004/2005 KVIK vs. Excellence – kan de kombineres og hvordan?
Den generelle økonomiske politik, her offentlige udgifter og indtægter I 1930’erne steg det samlede offentlige udgiftstryk målt som udgifternes andel af.
Beskæftigelsespolitiske udfordringer på kort og på lang sigt -Oplæg v. Peter Graversen.
VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Erhvervsstruktur i Holbæk Kommune.
Den aktuelle rekrutteringssitutation på social- og sundhedsområdet Oplæg v/ Mogens Jensen – Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Hvordan skal man se ud? Hvem kan træne? Alle kan træne Alle kan træne MEN –Cleares af lægen –Forskel på behandling og forebyggelse –Målsætning –Vælge.
Udviklingen på arbejdsmarkedet – med særlig fokus på de unge v/ Palle Christiansen, regionsdirektør BR Midtjylland.
LEDIGE UNGE UDEN UDDANNELSE HOVEDRESULTATER FRA EN REGISTERBASERET UNDERSØGELSE JOACHIM BOLL Alternative title slide.
Globaliseringens udfordringer Nordisk Ministerråd, Island, 22. maj 2014 Underdirektør Erik Simonsen.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 4. februar 2010, Tambohus Kro, Thyholm.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 12. februar 2010, Fuglsøcentret, Knebel.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 5. februar 2010, Skanderborg Kursus- og Konferencecenter.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 9. februar 2010, Ferskvandscentret, Silkeborg.
3. Virksomheden i en markedsøkonomi
Digitaliseringsstyrelsen
Der startes mange nye danske virksomheder hvert år
Effektive veje til drivhusgasreduktion i landbruget
Business Breakfast 7. september 2017
3. Virksomheden i en markedsøkonomi
Effektive veje til drivhusgasreduktion i landbruget
REGION MIDTJYLLAND UNDER DANNELSE
RAR Sydjyllands indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Sydjylland – august 2018.
Virksomheder med vedvarende lav produktivitet
RAR Fyns indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Fyn – august 2018.
Statistik niveau E og F Lars A. Clark.
Anvendt Statistik Lektion 6
Præsentationens transcript:

KVINDELIGE IVÆRKSÆTTERE - en statistik om udviklingen Juli 2011

Statistikken viser udviklingen inden for en række områder relateret til kvindelige og mandlige iværksættere. Statistikken dækker de markedsmæssige erhverv – dvs. at fx nye offentlige enheder ikke tælles med. Statistikken bygger på nyeste tilgængelig data fra Danmarks Statistik. Anmærkninger til figurer og tabeller er indsat på sidste side i statistikken Fakta om statistikken

Mænd Kvinder Personer i alt Antal iværksættere Der er 2,5 gange flere mandlige iværksættere end kvindelige. Det samlede antal iværksættere er faldet fra 2007 til 2008, primært blandt de mandlige iværksættere.

Det samlede antal iværk- sættere er faldet fra 2007 til 2008, men andelen af kvinde- lige iværksættere er steget fra 27 til 28 pct. fra 2007 til Fordelingen mellem mandlige og kvindelige iværksættere

OpstartsårKøn1 år3 år5 år7 år 2001 Kvinder Mænd Kvinder Mænd Kvinder 7354 Mænd Kvinder 76 Mænd 80 Nye virksomheders overlevelse (pct.) - startet af hhv. mænd og kvinder 5 år efter opstart er halvdelen af de nystartede virksomheder lukket. En fjerdedel af de nye virksom- heder, som er startet af kvinder, lukker allerede inden for det første år. Virksomheder startet af mænd overlever lidt længere end virksomheder startet af kvinder.

En forklaring på hvorfor virksomheder startet af kvinder tilsyneladende har en lavere overlevelse end mænds skal findes i deres valg af branche. Kvinder starter nemlig oftere virksomhed i brancher, der har stor konkurrence og som regnes som usikre og risikofyldte – fx detailhandel. Nye virksomheders overlevelse efter branche

Top 4 brancher dækker godt 86 pct. af alle virksomheder startet af kvinder. Der er lille spredning i kvindelige iværksætteres valg af branche. Erhvervsservice er den branche, der tiltrækker flest kvindelige iværksættere. Kvindelige iværksættere - top 4 brancher

Top 4 brancher dækker 78 pct. af alle virksomheder startet af mænd. Der er større spredning i mandlige iværksætteres branchevalg. Både erhvervsservice og handel og transport er med i top 4 brancher for både mænd og kvinder. Mandlige iværksættere - top 4 brancher

Udviklingen i antallet af vækstiværksættere, AntalPct.AntalPct. Kvinder2712,92911,9 Mænd20314,717911,9 Ingen persondata10813,710813,8 I alt33814,231612,5 I 2008 er 12,5 pct. af alle iværksættere vækstiværk- sættere. Andelen af vækstiværksættere er den samme for begge køn. Antallet af vækstiværksættere er faldet fra 2007 til 2008.

Anmærkninger  Overlevelse Danmarks Statistiks standard 9-branche- gruppering er anvendt. 5 grupper er udeladt. Tjenesteydelser er lagt sammen med finan- sierings- og forret- ningsservice, fordi de to gruppers overlevelse ligner hinanden.  Udvikling i Top 3 brancher Danmarks Statistiks standard 9-branche- gruppering er anvendt. De 6 mindste brancher er udeladt.  Vækstiværksættere Vækstiværksættere er de virksomheder, der ved starten af vækst- perioden er 1-2 år, har min. 5 årsværk, og som har haft en gns. vækst i årsværk på min. 20 pct. pr. år i en tre-årig periode dækker vækst i perioden og 2008 dækker vækst i perioden Nævneren er alle virksomheder der ved starten af vækst- perioden er 1-2 år, og havde mindst 5 årsværk. Både tæller og nævner er inkl. virksomheder under bagatelgrænsen i Andelen af virksom- heder, hvor det ikke er muligt at finde en stif- ter/iværksætter er stor blandt gruppen af vækstiværksættere. Det er primært virk- somheder, der er op- rettet i selskabsform, hvor der ikke kan findes en person.