Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Digitaliseringsstyrelsen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Digitaliseringsstyrelsen"— Præsentationens transcript:

1 Digitaliseringsstyrelsen
Kendskab til Borger.dk December 2015 Statistik for fordeling af renovationsaktiviteter

2 Indhold Formål 3 Summary 4 Kendskab og besøg 6 Kendskabskanal 10
Unge 15 – 17 år 13 Appendiks 15 Om undersøgelsen 33 Kontakt 37

3 Undersøgelsens formål
Digitaliseringsstyrelsen ønsker gennemført en kendskabsanalyse af borger.dk. Digitaliseringsstyrelsen har tidligere gennemført kendskabsanalyser én gang årligt i årene 2009 – 2014. Nærværende undersøgelse er gennemført i december 2015. Resultaterne fra undersøgelsen bliver benchmarket mod resultaterne fra de foregående kendskabsanalyser, så udviklingen i kendskabet til borger.dk belyses. Resultaterne er baseret på telefoninterviews med n=501 danskere, 18 år +. Stikprøven er nationalt repræsentativ på køn, alder og region. I 2015 har vi desuden gennemført nogle (relativt få) interviews med årige. Disse rapporteres særskilt og indgår ikke i den nationalt repræsentative stikprøve.

4 Summary

5 Summary Kendskabet til borger.dk i 2015 er på niveau med kendskabet i Den positive udvikling, der har været de seneste år i kendskab til borger.dk, er således ledes stagneret. Som det ses i nedenstående tabel er uhjulpet og hjulpet kendskab til Borger.dk svagt faldende, når der ses på hele befolkningen samlet. Dette fald er ikke signifikant. Kendskabet til borger.dk skyldes i 2015 i signifikant mindre grad diverse medier og kampagner sammenlignet med de forrige års målinger. Derimod indtager konkrete sager og dermed behov en dominerende rolle i form af søgninger på internettet, der leder borgeren til borger.dk for yderligere information. Andelen af danskere i alderen år, der har besøgt borger.dk er steget 3% point siden sidste måling. For hele befolkningen d.v.s. 18 år til +70 år er besøgsfrekvensen stagneret. 88% af dem, der anvender borger.dk giver også udtryk for, at de er trygge ved borger.dk. Trygheden er 3% point større, hvis der fokuseres på den gruppe, som har kendskab, men ikke nødvendigvis benyttet. Uanset om der er tale om anvendt eller ej, så er målet om at 80% skal føle sig trygge, opfyldt. Generelt adspurgt om det uhjulpet kendskab til en eller flere offentlige hjemmesider, så har specielt skat.dk oplevet en stigning på +9%-point siden målingen i Omvendt så har ”min kommunes hjemmeside” været støt faldende fra 32% i 2013 til 19% i nærværende måling. Aldersgruppen år udgør en meget lille gruppe i nærværende undersøgelse, hvorfor der er tale om indikationer. Der synes at være indikationer i retning af, at deres kendskab til borger.dk stammer fra søgninger på internettet eller samtale med familie/venner/bekendte. Deres uhjulpet kendskab synes også at være markant lavere end deres hjulpet kendskab. Gruppens tryghed ved borger.dk er generelt høj (67%), mens deres besøgte hjemmesider indenfor det sidste år synes at være domineret af ”din kommunes hjemmeside med 56%”, Skat med 48% og borger.dk med 32%.

6 Kendskab og besøg

7 Det uhjulpne kendskab til Borger.dk i 2015 er på niveau med 2014
Uhjulpet kendskab til hjemmesider Det uhjulpne kendskab til Borger.dk i 2015 er på niveau med 2014 Benchmark (uden 70+ år) Alle (inkl. 70+ år) Bemærkning: Der er tale om et uhjulpet spørgsmål, hvor intervieweren krydser af i kategorier på baggrund af respondentens svar. En af disse kategorier hedder borgerservice.dk Spørgsmålet er uændret over årene. Kan du nævne én eller flere hjemmesider, hvor borgere kan få information og adgang til selvbetjening fra hele den offentlige sektor?

8 9 ud af 10 i alderen 18 – 70 år kender til Borger.dk
Hjulpet kendskab til Borger.dk 9 ud af 10 i alderen 18 – 70 år kender til Borger.dk Benchmark (uden 70+ år) Alle (inkl. 70+ år) Borger.dk er en hjemmeside for borgerne i Danmark, der tilbyder information og mulighed for selvbetjening. Har du hørt om borger.dk?

9 Besøgte offentlige hjemmesider
Antallet af besøgende på Borger.dk er på niveau med sidste år Den stigning, der har været de foregående år, er aftaget Benchmark (uden 70+ år) Alle (inkl. 70+ år) Har du besøgt én eller flere af følgende offentlige hjemmesider inden for det sidste år?

10 Kendskabskanal

11 Oprindelse af kendskabet
Konkrete sager, internettet, kommunen og E-boks/Nem-ID skaber mest kendskab Fra internettet – Googlede børn, skilsmisse, begravelse eller lign og fandt frem til siden 8% Fra internettet – Søgte specifikt på offentlige hjemmesider 5% Fra internettet – Blev linket videre fra anden offentlig hjemmeside Enkelte respondenter har givet svar om internettet, der passer ind i mere end en af de tre kategorier. Derfor summerer de tre kategorier til mere end 15%. Alle (inkl. 70+ år) Hvorfra kender du borger.dk? Alle tal er %

12 Tryghed Danskerne føler sig i høj grad trygge ved borger.dk Manglende tryghed ved at bruge borger.dk skyldes ofte ikke den konkrete hjemmeside, men manglende tryghed ved at bruge computer og internettet generelt Tillid Tryghed Begrundelse for ikke at være tryg Ser ud til, at der er sikkerhedshuller, samt jeg har en utryghed ved brug af internettet generelt Det er nok kommet med alderen, og det er lidt for ny-moderne. Jeg foretrækker, at tingene er på papir. Målsætning 80% Fordi jeg har for lidt forstand på det Alle oplysninger er samlet et sted, så hvis nogen kan komme ind, så kan de læse alt om mig. Man ved ikke, hvad man skal gøre derinde. Det er nemmere at snakke med nogen. Alle (inkl. 70+ år) n = 18 - Er du tryg ved borger.dk? (2013 og tidligere: Har du tillid til borger.dk?) - Hvorfor er du ikke tryg ved at anvende borger.dk? (2013 og tidligere: Hvorfor har du ikke tillid til borger.dk?)

13 Unge 15 – 17 år

14 3 ud af 4 unge i alderen 15 – 17 år kender Borger.dk
Unge 15 – 17 år 3 ud af 4 unge i alderen 15 – 17 år kender Borger.dk Små baser Kendskab til Borger.dk (n=25) Tryg ved Borger.dk (n=18) Kendskab til Borger.dk stammer fra Besøgt offentlige hjemmesider (n=25) Fra internettet – Googlede børn, skilsmisse, begravelse eller lign og fandt frem til siden 22% Fra familie/venner/bekendte 17% Information fra kommunen 11% Ved konkret sag (flytning, pas, skilsmisse med videre) 6% Via arbejde/lønsedler Fra diverse medier/reklamer/aviser Andet 33% Ved ikke/husker ikke n=18 - Kan du nævne én eller flere hjemmesider, hvor borgere kan få information og adgang til selvbetjening fra hele den offentlige sektor? - Borger.dk er en hjemmeside for borgerne i Danmark, der tilbyder information og mulighed for selvbetjening. Har du hørt om borger.dk? - Har du besøgt én eller flere af følgende offentlige hjemmesider inden for det sidste år? - Er du tryg ved borger.dk? (2013 og tidligere: Har du tillid til borger.dk?)

15 Appendiks (Split på køn, alder, beskæftigelse og uddannelse)

16 Beskæftigelse Uhjulpet kendskab til borger.dk n = 501
Alle (inkl. 70+ år) Kan du nævne én eller flere hjemmesider, hvor borgere kan få information og adgang til selvbetjening fra hele den offentlige sektor?

17 Køn og alder Uhjulpet kendskab til borger.dk n = 501
Alle (inkl. 70+ år) Kan du nævne én eller flere hjemmesider, hvor borgere kan få information og adgang til selvbetjening fra hele den offentlige sektor?

18 Uddannelse Uhjulpet kendskab til borger.dk n = 501 Alle (inkl. 70+ år)
Kan du nævne én eller flere hjemmesider, hvor borgere kan få information og adgang til selvbetjening fra hele den offentlige sektor?

19 Køn og alder Hjulpet kendskab til Borger.dk n = 501
Alle (inkl. 70+ år) Borger.dk er en hjemmeside for borgerne i Danmark, der tilbyder information og mulighed for selvbetjening. Har du hørt om borger.dk?

20 Beskæftigelse Hjulpet kendskab til Borger.dk n = 501
Alle (inkl. 70+ år) Borger.dk er en hjemmeside for borgerne i Danmark, der tilbyder information og mulighed for selvbetjening. Har du hørt om borger.dk?

21 Uddannelse Hjulpet kendskab til Borger.dk n = 501 Alle (inkl. 70+ år)
Borger.dk er en hjemmeside for borgerne i Danmark, der tilbyder information og mulighed for selvbetjening. Har du hørt om borger.dk?

22 Køn Besøgte offentlige hjemmesider n = 501 Alle (inkl. 70+ år)
Har du besøgt én eller flere af følgende offentlige hjemmesider inden for det sidste år?

23 Alder Besøgte offentlige hjemmesider n = 501 Alle (inkl. 70+ år)
Har du besøgt én eller flere af følgende offentlige hjemmesider inden for det sidste år?

24 Beskæftigelse Besøgte offentlige hjemmesider n = 501
Alle (inkl. 70+ år) Har du besøgt én eller flere af følgende offentlige hjemmesider inden for det sidste år?

25 Uddannelse Besøgte offentlige hjemmesider n = 501 Alle (inkl. 70+ år)
Har du besøgt én eller flere af følgende offentlige hjemmesider inden for det sidste år?

26 Køn Oprindelse af kendskabet Alle (inkl. 70+ år) n = 429
Hvorfra kender du borger.dk? - uhjulpet

27 Alder Oprindelse af kendskabet Alle (inkl. 70+ år) n = 429
Hvorfra kender du borger.dk? - uhjulpet Alle tal er %

28 Beskæftigelse Oprindelse af kendskabet Alle (inkl. 70+ år)
Hvorfra kender du borger.dk? - uhjulpet n = 429 Alle tal er %

29 Uddannelse Oprindelse af kendskabet Alle (inkl. 70+ år) n = 429
Hvorfra kender du borger.dk? - uhjulpet Alle tal er %

30 Køn og alder Tryghed n = 501 Alle (inkl. 70+ år)
Er du tryg ved borger.dk? Ja

31 Beskæftigelse Tryghed n = 501 Alle (inkl. 70+ år)
Er du tryg ved borger.dk? Ja

32 Uddannelse Tryghed n = 501 Alle (inkl. 70+ år)
Er du tryg ved borger.dk? Ja

33 Om undersøgelsen

34 Projekt fakta Baggrund:
Digitaliseringsstyrelsen ønsker gennemført en kendskabsanalyse af borger.dk. Digitaliseringsstyrelsen har gennemført en kendskabsanalyse af borger.dk hvert år siden 2009. Målgruppe Danskere, 18 år +, nationalt repræsentativt på køn, alder og region. I 2015 har vi desuden gennemført interview med årige i de tilfælde, hvor disse har taget telefonen eller hvor de har været tilstede i husstanden efter, at vi har gennemført interview med en i alderen 18 år +. Spørgeskema Spørgeskemaet er på nær enkelte justeringer identisk med tidligere års spørgeskema. Planlagt stikprøve Opnået stikprøve n=500 n=501 Derudover er der gennemført i alt n=25 interviews med unge i alderen år. Disse indgår ikke i den nationalt repræsentative stikprøve, og afrapporteres separat (og uvejet). Dataindsamlingsperioden 7. december december 2015 Dataindsamlingsmetode CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing) Vægtningsprocedure Data er vejet på køn, alder (grupperet) og regioner. Målingens styrke Med en stikprøvestørrelse (n) på netto 501 respondenter, kan det med 95% sandsynlighed fastslås, at det målte er korrekt med en maksimal usikkerhed på +/- 4,38 %-point på totaler.

35 Projekt fakta Data er vejet på køn, alder (grupperet) og regioner
Projekt fakta Data er vejet på køn, alder (grupperet) og regioner. Fordelingerne før og efter vejning er vist nedenfor. Uvejet Vejet Procent Base Køn Kvinde 52% 263 51% 253 Mand 48% 238 49% 248 Total 501 Alder 18-29 år 19% 94 97 30-39 år 13% 67 15% 77 40-49 år 18% 91 50-59 år 17% 86 84 60-70 år 16% 82 78 71+ år 75 74 Region Region Hovedstaden 26% 130 31% 157 Region Sjælland 73 Region Syddanmark 28% 139 21% 107 Region Midtjylland 105 22% 113 Region Nordjylland 11% 53 10% 52

36 Kontakt

37 Digitaliseringsstyrelsen Lisann Troelsen Seniorkonsulent
Wilke Ariane Aagreen Senior Consultant Tlf.: Wilke Daniel Kargaard Svendsen Senior Research Consultant Tlf.:

38


Download ppt "Digitaliseringsstyrelsen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google