Samarbejdet mellem kommuner og krisecentre

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
•Hvad kan man gøre for at stoppe volden i parforhold?
Advertisements

Inddrag nu Kick-off møde
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
- Fælles børn - Fælles mål - Forskellige opgaver og kompetencer
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Økonomien i det boligsociale arbejde Bo Andersen Konsulent Boligsocial Funktion.
Temadag 16. august 2010 Projekt ”Sæt viden i bevægelse”
Værktøjer: - Gapanalyse - Forandringsoverblik - Handleplan
Aalborg Universitet og Aalborg Kommune.  Gearing af organisationen til at understøtte et højt specialiseret neurofagligt niveau i kommunen gennem målrettet.
Bekæmpelse af vold mod kvinder – Den nationale indsats
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Kriterier for opstart af handicapkoordinator på borgersag
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Samarbejde om opgaveløsningen - udfordringer og muligheder Med udgangspunkt i hverdagen og fremtiden i Guldborgsund kommune.
  Billede 1 Blevet bedt om at fortælle lidt om hvordan det er at være socialiværksætter . Præsentation af mig selv : Er uddannet lærer og socialpædagog.
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
BackIIBasic En undervisningscase i entrepreneurship
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Bekymringsmærker og kontaktvejleder.
Kodeks for offentlig topledelse
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Oplæg om DUKH og retssikkerhed for handicappede
Et fagligt løft af folkeskolen.
17. november 2009LOKK1 Kvinder på krisecentre Sekretariatsleder Lene Johannesson.
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
KIGO og kommunernes opgaver
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Unges holdninger til kriminalitet, staf og behandling
Muligheder og rettigheder
1 Baggrundsinformationer ”Politiets kontakt med lokalsamfundet skal styrkes via lokalpolitiet på de enkelte politistationer, ved etablering af kredsråd.
Socialpædagogisk arbejde i et spændingsfelt mellem behov for beskyttelse, længsel efter familien, og ønsker om frihed.
1 Møde i Sundhedspolitisk Dialogforum 23. oktober 2014 Genoptræning og rehabilitering – indsatsområde 3.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
Rehabilitering Samordningsudvalgsmøde
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
Sammen finder vi ud af det
Fagchef Fagligt ansvarlig for hele området
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
NQMV 2006 LOKK  LOKKs børnestatistik 2005 En undersøgelse om 1681 voldsramte børn på danske krisecentre.
Dagsorden – Hvem tager BURC hånd om? – Hvordan er det gået med udgifts- og aktivitetsudviklingen? – Hvorfor går udgifterne opad nu? – Hvad gør vi nu?
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Tværfaglig tænkning i opgaveløsningen Bente Nissen, seniorkonsulent Cabi Korsør d hvordan spiller vi hinanden gode?
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
1 Vold er ikke løsningen, Katuaq november Krisecenter i en Kommunal kontekst – tværfaglig samarbejde og borgertilbud Ved: Mette Sonniks:Organisatorisk.
Oplæg ved lederdag Job- og Familie, Ballerup kommune d. 4. juni 2009 v/ Mia Schneider og Bo Jensen, Handicapenheden, Servicestyrelsen.
Fra græsrod til professionel. Danners rejse fra græsrod til professionel organisation Det faglige arbejde nu Bud på, hvor de næste opgaver ligger Hvad.
Styrket indsats på virksomheden  Samtale inden 4 ugers fravær og information til kommunen (2010)  Fastholdelsesplan ved fravær over 8 uger, planen indgår.
Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig.
Oplæg om DUKH DH - Sønderborg 9. marts Dagens program:  Kort præsentation  Orientering om DUKH  Retssikkerhed  Hvad kan DUKH – opgaver  Henvendelse.
1 Rehabiliteringsteam – består af: Jobcenteret: 2 beskæftigelsesmedarbejdere 5 deler posterne imellem sig og går på skift Tilstræber, at den ene er repræsenteret.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
1. budgetopfølgning 2015 for det specialiserede socialområde for voksne.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Koordinator på børneområdet Henvendelse til handi- caprådgiver på baggrund af bekymring 2 2 Øvrige afdelinger/ forvaltninger el. eksterne samarbejds- partnere.
Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Ungeindsatsen i Hedensted Kommune Jobcenter Hedensted.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Mål og delmål i rehabiliteringsindsatsen.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
SSP Årsmøde 9. november 2016 Skoleforsømmere.
Præsentation af projektet Udviklingsprojekt vedr
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Fra visitator til borgerkonsulent
PPR og Familieindsatser
Økonomiske overvejelser
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
RRR Modellen.
Præsentationens transcript:

Samarbejdet mellem kommuner og krisecentre Farwha Nielsen: farwhani@htk.dk Samarbejdet mellem kommuner og krisecentre Høje-Tåstrup Kommune og Krisecentre

Spørgsmål: Hvordan styrkes samarbejdet mellem kommuner og krisecentre? Farwha Nielsen: farwhani@htk.dk Spørgsmål: Hvordan styrkes samarbejdet mellem kommuner og krisecentre? Hvordan koordineres en sag bedst muligt i forbindelse med indflytning, ophold og udflytning? Hvordan sikres det, at alle kvinder modtager en sammenhængende og rehabiliterende indsats – og hvilken rolle spiller familierådgivning og psykologhjælp til børn heri?

Praktisk viden om håndtering af sagerne Farwha Nielsen: farwhani@htk.dk Praktisk viden om håndtering af sagerne Sagerne håndteres forskelligt afhængigt af sagens karakter Udgangspunktet er at opholdet på et KC skal være så kort som muligt. Men naturligvis tages hensyn til borgeren og børnenes behov Ifølge interne retningslinjer skal der udarbejdes en kontrakt/handleplan i samarbejde med KC og den voldsramte kvinde inden for 14 dage efter henvendelse til Social og Handicap Center (SHC)

Vigtige elementer i udredningsfasen Farwha Nielsen: farwhani@htk.dk Vigtige elementer i udredningsfasen Det første skridt – vurdering af trusselsbilledet for kvinden og hendes børn Inddragelse af Børn- og Unge Rådgivnings Center (BURC). Netværksmøde/tværsektorielt møde med diverse aktører samt KC Koordinere indsatsen med KC om boligsøgning

Vigtige elementer i udredningsfasen Farwha Nielsen: farwhani@htk.dk Vigtige elementer i udredningsfasen Hvis kvinden gerne vil flytte til en anden kommune, koordineres boligsøgning med KC Hvis hun vil tilbage til HTK – boligansvisning i samarbejde med kvinden Socialpædagogisk støtte/hjemmevejledning – vurdering og bevilling skal være på plads inden kvinden flytter tilbage til kommunen Koordinering af indsatsen når kvinden flytter tilbage til kommunen – Netværksmøde: Formål for indsatsen samt konkret arbejdsdeling, hvem gør, hvad og hvornår?

Farwha Nielsen: farwhani@htk.dk Når/hvis socialpædagogisk indsats er indledt i forbindelse med udflytning fra KC Løbende opfølgning – BURC herunder PPR, hvis nødvendig SHC, socialpsykiatrisk afdeling og andre aktører såsom børnenes skole/institution og Familiens Hus Opfølgning sker kun, når der er bevilliget socialpædagogisk støtte ------------------------------------------------------------ Statistik: 2013 = 26 kvinder på KC 2012 = 23 kvinder på KC

Farwha Nielsen: farwhani@htk.dk Konklusion Positive erfaringer i forbindelse med samarbejdet mellem kommunen og krisecentrene Kommunen opfatter KC som vigtig samarbejdspartner, men er også forpligtet til at overholde myndighedsansvar Stor forskelle mellem krisecentrenes indsatser

Farwha Nielsen: farwhani@htk.dk Konklusion Der opnås et bedre resultat, når kommunen påtager sig et proaktivt ansvar – dvs. tæt opfølgning på kvinden især/også når hun er placeret på et krisecenter Det er vigtigt at der er en tydelig rolleafklaring og arbejdsdeling mellem kommunen og krisecentret, særligt når kvinden ikke ønsker at vende tilbage til kommunen. (Eksempel: Hvilken ydelser er inkluderet i KC- regning? Afdækning af tolkeudgifter, der relaterer sig til interne KC informationer til borgeren)

Udfordringer Boliganvisning i en anden kommune Farwha Nielsen: farwhani@htk.dk Udfordringer Boliganvisning i en anden kommune 7 års regel - medfører at der er en del etniske minoritetskvinder, som ryger ind og ud af krisecentrene uden at være i stand til at bryde ud af volden Begrænsede, eller snarere ingen, redskaber til at arbejde med voldsudøveren

Farwha Nielsen: farwhani@htk.dk Visioner Der skal være et bedre samarbejde imellem kommunerne omkring boligproblematikken – dvs. at den ene kommune kan anvise til en anden kommune. Kommunerne kan hjælpe hinanden med at finde boliger til voldsramte familier, særligt når der er en sikkerhedsrisiko for de berørte borgere Tættere samarbejde med NGOer, såsom Mødrehjælpen og særligt de organisationer der arbejder med voldsudøveren (ATV og Dialog Mod Vold)

Farwha Nielsen: farwhani@htk.dk Visioner Bedre redskaber/metoder til håndtering af vold i forbindelse med tidlige indsatser Midlertidige beskyttede boliger, der kan bruges i de sager, hvor borgeren ikke ønsker at komme på et krisecenter Løbende opkvalificering af alle medarbejdere, der har berøring med vold i familierne