Den fremsynede virksomhedsledelse. 09.09.2014 Hvilke udfordringer har Danmarks almene boliger? Styringsreform Moms på administration Konkurrenceevne Boligerne.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

Temadag om den nye lovgivning
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
De næste 3 timer skal I Til gavn for jeres mission - beboerne
4/3/2017 Ændringer i forvaltningen af boligorganisationernes og afdelingernes økonomi.
Større Skriftlig opgave •Orienteringsmøde v. Catherine Lønholdt.
AlmenBolig+ God plads til en rimelig leje
Danske Forsamlingshuse
Selvejende institutioner i Danmark
Forpligtende samarbejde om kvalitet og fællesskab
1 Administrativt samarbejde – hvordan kan det lykkes? Hvilke overvejelser skal der gøres i såvel det politiske som i det administrative felt? Hvilke strategier.
Beboermøde
1 Sideaktiviteter Nye regler fra ??? 1.Må boligorganisationen påtage sig administrationen af 8 rækkehuse ejet af den lokale bank? 2.Må ejendomsfunktionærerne.
AlmenNet onsdag den 23. oktober 2013
1 Formandens rolle - I bestyrelsen. 2 • Hold øje med trivslen –Inddrag medlemmer, der ikke siger meget –Få nye medlemmer godt ind i gruppen, besøg evt.
Jesper Loose Smith Direktør i Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe – ca boliger Direktør fagforeningsejet ejendoms- og administrationsselskab i.
1-01. Kurser for tillidsrepræsentanter Modul 3 Kommunalreformen: Del 1: Nye kommunale strukturer – DSI og kommunalreformen – opgaver i 2006 Kommunen:
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
Bl. 3. kreds. Kredskonference 4. november 2011 Kommunesamarbejdet og styringsdialogen. v/ Kaj Jensen, Slagelse Kommune.
Almene boliger og boligsociale udfordringer
ØBRO FRI SKOLE Visioner 2020 Øbro Fri Visioner 2020 København den 7. marts 2013 Vores visioner Øbro Fri 2020 Er vores visioner stadig de rigtige? og hvordan.
God ledelse er vejen til et godt psykisk arbejdsmiljø
AlmenBolig + …et forsøgsprojekt Rummelige boliger til en rimelig leje.
Styringsdialog og almenreform Oplæg ved BL kredskonference den 20. marts 2010.
Debatten om den almene struktur Historik, statistik – og et kik i krystalkuglen Bjarne Zetterström.
Tilsynspligt en større indsigt i skolens gang og virke Bliver en del af skolen indefra. tidlig information om - og mulighed for at kommentere på skolens.
UDVEKSLINGSMØDE 19. NOVEMBER 2013
1 Udvikling af beboerdemokratiet 3. kreds Erkendelse 1 Fremtidens beboere betragter boligen som et forbrugsgode - Ikke som et forenings- eller.
God ledelse sådan nogenlunde prof. fra foreningsledelse til virksomhedsledelse v/ Christian Majgaard BL kredskonference Billund.
Boligkontoret Danmark
Velkommen til Grundkursus Tema 1
KAB’s erfaringer med boligløse unge Konference på Kofoeds Skole den 3. november 2009 Jesper Nygård Administrerende direktør KAB.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Kodeks for offentlig topledelse
Bestyrelsen som arbejdsgiver Bestyrelseskonference Lørdag d. 16. juni 2012.
1 Du er leder At være formand er at være leder Men jeg er frivillig – og det er resten af bestyrelsen også! Lederen sætter rammen – sammen med de øvrige.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Lederseminar 2014 Varde Kommune
Effektiviseringer af driften i almene boligafdelinger
Bestyrelsesdag Middelfart Generationsskifte i korpsene - fornyende organisation.
Rekruttering til organisationsbestyrelsen Weekendkonference for 6. og 10. kreds Lørdag den 28. september 2013 v/Dorte Hjerrild, BL – Danmarks Almene Boliger.
Arbejdsmiljøet skabes hver dag i relationen og dialogen – det skal arbejdsmiljøarbejdet i Faxe Kommune afspejle Sikkerhedsleder/arbejdsmiljøkonsulent.
Weekendkonference 3. kreds 4. november Landsbyggefondens (LBF’s) opgaver.
1 Vil I ha’ flere aktive.!? 2 Hvad er det vi siger?  Det er bare Tordenskjolds soldater  De unge gider ikke sidde i bestyrelser  Vi er godt nok lidt.
God ledelse og god bestyrelseskultur Ledelse og samarbejde Temamøde BL´s 6.kreds Den 11.November 2014.
Ekstraordinær Generalforsamling i Støtteforeningen for Kulturstedet Lindegaarden 1.Valg af dirigent og referent (Mikael) 2.Orientering om Fonden ”Den selvejende.
Almene boliger og tilgængelighed
Temadag: Ny lovgivning ”De nye udlejningsregler”.
1 SOCIALE PARTNERSKABER I UDSATTE BY- OG BOLIGOMRÅDER.
Muligheder og rettigheder
Arbejdsweekend i 5.kreds Gl. Skovridergaard i Silkeborg.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
SAB’s nye hjemmeside. Målgrupper Hjemmesiden skal først og fremmest kommunikere til: Afdelingsbestyrelser Beboere Men hjemmesiden skal også kunne bruges.
Herning Kommunes Handicapråd Høringer Nyborg Strand d. 9. juni 2008.
Seniorbofællesskabet Laanshøj Furesø Kommune Maj 2015
Vision og Strategi for Forslag Vision og Strategi for Vision og indsatser i strategi.
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Inklusionsboliger Bolignetværksmøde den 24. februar 2016.
Workshop 1 Opgaverne i den almene boligsektor. De almene boligorganisationer Særlige kendetegn: Støttet byggeri Boligsocial forpligtelse Balanceleje Beboerdemokrati.
Boligplacering og integration af flygtninge BL’s anbefalinger til boligafdelinger og organisationer.
Signalement af Lejerbo Ca boliger Organiseret i 53 selvstændige organisationer Fordelt på godt 680 afdelinger Hjulpet på vej af 755 ansatte Lejerbo.
Godkendte visioner og målsætninger Lejerbo Frederiksberg Maj 2015.
Regionmøde 20. februar Mine overskrifter Mjølnerparkens rolle i lørdagens terrorhandlinger Brand i vores hovedkontor den 16. december 2014 Boligaftalen.
KAB’s målsætningsprogram 2015 – en støtte til jeres lokale arbejde.
Effektivisering Kredsmøde BL’s 4. kreds 8. marts 2017.
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Afdelingsmøde den Der kan ikke træffes beslutninger under eventuelt! 1
Debatten om den almene struktur Historik, statistik – og et kik i krystalkuglen Bjarne Zetterström.
Bestyrelseskursus Foreningen for ATAKSI/HSP 3. oktober 2015
Vision 1- Lejerbo Herning
Præsentationens transcript:

Den fremsynede virksomhedsledelse

Hvilke udfordringer har Danmarks almene boliger? Styringsreform Moms på administration Konkurrenceevne Boligerne Medarbejdere Administration Nedslidte boligafdelinger Beboersammensætning Generationsskifte direktører/forretningsførere Generationsskifte beboerdemokrater

Hvem har ansvaret for at løse udfordringerne? Regeringen? BL? Folketinget? Kommunerne? Boligorganisationernes bestyrelser? Boligdirektørerne?

Ny formålsbestemmelse § 5 b. Almene boligorganisationer har som formål at stille passende boliger til rådighed for alle med behov herfor til en rimelig husleje samt at give beboerne indflydelse på egne boforhold.

Målsætninger 1 § 6 a. Boligorganisationen skal sikre en forsvarlig og effektiv drift af boligorganisationen og dens afdelinger.

Målsætninger 2 § 6 b. Boligorganisationen skal drage omsorg for, at de almene boligafdelinger er økonomisk og socialt velfungerende og fysisk fremstår i god og tidssvarende standard.

Målsætninger 3 § 6 c. Boligorganisationen skal i forbindelse med opførelse og renovering m.v. af almene boliger tilstræbe at få mest mulig værdi for de investerede midler. Byggeriet skal have en god arkitektonisk, teknisk, sundhedsmæssig og miljø- og energimæssig kvalitet. Omkostninger og husleje skal samtidig holdes på et sådant niveau, at boligerne kan påregnes udlejet efter deres formål.

Målsætninger 4 § 6 d. Boligorganisationen skal ved udlejning af boliger tilgodese grupper, som har vanskeligheder med at skaffe sig en passende bolig på almindelige markedsvilkår. Derudover skal en varieret beboersammensætning søges fremmet.

Målsætninger 5 § 6 e. Boligorganisationens ledelse skal udvise god ledelsesskik og arbejde for at fremme et velfungerende beboerdemokrati. Hvad er god ledelsesskik???

Målsætninger 7 § 6 f. Boligorganisationen og kommunal- bestyrelsen skal gennem etablering af samarbejde og indgåelse af aftaler arbejde for at realisere lovens formål og målsætninger. Boligorganisationen og kommunalbestyrelsen skal i nødvendigt omfang koordinere deres indsats i det enkelte boligområde med andre relevante parter.

Hvad har de at gøre med hinanden?

Kommunaldirektøren om KMD-betalt Madonna-koncert: Når man vælger at sige ja tak til de ting, så gør man det bevidst. Der er ingen, der skal beklikke min ære og sige, at jeg har taget imod bestikkelse. Jeg mener, at jeg uden problemer kan stå på mål for, hvad jeg deltager i af kundearrangementer. Som kommunaldirektør kan man skille skæg for sig og snot fra sig, og det kan jeg. Og hvis man ikke kan det, har man et ledelsesproblem, siger Peter Zahlekjær. Frederiksborg Amts Avis

En uge senere…. Kommunaldirektør suspenderet efter gaver fra KMD En koncert i Parken med alt betalt af KMD har nu fået politikerne i Hillerød Kommune til at fritage kommunaldirektøren for tjeneste. Han gav forkerte oplysninger, lyder forklaringen. onsdag 17. mar kl. 16:19

Tjekliste til din egen boligorganisation Har I en vision? Har I et målsætningsprogram? Har I en handlingsplan? Har I vejledning om god ledelse? Har I vejledning om relationer mellem ansatte, bestyrelsesmedlemmer og leverandøer? Kan man se det på hjemmesiden? Kan man skrive sig op til en lejlighed på hjemmesiden? Er det disse emner som fylder jeres dagsorden på bestyrelsesmøderne? Bliver I udfordret af jeres administration til at træffe sådanne beslutninger? Har I evalueret jeres bestyrelsesarbejde inden for det sidste år?