Uddannelse til Sundhedsambassadør i landsbyerne i Favrskov Kommune

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Advertisements

Hvordan bruges FLADSKÆRMENE i Brabrand Kirke ???.
At bruge disse to ord rigtigt
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Verber/Sagnir Hvordan bøjes de?.
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Filipperbrevshymnen.
Målrettet og forsvarlig træning af børn og unge Ledertræf på tværs De gode idrætsoplevelse – engagerede forældrene på sidelinjen DBU´S bud -på involvering.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Kompetenceudvikling gennem SPIDO-konceptet
O store Gud O store Gud O store Gud, når jeg dit værk beskuer
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Kære ven her er Lidt godt grin til dig.... (Hehe) ;o)....ikke for børn og sarte sjæle...
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
”Fatter vi Guds hjerte for de fattige”? Guds glæde gennem generøsitet.
Kastanjehaven - Sand Trivsels Agent Opsamlingsdagen 6. juni 2013
Et digt af Tove Ditlevsen
Arbejdspladsudvikling
Præsentationen starter automatisk. Som du synes. Slå højttalerne til.
Vi gennemførte en række interview ifm
Børn og sorg - og sprældøde døde
” Hvorfor lige netop kristendom ? ”
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Juleafslutning for Kostskolen Assersbølgaard.
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Loven om forholdet til penge Matt 6,19-24
Jeg støtter barnet ved:
”Kaldet til kærlighed”
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
Sket er sket … Og står sjældent til at ændre
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Hvem har spist Den Blå Anemone?
”Religion er opium til folket”
NOEA/Aalborg Universitet
De evige tre Tove Ditlevsen
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Projektlederens rolle(r)
- En rigtig god idé! Bevægelse i hverdagen på Høje Gladsaxe skole
De evige tre Tove Ditlevsen
Bevar håbet – fra Pension til arbejde og det der imellem & & Kirsten Kallesøe i dag
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
At gennemføre en ide.
Du kom til vor runde jord, barn, på bare fødder, midt i engles julekor, med Himlens frakkeskøder. Du var dreng i Nazareth, stod i tømrerlære,
Vejlederens kommunikation
»En mand havde to sønner
Fremtidssikring af beboerdemokratiet – hvor er de unge henne?
Du ønskes en rigtig glædelig jul
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Vi tror på Jesu genkomst kap.7.
Pædagogik & kompetenceudvikling i SPIDO-forløbene Knud Erik Jensen, konsulent og underviser på SPIDO
En lille blomster flok En lille blomster flok, svømmede rundt uden en enkelt sok,men det var ligegyldigt,for ingen af dem var et pjok En lille blomster.
Akutafdelingen På vej mod DNV Oplæg til gruppearbejde: Hvad gør vi først? Hvad gør vi siden?
Entre Hjertelig tillykke med de 15 år Hvem er jeg?
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Koncern HR, Organisation og Ledelse Fra ledelsesevaluering til lederudvikling WORKSHOP 5 God ledelse i Region Midtjylland.
Puff den magiske drage Puff, hvor kan man finde drager som dig Du ligger på en klippeø og venter kun på mig Du kan li at lege, du var min ven men kære.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Motorvejs beskæftigelse Jeg kørte på motorvejen, da jeg besluttede mig til at gøre et kort da jeg besluttede mig til at gøre et kort stop, for at gå på.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen De herliges lidelser er nåde Romerbrevet 8,17-39 De herliges lidelser er nåde Søndag, den 9. august 2015 Aalborg Frimenighed.
Forventningens glæde.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Velkommen til den 3. MEM-konference
En ny bog er i gang – skrevet af addicts, for addicts
Præsentationens transcript:

Uddannelse til Sundhedsambassadør i landsbyerne i Favrskov Kommune Velkommen til 7. Samlingsaften Den 13. marts 2013

1 Hvad var det dog, der skete? Mit vinterfrosne hjertes kvarts må smelte ved at se det den første dag i marts. Hvad gennembrød den sorte jord og gav den med sit sølvblå flor et stænk af himlens tone? Den lille anemone, jeg planted dér i fjor. 2 På Lolland jeg den hented, et kærtegn fra min fødeø. Så gik jeg her og vented og tænkte: »Den må dø; den savner jo sit skovkvarter, sin lune luft, sit fede ler; i denne fjendske zone forgår min anemone; jeg ser den aldrig mer«. 3 Nu står den der og nikker så sejersæl i Jyllands grus ukuelig og sikker trods ensomhed og gus, som om alverdens modgang her har givet den et større værd, en lille amazone og dog min anemone som søens bølge skær. 4 Hvad var det dog, der skete? Mit hjerte koldt og hårdt som kvarts det smelter ved at se det den første dag i marts. Jeg tænkte: »Evigt skiltes ad min sjæl og glæden«. da jeg sad i vint'rens grumme done. Nu gør min anemone mit hjerte atter glad.

5 For denne rene farve den er mig som en vårens dåb, den la'r mig nyfødt arve en evighed af håb. Så bøjer jeg mig da mod jord og stryger ømt dit silkeflor, en flig af nådens trone. Du lille anemone, hvor er din skaber stor!

Indholdet og den røde tråd i aften Tema: Forandringsprocesser Opsamling fra arbejdet i de lokale arbejdsgrupper Præsentation af nye bevægelsesaktiviteter? 5 min pr. team Præsentation af Fredensgadeprojektet og arbejdet som sundhedsambassadører i Favrskov Kommune v. to sundhedsambassadører fra hjemmeplejen Gruppearbejde: Fra idé til handling – Genbesøg i værktøjskassen med brugbare metoder Deltagelse og dialog

Hvilke ideer har I til sundheds fremmende indsatser i landsbyen? Skab overblik over ideerne og kategoriser dem ved hjælp af nedenstående matrix Idé Tema Idé-ejer(e) Idé- vurdering? Andet? Kan umid-delbart sættes i gang Kræver US Gemmes til senere

Idé-vurdering - stil spørgsmål I overensstemmelse med jeres værdigrundlag? Åbne fællesskaber Gensidig respekt Involvering – engagement – inddragelse Tillid Troværdighed Frihed Anerkendelse Glæde, sjov At jeg mærker efter At igangsætte At nogen tager bolden Og visionen om det gode landsbyliv?

Idé-vurdering fortsat - flere spørgsmål

Ressourcer? Med udgangspunkt i ressourceprofilen undersøges: Hvilke ressourcepersoner der de primære i forhold til det videre arbejde med ideen Hvilke ressourcer og perspektiver bidrager ressourcepersonerne med? – tag en tur rundt om grisen

At involvere og skabe engagement omkring ideen Dialogiske procesredskaber At lytte i stedet for at fortælle Anerkendende tiltag Giv rum og plads Glemme fordomme Grave guld Tænd gnisten – brug styrkekort Få mennesker til at vokse og trives Respektere folk og kunne lave en god dialog – obs. Gittes slides Fokus på det at lytte – være åben og putte sin forforståelse lidt væk

Planlæg gennemførelsen af én idé I værktøjskassen: Omsætte ideer til handling: Handleplan Kommunikationsplan

Handleplan Tiltag/ handlinger Hvad ønsker vi at opnå? Hvem gør hvad hvornår? Løbende vurderinger Hvem og hvordan? Forankring Hvor/

OBS niveaudeling af dialogen: Orientering ”i landskabet – Hvad er der mulighed for her Information – forudsætter at I ved hvad borgerne gerne vil vide noget om/ Hvad rækker I over disken! – vigtigt at have fokus på teamet Vejledning Oplysning – man gør nogle erfaringer og forstår sammenhænge