SÅDAN BRYDER VI DEN SOCIALE ARV SFU’S UDDANNELSESPOLITISKE PAPIR LM ’11 Christian Vedersø Østergaard, martstræf ’11.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hjerterum og opsøgende funktion
Advertisements

Folkeskolereformen - fokus på faglighed
Set i forældreperspektiv
Arbejdsgruppens og mødernes formål ARBEJDSGRUPPENS FORMÅL Det er os, der sørger for at vi her på skolen: • Stiller skarpt på vores skole-hjem samarbejde,
SÆT MEDBORGERUNDERVISNING PÅ SKOLESKEMAET!
Udfordringer i uddannelsessystemet Oplæg – SFU Sommerlejr 2010 v. Frederik Gjørup Nielsen.
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Noemi Katznelson, Vejen mod de 95 pct. – en erfaringsopsamling fra projektet Ungdomsuddannelse til alle DEL I – Omhandler det landspolitiske.
Uddannelsessystemet Paradokser og muligheder
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Lærerprofessionen.
SFU’s Skolestartskampagne i et ideologisk perspektiv
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
DEMOKRATISERING : SFUs Martstræf 2011 : Gry Poulsen.
Forældremøde X årgang.
Navigation i Kampterræn
Skelgårdsskolens skolebestyrelse Velkommen Kontaktforældremøde på Skelgårdsskolen 23 april 2009.
Lærerprofessionen - en definition.
FLERE IGENNEM UDDANNELSES- SYSTEMET MARTSTRÆF 2011.
Folkeskolen, forældrene og deres børn! 
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Marxisme, Bourdieu og klasser i dag
ØBRO FRI SKOLE Visioner 2020 Øbro Fri Visioner 2020 København den 7. marts 2013 Vores visioner Øbro Fri 2020 Er vores visioner stadig de rigtige? og hvordan.
Vi stiller skarpt på skole-hjem samarbejdet
: Ulighed og uddannelse - Akademisering af uddannelsessystemet? Martstræf 2011 Gry Poulsen.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Lene Skovgaard Uddannelses Ungdomsvejleder
Uddannelsesvejledning – hvorfor og hvordan? Alle unge gennemfører en uddannelse Vejledningen skal differentieres eVejledning for unge med alm. vejledningsbehov.
Møde m. skolebestyrelsesformændene d. 19. januar 2011
SF’s uddannelsesfokus i en krisetid - og lidt om principper, interesser og tendenser Ryslinge højskole Nanna Westerby.
Enhed i arbejderbevægelsen - Det handler om magt.
Velkommen til Orientering om:  Projekt ”Fleksibel skolestart”.  Heldagsskole og det brede læringsbånd.
Infoaften 9.kl. Ungepakke 2: uddannelsesparathed
Formålet med mødet 1.Drøfte vores motivation for at stille skarpt på skole-hjem samarbejdet 1.Lægge en tidsplan for dialogprocessen 2.Forberede, hvordan.
Mølholm Skole Baggrund & optakt til skolebestyrelsens arbejde med skolen i bevægelse.  Processen vedr. fremtidens skole blev præsenteret, og igangsat.
Qeqertarsuup Atuarfia
Skoleledelse Atuarfinni aqutsineq Skoleledere i udvikling, som også udvikler kollegaer. ”Aqutsisut ineriartortut, suleqatinillu ineriartortitsisut”.
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
Politisk Program LM 2011 : Speedoplæg på SFUs martstræf Gry Möger Poulsen.
DET GODE UNDEVISNINGSMILJØ Al magt til eleverne. Undervisningen Indflydelse Store rammer Den enkelte elev - fællesskabet Indlæringsformer Boglig - erhvervsfaglig.
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Lærerprofessionen.
Uddannelsesparathed og vejen til de 95 pct. UU Københavns Kommune 29. september 2010 – Lis Rom Andersen.
Skolens Ansvar Skolen skal:  Tage vare på eleverne, så forældre trygt kan overlade deres børn til skolen  Reagere, hvis elever holder fri uden skolelederens.
Gymnasiernes tiltag for tosprogede elever Oplæg ved rektor Niels Jørgen Helms Mulernes Legatskole.
Forældresamarbejde/fællesskaber
Lars Olsen, journalist og forfatter
Konfliktforebyggelse
Socialisme anno 2007 Oplæg om SFU’s principprogram Sommerlejr ’07 Nanna Westerby.
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
Udfordringer og visioner på børne- og kulturområdet BKF Midtjylland 5. marts 2010 Klaus Majgaard.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Dagsorden Alle ”kender” Hattie
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Det sammenhængende børneliv
Sammenhænge og dilemmaer i en reform tid… UU DK´s årskonference 2015 Overskrift.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Kollektiv vejledning – dagens program Du skal have kendskab til Uddannelsessystemet E:dag?
Projekt X – Udvikling af undervisning i et krydsfelt
Optagelse.dk 2017 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Odder Kommune*
Optagelse.dk 2017 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Skanderborg Kommune* * For skoler hvor UU har vejledningsforpligtelsen.
Optagelse.dk 2016 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Odder kommune*
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Optagelse.dk 2016 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Skanderborg kommune* * For skoler hvor UU har vejledningsforpligtelsen.
PROGRAM mandag den Kl.9:30-10:00
SIKKERHED ONLINE.
Tilmelding til uddannelse 2018
Princip om skolefrihed Godkendt d
Præsentationens transcript:

SÅDAN BRYDER VI DEN SOCIALE ARV SFU’S UDDANNELSESPOLITISKE PAPIR LM ’11 Christian Vedersø Østergaard, martstræf ’11

WHAT UP!? Om social arv Papiret Sigte, perspektiv Frit skolevalg Forældres forpligtelse Vores pædagogik Investeringer i uddannelse Fri diskussion og leg

OM SOCIAL ARV ”Reproduktion af klasseskel” ”Institutionaliseret ulighed” ”Magthavernes interesse” – eller ”middelklassens uddannelsestyranni” Et uddannelsessystem der passer til dem

PAPIRET Samfundsperspektiv Hvad kan og skal uddannelse for et samfund; ikke for individet Udgangspunkt i vores virkelighed, men visionært Ikke udkast til folkeskolelov i morgen Analyse og ”værktøj” Ikke politikkatalog

PAPIRET Fokus på nedbrydelsen af social arv Opgør med uddannelsesmotorvej Uddannelse skal skabe fællesskab Fælles om uddannelserne Autoriteten tilbage til læreren Konkrete tiltag

OVERORDNET ANALYSE Noget er galt – 95 %-målsætningen fucker! ”Uddannelsemotorvej” fokuserer for meget på gym og uni! Vi får brug for BÅDE ”hånd og ånd” Akademisering af folkeren og ungdomsuddannelser – fremmedgørelse af ikke-boglige

(FUCK) FRIT SKOLEVALG Det frie skolevalg fucker fællesskabet op Man shopper skoler i stedet for at forbedre dem SFU: Forbyd privatskoler, friskoler og gør efterskoler offentlige Man skal ikke kunne fravælge fællesskabet Folkeskolen er der hvor klasserne blandes og solidariteten sker

FÆLLES OM SKOLERNE Folkeskolen som fælles projekt – for elever, lærere, skolebestyrelse og forældre Elevdemokrati og inddragelse af eleverne Vi vil ikke være kunder i velfærdsbutikken DK, men vi vil være deltagere i aktivt fællesskab

SOCIALISTISK PÆDAGOGIK Ud med ”ansvar for egen læring” Autoriteten tilbage til læreren Læreren skal undervise eleven – ikke omvendt Ud med karakterer i folkeskolen Ud med selvvurderinger af ”arbejdsindsats”

KONKRETE TILTAG 13 års skoleret og –pligt Flere får ungdomsuddannelse Heldagsskole klasse Ingen lektier derhjemme + leg&læring Ingen brugerbetaling I hele uddannelsessystemet SU til at leve af Forudsat fremdrift i studier Bedre uddannelsesvejledning Individuel og lettilgængelig

”META-POINTER” Vi får brug for ”hånd og ånd” – anerkendelse af dette er vigtigt skridt Uddannelse en pointe i sig selv – vi vil afskaffe ufaglært arbejde! Uddannelse skal skabe frihed for den enkelte – ikke begrænse den og reproducere ulighed

DISKUSSION Privatskoler – skal de forbydes? Kan man tvinge folk til at gå 13 år i skole? Skal autoriteten tilbage til læreren? Hvorfor skal man have fremdrift på sine studier for at få SU? Andre ting I vil diskutere? Er der andre ting, man kan gøre?