Kønsfillosofiprojekt

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Transitionsmodellen og virkeligheden
Advertisements

IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Der var engang et ældre ægtepar ....
Et stykke med sødt, surt og skørt... - botilbuddet Stefanshjemmet evaluerer deres udbytte af projekt Implementering af Teknologi (IAT) 2011.
At forholde sig professionelt Anne Skov
F Forældremøder…. Forældremøder v. Birgitte Ravn Olesen.
Er du vokset op i 50-, 60- eller 70-erne..... ?
Hvordan kan man afgøre en fugls køn? Indtil nu har jeg aldrig været i stand til at fastslå, hvilke der er af hankøn, og hvilke der er af hunkøn.
”Intet” af Janne Teller
Grafisk fortælling 2. Den dag, Mary skulle til visitationssamtale på Projekt VIA, glemmer hun aldrig!
Skolebiblioteket Gladsaxe Skole
SKOLEBIBLIOTEKET PÅ NETTET Udarbejdet af Jette Hansen.
To kvinder tager i byen for at slå sig løs.
Uskrevne Regler Modul november 2011.
Nr. Vesterskov - Et lille sted - Med store muligheder
De 10 små forskelle mellem Mann & Frau.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Det moderne gennembrud
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Et digt af Tove Ditlevsen
Information om AA til skoler m.m.
Æstetik I 1682 flytter Louis XIV fra Paris til Versailles, og en kulturel offentlighed kan begynde at bryde frem. I den kulturelle offentlighed diskuterer.
Tema: De nye kvinder stemmer i
AT Opgaven  Du skal ud fra de overordnede problemstillinger for emnet Videnskabelige gennembrud og teknologiske landvindinger udforme.
Danske Handicaporganisationer – for retten til lige muligheder Konventionspiloterne på besøg i DH’s afdelinger.
Titel Handlingsplan 2013 Stig Langvad, formand Tekst.
Litteratur på mobilen Der er meget, vi ikke kan vide! Men alligevel meget der står mellem linjerne… hvorfor skriver hun ikke tilbage og hvad er det, der.
De evige tre Tove Ditlevsen
En helt normal samtale ved morgenbordet:
En historisk indføring
Det moderne gennembrud
Det Moderne Gennembrud
De evige tre Tove Ditlevsen
Sex & Samfunds årlige seksualundervisningskampagne Uge Sex.
Etnisk minoritetsunge og familier – at skabe én sammenhængende verden! Fredericia 2014 Basim Osman Cand. psych., autoriseret psykolog Selvstændig psykologisk.
KVINDER HALVDELEN AF VERDEN
København Dias 1 Hvad er meningen med behandling? KABS konference ’Stofmisbrug 2008’ Steffen Jöhncke Seniorrådgiver Antropologisk Analyse.
Det moderne Gennembrud
Vejlederens kommunikation
Herman Bang Gruppe: Mathias Knauf, Mikkel Hansen, Amalie Holdsbjerg-Larsen & Nicolai Fjeldsted.
Uge 2-6 Senmoderne ungdomslitteratur.
* Den finske professor Margrethe Järvinen, har defineret prostitution således: * Prostitution forefindes når mindst to parter køber respektiv sælger seksuelle.
Emilia van Hauen JEG ER MISUNDELIG! ”Vi går ikke ind for kvoter – det er sådan noget for fisk!” Bolette Christensen, vicedirektør i Dansk Industri.
S ÆDELIGHEDSFEJDEN Kønsfilosofi Lavet af Sabrina, Anne, Sigrid og Tina.
Middelalder Stratego.
Billeder af det uvirkelige liv - Gysets univers Tekst: Rikke Schubart: I lyst og død, pp:
2.Lektion: Samfundsfag 2.lektion i undervisningsforløbet ”Samfundet og samfundsfagets fagområder” baseret på kapitel 1 i bogen Luk Samfundet Op!, af Brøndum.
Samson Og Dalila.
LGBT-Liv i Danmark 2011 Ole Møller Markussen
Lighed & ulighed Samfundsfag.
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
To kvinder tager i byen for at slå sig løs.
3. lektion: Anthony Giddens og det senmoderne samfund - II
Hovedstrømninger i 1800-tallets litteratur
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
HANS CHRISTIAN ØRSTED Lavet af: Emil og Astrid. FAKTA OM H.C ØRSTEDS LIV Hans Christian Ørsted han vidste ikke hvad han skulle bruge sit elektromagnetismen.
Ludvig Holberg DAnsk forfatter.
Karen Blixen
Reformation.
Martin Andersen Nexø Forfatter..
Lavet af: Emil og Astrid
HERMAN BANG. HERMAN BANG BLEV FØDT DEN 20. APRIL 1857 OG DØDE DEN 29. JANUAR HERMAN BANG VAR EN DANSK KRITIKER, FORFATTER OG JOURNALIST. ALLEREDE.
Herman Bang.
Reformation.
Løft Sløret - for seksuelle overgreb Center for Voldtægtsofre, Rigshospitalet Karin Sten Madsen Kristina Marie Uddin.
Harald Herdal Novellen Kolonihaven 1933.
Brikker til litteraturhistorien
Sex-graviditet-fødsel
Præsentationens transcript:

Kønsfillosofiprojekt Sædelighedsfejden Kønsfillosofiprojekt Hvad gik sædelighedsfejden ud på?

Generelt Generel opdeling Den uindskrænkede individuelle frihed Lige rettigheder for mænd og kvinder Ægteskab kontra prostitution

Hvad lagde til grund for striden? De borgerlige blev fattigere De unge mænd giftede sig først senere i livet når de havde fået råd Blev derfor acceptabelt at unge mænd købte sig til sex

Den borgerlige dobbeltmoral På den ene side mente man at den eneste acceptable form for seksualitet var inden for ægteskabet. På den anden side acceptere man at unge mænd havde sex med kvinder fra de lavere klasser.

Bjørnstjerne Bjørnson Udgav bogen ”En handske” som startede striden Ville have at mændene også skulle holde sig for sex indtil ægteskab Styrke moralen Komme prostitution til livs

Litterære konflikter Startet af ”en handske” Mange nordiske forfattere bidrager med noveller, romaner og teaterstykker. Startede den litterære periode ”Naturalismen” Nogle skriver om seksuel frihed for begge køn, men bliver forbudt af censuren og forfatterene retsforfulgt.

Dansk kvindesamfund Dansk kvindesamfund tager sagen op. Elisabeth Gruntvig er fortaler. Hun bakker op om handskemoralen (Mændene skal også tøjle kønsdriften til ægteskabet) Debat mellem Elisabeth og A.C.Meyer.

A.C.Meyer Han mener løsningen er at gøre kvinder økonomisk uafhængige af mænd. Så kan de selv vælge hvem de vil giftes med. Han kritiserede den traditionelle pigeopdragelse om at fortrænge kønsdriften. Fællesundervisning, seksualundervisning, fri kærlighedsforhold i stedet for arrangerede ægteskaber. Et spørgsmål om moral og vilje.

Afslutningen på striden Dansk kvinde samfund får Bjørnson til at tale i København. Og der var stor omtale af det i aviserne. Men på trods af det kommer der aldrig rigtig gang i debatten igen, og diskussionerne ebbede langsomt ud.