Glaskursus Åse og Sanne

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Byggetilladelse - Pippi Langstrømpe
Advertisements

Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Sådan laver Du et POWER POINT program.
Gryde med filter og taphane
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
At Dividere.
Honninghøsten.
Middelalderaften på Ikast Nordre Skole Skrevet af eleverne: Pernille Bjerg Iversen 5A og Mia Søndergaard Jepsen 5B.
Honninghøsten.
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Jeg er flyttemand Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Jeg kører bus Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Forskellige traditioner
Sæt pennen på papiret Skriv de årsager til uro hos spædbarnet ved brystet, som falder jer ind…. Uro ved brystet s kan skyldes…
Readymades / genbrugskunst
En opskrift Den dag jeg byggede en kage. Af ren og skær kedsomhed kiggede jeg på bogreolen og fandt en gammel støvet bog, jeg ikke kunne huske at have.
Opklar et mord Sæt børnene til selv at skrive usynlige beskeder og beskeder i kode til hinanden. Lav derefter ”mordgåden” med tante Tudse. Print side.
Tegning som billedform der både er aktivitet og produkt
SUPERSUND SALATER Kartoffelsalat og Laks med avocadosalat med ærter & spinat. Sidstnævnte salat er fra den nye ”Supersund - Salater” bogen – dog med mine.
Storylinepunkt Nøglespørgsmål Aktiviteter Genopfriskning Hvem er vi? Gruppen finder personerne, id-kortene, jobkatotek og biografier frem og genopfrisker.
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder på en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150 år.
Hvor bor familien? På land eller i by?
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Lav en familie I skal nu i gang med at skabe en familie
Denne præsentation er specielt for begyndere. Se hele serien igennem før start. Hav værktøj og ler klart. GOD FORNØJELSE.
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
Knudsgaard – lav selv dine trækul Maj 2007 Mikkel & Ole
Oprindelsesland: Storbritannien
RUL Grønlænderrulninger. Næsten alle kajakroere ønsker at beherske et rul, men det er ikke alle det lykkes for. Et tilbagevendende problem er ”hoftevrikket”.
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Hvordan laves en blinker
Lærings- og praksisfortælling
Biavlerens redskaber Stadetyper Opstabling Trugstade.
Børns udvikling Indholdsfortegnelse Finmotorik & grov motorik Vækst
Plastik smykker Klip figurerne ud.
Hest. Legetøj i sortbrændt ler. Brænding som jydepotterne.
Isolering.
Fra spaltning af fedt Vi startede med den tørrede ost.
Denne præsentation er specielt for begyndere
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder.
Legetøj i sortbrændt ler. Brænding som jydepotterne. Et KvK produkt.
No Friskole Vi laver flakninger. Kraven skal være helt i orden, inden man fortsætter.
NYE BØRN I BØRNEHAVEN.
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
Howeni Eurosafe A/S | Howeni Standard | Rødager Allé | DK-2610 Rødovre | Telefon PRODUKTKATALOG TYVERIMÆRKNING Tyverimærkning Safety.
”Testen-Af-Vesten”.
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
Jeg kører truck Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Jeg kører lastbil Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Lægedage Velkommen til Lægedage Akut sårbehandling Ved Behandlersygeplejerske Dorte Lund Hansen.
Honninghøsten. Hvornår tager man honning fra? Når tavlen er 2/3 forseglet … Og/eller ved ’sjaske’-test … Og/eller ’tændstik’-testen…
Hvordan laver jeg en pude efter mit hoved? Følg denne enkle vejledning, så er du godt på vej.
Symmetri-drager Undervisningsforløbet leder eleverne igennem en verden af symmetri, sjov med drager og svære udregninger - et undervisningsforløb i 3.a.
Pleje og observation af den ældre patient
Regionalt d.13.juni Biblioteket flytter mennesker er et projekt som kombinere følgende ting: motion, at være social og teknologi. Det gøres i dette tilfælde.
Anders Kibbel | Chokolade Julemand
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder på en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150.
Hvor bor familien? På land eller i by?
RUNDT OM RØDHALSEN.
Køreteknik Sæt I gang Før du kører ud i trafikken, skal du kunne køre din knallert sikkert. Du skal kunne holde balancen, trække, sætte i gang, standse,
Forskellige traditioner
99 ud af 100 trafikulykker skyldes vores adfærd i trafikken
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Rørte og piskede masser
Byggetilladelse - Pippi Langstrømpe
Stråle-Simon og jagten på de sure kræftceller
Risikovurdering af forflytning
Avanceret flisearbejde Cirkulær udskæring
Præsentationens transcript:

Glaskursus Åse og Sanne

Elev-undervisning Vi foreslår, at der lægges ud med at alle elever skal have et glas-skærekursus, så de får kendskab til dette materiale samt prøver at arbejde med glas og de dertilhørende redskaber. Derefter vil det være fint at starte med at lave en vase eller en bordskåner til glas og kopper. Så er det kun fantasien der sætter grænser for, hvad der kan laves af dyr, figurer, trolde, hekse m.m Eleverne skal altid bære sikkerhedsbriller

Der kan arbejdes med to forskellige slags glas Planglas og floatglas. Floatglas er den med den grønne kant (termorude), som nok vil være den vi vil anvende mest, pga prisen. Måske kan vi være heldige og få den gratis. OBS de to typer må aldrig blandes sammen, da de udvides/trækker sig sammen med forskellig hastighed.

Redskaber Der er brug for det specielle underlag, så små glasstykker kan falde ned. En glasskærer – er ikke skarp. Glasknækker Hjælperedskab: Evt. lineal spændt fast på bordet Samt diverse tange til kobber og messingtråde.

Vigtigt Der skæres i glasset helt ud til kanten. Det skal gerne give en knitrende lyd. Glasskæren skal holdes vinkelret på glasset 45 grader. Pas på ikke og hælde til siden med hånden, så virker det ikke. Man kan ikke skære samme sted to gange. Den hvide streg på glasknækkeren skal være lige ovenpå snittet samt et lille stykke inde på glasset.

Tegn en valgt skabelon Vi arbejder i det følgende med katten, der er på dias 1

Vær opmærksom på hvordan der holdes på glasskæreren De store dele, krop og hoved, laves der to af, så de kan smeltes sammen omkring de øvrige dele.

De skarpe kanter og små dele (øjne – ører) klippes med en ”glassaks”

Klip direkte i affaldsbeholder

Så er de fleste dele klar OBS: Det hele samles først i ovnen. Her demonstreres blot, hvordan man i ovnen skal være opmærksom på, at små dele (her ører) skal ind over glasset. Det stykke der ligger ind over skal ikke have farve på.

Når alle dele er klar vaskes alt glas i rindende varmt vand med en blød svamp Tørres med en blød klud - viskestykke

Så skal der farve på Det er godt at farve på et stykke hvidt lamineret papir. På den måde får man let restfarven hældt tilbage. Ikke i den sammen beholder, men i en blandingsfarve.

Emalje - farver Der er transparente og opak farver. Det er bedst at bruge de opakke farver med eleverne. De dækker bedst. Farverne er blandbare –blandes ved drys direkte på glasset

Drysse-dåser Hold ikke dåser for tæt på og drys med rund hånd 

Drys de forskellige valgte farver på, gerne i lag Drys de forskellige valgte farver på, gerne i lag. Der skal så meget på, at man ikke kan se igennem Lægges over på en bakke (vi skal se om vi kan finde nogle gamle bakker med kant på) Ellers kan man bruge et skærebræt.

Så skal der dekoreres Her er kobberfolie (bliver rød i ovnen) og messingfolie (bliver antik-guld) meget velegnet. Til knurhår, haler m.m. bruges Kobber/messingtråd eller bare almindelig ståltråd.

Der klippes pynt i messingfolie og males øjne med flydende maling. Læg mærke til at det er bunden der dekoreres.

Der kan bruges lidt lim Specielt når det er børn der arbejder med dette. Det er ellers svært at holde styr på de små dele som eks. knurhår. Skolelim er meget anvendeligt.

Så er katten klar til at komme i ovnen Det hvide stykke ”skum” (fiberpapir) der ligger for enden er sat på for at gøre plads til metaldelen, der skal sættes på foden så katten kan stå stabilt. Pas på når der købes fiberpapir. Der kan stadig købes noget der er giftigt. Og fiberpapir må ikke ligge på emalje, så husk at fjerne farven der hvor papiret skal ligge.

Samling i ovnen Der er en tydelig for og bagside på seperatorpapiret. Der ligges seperator-papir på stenen. Alle dele lægges sammen, med de dele Imellem som skal smeltes sammen. Kobbertråden kan bøjes efter ønsker, når glasset er smeltet sammen. Pladen med farven er bunden. Smeltes ved 830 grader i et døgn. Glas skal stige og falde stille i temperatur. Denne smeltning kaldes en fusing – sammensmeltning af to glas.

Det kræver en meget rolig hånd

Foden kan også laves i glas Tråd: 2 cm ned i fod. 5-6 cm i mellem krop og fod Kobbertråden bøjes på denne måde når den har været i ovnen Obs: til selvstående fødder (som fuglene) skal kobbertråden være 2,5 mil.

Slibemaskine Er der en meget skarp kant kan denne slibes i slibemaskinen. Vær opmærksom på at der skal vand på hele tiden. Der står en beholder nedenunder, der forsyner maskinen med vand. Det er et diamantværktøj.

Små vaser Der skæres 4 stykker lige store glas. Fiberpapiret smøres To kobbertråde – 6-8 cm, bøjes i enderne. To stykker fiberpapir, der bliver hul i vasen. Der skal være god plads ud til kanten, da hullet bliver Fiberpapiret smøres med seperator, inden det kommer i ovnen.

Dekorer med stencils Her dekoreres den øverste plade

Smarte løftehåndtag Af malertape Så kan skabelonerne nemt løftes af og på.

2 forskellige vaser Til små anemoner eller vintergække Når denne har fået toppen på kan den hænge. To vaser der hænger sammen med kobbertråd. Der mangler endnu lige toppen på den ene.

Klar til smeltning i ovn

Det færdige resultat

Afslutningsvis Håber det har vagt jeres interesse  Vi syntes bestemt det er brugbart, både i Lille og Store Team. Åse og Sanne