Inspiration til bypark mellem Utzon Center og Musikkens Hus

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lyd fra musikinstrumenter
Advertisements

IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Læringens fundamentale processer
Kompetenceområde 1 • Får folk til at spille sammen • Motiverer og inspirerer folk til at gøre deres bedste • Viser tillid til, at folk kan løse opgaven.
ANT og udstilling Connie Svabo, adjunkt ved RUC
5 IT-didaktiske principper
Bølger – Lys Redegør for bølgeudbredelsens centrale begreber herunder interferens. Redegør for gitterligningen og for det tilhørende forsøg. Redegør for.
Vejret Vandet i luften.
Forsøgsskoleprojekt – med inspiration fra John Dewey
Læring og læringsressourcer i en læringscenteroptik
Web 2.0 Teoretisk viden.
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
MEDIEPÆDAGOGISKE VEJLEDNINGSVÆRKTØJER
Læringscentret og nye vejledningsformer
©Jenny Bohr – Til underviserne Denne kursusgang er planlagt som den første. Den skal bruges til introduktion og præsentation. Det er meningen.
Ørets anatomi og fysiologi
Boligforeningernes strategi for samarbejde med biblioteker og medborgercentre ……
STUDIERETNINGSTONING PILOTPROJEKT DISPOSITION  Indledende kommentarer  Rammerne for pilotprojektet  Det PR skal høres om  Eksempel på en.
Bænker Bænker er hovedmøblementet inde i ventesalen. De står langs med veggene og midt i rommet og er i brug det meste af tiden. Det er oftest her folk.
Didaktisk design – digitale medier den
Hvad er en brugergrænseflade
Fremtidens skole Gruppe 5.
Komfort Husene i Vejle 10 Danske passivhuse
Udvikling af fagenes didaktik Flakkebjerg,
Gov 2.0 Fra portaler til borgernes lommer
Kollegavejledning - indgange • Fag, medier og Faghæfte 48 • Skolekultur og mediekultur • Skolekultur og vejlederkultur • Skolebiblioteket som rum og funktion.
Velkommen til 10. klasse Center Nord 2014/2015. Præsentation Årets gang En dag på center Nord Fælles rammer i centeret Kontaktlærer / forældresamarbejde.
Kort introduktion til Universitarium Universitarium er Aalborg Universitets sommerudstilling i juli, august og september om naturvidenskab og teknik.
Kort introduktion til Universitarium
O STED FRISKOLE - ET VÆRDIBASERET KLARSYN Et værdibaseret debatoplæg til skolens daglige arbejdsområder, særlige fokusområder, forpligtigelser samt fremtidsvisioner.
5. Mediepædagogisk vejledning - tre eksempler
Baggrund Mål Fremtidsperspektiver Lidt historie ApEx – Center for anvendt oplevelsesøkonomi – Dansk videncenter for oplevelsesøkonomi.
O-service - Nye muligheder Alle slags arrangementer ind. Bedre visning og sortering af kalender. Tilmelding af ikke-DOF medlemmer. Betalingsmetoder og.
Undervisningsplan fysik B (foreløbig) 22/8
2007. Kort introduktion til Universitarium Universitarium er Aalborg Universitets sommerudstilling (juli og august) om naturvidenskab og teknik. Det primære.
Oktober 2007Workshop nr. 3. Kort introduktion til Universitarium Universitarium er Aalborg Universitets sommerudstilling (juli og august og nu også september)
Det Nye Universitetshospital i Århus Arbejdsvision for byggeriet af DNU Det Nye Universitetshospital: sammenhængende, bæredygtigt og effektivt byggeri.
- COPENHAGEN LIVING LAB - 5. maj COPENHAGENLIVINGLAB.COM - DEN TRYGGE KOMMUNE URBAN INNOVATORS 5. MAJ 2010 COPENHAGEN LIVING LAB Njalsgade 106,2.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Workshop Roskilde 29.august 2013 Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent.
Lyd og lufttomt rum.
Stående bølger.
Stående bølger.
Ræsonnanskasser Overførsel af energi.
Børns Biblioteker To fagligheder i dialog – om børn, medier og professionsudvikling.
Bygninger med signalværdi
Undervisning i forbindelse med besøg på Experimentarium V/ Anette Vestergaard Nielsen Experimentarium.
Sommerudstilling ved honnørkajen og Aalborghus Slot. Hvad er Universi- tarium ? Kontakt! Årets udstilling Konstruktioner Hvorfor braser skidtet ikke sammen?
Murray Schafer – The Soundscape Programmatisk musik: Billedskabende, efterlignende af den ydre verden. Absolut musik: Ideelle mentale lydabstraktioner.
Projekt forslag. Vejleder Frank Mikkelsen Elektronisk vægt: Vægten baseres på et elektronisk signal fra en strain gauge Wheatstones målebro. Signalet Vsignal.
Undervisningskompendie i Lyd
VÆKST OG BÆREDYGTIGHED EN NY POLITIK FOR BYLIV BYER & BYGNINGER I HOLBÆK KOMMUNE?
Astra* Nationalt center for læring i natur-, teknik- og sundhed Sprogbaseret læring i naturfag Del 2 Astra* v/Anette Vestergaard Nielsen.
Urban Lab. 8 kommuner Favrskov, Herning, Holstebro, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg og Aarhus. Baggrund i Aarhus 2017’s kortlægning af Region Midtjyllands.
Se støjen E-læringsmodul Fysik/kemi It-færdighedsniveau:
Write a Science Opera i folkeskolen. Opera for børn I en tid hvor begrebet kompetencer meget smalt forsøges gjort op i videnskapital og intellektuelle.
Kævlefolket - Et undervisningsforløb i skulptur
Sværhedsgraden af aftastningen
Lys og Lyd Naturfag.
Avatar-Skolen Er du mester af ild, vand, luft og Jord? Er du en
Årets skolebyggeri Sydhavnen Skole vandt i 2015 titlen som ”Årets Skolebyggeri” pba. flg. udtalelser fra juryen: “Arkitekturen inddrager naturelementet.
Brian Svendsen og Hanne Larsen
Forsøg til Håndværk og Design
Post Danmark eKommunikation – Post-let
Baggrund: udstyrsinvesteringspulje skal forvaltes
Fremtidens Forening Dialogseminar lørdag d. 8. oktober 2016
Mellemværender Litteratur for børn og unge midt i en medietid ved Ayoe Quist Henkel Lektor ved læreruddannelsen i Silkeborg, VIA UC og ph.d. fra Center.
Træneruddannelsen Trænerrollen bliver mere kompleks og krævende, efterhånden som spillet udvikler sig, og kvalitetstænkning spiller en stor rolle i dagens.
Fusionsprocesser i stjerner
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Inspiration til bypark mellem Utzon Center og Musikkens Hus From Science to sound… V/ Lene Klitgaard. Sekretariatsleder/konsulent ApEx – Center for Anvendt Oplevelsesøkonomi

Baggrund Universitarium er Aalborg Universitets sommereksperimentarium for børn og unge Erfaring med Universtarium – projektleder/koncept Fra Studenterhus til Utzon Center sommer 2008 Erfaring med at udendørs, interaktive udstillinger virker som et trækplaster på publikum, som får umiddelbar oplevelse gevinst for byrum, Utzon Center og Musikhus

Baggrund Formål med ApEx: At bringe oplevelsesøkonomien i anvendelse Bred forståelse af oplevelsesøkonomi, herunder oplevelsesøkonomi som en del af byplanlægning

Hvordan formidle naturvidenskab via arkitektoniske elementer? Hvordan kan området integrere Læring oplevelse Landskabsarkitektur Forbinde områdets institutionelle funktioner ved at koble viden om lyd og musik (Musikhus) til viden om naturvidenskab og teknik (Universitarium i Utzon Centret). Oplevelser + Læring

From Science to Sound Den umiddelbare nærhed mellem Universitarium og Musikkens Hus vil kunne udnyttes positivt ved at bruge landskabselementerne i rummet mellem husene i et lærings- og oplevelsesperspektiv Konceptet er, at traditionelle landskabsarkitektoniske elementer som fx vand, belysning og fx skulpturer kan tilføjes en merværdi Elementerne kan både fungere æstetisk som traditionel park OG som ekstra udstillings- og formidlingsrum for Universitarium i åbningsperioden

Vandspejl og (lyd-)bølger Vandspejl kan laves interaktive og få et læringsperspektiv ved fx at gøre det muligt at påvirke vandets overflade, så der dannes bølgemønstre, som kan forklare bølgers spredning, refleksion, og interferens. Det kunne fx være ved at træde på trykfølsomme fliser langs kanten af vandspejlet eller andet. Hermed bliver vandspejlet interaktivt. Bølgerne rummer i sig selv en æstetisk værdi uden, at de er forbundet med en dybere forståelse for bølger. Forståelsen af bølgebegrebet kan formidles via Universitarium, skilte eller ved hjælp af lokationsbaserede tjenester/ sms-tjenester via mobiltelefon. Bølgerne kan bruges i forklaringsmodeller for både lys og lyd.

Der kan laves udendørs forsøg som demonstrerer lydbølgers karakter og forklarer om toner. Man kan tænke på skulpturer, der har metalstænger som elementer, som kan anslås og afgive harmoniske toner. www.hoergarten.de

Vind, toner og ører… Vindharpe der laver spektakulære overtoner når vinden suser i den. Kunstneren Jutta Kelm http://windklangkunst.de Kæmpeører til bedre retningsbestemmelse(3D lyd)

Toner

Lyd gennem menneskekæde Lyd, der et omdannet til elektrisk signal, kan sendes igennem en kæde af mennesker. Det foregår ved at folk holder hinanden i hånden og at hver ende af kæden holder fast i et kontaktpunkt og dermed slutter et elektrisk kredsløb. Herved kan man sende lyd gennem højtalere.

Flere muligheder Der kan vælges bredere tema: Farvet belysning – se det ske med filtre og linser Vandløb og strømninger – Bernouillis lov Loven forklarer, at for en ideal væske eller gas vil en stigning i hastigheden forekomme samtidigt med et fald i trykket. Et simplere eksperiment kan let eftervise, at i et vandløb, som har forskellig bredde (men samme dybde) vil vandet løbe hurtigere, der hvor vandløbet er smalt end der, hvor det er bredt. Hastigheden måles med et simpelt vandhjul.

Formidling Parken kan fungere som en del af Universitarium i sæsonen Den kan samtidig være selvforklarende oplevelseszone ved hjælp af digital formidling i resten af året (mobiltelefon via sms eller bluetooth/ stande mv.)

Arkitektur og byplan From Science to Sound Unik mulighed: en høj integration mellem æstetik (arkitektonisk udformning) og læring. Lærings- og oplevelseselementerne har en æstetisk funktion og kan opleves på flere niveauer From Science to Sound

Viden og samarbejde Universitarium og Universitetet (både teknologi og kommunikation) ApEx: Koncept og viden om oplevelsesøkonomi

Tak for jeres opmærksomhed! Lene Klitgaard Tlf: 9940 9036 E-mail: lk@apex-center.dk www.apex-center.dk ApEx – Center for Anvendt Oplevelsesøkonomi