Saltvandskrokodillen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
For dig der er glad for mode og energi- besparelser.
Advertisements

HNX Årgang 2011/2012.  Optagelseskrav  Personlige krav  Hvor?  Forløb  Indhold  Muligheder.
Overdrevet – et naturrum i byen
Følgende lille leg består af 4 spørgsmål, der tester dine « professionnelle » kvalifikationer. Spørgsmålene er ikke særligt svære, så prøv at lade være.
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Samsø Outdoor Explorer.
Manga.
FORSTÅ DIN NABO! VI ER FORSKELLIGE.
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Velkommen til vores side!!!
Vejret Vandet i luften.
Hvad er ligheden mellem en blondine og Netto?
Gnavere og støttetandede
Globale økosystemer.
Økologiske rygsække, LCA, og MIPS Et spørgsmål om perspektiv
Sofies dejlige dag.
Atmosfæren.
Smileyen, som fik en ven.
Praktikprojekt 2008 Historie
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Evolution.
Skabelsen Da Gud i sin kærlighed havde skabt manden og kvinden – betragtede han sit værk , og sagde:
TEC Frederiksberg.
Der er tiltrækningskraft mellem alle genstande lige fra de mindste partikler til de største himmellegemer... … og kraften kan beregnes…
Algoritme for anden grads ligninger
Rytterne i Åbenbaringen
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Hvalhajen Der findes cirka 330 forskellige hajer. Hvalhajen kan blive op til 14 meter lang. Hvalhajen er verdens største haj. Den spiser plankton små fisk.
Hvad er mikroorganismer?.
Historien om Motumbo. Der var en gang en sort afrikaner som hed Motumbo. Han rejste til London for at søge lykke og rigdom. Og så var der Mary, en typisk.
Jørgen Haagen & John Andersson UCSJ
Hvad ved du om affald? Fessor kan lære dig mere om, hvad der sker med dit affald på
Økologi.
Eksperimentelle øvelser i Speciel Relativitetsteori
Gnavere og støttetandede
Spørgsmålene er ikke særligt svære, så prøv at lade være med at snyde dig igennem.
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
Problemformulering. Tese. Vi vil undersøge hvordan en sorbet reagere med forskellige former for sukker. Lige ledes vil vi undersøge hvordan forskellige.
De kan svømme 50kilometer i timen
Hvor kommer vi fra og hvor er vi på vej hen?
Konstant acceleration
Evolutionsteorien En teori om, hvordan livet udvikler sig. For at forstå den skal man lære følgende begreber: Fødselsoverskud: Der fødes flere unger end.
Biologiske nicher Februar 2008 © Tommy Rasmussen.
Læren om livets udvikling
Demens, sanser og bolig Maj-Britt Joost Demenskonsulent
Aben Aben er en af verdens klogeste dyr.
Af: Lene Strauss Bundgaard, Anne Tilma og Christian Meldgaard Vejleder: Mette Koefoed Opfølgning af overvægtige børn fundet ved børneundersøgelse i almen.
Introduktion til databaser (databaser, del 1)
Regnskoven i Sydamerika
Affald og genbrug.
Lavet af Sofie Holland Søndergaard og Michela Svartzengren
Nationalparkerne i lyset af den øvrige naturforvaltning Per Christensen Aalborg Universitet.
Kobber Man bruger mest kobber til rør, ledninger og mønter
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
Konkurrenceforhold.
OZ2RF Hvad er det her nu alt for noget Hvorfor nu alt det her
Skal vi have Nationalparker i Danmark? Jens Haubroe Landmand Indlæg 5.1_3.
HANS CHRISTIAN ØRSTED Lavet af: Emil og Astrid. FAKTA OM H.C ØRSTEDS LIV Hans Christian Ørsted han vidste ikke hvad han skulle bruge sit elektromagnetismen.
Euklid 325 f.Kr f.Kr..
Jellingestenen.
Workshop Udpeg en bordformand, der kan fremlægge jeres holdninger i plenum Diskuter følgende spørgsmål: Hvad synes I om muligheden for et frivilligcenter.
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Køreteknik Sæt I gang Før du kører ud i trafikken, skal du kunne køre din knallert sikkert. Du skal kunne holde balancen, trække, sætte i gang, standse,
Gentofte Park og Sø– Udviklingsplan
Tiger.
Sundhed for alle Social ulighed i det danske sundhedsvæsen
Følgende lille leg består af 4 spørgsmål, der tester dine « professionnelle » kvalifikationer. Spørgsmålene er ikke særligt svære, så prøv at lade være.
Præsentationens transcript:

Saltvandskrokodillen Krybdyr

Saltvandskrokodillen Spørgsmål: Hvad er størst en krokodille eller en alligator? altså ikke af længde, men vægt og omfang.

Saltvandskrokodillen Der findes flere forskellige krokodillearter og flere forskellige alligatorarter. Blandt alligatorerne plejer vi at inkludere dem, der hedder kaimaner. De enkelte arter veksler MEGET i størrelse. Der er både store og små alligatorarter, og der findes både store og små krokodillearter! Det er svært at sige med sikkerhed, hvad rekordlængderne har været, da der ikke altid har forelagt pålideligt bevismateriale. Desuden er rekordstørrelserne gamle: I dag bliver dyr i naturen sjældent så store, fordi de simpelthen bliver jaget og forfulgt af mennesket.

Saltvandskrokodillen Rekordlængderne er nogenlunde let tilgængelige. Men når vi taler om vægten for disse kæmper, er det meget sværere. Det er sjældent, at man i gamle dage havde mulighed for at veje dyrene, når man rejste omkring i sumpe og regnskov, langt væk fra noget, der mindede om civilisation. Den største art er givet en krokodille, nemlig saltvandskrokodillen (kaldes også deltakrokodillen). Det længste nogenlunde pålidelige fund var på 8,63 meter. Det eksemplar må have vejet over 1000 kg. Men det er usædvanligt, at de blot nærmer sig 6 meter.

Saltvandskrokodillen Så kommer vi til alligatorerne: Rekorden indehaves af en amerikansk alligator på 5,84 meter. Selv om amerikanske alligatorer er relativt kraftigt bygget og således har en temmelig høj vægt i forhold til deres længde, så har dette rekordeksemplar næppe vejet så meget som den kæmpe saltvandskrokodille på 8,63 meter. Tidligere har der været rapporteret sorte kaimaner (tilhører underfamilien af alligatorer) på 6 meter, men de fund har nok ikke været så pålidelige. Det er meget sjældent, at denne art bliver mere end 4 meter lang.

Saltvandskrokodillen 8,63 meter 1000 kg