En ambition for skolerne i Hillerød SB formændene i Hillerød Materiale fra mødet 12.11.2009.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Svend Gønge-skolens værdier...
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Arbejdsgruppens og mødernes formål ARBEJDSGRUPPENS FORMÅL Det er os, der sørger for at vi her på skolen: • Stiller skarpt på vores skole-hjem samarbejde,
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Energiens Fremtid i Region Sjælland 5. Marts 2014.
Strategisk planlægning
Forældremøde på Stestrup Skole
Garantiskolekonference 2013
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Skal vi sammen gøre Hillerød til en skoleglad kommune?
IM-Strategi.
Visionsproces Fra ord til handling.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Forældreuddannelse? Oplæg til Skolerådsmøde 30. marts 2004.
Mødeledelse og deltagelse
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Fremtidens ledelse af en kulturvirksomhed
Seminar for trivsels- og SSP-personer
Relationer – børn og voksne
Ny skole. Møde d. 14. januar. 1 Ny skole – hvor er vi? Møde d. 14. januar 2013 Kl
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Kontaktforældremøde 20. marts maj 2012OS - Kontaktforældremøde: Støtte læring2 Mål og agenda Mål Kontaktforældrerne har opdateret viden og forståelse.
Sådan kommunikerer vi på Dyvekeskolen
V/ Vibeke Mygind Horsens kommunes biblioteker – Ung og digital et tværgående projekt i Horsens kommune
- Hvad kan I forvente som forældre?
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
Oplæg til fællesmøde om Ny skole 2013 Mandag d. 2. juni – 21: 30 på Søndergård Skole v/ skolechef Per Udesen og Børne- og Kulturdirektør Klaus.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Ledelse i den digitale skole - selvevaluering af udbyttet af it Uddannelsesforum 4. november 2008 kl. 14: :50 Konsulent Sanya Pedersen, Danmarks.
5/6 klasse Dagbog for lejrskole til Bornholm
Klostermarksskolen Strategi og visioner Visionsseminar 2008: 1)Værdianalyse 2)Visioner 3)6 Fokusområder 4) Prioritering 5) Arbejdsplaner Bestyrelsens.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Værktøjer i KVIK og opsamling på forbedringsprojekter Hvordan foregår en KVIK-selvevaluering?
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Formulering af strategi ud fra analyse og ”Scenarier”
Det vi skal på dette møde Tale om de nye input til principperne for skole-hjem samarbejde, som I, bestyrelse og elevråd fandt frem til for nogle uger siden.
Valhalla, integreret daginstitution Nyborg
Skolestruktur på dagsordenen
Lederseminar 2014 Varde Kommune
Industrien som karrierevej -Et tre-årigt tværfagligt projekt i Herning Kommune -Industrifremmende loge 12. december 2014.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Michael Elbo Ditte-Lene Betina
Introduktion af forløbet. Forløbet sættes i gang gennem kickstart. Kickstart arbejder med de to første faser. De sidste to faser arbejder hver enkelt.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
BKFs årsmøde 13. november 2008 Præsentation af BKFs nye ledelsespublikation Ved Børne- og Kulturdirektør Klaus Nørskov.
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Det vi skal de næste tre kvarter Tale om hvorfor vi i ledelsen foreslår, at vi stiller skarpt på skole-hjem samarbejdet Tale om den tidsplan vi foreslår.
Strategisk kompetenceudvikling - konteksten
Sammen finder vi ud af det
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
Kan man evaluere leg? Anne Kjær Olsen Områdechef, EVA Pædagogiske Konsulenters Landskonference 2012 Nyborg, 18. april 2012.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
Helsingør Kommune Standardskabelon Center for Politik og Organisation, Strategi, HR og Kommunikation Værdi- og målsætningsproces Espergærde Skole Oplæg.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Introduktion til øvelsen ”Bidrag til kerneopgaven” Formål med øvelsen Forberedelse Indledning Runde 1 Runde 2 Runde 3 Afslutning på øvelsen 2.
Dagens program Pointer på tværs af gruppernes møde 1. Introduktion til Værdistrømsanalyse – en metode til at se på arbejdsgange og opgaver De næste skridt.
Værdi- og målsætningsproces Espergærde Skole

Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

En ambition for skolerne i Hillerød SB formændene i Hillerød Materiale fra mødet

Vision 2014 Baggrund SB formandsforum etableret i 2008 Vi har opnået et godt indbyrdes samarbejdsklima Vi er forankret i de lokale SBer, bl.a. i kraft af årligt fælles SB møde Vores budskab om behovet for genopretning er hørt og forstået af Forvaltningen og B&F udvalget Vi oplever at vores indflydelse er aftagende Vi ønsker mere debat samt større fokus på fælles, skarpe udmeldinger

Vision 2014 Situation Den nuværende situation er en enorm udfordring for skoledriften i Hillerød Vi har brug for at skabe mere politisk medvind for at få rettet op på situationen i skolerne Vi vil se på, hvordan vi som SB formænd selv agerer, indtage en mere aktiv position, og drive et konkret udspil igennem til målet er nået

Vision 2014 Idé Arbejde mod formulering af en vision for skolerne i Hillerød, som giver plads til at skolerne er forskellige og alligevel samles om et fælles udviklingsprojekt Benytte visionen til – at etablere et praktisk projekt i samarbejde med politikere, skoler og forvaltning – at sikre fornøden prioritet af projektet til at udløse midler hos kommunen – Få etableret en konkret handlingsplan for hvordan vi kommer videre fra den nuværende situation – Skabe en interessant, spændende og realistisk ny ledestjerne, så vi får fornyet energi til at arbejde videre

Vision 2014 Det kræver En vision der er medrivende og engagerende En vision der levner plads til at vi er forskellige skoler med forskellige kendetegn og specialer En vision, der tager afsæt i at løse vores nuværende situation – som et naturligt skridt på vejen mod fremtiden At vi bliver helt konkrete om hvilke udfordringer vi har fået som konsekvens af besparelserne At vi kan se, hvordan det vi opnår på den korte bane, samtidig har en langsigtet effekt, og er fundament for et afsæt til meget mere At vi involverer skoleledere, medarbejdere, elever og forældre hen ad vejen

Processen mod en vision Besparelser Konsekvens oversigt Aflysninger… Materialer… Specialundervisning… … Konsekvens oversigt Aflysninger… Materialer… Specialundervisning… … Indsatsliste - Fjernundervisnings muligheder - Nye bøger - Udluftning i lokalerne … Indsatsliste - Fjernundervisnings muligheder - Nye bøger - Udluftning i lokalerne … Elementer i Visionen IT, Indeklima, Online materiale… Elementer i Visionen IT, Indeklima, Online materiale… Synlig og klar forbindelse mellem Indsatsliste og Elementer i visionen NB! Navne og indhold er kun eksempler for at illustrere ideen.

Vision 2014 Hjemmeopgave før næste møde: Spørgsmål til alle skoler 1.Hvad er de konkrete konsekvenser af nedskæringerne på skoleområdet ? 2.Hvilke områder er vigtigst at sætte ind på for jeres skole ? 3.Hvad er det første I konkret vil gøre på jeres skole når muligheden byder sig ?

Vision 2014 Trin i processen mod en Vision 1)Afklaring på hver skole - Input fra alle bestyrelser (hjemmeopgaven) 2)Skabe fælles overblik over konsekvenserne af besparelserne på skoleområdet 3)Udvælge og navngive en langsigtet vision 4)Integrere indsatslisten (genopretning) i visionen. Vi har ikke fjernet fokus fra behovet for genopretning, men tænker blot (langt) større! 5)Definere den endelige vision i samarbejde med: a)Skolernes personale og ledelse b)Forældre og elever (oplagt hovedemne for næste fælles SB møde) 6)Inddrage flere interessenter når oplægget er tilpas velbeskrevet: a)Forvaltningen b)Børne- og familieudvalget

Vision 2014 Agenda (SB fmd. møde ultimo januar, kl ) 1.Udarbejde samlet konsekvens oversigt for kommunens skoler (hjemmeopgaven). Eksempel: Bringe os fra ”Utilstrækkelige vikarbudgetter” til ”UV aflyses” 2.Opdeling i 2 grupper: a) Udarbejde en konkret – gerne prioriteret - Indsatsliste ud fra pkt 1 b) Udvælge og navngive et oplæg til en langsigtet vision 3.Koble Indsatsliste med visionen og synliggøre, hvordan indsatslisten bliver de første, praktiske skridt på vejen mod visionen 4.Refleksioner: a)Evt. nedbryde visionen i flere etaper b)Definere vores rolle som SB’ere (/formandsforum) 5.Definere den videre proces i arbejdet hen mod den endelige vision, herunder timing og samarbejde med: a)Skolernes personale og ledelse b)Forældre og elever c)Forvaltningen d)Børne- og familieudvalget