Borgerkrigen i darfur..

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Forestil dig en landsby, hvor der bor 100 mennesker
Advertisements

Dr. Wenceslaus Kilama, Chairman, Malaria Foundation International
"Ting er ikke altid det, de synes at være."
•Hvad kan man gøre for at stoppe volden i parforhold?
Efterkrigstidens problemstillinger
For at beskæftige sig med emnet, katastrofen i historiefaget
AFGHANISTAN Et land fuld af konflikter af Louise, Stine og Thilde.
Irak Krigen.
Vietnamkrigen
Indholdsfortegnelse Kendte der er blevet mobbet som unge.
Hvordan har du det? 2010 | Unge Disposition • Datagrundlag for HHDD2010 – unge • Fysisk helbred/trivsel - Selvvurderet helbred • Psykisk.
En sund sjæl ……. i et sundt legeme?.
Opstandelsesfest.
United Nations High Commissioner for Refugees
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
Livets Ord Livets Ord December 2011 December 2011.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Dansk El-Forbund Dansk Journalistforbund Dagbladene DDFF Emballageindustrien Grafisk Arbejdsgiverforening HK/Industri Kvindeligt Arbejderforbund Lederne.
Net Profitability Guidelines
OHCHR.  OHCHR betyder: the Office of the High Commissioner for Human Rights.  På Dansk betyder det: Kontoret for FN’s højkommissær for menneskerettigheder.
New World Order.
UNICEF Engelske navn: United Nations Children's Fund
Liberia.
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Der var engang en by som hed Tawnswill og det var en dejlig by. Men så kom der et stort monster og hærgede byen og den brændte mennesker, ødelagde bygninger.
BP – dit og mit frihedsbrev. Muligt at leve et liv i frihed – pga
Af Tommie, Janne, Michelle og Louise
Der var engang en dreng ved navn Vincent Han var en dreng der altid elskede at lege og have det sjovt. Men hans land var døjet med borgerkrig. Med livet.
Hvor der er fokus på klimaet.
VitaMeal ™ produktion & distribution Lumbadzi, Malawi Tekst og billeder: Marcus Westberg.
Jeopardy – Hit med Historien! 8. klasse [Folk og fædreland]
Overbefolkning og migration
UNPROFOR  United Nations Protection Force  UNPROFOR var en fredsbevarende militær enhed.  Enheden eksisterede fra februar 1992 til marts  Enheden.
Irak.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
- Et dagbehandlingstilbud til unge hashmisbrugere
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
-The Food and Agriculture Organization of the United Nations (FN’s fødevare – og landbrugsorganisation)
Finanskrisen.
Søg støtte til projekter… København, 8. februar 2008.
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
SF Ungdom Ved..
-Gensplejsning Kristian og Christian 9.ID
Pædofili Pædofili.
DEMOKRATI SOM POLITISK ANSVAR – POLITISKE STRATEGIER ER NORDEN DEMOKRATIETS PARADIS?
Kosovo Hvordan opstod Kosovo konflikten? Hvad består den af?
»En mand havde to sønner
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
Konflikten i congo.
Dansk El-Forbund Dansk Journalistforbund Dagbladene DDFF Emballageindustrien Grafisk Arbejdsgiverforening HK/Industri Kvindeligt Arbejderforbund Lederne.
DIIS ∙ DANISH INSTITUTE FOR INTERNATIONAL STUDIES Udvikling, bistand og forretning Lars Engberg-Pedersen 6. november 2009.
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Statistik om kvindelige iværksættere - udviklingen
Påvirkning ved brug a point system i vor tid for militæret.
Krig og Terror Gruppe 4.
Stikker Stikker Præsentation af de første kapitler.
Samson Og Dalila.
Realisternes territorium – magt og konflikter. Kapitel 3.
Opgave af ren kreativitet… Kunst i det offentlige rum
Kvinders Valgret.
Euklid 325 f.Kr f.Kr..
Tidslinje Murens fald.
Lavet af: Søren, Njord og August
Unge og Religion TOLERANCE
Pigen og Træet Ove Christensen.
Jeopardy om verdensmålene
Jeopardy om verdensmålene
Præsentationens transcript:

Borgerkrigen i darfur.

Konflikten i Darfur. I februar år 2003 begyndte borgerkrigen i Sudan i en stor provins by ved navn Darfur hvor der boede 5-6 mio. mennesker. Det var i mellem et folkeslag som kaldte sig Janjaweed som er en militær gruppe (nomadefolk) og en masse forskellige Sorte oprørsgrupper.

Janjaweed. Den Sudanske regering hjalp janjaweed, men benægtede at de hjalp dem med f.eks. våben, både og bistand over for befolkningen. Nogle af regeringstropperne hjalp også janjaweed folkene med at lave angreb. F.eks. Dræbte de både sorte kvinder og børn og der skete mange voldtægter og nedbrydninger af hele landsbyer.

Konflikten mellem de sorte og regeringen. Sorte Afrikanske oprørsgrupper de fik fat i en masse våben og angreb myndighederne i protest mod den arabiske dominerede regerings undertrykkelse af etniske grupper, som angreb myndighederne pga. janjaweed var meget dominerende mod de sorte og det ville de sorte ikke finde sig i mere og derfor angreb de myndighederne.

FN. FN`s sikkerhedsråd ville d.11 september 2006 sætte darfur på sin dagsorden i et forsøg på at forhandle med sudans regering. I sommeren 2007 begyndte kampene i Darfur på ny igen. FN’s sikkerhedsråd besluttede at vedtage en fredsbevarende styrke på 26.000 mand. 

FN. Den 16 juni 2007 udsendte FN´s generalsekretær Ban Kimoon en erklæring om hvor det fremgik at massakrerne i Darfur i hvert fald delvist skyldes klimaforandringer. FN - I September 2004 anslog Verdens Sunhedsorganisationen (WHO), at 50.000 mennesker blev dræbt og, at 71.000 døde af sult og sygdom.

FN. FN prøvede flere gange og gribe ind, og lægge pres på den Sudanske regering, for at stoppe de krigshandlinger der foregik. FN siger ” hverken resolutioner, pres eller embargoer har formået at sætte en stopper for konflikten eller har haft den ønskede virkning på den sudanske regering”.

FN’s dødfødte barn. Den 1. januar 2008 blev en ny FN-styrke indsat i Sudans borgerkrigshærgede Darfur - provins for blandt andet at beskytte civile mod mord, lemlæstelse, voldtægt og andre brutale overgreb. Alt tyder på at den nye FN-styrke i Darfur vil lide samme skæbne som Den Afrikanske Union, der hverken har kunnet beskytte sig selv eller civile mod overgreb. Vesten må stå sammen om at presse den sudanesiske regering til at samarbejde.

Hvad ville det ske hvis FN ikke var kom til Darfur? Hvis FN var blevet ude af darfur konflikten så ville Darfur være gået under også ville alle mennesker være blevet slået ihjel eller døde af sult og, at darfur slet ikke eksisteret mere det hele ville bare være blevet ekspederet efter den borgerkrig og uskyldige børn ville være blevet skudt eller faldet om på grund af en sygdom og det samme ville ske for de voksne bortset fra de ville måske have en lidt større chance for at overleve. Netop fordi deres (viden om overlevelse måske) er højere end deres børns.

Kilder: http://da.wikipedia.org/wiki/Darfur-konflikten http://www.folkedrab.dk/sw61427.asp http://www.dr.dk/P1/orientering/orientering_sondag/2006/10/30130919.htm http://www.dr.dk/P1/orientering/indslag/2006/09/19/175307.htm http://www.dr.dk/P1/orientering/indslag/2006/09/11/185706.htm http://da.wikipedia.org/wiki/Baggrunden_for_Darfur-konflikten http://www.noedhjaelp.dk/her_arbejder_vi/afrika/darfur