En røde kors rapport om Oksbøllejren Sundhedstilstanden Klik her.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bornholm Af Jakob Volf P..
Advertisements

Byggetilladelse - Pippi Langstrømpe
Gammelheds-Philosophy
Gryde med filter og taphane
100 års fødselsdag Maj 2011.
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Her kommer en gammel kinesisk fortælling…
"Ting er ikke altid det, de synes at være."
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
Den er bare stor.... Nu kan den vist ikke dreje mere…
AT AFSKAFFE MEDLØBERKULTUREN
At bruge disse to ord rigtigt
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Sød kæreste søges til lidt hjemlig hygge…
Verber/Sagnir Hvordan bøjes de?.
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Livsvilkår for børn på asylcentre
Mine roser Jeg elsker alle blomster, men aller mest roser Roser er aldrig ens men er lige så forskellige som os mennesker Det er hvad der gør dem så fascinerende.
Danske dyr Dette er en oversigt over de største danske dyr.
Uskrevne Regler Modul november 2011.
Thomas. B. Pedersen Lærer: Martin Glud
Velkommen til vores side!!!
Alle soldaterne i delingen var kaldt til samling, da der var
AT AFSKAFFE MEDLØBERKULTUREN MOBNING SLADREHANK MEDLØBER DUKS TRUSLER.
3 Historier fra det virkelige liv
Hallo…. her kommer lige noget, der helt sikkert vil fascinerer dig!
En opskrift Den dag jeg byggede en kage. Af ren og skær kedsomhed kiggede jeg på bogreolen og fandt en gammel støvet bog, jeg ikke kunne huske at have.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
Studietur til Amsterdam S. Vores ankomst til Amsterdam Her er vi lige ankommet til Amsterdam og indtager vores morgen mad. Studieturs udvalget.
Telefonen ringer.
I NABOSKABET.DK Børn og Unge. Naboskab i forskellige højder  Integration og sammenhængskraft i boligområdet handler ikke kun.
Erindring Da jeg i 1948 etablerede mig i Ålbæk som selvstændig Vognmand, var der især én ting som trak – det var den lille hyggelige havn, hvor jeg også.
Computerens anatomi.
1999 Turen går til Herning. Så er det 1999 og vi skal til Herning.
Formularer (Access, del 3)
The Sims2 Double Deluxe + Sims 2 Pets
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
1 De fem mest brugte regler… der ikke eksisterer. Fem regler, der ikke eksisterer…
Evolution.
Vind og vejr - klima Klimaet er et gennemsnit af temperatur, vind og nedbør målt over 30 år.
Irak.
Hjælp mig med at finde den !!! En stor belønning til dem, der SER bedst! Præsenterer Klik her for at starte JEG HARMISTET MIN MIS !! Red Bulls.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
En køn pige inviterede en ung mand med hjem, -tog ham med ind i soveværelset, og foreslog straks at de skulle prøve at gøre det i stilling 69…...
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
En ny ung lærerinde har sin avslutningsprøve i klassen. For at udsætte børnene med noget harmløst havde hun følgende forslag: Elevene skulle i tur og orden.
H JÆLP TIL A FGHANISTAN Opfordring til velgørenhedsarbejde i provinsen Herat i det nødsramte Afghanistan. På billedet: Zahra og Sayed Olawi samt Arne Hansen.
Grøn stues skovtur Alle børnene var på Grøn stue kl. 09. Vi tog vores overtøj og tasker på og gik op mod stationen. Kl. 11 var vi på Klampenborg st. og.
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Sådan energitjekkes klimaskærmen
Barndommens gade Af Tove Ditlevsen.
Energibesparelser i sommerhuse Ole Michael Jensen Statens Byggeforskninginstitut / Aalborg Universitet Inlæg klimamessen i Gribskov kommune 5. maj 2012.
Dette program kan lave et portræt af dit ansigt ud fra den information, du selv giver... Klik her.
Den sidste vinter-eftermiddag. Det var en vintereftermiddag. Der var helt hvidt. Der var is på søen og sneen faldt.
Lærings- og praksisfortælling
Bundesrepublik Deutschland
Lion CMS Introduktion Sådan bruger du systemet. Trin 1 Tryk på login knappen Skriv dit brugernavn Skriv dit password Tryk på OK (Login) knappen Du er.
Skrevet af Alexander E, Amalie og Wootae 6.a
Futureavenue Fremtidens by.
Dokumentation Her er der et screenshot af skærmen mens vi laver vores forside til medieproduktet.
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Tidslinje Murens fald.
Randers Statsskole og Kulturhistorisk Museum. Prolog Et godt og inspirerende samarbejde. 2x har lært lidt om museologi, og hvordan museet, arkiver og.
Jellingestenen blev sat op ca år 965. Den er meget vigtig fordi den viser hvordan Danmark blev kristen. Jellingestenen er over 1000 år gammel. Man kaldte.
Der var engang en lille vikinglandsby, hvor den gamle viking Jacob Von Riizz boede. Han var den bedste og den stærkeste viking af alle i landsbyen.
Byggetilladelse - Pippi Langstrømpe
Præsentationens transcript:

En røde kors rapport om Oksbøllejren

Sundhedstilstanden Klik her

Mad Hygiejne Ovenover ses et billede af hvordan udeling af mad foregik i lejren. På billedet nedenunder ses hvordan mælkeforsyningen foregik i lejren. Klik her

Sundhed Lille forældreløs pige. Skole elever og lærerinde. Klik her

Hvordan påvirker opholdet børnenes trivsel?

Børn De fleste børn var i Oksbøllejren med deres mødre og søskende. Mange børn mistede deres fædre i krigen. De forældreløse børn i Oksbøllejren blev anbragt i børnelejre. Der skulle meget til at holde styr på alle de børn, og de skulle helst ikke gå glip af skolegangen. Der blev oprettet børnehaver og skoler.

Børn Børn over 14 år blev betragtet som voksne. 35 % af Oksbøllejrens befolkning var børn i Da var indbyggertallet på sit højeste.

Oksbøl Hvordan var indkvarteringen?

Mandskabsbarakker Flygtningenes hjem var barakker. De mest almindelige og komfortable barakker i Oksbøllejren var de såkaldte 100 mands-barakker. Da lejren var fyldt helt op på sit højeste var der omkring flygtninge, der var alle barakker fyldt helt op. I barakkerne var der en lang midtergang med stuer og værelser til begge sider. I sådan en stue eller værelse boede 6-9 flygtninge sammen, både børn og voksne. Her sov, spiste og opholdte de sig. I hver stue eller værelse var der to og treetages køjesenge, et bord med bænke eller taburetter og en kakkelovn. I væggene og gulvenes mange sprækker levede der skadedyr.

Hestebarakker En tredjedel af Oksbøllejrens flygtninge boede i gamle barakker, som før havde været hestestalde. Disse barakker var af en hel anden stand. I værelserne stod sengene langs væggene, og rummene var delt op ved hjælp af tæpper der hang ned fra loftet. I loftet var der små vinduer som kunne åbnes på klem. Det var også der det eneste lys kom fra. Der var ingen almindelige vinduer i væggene. Gulvet i hestebarakkerne var af cement, om vinteren blev det iskoldt. Flygtningene begyndte at lægge halmmåtter ud på gulvet for at isolere mod kulden. Hestebarakkerne var ringe boliger, men beboerne var mere skånet for utøj som fx væggelus end flygtningene i mandskabsbarakkerne.

Opvarmningen Barakkerne var kolde. For at flygtningene kunne holde varmen var det nødvendigt at fyre op i stuernes kakkelovne. De fyrede med tørv. Nogle var ikke vant til at fyre op, så tørven var tit våd, så de manglede brændsel. De begyndte derfor at lede efter brændsel i lejren. I begyndelsen tog de nedfaldne grankogler, grene og kviste. Senere tog de lave grene og til sidst hele træer. Dette var forbudt. Da flygtningene ankom i 1945 var der en del træer inden for lejrens pigtråd. Men da de sidste flygtninge forlod lejren var stort set alle træer væk. De var blevet brugt til brænde i kakkelovnene. De få træer der stod tilbage, havde ingen grene fra jorden og så langt op man kunne nå. Efterhånden som træerne forsvandt kom Oksbøllejren til at se mere og mere tilsandet og bar ud.

Hygiejne i Oksbøllejren Dette er en barak som fungerede som badeanstalt.

Hygiejnen i Oksbøllejren skulle holdes på et meget højt niveau, for flygtninge ville undgå epidemier så det ikke kunne sprede sig til danskerne. flygtningslejrene var plaget af lus, mus, rotter, fluer, lopper og væggelus.

Oksbøllejren kunne af lejrens flygtninge hver dag få et varmt bad i badeanstalten, De fleste brugte fællesbadning. om sommeren vaskede de støvet af sig ved at tage en dukkert i den nærliggende Præstesø i lejrens nordlige del.

Hjemsendelsen

Takt med at det gik bedre Længtes efter at komme hjem November 1946 Februar 1949

Børnedødeligheden 100% Forholdene elendige 10 på et almindeligt børneværelse Danmark tabte flere milliarder

Lavet af 8a Ansager Skole 2010