Knudsgaard – lav selv dine trækul Maj 2007 Mikkel & Ole

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Mr. Raggys Eksamen Gennemgang af svarene. EKSAMEN.
Advertisements

Gammelheds-Philosophy
Sådan laver Du et POWER POINT program.
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Gryde med filter og taphane
Den lille Mads.
God Jul ? Du behøver ikke at vente til Jul….
Velkommen til et tjek af dine alkoholvaner!
Det er sidst i februar. Potter med
God Jul ? Du behøver ikke at vente til Jul….
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Verber/Sagnir Hvordan bøjes de?.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Til alle der kommer og besøger os I Grækenland Her er en lille guide så I nemt kan finde frem til huset.
Fagre nye tider! Jamen det er jo dejligt, at tingene udvikler sig så hurtigt, at det nu er muligt, at præsentere sine billeder i noget der nær ligner.
Middelalderaften på Ikast Nordre Skole Skrevet af eleverne: Pernille Bjerg Iversen 5A og Mia Søndergaard Jepsen 5B.
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Jeg er flyttemand Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Jeg kører bus Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Forskellige traditioner
Kulturhistorisk værksted Knudsgaard © KvK Oleflemming – grydebrænding
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
I dag er temaet Visualisering
Trin 1: Find kvitteringer
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Vi har købt en lille bjerghytte på fjellet, og tænkte på om du ville tage familien med eller nogle venner og komme en tur i julen for en lille julegløg.
Glædelig Jul Du behøver ikke vente til Jul…
SUPERSUND SALATER Kartoffelsalat og Laks med avocadosalat med ærter & spinat. Sidstnævnte salat er fra den nye ”Supersund - Salater” bogen – dog med mine.
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Storylinepunkt Nøglespørgsmål Aktiviteter Genopfriskning Hvem er vi? Gruppen finder personerne, id-kortene, jobkatotek og biografier frem og genopfrisker.
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder på en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150 år.
Mr. Raggys begyndertest Gennemgang af svarene.. 1 Svar 1. Hvilken farve pæle er der typisk omkring vandhazarder? a) Gule og hvide. b) Hvide og røde. c)
Hvor bor familien? På land eller i by?
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
1 De fem mest brugte regler… der ikke eksisterer. Fem regler, der ikke eksisterer…
”Der er ingen sår der ser godt ud”
Denne præsentation er specielt for begyndere. Se hele serien igennem før start. Hav værktøj og ler klart. GOD FORNØJELSE.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Sket er sket … Og står sjældent til at ændre
5 min. abs 30 sek. hver.
Udeskole! Rønnebæk Skole..
”Spænd hjelmen!” - Unges forhold til arbejdsmiljø og risiko i en krisetid Ph.d. Mette Lykke Nielsen
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Kulturhistorisk værksted Knudsgaard © KvK Oleflemming – grydebrænding
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Forældre- og fødselsforberedelse
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Blog kommentar Åben arkivet ved at trykke på den lille sorte trekant der peger ind på et årstal (næste billede)
Mr. Raggys begyndertest. Velkommen til begyndertesten. Vi går 9 hullers slagspil sammen, dig og mig. Jeg stiller dig ét regelspørgsmål på hvert hul. Der.
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Hvad kan du gøre for bekæmpe dem? Klimaforandringerne EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009.
Hest. Legetøj i sortbrændt ler. Brænding som jydepotterne.
Moses del 1. Barnet i Sivkurven
Futureavenue Fremtidens by.
Denne præsentation er specielt for begyndere
Svaleredeøregryde KvK v. Oleflemming Nielsen Svaleredeøregryde KvK v. Oleflemming Nielsen Vikingernes suppegryde Vikingernes suppegryde Har navn efter.
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder.
No Friskole Vi laver flakninger. Kraven skal være helt i orden, inden man fortsætter.
Livet.
Jeg kører truck Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Jeg kører lastbil Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Hvordan laver jeg en pude efter mit hoved? Følg denne enkle vejledning, så er du godt på vej.
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder på en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150.
Forskellige traditioner
Backgammon Formål: Du skal primært øve dig i brug af figurer i PowerPoint. Opgave: Lav et backgammon vha. figurer. Find et billede på Internettet af det.
Stråle-Simon og jagten på de sure kræftceller
Præsentationens transcript:

Knudsgaard – lav selv dine trækul Maj 2007 Mikkel & Ole

Besøg Knudsgaard Man kan sagtens selv brænde sine egne trækul. Vi bruger en 100 liter metaltønde. Første del af præsentationen er om, hvordan den ”ombygges”. Sidste del er om, hvordan man så bruger den. Kommer du forbi Knudsgaard, kan du jo kigge ind. Adresse Tim Kirkevej 30, 6980 Tim Mail ole.flemming.nielsen@skolekom.dk Telf. 97 33 37 32

Tønde til at brænde trækul i På genbrugspladsen kan man finde en tønde med låg. I låget bores huller til røgen. Her er 10 huller med en diameter på 8 mm.

Tønde til at brænde trækul i Helt nede ved bunden skal et rør på 1 tomme sørge for luft til brændingen. Først bores små huller i en tæt cirkel. Så bores med et større bor og hullet skal så bare rettes af.

Tønde til at brænde trækul i Tønden skal pakkes ind i isolering. Den holdes på plads af hønsenet. Klip det rigeligt, så kan kanterne foldes om. Det stikker ikke så meget.

Tønde til at brænde trækul i Hønsenettet lægges ud på jorden. Isoleringen lægges oven på. Så kan tønden trilles henover. Man behøver bare løfte i hønsenettet, så følger det hele med.

Tønde til at brænde trækul i Også for isoleringen gælder at der hellere må være for meget end for lidt. De to ender af hønsenettet fæstes, og så er den næsten klar.

Tønde til at brænde trækul i Gennem isoleringen og hullet nede ved bunden stikkes så luftrøret ind. Her rør fra en gammel støvsuger.

Tønde til at brænde trækul i Låget er til at lukke med en ring, der bare spændes omkring.

Tønde til at brænde trækul i Første gang du bruger tønden, lugter det af brændt maling. Det er nok ikke lige det kul, du skal bruge til grillen.

Tønde til at brænde trækul i Luftrøret skal kunne lukkes delvis, hvis forbrændingen bliver for kraftig. Vi skulle jo gerne bare ”svide” trækul og ikke ligefrem brænde dem helt op.

Tønde til at brænde trækul i Pinden skal hugges så smal i spidsen, at den kan bruges til at regulere lufteindtaget. Den skal ikke bare stoppe røret helt.

Tønde til at brænde trækul i En skovlfuld jord omkring røret holder det stabilt Man kan jo også lave det så fornemt, at det svejses fast.

Sådan laver du dine egne trækul Tøndes fyldes kvart med træklodser. Det kan betale sig at spørge rundt om på f.eks. møbelfabikker og lignende. Så tænder man op.

Sådan laver du dine egne trækul Der skal ikke meget i fra start.

Sådan laver du dine egne trækul Så længe det ryger så meget venter man. Når røgen aftager, og der kommer klare flammer fyldes halvt op i tønden. Og så venter man igen. Med smedehandsker på ryster man af og til tønden, så klodserne kan falde tæt sammen.

Sådan laver du dine egne trækul Efter 4 påfyldninger er tønden klar til at blive lukket. Det er en rigtig god ide med de store smedehandsker! Det er lidt voldsomt. Vend låget så varme og røg tvinges væk fra dig selv!

Sådan laver du dine egne trækul Så er der kontrol over det. I midten af tønden er vel omkring 6-700 grader. Nu kan der så gå op til 48 timer. OBS. Pas på hvor du har dine fødder!

Sådan laver du dine egne trækul Ud af luftrøret kan der godt komme meget varm luft og røg. Hertil skal vi så bruge pinden, der kan virke som luftventil.

Sådan laver du dine egne trækul Pinden til luftrøret hugges spids. Det vanskeligste er at kontroller luftilførslen. Lav den af grønt træ, så den ikke brænder så nemt.

Sådan laver du dine egne trækul Brænder den væk i løbet af natten, kommer der for meget luft til. Der er mange faktorer som kan ændre behovet for luft. Så her må du selv vurdere.

Sådan laver du dine egne trækul På låget lægger jeg gerne en mursten til yderligere at regulere forbrændingen.

Sådan laver du dine egne trækul Sådan skal det gerne se ud det første døgn. Lågene er så varme at du ikke kan holde på dem, og der er en lille fin røgfane.

Sådan laver du dine egne trækul Man kan også gå efter at lave lidt tjære. Men det er normal ikke meget, der kommer, når man bruger nogenlunde tørt træ

Sådan laver du dine egne trækul Der er nu 3 muligheder: For meget luft undervejs = alt brænder væk For lidt luft = det hele går i stå, og du må starte forfra Lige tilpas med luft = 100 l trækul God fornøjelse. Er der problemer eller kommentarer? Send en mail Adr. ole.flemming.nielsen@skolekom.dk