Dagens øvelse # 7 Kend din målgruppe og lær at skrive til dem på nettet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Coaching Det handler om at stille de rigtige spørgsmål!
Advertisements

Byggetilladelse - Pippi Langstrømpe
Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet
Gammelheds-Philosophy
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
"Ting er ikke altid det, de synes at være."
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
God Jul ? Du behøver ikke at vente til Jul….
Nonne historie.
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
Læringsstile og lektier
Energi- & Vandværkstedet
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…
Oprydning på Pc'en Din PC bliver langsommere jo længere tid du bruger den Du er ikke årsag til dette Det er bare sådan din PC arbejder. Dine filer bliver.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
Hvad ska´ jeg med kommunen? Er du mellem 15 og 25 år? Og vil du se DIN borgmester danse GANGNAM STYLE ? Måske er din kommune ikke så kedelig - som du går.
Arbejdspladsudvikling
2 år og 3 måneder i skole. 1 år og 3 måneder i praktik.
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Børn og sorg - og sprældøde døde
Måske er I bedste venner i et år,
Reservatet Kapitel 1: Reservatet - Virksomheden som et reservat
8 tips til succesfuld ledighed Med Christina Janns.
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Hjemmeside Tirsdag den 5. oktober 2010.
Innovation og iværksætteri
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
The Sims2 Double Deluxe + Sims 2 Pets
VERDENS BEDSTE NYHEDER HVAD SIGER DE LAVT HÆNGENDE FRUGTER? Interview med en forældre fra min datters Vesterbro-vuggestue.
Kommunikation / it.
Du er ved at gå ind i en magisk verden.... Om et øjeblik...
Engelbert H – og den sidste chance
Tekstformidling på Internettet Claus Thor Nielsen – De nye læsere – Lektion 6 De nye læsere 1.Danskernes internetvaner 2.Læsernes adfærd på.
Nyt medium og nye læsere Claus Thor Nielsen, Tekstformidling på Internet, lektion 6 Indhold 1.Danskernes internetvaner. Wæbtjek 2.Forstår vi læserne? Featuring.
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
Fortæl verden om dit frivillige arbejde
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Den gode, den onde og den grusomme - om digital selvbetjening SnitkerGroup 6. September 2011 af Usability Specialist Thomas Visby Snitker.
Her står Mina Gilia Saber og Zaira Kousar Mina er væk.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Relationer – børn og voksne
Ugens øvelse: Lav jeres eget nyhedsbrev. : I har 3 forskellige muligheder: - Organisations nyhedsbrevet - Det journalistiske nyhedsbrev - Foreningsnyhedsbrevet.
Overvej spørgsmålet. Interview en makker
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
Øjenstyringscomputer – og hva’ så? Familieweekenden d september 2014 Center for Rett Syndrom.
VEJEN TIL DEN GODE LINKEDIN PROFIL
UOPFORDREDE ANSØGNINGER
Case-opgave på HG2 uge 41,  I skal lave en slags avis til nettet – ikke nødvendigvis en avis som BT eller Politiken … det kan godt være en slags.
Introduktion til Det Praktiske Projekt
Claus Thor Nielsen – Tekstformidling på Internettet Lektion 6 - Kend din målgruppe Kend din målgruppe.
Uge 2-6 Senmoderne ungdomslitteratur.
Et mærkeligt skib.
4.lektion: Identitet og sociale grupper
Velkommen til Green Field. Hvad er Green Field? På Green Field er alting muligt: Her er ingen restriktioner Her kan man udfolde sig Her er alle imødekommende.
”Storytelling” er ikke nyt
Fredes 60 års fødselsdag En hyldest fra dine børn.
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
VIP2 Jobpakkeambassadør Kursus Jørgen T. Madsen Om historier og journalister.
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Lærerpræsentation.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Præsentationens transcript:

Dagens øvelse # 7 Kend din målgruppe og lær at skrive til dem på nettet

Opgaven del 1 Skriv kort om, hvem du tror er målgruppen på det websted, du vælger og hvorfor? Mener du, det er den rigtige måde at henvende sig til netop den målgruppe?

Websteder: Nintendo gameboy: mainid=77&subid=0&newsid=758 mainid=77&subid=0&newsid=758 Sysadms webside(ITU): Ministeriet for Flytninge om integration o=19&n=0&s=4 o=19&n=0&s=4 (Står i beskrivelse af øvelsen)

Opgave del 2: Lav forskellige versioner til to forskellige målgrupper: (Afhænger af det websted du/I vælger): Nintendo a)børn b)forældre ITU a)superbrugere b)begyndere Ministeriet for Flygtninge: a)journalister b)flytninge

Kend din målgruppe - klassiske spørgsmål Hvilken gruppe mennesker henvender jeg mig til? Hvad kendetegner denne gruppe? Hvordan adskiller den sig fra andre grupper? Hvad har læserne i denne gruppe til fælles? Hvad er gruppens interesser? Hvad er deres behov? Hvordan er de demografiske forhold for denne gruppe?

På nettet skal du desuden forholde dig til målgruppe- spørgsmål som:

Hvilken situation befinder dine læsere sig i? Er de: På jobbet? I hjemmet? I skolen? På biblioteket? På netcafe?

Hvor stor erfaring/kendskab har læseren til nettet? Er brugerne: Teknologiske trendsettere? Almindelige brugere? Nybegyndere?

Hvilken teknologi har brugeren til rådighed? Hvilken platform? Windows, Linux, Mac…? Hvilket OS? Win 95, XP, MacOs).x…? Hvilken browser? IE, Netscape, Opera…? Hvilke plug-ins? Flash, ShockWave…?

Brug statistikken. Den kan fortælle dig: ”Hvem” er det, der besøger dit websted? Hvor mange besøgende? Hvor ofte? Hvor længe opholder de sig på webstedet? Hvad læser/ bruger de? Hvordan bevæger de sig gennem webstedet?

Så er det tid til at personificere din målgruppe. Brug din empati (indlevelse)

Lav en Modelbruger, som du kan formidle til Dvs. sæt ansigt på den/dem du vil nå. Det er en gammel skriveregel, at man skriver til én bestemt. Det giver din tekst/din formidling dynamik og fokus

F.eks: Niveau 1) Mand i 40’erne

Niveau 2: Bjarne Nielsen, 41 år Gift med Lotte - har to børn. Bor i hus i Vanløse. Arbejder som postmester på Brønshøj Postkontor. Bjarne har et værksted i kælderen, hvor han af og til trækker sig tilbage til, når han har brug for at hvile ørerne fra drengene og Lotte, som godt kan være lidt skrap. Bjarnes værksted er hans eget. Her kan han koble af og sidder blandt andet og roder med samlesæt – lige nu er han i gang med en model af verdens største hangarskib, USS Nimitz – et arbejde, som Bjarne har været igang med siden februar sidste år, hvor han fik sættet i 40 års fødselsdagsgave. (Eksempel taget fra scenario til DR-online)

(niveau 3) Lav ”ideallæserens” historie på papir eller inde i hovedet f.eks:

I værkstedet sidder Bjarne desuden og nørkler med teknik - han ved ikke noget bedre end at skille ting ad, og han har efterhånden repareret samtlige af husets gamle hvidevarer og køkkenmaskiner. Han er lidt af en haj med en loddekolbe og har bygget adskillige ting selv: Forstærkere, radioer, højtalere (som Lotte synes er grimme – derfor står de i kælderen). Fornylig er han sammen med drengene begyndt at rode med Lego Mindstorms. I kælderen har han reoler fulde af gamle blade. Det er især Illustreret Videnskab, som han har abonneret på siden det startede, men i Bjarnes samling finder man også 32 årgange af National Geographic – fra hans far arvede han blandt andet en større samling, og har selv fulgt op på samlingen ved at abonnere på det. Lotte brokker sig med jævne mellemrum over, hvorfor Bjarne dog ikke rydder op i bladene, men han nyder faktisk en gang imellem at hive de gamle blade frem og kigge billeder, så han nægter at smide et eneste ud. Det kunne jo være man pludselig skulle bruge den der artikel om spækhuggerne i Patagonien. ( Taget fra personscenario til DR Online)

Effektiv formidling handler om: A.at kende dine læsere B.at vide, hvordan dine læsere bruger nettet C.at vide hvad de er interesseret i på dit websted Hvis ikke du ved det, så rammer du ved siden af dine læsere og deres behov Husk: