Udstyr i test mode. Hændelse En autoklave får ikke ændret program fra testkørsel til vanligt program. Dette opdages først efter ét døgn. Hændelsen resulterer.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Psykiatrisk patient dør af lungeemboli efter bæltefiksering
Advertisements

Kamerateknik Blænden Blænden er et af de to vigtigste værktøjer, du finder i dit kamera. Med blænden styrer du hvor meget og hvordan lyset kommer ind gennem.
Velkommen til et tjek af dine alkoholvaner!
Den Danske Kvalitetsmodel
Screening – fremtidige udfordringer inden for tarmkræft
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Aspiration under transport
Oplæg ved Claus Graversen, chefsygeplejerske 3. April 2013
Svar fra et tilsyn bliver overset Kontinuitetsbrud.
Præsentation af Patientens bog
Huskeanæstesi En patient vågner op under en operation uden at kunne give sig til kende.
Kerneårsagsanalyse - kort beskrivelse af metoden
TEST 1 modul 1 20 spørgsmål. Du skal klikke med musen på det rigtige svar, så kommer du automatisk til næste spørgsmål Klik for start.
Kejsersnit forsinkes pga kommunikationsproblemer
Fælles beslutningstagning inspiration til konkrete måder at praktisere brugerinddragelse Inspirationsdag arrangeret af Enhed for Brugerundersøgelser 4.
Arbejdsmiljøcertificering
Innovative Værksteder til udvikling af Akademiuddannelserne IVA
Hændelsesanalyse - kort beskrivelse af metoden
Forveksling af patienter. Hændelse •På en afdeling var der indlagt to patienter med navne, der lignede hinanden •Igangværende flytning på afdelingen gjorde,
Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab
Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab
Overset fraktur Fejldiagnostik.
Patient får ved en fejl indgivet koncentreret kaliumklorid
Fejl i medicinanamnese medfører lungeødem
Identifikation af spild
Forbrænding som følge af el-kirurgi
Hjertestop hos akut sygt barn i ambulatorium Forsinket behandling.
Dødsfald efter leverbiopsi
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Hvordan påvirker NemKonto din hverdag…?. NemKonto, hvornår?
Forældre- og fødselsforberedelse
GP 4, 19/ Grundlæggende programmering Efterår 2001 Forelæsning 4 onsdag 19/ kl. 9:15 – 12:00.
Helle Ulrichsen Screening i et organisatorisk perspektiv Hvad er konsekvenserne af indførelse af screeningsprogrammer?
- Hvad kan I forvente som forældre?
Fejlplaceret ernæringssonde
Iltbeholder suget ind i MR-skanner Hændelse med medicinsk/medikoteknisk udstyr.
Blodfortyndende medicin i for høj dosis Medicineringsfejl
Ildebefindende i diagnostisk afdeling
Forveksling af insulin
Identifikation af kritisk syge Århus Sygehus. Læringsmål Baggrund for Observationssystem Baggrund for Beslutningsalgoritme.
Overdosering med blodtryksmedicin i forbindelse med dosisdispensering
Vulvektomi på den forkerte side
Usystematisk patientinformation ved overflytning
Bachelorprojekter i fysik og nanoscience
Brand og ildspåsættelse
Patient får ordineret tidobbelt dosis af sin medicin En faktor 10 fejl.
Sundhedsstyrelsens opgaver Det Medicinske Patientforløb Konference – Christiansborg, 18. Januar 2006 Jens Kr. Gøtrik Medicinaldirektør.
Kerneårsagsanalyser Kortere undervisningsoplæg eller indlæg på fx et personalemøde (30–45 minutter) DREJEBOG 2.
En patient får forkert blod
OPI EFFEKTMÅLINGSVÆRKTØJ
Funktioner og roller i projekter
Oplæg for Fagligt selskab for Øjensygeplejersker
Digital Forvaltning (44405) Introduktion til Digital Forvaltning1 Digital Forvaltning ”Bedre service..” ”Lavere omkostninger…”
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Oplæg.
Sikkerhed og video i SkoleIntra
GP 4, 27/ Grundlæggende programmering Forår 2002 Forelæsning 4 onsdag 27/ kl. 9:15 – 12:00.
Velkommen Formålet med denne workshop er At teste forskellige former for teknologiunderstøttelse ved etablere af samarbejde på hospitaler. Målet med dette.
UDVIDELSE Automatisk backup Introduktion Se, hvordan du opretter cron jobs til automatisk backup med Akeeba Backup. Rita Linde, 10people, Maj 2015.
1 Sygehuset som en helhed I formiddagens program har der været fokus på fælles akut- modtagelser (FAM). Det, at der ændres på, hvordan de akutte patienter.
Læringssæt om temarapporten: Dosisdispensering - identifikation af utilsigtede hændelser og forslag til forebyggende tiltag D0sisdispensering December.
Sidste nyt ved Patientombuddet 20. september 2016 slide 1 Netværk for Forebyggelse af Medicineringsfejl torsdag d. 15. november 2012 Pia Knudsen, Patientombuddets.
Læringssæt om temarapporten: Medicinering i botilbud og øvrige tilbud til borgere med handicap Medicinering i botilbud og øvrige tilbud til borgere med.
Læringssæt om temarapporten: Behandling med insulin - identifikation af utilsigtede hændelser og forslag til forebyggende tiltag Behandling med insulin.
Planlæg din kommunikation. Dette værktøj er til dig, som Står over for en kommunikationsindsats Vil sikre, at dine budskaber kommer frem Vil kommunikere.
D0sisdispensering Læringssæt om temarapporten: Dosisdispensering - identifikation af utilsigtede hændelser og forslag til forebyggende tiltag Velkommen.
CASE: Udvikling af system til optimering af kassebemanding
Idegrundlag og målsætninger
Meld hændelser med medicinsk udstyr
Meld hændelser med hjælpemidler - Det øger sikkerheden for borgere og personale Sundhedsstyrelsens nationale indsats i kommunerne
Intern tidsmæssig omkostning
Præsentationens transcript:

Udstyr i test mode

Hændelse En autoklave får ikke ændret program fra testkørsel til vanligt program. Dette opdages først efter ét døgn. Hændelsen resulterer i, at flere patienter må have forebyggende antibiotikabehandling, fordi deres operation er foregået med usterilt udstyr.

Epidemiologi •Der blev indsendt 201 utilsigtede hændelser til Sundhedsstyrelsen vedrørende medicinsk udstyr i 2005, blandt i alt ca rapporter om utilsigtede hændelser.

Årsagsanalyse •Kerneårsag 1 Autoklavernes temperaturkurver aflæses ikke i løbet af dagen og heller ikke i weekender. Det øger risikoen for, at en forkert indstilling ikke opdages, og at usterilt udstyr dermed kan nå frem til patienterne.

Årsagsanalyse •Kerneårsag 2 Valget af det korte testprogram foregår manuelt og uden beslutningsstøtte. Det øger risikoen for, at autoklaven kommer til at køre i testmode i stedet for driftsmode.

Handlingsanvisninger •Ad kerneårsag 1 Man beslutter, at temperaturkurverne skal kontrolleres efter hver anvendelse af autoklaven, så man kan opdage det, hvis den korrekte temperatur er opnået i for kort tid. Kontrolaflæsningerne skal dokumenteres ved signatur på kurven. Der gennemføres en hurtig uddannelse i dette af alt personale.

Handlingsanvisninger •Ad kerneårsag 2 Man kan ikke etablere automatisk advarsel, fordi autoklaven er for gammel. På længere sigt vil man udskifte autoklaven. Man laver som midlertidige løsninger: –dobbeltkontrol af, at man har sat programmet tilbage til driftsprogram –skilt på autoklaven, hvor der står "testkørsel", hver gang dette program er aktiveret

•Kunne en tilsvarende hændelse finde sted i vores afdeling? •Hvilke af handlingsanvisningerne kan vi bruge? •Hvor forventer du, at en tilsigtet hændelse kan ske her i afdelingen? Vores egen verden