All You can do is tickle it, and see how it jumps

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Music: Nightengale Serenade
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Pårørende-professionel relationer
Mine roser Jeg elsker alle blomster, men aller mest roser Roser er aldrig ens men er lige så forskellige som os mennesker Det er hvad der gør dem så fascinerende.
Set fra sundhedspersonens side
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
O store Gud O store Gud O store Gud, når jeg dit værk beskuer
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Økonomi og Bøn Søndag den 27. marts Repetition • Vi har lært at: • Gud ejer alt sølv og guld • Han ønsker at søger for os på alle livets områder.
Musik: Nightengale Serenade
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
Nyborg Strand 29. januar 2014 Stig Hedegaard Kristensen
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Kastanjehaven - Sand Trivsels Agent Opsamlingsdagen 6. juni 2013
Sygeplejerskens virksomhedsfelt
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
Præsentationen starter automatisk. Som du synes. Slå højttalerne til.
Børn og sorg - og sprældøde døde
Sygeplejerske Hvad siger Henderson? Hvad er en sygeplejerske?
Sygeplejerskens virke
Hvor der er fokus på klimaet.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Simon Sjørup Simonsen Kolding 25. September
”Der er ingen sår der ser godt ud”
Hverdagens Helte i Danfoss Floor Heating
HISTORIEN OM DE 4 LYS.
Livets Ord September 2009.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Hjælp mig med at finde den !!! En stor belønning til dem, der SER bedst! Præsenterer Klik her for at starte JEG HARMISTET MIN MIS !! Red Bulls.
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
3 eksempler på, hvordan sundhed.dk hjælper borgerne
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.
Sygeplejerskeuddannelsen
OUH-to-go (workflow-to-go®)
Projektlederens rolle(r)
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
3. Klasses troldetræ Her i troldetræet bor larmetrold, sjusketrold, rodetrold, glemmetrold og tavse trold. Nogle gange bor de også inden i os og tager.
Pitch af sygeplejerskeuddannelsen af Lykke og Trine
Maskulinitet.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Birgitte Ravn Olesen, Kommunikation/RUC Hvorfor gør de ikke som vi siger?
Læring i et vejledningsperspektiv
Omgangstone og kollegialitet
Vejlederens kommunikation
Hvor skal vores fokus være? - midt i alt det, der kalder på vores opmærksomhed?
Uddannelse og profession
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
Lidelsens problem (teodicé)
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Sygeplejersken Vi er modul 5 studerende og går på Via University College i Silkeborg. I vores klasse er vi 40 piger og 2 drenge.
Sygeplejerske!!.
Sygeplejens virksomhedsfelt
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
Hvordan man bekæmper mobning
 Cirka 30 Limited care(LC) patienter  Cirka 12 Selfcare(SC) patienter  Cirka 20 Hjemmehæmodialyse(HHD) patienter  Strukturændring 2012  Den enkelte.
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
1 Social kapital – én mulighed… Det handler om de skjulte velfærdsreserver.
Kræftplan fokus på det kommunale område
Præsentationens transcript:

All You can do is tickle it, and see how it jumps

De fagprofessionelle – smart people Stor magt grundet professionsdominans og specialviden Fagprofessionelle er kreative indenfor eget fag, men har svært ved at lave forandringer – og lære pga. ”tunnelsyn” Fører til mange subkulturer og verdensbilleder, hvor der kæmpes om magten til at definere hvad der er relevant viden Konflikter

En sygeplejerske er vel en sygeplejerske ”jeg forpligter mig til Gud og for denne forsamling til at leve mit liv i renhed og til at udføre min gerning i troskab. Jeg vil gøre alt hvad der står i min magt, for at højne min stands mål. Jeg vil bevare som hemmeligheder alle personlige forhold og familieaffærer der under udøvelsen af mit kald kommer til min kendskab. Med troskab vil jeg bestræbe mig for at hjælpe lægen i hans arbejde og vie til deres velfærd, der er givet under min omsorg” Florence Nightingale

En sygeplejerske er vel en sygeplejerske ”Sygeplejersken skal bistå den enkelte syg eller rask, med at udføre de aktiviteter til fremme eller genvindelse af sundheden (eller til en fredelig død) som han ville udføre på egen hånd, hvis han havde den fornødne styrke, vilje eller viden dertil” Virginia Henderson

Sygeplejerskernes livsverden Den gode sygepleje Det gode samarbejde

Forskellige videnskabsretninger Anæstesien – naturvidenskabelige retning Arbejder ud fra empiriske undersøgelser kerneområder – det er luftvejshåndtering, ”Mine bedøve folk og sørge for at folk bliver bedøvet på en sikker måde”

Forskellige videnskabsretninger Sygeplejerskerne fra sengeafdelingen – humanvidenskabelige retning Kerneområdet i arbejdet: kommunikativ side, med fokus på information og vejledning. Målet er at gøre en forskel ”have tid til andet end – nå her er dine tabletter, og skal du vaskes lægger jeg nogle håndklæder – altså have tid til det ekstra – vil du have curler i håret eller skrubbes på ryggen?”

Den gode sygepleje - dokumentation Anæstesien: Empiri – nemt at dokumentere ” man får et bette kys på kinden – det kan ellers være det samme nogle gange, og patienten som var meget nervøs siger ”det var vel nok en god oplevelse”

Den gode sygepleje - dokumentation Sengeafdelingen: Lytte til sin fornemmelse eller ”Vi er ved at kvæles i chokolade nogen gange, og det må være et eller andet tegn på; at vi gør det sgu okay”

Det gode samarbejde Den gode tone Gode kolleger – en man kender rigtig godt, og man kan sige undskyld til, når lunten går af Den dygtige kollega Tryghed og tillid Begge afdelinger giver udtryk for et særdeles godt monofagligt samarbejde, og stolthed over deres arbejde og afdeling

Det gode samarbejde ”nogle gange kan jeg have en oplevelse af, når man feks. Samarbejder om en patient, at kommunikationen helt udebliver – altså det foregår helt uden sprog, fordi man ved sådan, hvad den anden skal gøre – det er en helt unik samarbejdssituation”

tværfaglighed Sengeafdelingen: Manglende anerkendelse fra anæstesien Anæstesien ved ikke hvad der foregår på sengeafdelingen og kender ikke sygeplejerskerne Har kun fokus på ”den lille anæstesidel” og ikke på det hele menneske Anæstesien ”glemmer” at s. afd. Har mange patienter at tage sig af – kan ikke kontrollere alt. Eks. ur

tværfaglighed Anæstesien - ingen problemer med anerkendelse, men synes der er for mange ”svipsere” - ved ikke hvad de laver i anæstesien, for så ville de svipsere aldrig finde sted!

…det med den gode tone ”jeg kan ikke forstå - nogle gange er der nogle ting som de ikke har gjort ved patienten – og det kan jeg ikke forstå. Så ringer i op og skælder lidt ud, og så bliver vi lidt uvenner. Det er måske lidt dårlig kommunikation, men sådan er det” ”det gør altså noget ved ens faglighed, at uanset hvad fa'en man gør – om man så står på hovedet til på søndag, så er de stadig ikke tilfredse”

Hvad er problemet…? Hvad gemmer der sig bag kommunikative samarbejdsproblemer? Krænkelse og manglende anerkendelse? . .. Eller for mange svipsere?

Magtforhold Eksempler på de gode samarbejdssituationer ”jamen, jeg bliver glad, for selvfølgelig får man ros for noget man har opdaget, men det er også det med at komme til at snakke med dem” Svært at kæmpe mod liv og død spørgsmål

At forstå virkeligheden som et sammenhængende hele - Bohm – at opleve verden fragmentarisk, og grænserne er menneskeskabt - hvilke opgaver der hviler på hvilke sygeplejersker, er ikke en naturskabt, men menneskeskabt orden! (tunnelsynet) Anskuer verden ud fra eget verdensbillede At gøre en forskel skabe sikkerhed

Hvordan skaber vi så et fælles tredje?