Arbejde med at give børnene empati. Den gode stol. Kort og godt.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Børns sociale liv med digitale medier
Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen.
Det nære og naturlige næste skridt
Trivsel - et fokusområde
Børns sociale liv med digitale medier
Set i forældreperspektiv
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
Forældredage i indskolingen Alt hvad du skal vide om Forældredage på Hellerup Skole Mini guide Praktiske oplysninger Tidspunkt: Datoer for forældredagene.
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Er det ikke noget i klassen?
Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også.
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Vejgaard Østre Skole 29. august 2007
Trivselsgrupper for forældre
Baggrunden for indførelsen af PALS
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Forældre fremmer fællesskabet
Forældremøde X årgang.
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
BUDSKABER TIL FORÆLDRE:
Folkeskolereform på Mølleskolen 2014
Det gode klasserådsarbejde
Forældretilfredshedsundersøgelse Lærerne og pædagogerne som har med mit barn at gøre har den nødvendige viden om mit barns vanskeligheder.
HVORDAN SKABER VI EN GOD TRIVSEL MOBNING – VI KAN OGSÅ OPDRAGE TIL FÆLLESSKAB Tine Guldager Lang.
Mobbe- og trivselsundersøgelse
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen
Lindegårdsskolens forældre samarbejde Forslag til Skolebestyrelsen den 11. oktober 2006 den 11. oktober 2006.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Relationer – børn imellem
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Mobning er: Man bliver mobbet, når andre børn bliver ved med at drille en, og man synes, det ikke er sjovt.
Kontaktforældremøde den 12/1-12 Kontaktforældrerollen?
Folkeskolereform 2014.
Hvad tror du? -rygning blandt unge Hemmelig afstemning for forældre.
Information til nye forældreråd i 0
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
På Filstedvejens Skole er vi klar over, at mobning forekommer og vil forekomme, men vi vil med dette sikre os ansvar, viden og engagement i arbejdet mod.
0.årgang 2012/ årgangs struktur - Hverdagen på 0.årgang.
Dit barn gør ikke hvad du siger men hvad du gør
Det brede læringsbånd Ejerslykkeskolen. Ramme Indskoling i 3 spor 235 elever 4 børnehaveklasseledere. 20 lærere 4 pædagogmedhjælpere (6 lektioner) 10.
Hylleholt skole ”Vi vil den gode skole”
Indbydelse SFO Bakkeskolens forældreråd indbyder hermed til det årlige forældremøde for alle forældre i SFO Tirsdag d kl Mødet foregår.
Inklusion på Skovlyskolen. Mål for inklusionsarbejdet; Udvikle inkluderende læringsmiljøer Understøtte stærke forældrefællesskaber Fastholde høj faglighed.
AFTENENS PUNKTER Kontaktveje mellem skole og hjem Hvor kan forældre få indflydelse Forældremøder Temaforældremøder Skole-hjem samtaler Andet Debat.
Det robuste barn – et foredrag om opdragelse
Møde mellem kontaktforældrene og skolebestyrelsen tirsdag den 18
AKT på Dybbøl Skolen.
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
PRÆSENTATION AF MARY FONDENS OG RED BARNETS ANTIMOBBEPROGRAM FRI FOR MOBBERI 0-3 ÅR.
Trivselsarbejdet i klassen Program for forældremødet: Mål for klassen Ansvaret for klassens trivsel Årsager til mobning/ mistrivsel Dilemmaer og budskaber.
Evaluering af Aktiv rundt i Danmark lærernes observationer Følgende resultater er på baggrund af 1215 lærerbesvarelser af vores elektroniske spørgeskema.
Årgangsforældremøder Skovgårdsskolen Det gode samarbejde Skolebestyrelsen: Beskæftiger sig med principperne for skolens virksomhed Skolelederen:
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Pagten har forvandlet sig. Pagten ALLE VIL LYKKES.
Skolebestyrelsens arbejde Præsentation til forældremøde.
Inklusion ET SKOLE OG LÆRER SYN.. Skolens perspektiv  Børnene hører til hos os.  Indtil andet er bevist – børnenes trivsel og udvikling er centrum.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Medborgerskab på Korsager Skole SMTTE Status: (før projektet gik i gang) Gælder for både elever, forældre og personale. – Manglende sammenhængskraft på.
Hvad er en trivselsgruppe ?  3-5 forældregrupper, som er sammensat af lærerteamet  Trivselsgrupperne forsøges blandet ifht. sociale kompetencer  Det.
HVORDAN DEFINERER VI DET I BV 3
Fleksible fællesskaber
- Kom tættere på dit barns skolegang
- Kom tættere på dit barns skolegang
Unge & Rygning: Forældres rolle
Præsentationens transcript:

Hvordan forbygger vi mobning: Bilag 3 Vi skal have en fælles holdning på skolen og i teamet. Arbejde med at give børnene empati. Den gode stol. Kort og godt. Fortællekredsen. Klassemødet. Selvværdsstyrkende aktiviteter. Trin for Trin. Mobbeland. Taktilmassage. Frikvartersbold.

Hvordan forbygger vi mobning: Tilsyn i frikvartererne. Tydelige voksne, mere indblanding. Forældremøder om klassens trivsel. Fælles fodslaw. Pædagogerne skal have timer i 4., 5. og 6. kl. Vi skal have et sted til rundkreds. Lave klasseregler. Klasserne kunne fortælle andre klasser om sine klasseregler.

Hvordan forbygger vi mobning: De store laver en kampagne/antimobbedag for de små. ”Det er sejt at sige nej til mobning” Samarbejde med fritteren.

I hvilke klasser skal de arbejdes forebyggende med/mod mobning. Alle klasser.

Der skal laves en social årsplan for hele skolen. Skal der være en fælles form for, hvordan vi arbejder med social trivsel? Der skal laves en social årsplan for hele skolen. Noget skal være fælles. Fx en gang om året laves klasseregler. Noget skal være op til det enkelte team. Vi skal være enige om nogle rammer, som fremgår af den fælles sociale årsplan.

Skal arbejdet med social trivsel skemalægges? Ja

Hvordan involverer vi eleverne? Eleverne skal være med til at lave klasseregler. Social årsplan laves sammen med børnene. Små og store sammen. Legedag, læse sammen, osv Venskabsklasser. Trivselsundersøgelse. Børnene giver hinanden glimmergrammer. Det skal sparkes ordentligt i gang. Af en PROF Børnene skal have ejerskab til mobepolitikken.

Hvordan involverer vi elevrådet? Elevrådet er for ungt. Måske vi kunne lave et mobberåd. Elevrådet skal være med, når vi definerer mobning.

Hvordan involverer vi forældrene? 2. forældremøde handler meget om social trivsel. På forældremøder laves en runde med ”hvordan har mit barn det”. Forældre skal kende vigtigheden af, at deres børn laver legeaftaler på kryds og tværs. Åbenhed blandt forældrene. Måske kunne vi få en til at holde foredrag om emnet, som startskud. Når vi har lavet en mobbepolitik, skal forældrene have et eksemplar. Måske en ”mobbefolder”.