Slagterkurvens nordiske mad

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
”Omkring en tredjedel af al verdens mad bliver produceret direkte til skraldespanden”.
Advertisements

Information om Nøglehullet 2011
”Husmandskost, er grov og tarvelig mad, men enkel og solid mad baseret på traditionel madkultur og hjemlige råvarer. Husmandskost er typisk retter af.
- Nordens reneste energiforsyning
”Spis mindre kød. Produktion af kød er en af de landbrugsvarer, der udleder mest CO2. Oksekød mest, dernæst svinekød og så fjerkræ”. Kilde:
QUIZ FOR KVIKKE HOVEDER
EAT - sund mad med mere.
Økomad i daginstitutioner
8.2 · Sortering af fisk efter kvalitet
Einar K. Guðfinnsson Fiskeri- og landbrugsminister Island.
Mærkninger  kemien i din hverdag..
Frans Gregersen og Anna Smedberg Bondesson
Det er over 20% af vores totale udledning af drivhusgasser
En rejse i tid, geografi og historie
Tværfagligt undervisningsforløb
Marianne Mollerup KBH Madhus
Information om Nøglehullet 2011
VISIONEN FRA DET NY NORDISKE KØKKEN
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Udvikling og Centerservice Nyt Landdistriktsprogram – nye muligheder Jan Kjær Madsen Dansk Landbrugsrådgivning,
DET NYE NORDISK KØKKEN Claus Meyer Reykjavik februar 08
Jeg støtter barnet ved:
Nem planlægning af børnemad
Produkt ProduktionProfil/Politik People GenbrugelighedSvanemærke Økologi Bæredygtighed Kvalitet Mindre CO 2 Ingen spildevand Minimalt udslip Ingen kemikalierGenbrug.
Hvor der er fokus på klimaet.
Mad til unge på høj- og efterskoler
Urban Farming fra Babylons hængende haver til moderne farm scrabers
STRATEGI FOR GRØN ØKONOMI - nye og bæredygtige løsninger NFS konference Ilulissat Maríanna Traustadóttir - ASÍ Island.
Sensorik , form og æstetik
Ungdomsudvekslinger med ”Aktive unge”
Her ser du de fire slags korn, der er vigtigst i Danmark.
Lokal mad på sygehuset – mellem idealer, oplevelse og smag.
Sundhedsfremme i skolehaver?
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
Det sundhedspædagogiske netværk Faaborg-Midtfyns Kommune Ringe den Kirsten Marie Pedersen UC Lillebælt, Læreruddannelsen i Odense 2009.
Ræv.
Den bæredygtige landsby
Jeopardy Istids-landskaber Verdens flag Island
Klik for at redigere i masteren Klik for at redigere teksttypografierne i masteren –Andet niveau Tredje niveau.
Sund og velsmagende mad til voksne ”Velsmag”.
Ber tað til?. Gour met Býti av gestum Avbygda fólk Tórshav n Ferðafól k.
Region Midtjylland som en af Europas førende bioøkonomi-regioner
Den Store Plan 1. Hvem er jeg 2. Dansk mad historie 3. Ny Nordisk Hverdagsmad 1. Kort fortalt 4. I lærer mig om klima :) 5. Quizzzzz.
Ankerhus 110 års jubilæum University College Sjælland Ernæring og sundhed Ankerhus.
fastholder en bæredygtig udvikling
Udeskole – baseret på erfaringer fra den nyeste forskning - samt opbygget viden i 100 år. Skolehaven var jo den første egentlige udeskole i Danmark.
GASA NORD GRØNT I/S GASA NORD GRØNT i 2010 Med en markedsandel på 65% er GASA NORD GRØNT Danmarks største salgsorganisation indenfor friske.
Duba-B8 A/S 100 år med danske håndværkstraditioner indenfor møbelbranchen.
Mad og sundhed på Flakkebjerg Efterskole 142 elever 6 linier à 2 hold 9-12 elever pr hold 2 køkkenuger pr. år.
Velkommen. Dagens program Indledning og præsentation Pause Egen virksomhed.
To change the document information in the footer, press [Alt + F8] and use the “FORM“ Chaîne des Rôtisseurs du Danemark.
Økologi og økonomi i uddannelsesinstitutionerne s kantiner Hvad tænker skolernes ledelse?
Klimavenlig mad Rasmus Fredslund.
Lokale fødevarer i dit supermarked - Har vi brug for et madmanifest?
Fra Muld til Mund.
Litteratur til inspiration
Og hvordan definerer vi os selv?
Bælgfrugter og proteiner
Seks veje til din sundhed
Tilskud til uddannelsessamarbejde i Norden og Baltikum
Kommunikation om ansvarlighed
Af Katrine L. Eld – køkkenleder i SolsikkenÅby
Sæsonbetonet Menuplanlægning
Storkøkken sygehus.
Madspild i virksomheder
Representative inhabitants survey in Denmark
Fodring af Bison Vicki Pedersen.
Hygiejne 3.
PIC avl.
Mad til unge på høj- og efterskoler
Organic RDD 5 Det nye økologiske forsknings-, udviklings- og demonstrationssprogram
Præsentationens transcript:

Slagterkurvens nordiske mad Sensorik

Ny nordisk mad rykker fra Noma til hverdagsmad Gastronom Claus Meyer, er sammen med Nomas verdensberømte kok Rene Redzepi, i gang med at oversætte stjernerestaurantens nordiske menukort til mere hverdagsagtig mad.

Claus Meyer om Noma Noma er haute couture-udgaven af det nye nordiske køkken Det er nordiske råvarer med de størst tænkelige sundhedsmæssige kvaliteter Råvarer, som tager maksimal hensyn til jordens miljø og klima Og som selvsagt skal smage ualmindeligt godt

Fakta om Det Ny Nordiske køkken Baggrund I 2004 blev der i København afholdt et møde om Det Nordiske Køkken Kokke, ministre, et bredt udsnit af gastronomer, fødevareindustri, ernæringseksperter og den nordiske køkkenelite mødtes Målet var at diskutere perspektiverne i en udvikling af Det Nordiske Køkken som et vitalt og attraktivt køkken.

Et køkken, der udnytter de mangfoldige lokale muligheder og tager smag, råvarer, menneskets velbefindende, traditioner og nye eksperimenter alvorligt.

Manifest for det Nye Nordiske Køkken På mødet blev et manifest for det Nye Nordiske Køkken præsenteret af nogle af Nordens mest toneangivende kokke fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island, Færøerne og Grønland: Manifest for det Nye Nordiske Køkken

Det Nye Nordiske Køkken skal: Udtrykke den renhed, friskhed, enkelhed og etik, som vi gerne vil forbinde med vores region Afspejle de skiftende årstider i sine måltider Bygge på råvarer, som bliver særligt frem-ragende i vores klimaer, landskaber og vande

4. Forene kravet om velsmag med moderne viden om sundhed og velvære 5. Fremme de nordiske produkters og producenters mangfoldighed og udbrede kendskabet til kulturerne bag dem

6. Fremme dyrenes trivsel og en bæredygtig produktion i havet og i de dyrkede og vilde landskaber 7. Udvikle nye anvendelser af traditionelle nordiske fødevarer

8. Forene de bedste nordiske tilberedningsmetoder og kulinariske traditioner med impulser udefra 9. Kombinere lokal selvforsyning med regional udveksling af varer af høj kvalitet

Sundhed og smag Ny nordisk mad består af: økologiske, nordiske råvarer såsom bær, kål, rodfrugter, nødder, mandler, svampe, tang og fisk lidt men godt kød mejeriprodukter, korn, kerner og gryn