KROPPEN I REKLAMER OG MODREAKTIONER

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Questions and answers Spørgsmål og svar © mw.
Advertisements

AT AFSKAFFE MEDLØBERKULTUREN
At forholde sig professionelt Anne Skov
Parforhold; kommunikation og seksualitet
Markedsføring af Tivoli Friheden med henblik på de årige
Ordstilling Ordstilling er bl.a. rækkefølgen af grundled og udsagnsled i en sætning. Hvis grundleddet står før udsagnsleddet, taler vi om ligefrem ordstilling.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
O store Gud O store Gud O store Gud, når jeg dit værk beskuer
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
SHADOW OWNERS DK VI ER PÅ VEJ JA VI SKAL OGSÅ SPISE.
AT AFSKAFFE MEDLØBERKULTUREN MOBNING SLADREHANK MEDLØBER DUKS TRUSLER.
Spejderidéen Spejderloven
Tema: De nye kvinder stemmer i
Trygge og udviklende fængsler (og samfund) Samarbejde mellem indsatte, ansatte, ledelse, Kasper, mig og jer…
Koncept Rotary Youth Exchange – Multi District Denmark.
Børn og sorg - og sprældøde døde
At skabe den livsnære samtale David Viftrup. Kristne venner Relation til præst Kristne aktiviteterBibelenÆgtefælle BørnForældre Resarch by John Finney,
Fremtidens detailhandelsuddannelser Morten Emborg Områdedirektør, EUD.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Etiske & metodiske problemer i online research - kort diskussionsoplæg.
Arbejdsglæde.
Rigtige helte Charles Joseph Coward Rescuer of auschwitz
All You can do is tickle it, and see how it jumps
Prøv det nye the mysterious wold game, test din viden om verden og få et godt grin med dine bekendte, vi vil garanter du vil synes om det og lære noget.
Unit 1 English Summative Assessment, Poem
“Cheshire Puss,” she began, …… ”Could you tell me, please, which way I ought to go from here?” “That depends a good deal on where you want to get to,”
Hej velkommen til vores familie. Vi løser altid tingene i vores familie Og støtter hinanden 100%
Instagram er en app, som man bruger til at ”dele sit liv” i billeder, med andre. Mange bruger citatet ”my life in pictures”. Man tager et billede, måske.
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Hold fast, hold ud eller hold igen
Reflektion og e-portfolio Lise Agerbæk, Multimediedesigner
En historisk indføring
Kultur- og branchestudier
Magtteori I 7. September 2005.
Kvinderne i Kvinder i 1900’erne havde meget få rettigheder og absolut ingen politiske. De havde en meget stereotyp rolle – hvis gift så husmor.
Anholt 2013 Forskningsdelen Karen Bjerg Petersen, Ph.d., adjunkt Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Aarhus Universitet.
KVINDER HALVDELEN AF VERDEN
TEMA-EVENT OM KØN, KROP OG KOMPETENCER KØBENHAVNS UNIVERSITET 17/11/2010 Uniformerede mænd og maskuliniteter.
Pitching Erfaringer fra “B-boys and fly girls”. Har du en god ide til et nyt TV program, så indbyder tvfestival.dk dig til Pitching konkurrence. Måske.
….at være eller …… …… ikke at være.
“Cheshire Puss,” she began, …… ”Could you tell me, please, which way I ought to go from here?” “That depends a good deal on where you want to get to,”
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
Af Joan Eriksen. WWW. Wikipedia www. 06blog.it Mfl.
Oh, store Gud, når jeg dit værk beskuer
DIN KARRIERE – DIN FREMTID ”Min røv er helt ødelagt. Fuldstændig. Den er rød med blå mærker over det hele.” Maria-Louise Beuchert.
Emilia van Hauen JEG ER MISUNDELIG! ”Vi går ikke ind for kvoter – det er sådan noget for fisk!” Bolette Christensen, vicedirektør i Dansk Industri.
Stil og smag John Paulin Hansen WEB 1, ITU, marts 2000.
Liv og levende teknologier Fremtidens verdensbillede 2050
Sociology and social media af: Mads, Emil, Caspar og Jos.
Sætningsanalyse Velkommen- hvad vil jeg gennemgå
Introduktion til databaser (databaser, del 1)
Service Action Helene Brøndholt Nielsen, Tekstformidling på Internet, Forår 2004 ”Servicejournalistikkens opgave er at levere livshjælp til det moderne.
INDUSTRISAMFUNDET - fra damp til drivhusgasser -
Electric power is electric particles moving through metal, semiconductor or graphite and special fluids (electrolysis). Some kind of gas are able to conduct.
EN AF OS… En kampagne for alle
Product Placement, Brand Integration eller Branded Entertainment?? Fredag d Nicklas Fjeldsted-Holm og Karen Harbo.
Technology as material in design Johan Redström 2005, Design Philosophy Collection Two.
FISA – BATIBOUW Mia, Michelle, Pernille & Sofie CASE.
Mådesudsgagnsord på engelsk (modalverber)
Seksualiteten i det daglige arbejde FOA Randers Den 23. maj 2011 Undervisere: Seksualvejledere Janni Watson og Charlotte Englund
Workshop 4 IT i undervisningen. Indledning Min 1 g klasse havde studieretningsintro for kommunikation/IT med hele 12 engelsk timer i en enkelt uge Hip.
THE MENTORING JOURNEY.
SCALE-UP DENMARK Tue David Bak Direktør, Innovation & Vækst, Region Sjælland & Formand for Scale-Up Denmark Thank you to the Ambassador, Mrs Louise Jespersen.
Teater – ramme om en kulturel dimension i vores liv
Hvor er værdien af intern kommunikation?
. Oh, store Gud med fem vers
Jan Christiansen Inspiration systime.dk
Betyder at blive skilt på arabisk……
I Herrens Hænder In the hands of God 4 vers
Præsentationens transcript:

KROPPEN I REKLAMER OG MODREAKTIONER

DEN PERFEKTE KROP Enhver epoke har sine idealer for kroppen. Nazisterne havde også sine idealer, særligt inspireret af Antikkens Atleter. Nazisternes idealkrop var af en arisk krop, veltrænet krop.

Denne ariske krop lod nazisterne fremstille i deres propaganda. Særligt er den kvindelige, tyske fotograf, Leni Riefenstahl, kendt for at lave denne slags propaganderende fremstillinger af kroppen. Riefenstahl var Hitlers mesterfotograf og muse.

Nogle vil også kalde reklamernes og mediernes fremstilling af den ideelle krop for propaganda. Massemediernes fremstilling af kvindekroppen er ofte en stærk seksualisering af kroppen, som f.eks. i denne video fra H&M, hvor den sexede Beyoncé bruges som argumentationskneb for undertøj.

Strukturalistisk feminisme – Kvinder ønsker at genvinde retten til sin krop og udrydde fremstillinger af kvinden som sexsymbol.

Med anarka-feminisme henvises der til en specifik gren af anarkismen, hvor der særligt kritiseres sexistiske strukturer i samfundet. Traditionelt defineres disse strukturer som patriarkatet. Med patriarkatet henvises der både til strukturer som love og som dem, der fører til en slags hverdags-sexisme rettet mod kvinder. Historisk menes der med patriarkatet, at mænd til alle tider har haft en herskende og dominerende rolle i samfundet, i familien og andre organisationer.En omvæltning af disse forhold betyder ikke, at kvinder skal overtage dele af denne magt, men at denne magt helt skal afskaffes. Det fører dem også til at mene, at enhver anden undertrykkelse (fx økonomisk) skal afskaffes, hvilket gør dem til ”anarka-feminister”.I dag er undertrykkelsen af kvinder i Danmark gennem love stort set blevet afskaffet, selvom der gennem staten stadig kan udtrykkes sexistiske holdninger. Sexismen er i højere grad synlig, når kvinder tvinges ind i bestemte roller (Mest kendt er roller som, at kvinden skal være husmor eller stå i køkkenet og sørge for manden), når de modtager mindre i løn end mænd på arbejdsmarkedet (selvom anarkister ikke agiterer for ligeløn ved lov, men for afskaffelse af lønarbejdet) eller når de gøres til rene sex-objekter – særligt gennem kommercielle reklamer, porno og prostitution – der kun er til for at tilfredsstille manden. Når kvinden reduceres til et objekt, fratages hun sin autonomi, fordi hun således bare bliver en genstand for andres nydelse, mener anarka-feminister. Termen og filosofien kommer fra 1960'erne men har sin basis i Emma Goldman

NYFEMINISME. Yngre kunstnere, som gennem maksimalistiske udtryk ønsker sig retten til at være ”Slut” og de skaber en modreaktion mod det perfekte. Det er kvindelige kunstnere, som ikke længere vil være sexobjekter, men selv vil bruge deres seksualitet og ikke skamme sig over deres kroppe. En række kvindelige kunstnere råber lige nu højt om deres sexliv for åben mikrofon, og tilkalder sig, med deres grove retorik, stærkt seksualiserede æstetik og feministiske budskaber, som fx Brooke Candy, Lady Gaga og Puzzy Riots.

Icona Pop (Svensk elektropop) Girlfriend. Moderne Thelma and Louise-video.

BROOKE CANDY SYNGER OM SEKSUELLE TABUER OG GØR EN DYD UD AF AT DYRKE DEM. Her synger hun om ”everybody does”

DAS ME. Brooke Candy.

Verse 1:
I'm a super bitch, I fuck it up, I do this shit
You say that I'm a slut
It ain't your business who I'm fucking with
A dude could fuck 3 bitches and they'd say that he's the man
But I get it in with twins, she's a whore
That's what they saying
It's time to take the back "Slut" is now a compliment
A sexy-ass female who running shit and confident
Lady who on top of it, a female with a sex drive
Lyrically don't fuck with me, the greatest in the world
Live living on my pussy, all my ladies let me hear you
I'm a CEO, Dream girl, Drug Dealer
Real just like my titties you can even cop a feel-a
Finger licking good, treat my pussy like a meal-a
Talk about my tit size I need to see your dick size
Show me what you're working with I better win a big prize
Next time they call you a slut
Brooke Candy tell you not to give a fuck

Klubværelset. http://www.dr.dk/P1/Klubvaerelset/Udsendelser/2013/08/14101816.htm

http://www.dbtv.no/?vid=1617734507001

Andre har en modreaktion på kroppen fremstillet i reklamer ved at skrive om menneskers ubehag ved sig selv. Særligt er Olga Ravn kendt for at skrive om de følelser, som man som ung kvinde får af hele tiden at skulle forholde sig til den perfekte krop overeksponeret i det offentlige rum. Særligt ”Jeg æder mig selv som lyng” er en digtsamling om at blive voksen, hvilket kan være svært. Den handler også om farver og krop og ting. Og angsten forbundet med den unge kvindes kontroltab. Kroppen som en besynderlig blanding af noget meget privat og noget meget offentligt. En af digtene hedder ”Reklamepigebarnet”.