Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Advertisements

VI HJÆLPER UDSATTE BØRN OG UNGE
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Energiens Fremtid i Region Sjælland 5. Marts 2014.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Godmorgen og velkomment til Fælles idéudviklings- workshop Kulturfestival BØLGEN.
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
Kulturregion Storstrøm En kulturregion med forbindelse til fremtiden.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Anbefalinger til et fremtidigt samarbejde
Kommunale chefforventninger til en ny folkeoplysningslov Oplæg for Fritid og Samfund d. 25. april 2008 i Vissenbjerg v/ Børne- og Kulturdirektør Per B.
Hvem er LandboUngdom? … med frivillig mener vi, at vi brænder for vores forening og skaber den med vores engagement … med samler mener vi, at vi gør det.
27. november 2003Konference for kulturforvaltere Kulturpolitiske strategier Rationel styringstænkning Netværksstyring Kompetencer på tværs.
Sciencekommune Assens ”Jeg forventer at gøre en lille opfindelse hver tiende dag, og en stor hver sjette måned eller deromkring” Thomas Alva Edison.
PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
Danskernes Digitale Bibliotek DDB Indsæt billede først Format: H13,73 x B23,41cm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst Skriv tekst.
Foreningen Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland 12. april 2013.
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
De 10 bud for bedre samspil mellem forskning og erhvervsliv.
Kodeks for offentlig topledelse
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Medalje til Høje-Taastrup
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Biblioteket og kommunalreformen – bibliotekets roller
Fundraising og biblioteker – europæiske perspektiver Hvorfor indgå i EU-projekter? Tine Vind, Kulturstyrelsen Kontorchef for Biblioteker November 2014.
Guldet i nabolaget – om læring og fællesskab i lokalsamfundet Børne- og Kulturchefforeningen.
Strategiske overvejelser Hvilke muligheder giver Makerkulturen bibliotekerne Roskilde 1. april 2014 Mogens Vestergaard Knud Schulz 1.
Fra kontrol til sparring Jesper Hansen Jammerbugt Kommune.
1 Kulturseminar 2009 Det internationale kultursamarbejde.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
1 27. marts 2015 Kulturministeriets og Udenrigsministeriets Samarbejdsaftale.
Kulturkonference på Comwell Middelfart september 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Regionalforskermøde. Index  Mit projekt i korte træk  Dansk kulturpolitik  Kulturregionerne  Østjysk Vækstbånd.
Kombi-biblioteker en ny mulighed
Dansk Byggeri løser opgaver: ved anvendelse af egne ressourcer samarbejde eksterne –foreningen bips –andre institutioner.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Bibliotekerne Michel Steen-Hansen "Ud-af-huset" biblioteket "Hvad kræver det af biblioteket?"
Samfundsansvar i praksis via lokale partnerskaber Program for første netværksmøde i Roskilde den 4. december 2008 mhtconsult, august 2008 © Side 1 mhtconsult,
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
Kulturudvalgsmøde Ω Strategi for Gribskov biblioteker 2007 Ω Servicemål Ω Fælles fokuspunkter for bibliotekerne Ω Folke/skolesamarbejde Ω Portaler.
Ny Kulturaftale ? - På vej mod PROCLAMATION – udstilling af Søren Byrials The Prudish Family Baggrund for kulturaftalekonceptet Alle borgere skal.
Vision mission værdier handleplaner
Workshop Udpeg en bordformand, der kan fremlægge jeres holdninger i plenum Diskuter følgende spørgsmål: Hvad synes I om muligheden for et frivilligcenter.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Prioritering og håndtering af kulturens mange muligheder Center for Ledelse og Styring.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
”…risikoen for at falde mellem to stole blev minimeret for den ældre borger i Odder; man tilbød og realiserede ”det gode patientforløb” fra første symptom.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Leder af natur og Plan, Guldborgsund Kommune
Konference Kultur og Læring
Dagsorden Præsentation - hvad er en Landsbyklynge?
Vidensbaseret praksis i botilbud
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Hvem er jeg 1980 Flyttede til Vordingborg
Kulturmetropolen Festival & Events 2.0.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Kultur i Lemvig Kommune
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’

Hvorfor regionale kulturaftaler? En central kulturpolitisk målsætning: Et rigt kulturliv i hele landet! •Alle borgere i hele landet skal have let adgang til et mangfoldigt udbud af kunst og kultur af høj kvalitet. •Kulturpolitikken skal styrke kvaliteten af de kulturelle tilbud over hele landet gennem øget arbejdsdeling, øget koordinering og en ligeværdig dialog. •Kulturministeriet, inkl. styrelser, bidrager med politiske sigtelinjer, rådgivning, vejledning, koordinering og (en vis) økonomi. •Kommunerne bidrager med en vilje til samarbejde, en fælles vision og fælles mål, konkrete projekter og (en vis) økonomi.

Kulturaftalernes formål •At understøtte kommunernes engagement på kulturområdet •At styrke samarbejdet på tværs af kommunegrænser hvor det giver mening. •Styrke den tværgående tænkning – institutionelt og fagligt. •At sætte fokus på mål og effekter i den lokale kulturpolitik. •At fremme og udvikle de kulturelle institutioner, produktionsmiljøer og aktiviteter i kulturregionen. •At opsamle og videregive viden og erfaringer på kulturområdet til gavn for det samlede kulturliv i hele landet •Den grundlæggende tanke: Et antal kommuner i en fælles region vil i samarbejde kunne udrette noget, som de ikke kan udrette hver for sig.

Kulturministeriet har fokus på særlige aktiviteter, der kan: •fremme projekter af høj faglig kvalitet •synliggøre fælles referencerammer i kulturen og kulturarven •fremme kunstneriske og kulturelle initiativer, der øger borgernes nysgerrighed og lyst til at opsøge mere viden •styrke læring og dannelse gennem kulturtilbud på traditionelle kulturinstitutioner •fremme kulturelle projekter, der er bredt inkluderende, og som gør os til medejere af det samfund, vi lever I

Fremtidens kulturaftaler Nyt aftalekoncept - afbureaukratisering: •Fokus på mål og resultater frem for detaljer •Sikre ’den røde tråd’: Vision – Indsatsområder – mål – konkrete projekter •Inddragelse af styrelserne tidligere i processen og løbende sparring •Større dispositionsfrihed på det lokale niveau

Kulturaftalens indhold – den røde tråd! Vision Indsats-område Mål Indsats-område Mål Indsats-område Mål Indsats-område Mål

Fra vision til mål: Niveauer i aftalen •Meningsfuld dialog – meningsfuld aftale

Kulturregion Fyn som eksempel •Vision; Den fynske kultur skal funkle og inspirere. Kultur skal være inkluderende, tankevækkende og pirke til folks nysgerrighed. Kultur skal udfordre og konfrontere i mødet med borgerne. •Indsatsområde; Fyn er film – Filmområdet skal være Fyns kulturelle dynamo, noget som skaber genklang på nationalt og internationalt plan. •Mål 1; Bygge bro mellem den filmkulturelle indsats og uddannelsesindsatsen på Fyn. •Mål 2; Fokus på fødekæden for talentudvikling i film. •Mål 3; Styrke mulighederne for at opleve, forstå og skabe film. •Mulige aktiviteter; skolebio, styrke publikumsdelen i Odense Filmfestival, læreruddannelse, netværk, online studiefaciliteter.

Opsamling: •Fælles lokalt og statsligt fokus. Kvalitet i højsædet! •Der er en - eller flere - bærende ideer. En vision! •Hvad vil vi? Hvad kan vi? Hvad vil vi opnå? •Afsæt i lokale styrker. •Parate til at samarbejde. •Sætte tid af til det organisatoriske. •Prioritere en vis økonomi til området.