Velkommen til Fokus Fjerkræ arbejdsgruppemøde

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
”Omkring en tredjedel af al verdens mad bliver produceret direkte til skraldespanden”.
Advertisements

CBS’ Uddannelser Kvalitetsseminar 7. marts Formål med kvalitetsseminaret •Kvalitetsudvikling af uddannelser –Inspiration til fortsat udvikling.
Regionens opgaver Håndtering af jordforureningen
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Egenkontrol.
Dansk Prøve 3 maj/juni 2012 Tilmelding til PD3 på IA vil ske i marts
Udarbejdelse af poster
Modul 1 - Processer.
Goldkøer Skal på græs i minimum 6 timer pr. dag
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk
Hornbæk Skole Invitation til forældremøde og indskrivning til
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto SIDE 1 Kemikalierne.
8.2 · Sortering af fisk efter kvalitet
AHV Avlsmålsegenskaber •Vægtning af nuværende indeksegenskaber blev opdateret i marts •Nye egenskaber på vej? –14 G (pasningsevne)
Jørgen Stage Johansen Aktiv i fagforening
Artikler om annoncehajer Hvad kendetegner en annoncehaj ? Markedet Etiske retningslinier. Nyt initiativ fra FDIM Sådan undgår du falske fakturaer. Løsblad.
Lærersamarbejde i Aarhus september 2011 Aarhus Social- og Sundhedsskole.
En præsentation af Senior Erhverv Nordsjælland
Tilmelding til ungdomsuddannelser 2010
Velkommen. . Agenda: Velkomst Status på skolesammenlægningerne Kort ref. fra sidste møde Grundregler for Skolen Evt.
v. Birgit Kjærside Storm Folkeskolelærere Den
Årsaftale projekt Tidslinie © due & partners
Kantineordning. KANTINEORDNING - ET TVÆRSNIT AF EN PLAN.
Sådan skaber vi et kampagnekorps Baggrund Foreningen skal bruge flere frivillige til centrale og lokale events For fortsat at sikre midler til foreningens.
VEJLEDERUDDANNELSEN // AARHUS UNIVERSITET Modul 1, september 2007 Godmorgen… Velkommen til dag 3 på AUs vejlederuddannelse!
Kommende mærkningsregler og GDA
Velkommen til Fokus Grønt arbejdsgruppemøde
Velkommen Lærersamarbejde i Aarhus august 2012 Aarhus Tech, Viby J.
Oplæg vedr. dokumentation af vejledning Adjunktpædagogikum, modul 3, februar 2009 Jan Lindschouw.
Samarbejde mellem a-kasser og jobcentre
1 Kontrolordning Nedbrydning PROGRAM Status kontrolordningen 2008 –Anmeldelser –Kontrolbesøg Hjemmevirksomheden 2007 og 2008 –Kontrolbesøg Byggepladser.
UMV Borbjerg Skole 07/08 Det psykiske arbejdsmiljø.
Velkommen til Fokus Pålæg arbejdsgruppemøde
Specifikke krav til virksomheder Hvordan kommer I i gang ?
VELTEK medlemsmøde 22. januar 2008 DS Certificering A/S VA-godkendelser – nu og i fremtiden.
Læse/studiegrupper.
Standardregulativer Dialogmøde 18. september 2007 velkommen til Miljøstyrelsen.
Biblioteket som læringscenter
Innovationsaccelererende Forskningsplatforme (IAFP) - i relation til landbrugets videre udvikling Greta Jakobsen, Medlem af Det Strategiske Forskningsråd.
Udvikling i GODS Transporten Sammenfatningsrapport maj 2010.
VidenDanmark VG Digitalisering og procesorientering 8. december 2014.
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
CSC Proprietary 1/11/2015 3:39:14 AM 008_5849_ER_RED[1] 1 Møde vedr. e-TL test for eksterne interessenter. 11. januar 2007.
Camp IB sept sept VELKOMMEN TIL CAMP IB37.
Præ-registrering Vibeke Plambeck 28.maj 08 Hvad skal man være opmærksom på - som ansvarlig for et stof - som downstream-bruger.
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
DIRA - Dansk Robotnetværk Danish Industrial Robot Association Fakta: DIRA – Dansk robot Netværk (Danish Industrial Robot Association) 138 medlemmer Leverandører.
Akutplan - Den videre proces i Region Midtjylland Lars Dahl Pedersen Afdelingschef Sundhedsplanlægning Temamøde 6. februar 2007.
Strategiseminar 28. og 29. januar 2008, Bogense Velkomst Praktiske forhold Programoversigt for de to dage.
Velkommen. Dagens Program Velkomst og præsentation Gennemgang af Værktøjskassen Pause med kaffe og kage Erfaringer med Værktøjskassen.
Velkommen til Fokus Grønt arbejdsgruppemøde. Agenda. Velkomst og kort præsentation af arbejdsgruppens medlemmer. Endelig fastlæggelse / bekræftelse af.
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
Tamfjerkræ vi anvender i køkkenet
© - Copyright Bureau Veritas Netværksgruppemøde KEMI Tema: Arbejdspladsbrugsanvisninger – erfaringsudveksling Würth Danmark A/S, Montagevej 6, 6000 Kolding.
Samarbejdet med sundhedsvæsnet i relation til rehabiliteringsteamet Lisbeth Jeritslev Souschef November 2013.
PRINCIPPER FOR PROJEKTLEDELSE IT PROJEKTLEDELSE 14. marts 2014.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod KØD & SMAG Mørt ikke tørt – stegning.
Københavns Kogræsserlaug
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
Ungiaarhus medarbejdersamling 17. marts 2017
Magert svinekød Fedtindhold i 100 g råt svinekød Filet Royal 1 g
DTHS Synsfaglige Netværksdage 2017
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
Professionelle opskrifter og Svindberegning: 2 skoleperiode
Dagsorden Velkommen og ”bordet rundt”
Kød og kødkvalitet Gf2 slagter.
Informtationsmøde kommende 7. klasser
Høring af forslag til Budget
Faglige forudsætninger – 8. klasse
Præsentationens transcript:

Velkommen til Fokus Fjerkræ arbejdsgruppemøde

Agenda. Velkomst og kort præsentation af arbejdsgruppens medlemmer. Endelig fastlæggelse / bekræftelse af mødedatoer, mødesteder og kontaktoplysninger. Arbejdsgruppemøderne, indhold, målsætninger og arbejdsform. Hvilke produkter skal der udarbejdes kravspecifikationer på? Hvad viser det modtagne udbudsmateriale? Drøftelse og 1ste udvælgelse af produkter. Indledende overvejelser om, hvilke informationer en specifikation kunne indeholde Fastlæggelse af opgaver frem til møde 2. Afslutning.

Mødedage og steder. Dato Sted 26. November 2007 Hørkram Schulz, Sorø 4. Februar 2008 Esbjerg Kommune 13. Marts 2008 Inco, København 26. Maj 2008 Dencon, Haderslev 13. Juni 2008 Regionernes Hus, KBH 15. September 2008 Fjerkræ rådet, Axelborg Tidspunkt 10 – 14

Kontaktoplysninger. Tjek venligst den udleverede liste over arbejdsgruppemedlemmer og kontaktoplysninger. Påfør ændringer og returner listen til os.

Kommunikation. Vi vil bruge hjemmesiden så meget som muligt og sende jer en mail med besked om, at der er nye referater, oplæg eller lign. til jer. www.foodsam.dk under Nye Fokus projekter på vej, og klik så ind på Fjerkræ.

Nye Fokus projekter på vej

Fokus Fjerkræ

Fokus Fjerkræ infoside

Arbejdsgruppemøderne. Meget faglig dialog om kravspecifikationer, fakta om fjerkræ. Fremtidens behov og produkter. Tværfagligt samarbejde og gensidig forståelse. Viden - og erfaringsudveksling. Styrke det faglige netværk. God faglig og social dialog.

Målsætning. Senest september 2008 have udarbejdet: Specifikationer på 75 produkter. Fakta om fjerkræ. Opsamlet viden om kommende behov for produkter. Vi har 6 møder samt forberedelse hertil.

Arbejdsform. Vi vil forsøge at styre / lede processen. I bidrager i den faglige dialog og via forberedelse til møderne. Få jeres bagland med. Vi vil udsende oplæg og referater til jer og forventer at I har været det igennem inden møderne. Vi går ud fra at I melder afbud hvis I ikke kommer. Vi ønsker en konstruktiv og ærlig dialog i gensidig respekt for hinanden.

Hvilke produkter? De indkomne udbudsmaterialer viser følgende:

Fokus Fjerkræ Eksempler på kravspecifikationer på… Hønsekød, kogt i tern Kyllingebrystfilet, á ca. 180 g Kyllingefilet Kryd. Marineret 85 - 220 g Kyllingelår, hele, á ca. 250 g Kyllingeoverlår, á ca. 150 g Kyllingekød i strimler, i poser á 2,5 kg. Kalkunbryst Kalkun, hakket, i poser á ca. 1 kg. Andebryst, fransk á 350 g

Kyllingebrystfilet Skærespecifikation Vægt Vægttolerance Udskæringen skal bestå af brystfilet uden skind. Brystfileten skal være uden ben og brusk. Vægt 150 – 200 g Vægttolerance Vægtintervallet skal overholdes

Kyllingelår, hele (á ca. 250 g) Skærespecifikation Kyllingelåret skal bestå af lårben, skinneben og lægben med omgivende muskulatur. De to snit skal foretages i leddene. Vægt 240 – 270 g Vægttolerance Vægtintervallet skal overholdes Bemærkninger Rester af ryg- og lændeben må ikke forekomme.

Kyllingeoverlår (á ca. 150 g) Skærespecifikation Udskæringen skal bestå af lårben med omgivende muskulatur. De to snit skal foretages i leddene. Vægt 120-150 g Vægttolerance Vægtintervallet skal overholdes. Bemærkninger Udskæringen må ikke indeholde rester af ryg- og lændeben

Kyllingekotelet marineret Skærespecifikation Udskæringen skal bestå af kyllingefilet med skind og 1. vingeled Vægt 180 - 210 g Vægttolerance Vægtintervallet skal overholdes Sammensætning Kødandel min. 90 % Analytiske krav Salt max. 0,8 % Kulhydrat max. 0,7 % Bemærkninger Der må ikke forekomme rester af brusk eller af andre ben end vingeben

Kyllingekød i strimler Skærespecifikation Skåret af brystfilet uden skind. Brystfileten skal være uden ben og brusk. Vægt af strimler 7 – 15 g Vægttolerance 70 % af strimlerne skal overholde 7 – 15 g (?) Anbefalet størrelse ved udskæring 1 x 1 x 5 cm Emballering i poser (?) à 2,5 kg.

Hønsekød, kogt i tern Produktspecifikation Sammensætning Kogt hønsebryst, fremstillet af brystfilet uden skind. Sammensætning Fersk hønsebrystfilet skal udgøre min. 90 % af produktets vægt Mål ved udskæring 1,0 x 1,0 x 1,0 cm Bemærkninger Produktet må ikke indeholde rester af skind, ben eller brusk. Produktet skal være kølet / løsfrosset.

Kalkunbryst Skærespecifikation Vægt Vægttolerance Skåret af helt, udbenet kalkunbryst inderfilet. Kalkunbrystet skal være uden synlige blod- og slagmærker. Indre blodsprængninger må ikke forekomme. Må ikke indeholde rester af brystben, ribben og skind. Vægt 2000 g Vægttolerance ±5 %.

Kalkun, hakket Skåret af Skærespecifikation Fedtindhold Kalkun underlår uden skind. Skærespecifikation Småkødet skal være befriet helt for hinder og sener Ben- og bruskrester må ikke forekomme Fedtindhold 8 % Tolerancer for fedt 6,5 – 9,5 % Hakningsgrad 1 gang gennem 3 mm hulskive Emballering i poser (?) à ca. 1 kg Bemærkninger Fedtindholdet bedes dokumenteret på forlangende. Maskinudbenet kød må ikke anvendes.

Andebryst Skærespecifikation Fedtindhold Vægt Vægttolerance Skåret af andebryst af racen Berberi. Udskæringen skal bestå af brystfilet med skind. Fileten skal være uden ben og brusk. Fedtindhold Vægt 350 g Vægttolerance 330 – 370 g (?)

Eksempler på stof til Fakta om Fjerkræ Baggrunden til specifikationerne til de ferske udskæringer EU’s Handelsnormer for fjerkræ Definition af mål og vægt - vægtintervaller Marineret fjerkrækød Kødandel / Kødforbrug og lagetilvækst pr.100g færdigvare Marinadens sammensætning, typisk Beskrivelse af tilsætningsstoffer Stabilisatorer – funktion Antioxidanter – funktion Fortykkelsesmidler Konserveringsmidler Særlige forhold ved anvendelsen af marineret fjerkrækød Panerede fjerkræprodukter: Quid regler Fersk contra frosset fjerkræ

Eks. på stof til Fakta om Fjerkræ - fortsat Næringsstoffer i fjerkrækød, råt og forarbejdet Deklaration af fedtindhold, fedtsyresammensætning Produktion af fjerkræ i Danmark Lovgivning vedr. produktion og forarbejdning af fjerkræ Projekt KIK Slagtning, nedkøling og klassificering af kyllinger i Danmark Hygiejne, holdbarhed og temperatur Salmonellahandlingsplan 2010 Fjerkrækødets spisekvalitet Dyreetik og miljø Produktion af økologisk fjerkræ i Danmark / EU Mærkningsregler for fjerkræ og fjerkræprodukter Tilsætningsstoffer Link til Positivlisten

Eks. på stof til Fakta om Fjerkræ - fortsat Importeret fjerkræ Importkontrol Hvorfra importeres fjerkræ og produkter heraf Krav til importeret fjerkræ Mærkning af importeret fjerkræ Kalkuner Ænder Høns Andet fjerkræ Emballering af fjerkræprodukter Krav til leverancen Fjerkrækødets holdbarhed hos kunden Modtagekontrol, håndtering og opbevaring tid/temperatur? Tilberedning af fjerkræprodukter Svind under tilberedning af fjerkræprodukter Kvalitetskontrol

Fastlæggelse af opgaver frem til næste møde den 4. februar 2008.

Tak for i dag.