Landlivs seminar den 24.november 2012 Hvad er der brug for på landet: Nytænkning af landdistrikter? Lidt brikker til nytænkning v. Mona Hvid www.landliv.dkwww.landliv.dk.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
JEG GIK MIG OVER SØ OG LAND
Advertisements

Lovlig sagsbehandling
Dialog og læring i klagesager
Læring i bevægelse - hvorfor?
Hvad du har lært Dine nye mentaltræningsvaner. Du har nu lært dig selv bedre at kende som løber • Du er blevet mere bevidst om den tankevirksomhed der.
Skoleparathed.
Goddag, det er TV-Avisen Almene Boligdage, lørdag den 3. september 2011 Presse- og informationsafdelingen BL – Danmarks Almene Boliger.
Vi gennemførte en række interview ifm
VELKOMMEN ”Fælles distribution og afsætning”
Opgaven jeg fik stillet
Måske er I bedste venner i et år,
Synlighed. Formands- og præsidietræning 17/ Synliggørelse Vort image = Offentlighedens opfattelse af bevægelsens aktiviteter “Et image er et.
Velkommen Hvorfor er vi her i dag?
› Synlighed skal altid baseres på Sct. Georgs Gildernes vedtagne mål: › At arbejde med personlig udvikling, støtte spejderarbejdet og medvirke til løsning.
Bosætning Hvad kan vi gøre for at få flere tilflyttere?
Landlivs seminar den 24.november 2012 Hvad er der brug for på landet: Nytænkning af landdistrikter? Alt det praktiske v. Mona Hvid
Transport på landet Konference 5.november Transport på landet • Kompliceret • Ingen nemme løsninger • Mangler nytænkning Tendens: Find selv på løsninger.
deltagere - Styret interview - Afgrænset emne - 1 til 2 moderatorer timer - Optages på lyd eller video.
Transport på landet Møde med Movia Den
Udviklingsplaner Sønderborg
Lav en familie I skal nu i gang med at skabe en familie
August April august 2007 •5 år og 5 måneder.
+ FORBRUGERNE OG LANDBRUGET: HVAD GIK GALT? Henrik Byager Kommunikationsrådgiver Planteavlerdagen 1.
Ildsjælekonferencen 2009 Regionalt mødested for ildsjæle Den bæredygtige landsby Få inspiration til din indsats for et godt lokalsamfund Stikord fra Mona.
Nissen på tur På loftet sidder nissen med sin julegrød,
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Livets Ord December 2009 “Således skal jeres lys skinne for mennesker, så de ser jeres gode gerninger og priser jeres fader, som er i himlene ” (Mt 5,16)
Titeldias (uden baggrundsfarve) Husk at vælge korrekt layout for hvert dias: Klik med højre musetast på dias i ruden til venstre i skærmbilledet og vælg.
Beboere med anden sproglig eller kulturel baggrund end dansk
Velkommen Hvorfor er vi her i dag. Hvad skal vi lave i dag? Hvad er EU?
Netværksmødet Professionelle relationer i tværfagligt samarbejde med kvalitet og effektivitet 2012.
Inklusion i teori og praksis Inddragelse af studerende i FoU projekter
Hvad er forandring?.
Weekendkonference i 2. kreds LO-skolen, lørdag og søndag den 29. – 30. januar 2011 Presse- og informationsafdelingen Boligselskabernes Landsforening.
Vision – foreslag Mulighed 1 –Sundhed for alle i Åle-Hjortsvang-Hammer – vi skaber det sammen! Mulighed 2 –Sundhed for alle – sammen!
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Hvem er jeg? Gunvor Hallas Chefkonsulent Cand.scient.adm., født 1952
Bibliotekstilbud i lokalområder -Projektmodning  Resultater  Formål Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne Varde bibliotek Esbjerg Kommunes Biblioteker Syddansk.
Unge og Kirke Hvordan virker vi sammen. Smittende tro… ”2010 har været et helt fantastisk år for mig. Jeg vil huske det igennem hele mit liv for at være.
Hvem er I ledere for? Grønsmutter Spirer Begge dele.
Nyt fra skolebestyrelsen. Kære forældre, det er nu I skal gøre Jeres stemme synlig. Det er vores børn – politikerne vil behandle som kvæg og flytte dem.
VidenDanmark VG Digitalisering og procesorientering 8. december 2014.
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
Landlivs seminar den 24.november 2012 Hvad er der brug for på landet: Nytænkning af landdistrikter? Fokus på ressourcer v. Mona Hvid
Ungdomsudveksling Værtsfamilieaften i distrikt 1470 Onsdag den 18. juni 2014.
BEVÆGELSE I ALLE PLANER seminar BNBYFORNYELSE 1 BORGERINDRAGELSE SOM STRATEGI PROCES RESULTATER SAMARBEJDE Visby Bedsted - det sunde hjørne.
INNOVATION I FAGENE - KONFERENCER ÅRHUS OG FREDERIKSBERG SEPTEMBER 2014 MEDIEFAG.
Velkommen Inddragelse af barnets udtalelse i analysen.
W ORKSHOP 2 Samtalemodel til virksomheder. F ØRSTE KONTAKT : Vække virksomhedens interesse for at få besøg af skolen. Virksomheden har historik for at.
Opgave af ren kreativitet… Kunst i det offentlige rum
Teams i områderne Ansvar og opgaver April Teams på Cphbusiness Medledelse i teamet. Planlægning og afvikling. Faglighed.  Medansvarlig og samskabende.
Filmen er tænkt som et debatoplæg og et forsøg på at skabe fokus på om det vi gør faktisk virker! Filmen viser 5 forskellige undervisningssituationer med.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Hvordan laver jeg en pude efter mit hoved? Følg denne enkle vejledning, så er du godt på vej.
Synlighed i foreningen: kommunikation og markedsføring V. kommunikationskonsulent, Mette Vittrup Schmidt Seminar for seniorer Glostrup den 5. oktober 2015.
KKkkkk. Målgrupper: - Christiansborg (Bjarne Corydon) - Kommunalpolitikere (kommunalvalg) - Elever, forældre, bagland.
Kortfilm: Bror min bror
“Gud kommer og frelser jer” (Esajas 35, 4)
Nordplus – ”national identitet”
Strategisk tænkning og samarbejde?
Brikker til litteraturhistorien
Stråle-Simon og jagten på de sure kræftceller
Ord skaber Da du kom hertil fra et underfuldt sted,
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i plejebolig
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Johari vinduet det vi ved og ikke ved!
Anerkendende tilgang Organisationer er levende systemer, og ledelse er en relation Ledelse handler om relationer og sociale systemer Vi kan ikke ændre.
Præsentationens transcript:

Landlivs seminar den 24.november 2012 Hvad er der brug for på landet: Nytænkning af landdistrikter? Lidt brikker til nytænkning v. Mona Hvid

Lidt brikker til nytænkning Fra massebetegnelse af landdistrikter til at nytænke JERES landdistrikt

Landdistrikter – en massebetegnelse lige så forskellige som mennesker med forskellige potentialer, ressourcer og udfordringer/ problemer

Se på jeres lokalområde med nye øjne 1) Pus brillerne og se på jeres eget lokalområde (VestMøn) 2) Få andre til at spejle jer • inviter måske et andet område på besøg for at få andre briller til at vise jer, hvad de ser og hører samt fortælle, hvilket image I har skabt jer, og de muligheder, som de ser (Askø) • Konsulenten (Danmarks grimmeste by) • ?

Selvopfattelse og identitet Hvordan taler I om jeres lokalområde? -Indbyrdes -Udadtil Hvad skrives der i medierne om jeres lokalområde? Pressen er ikke nem at styre, meeeen hvordan bidrager I selv?

Hvordan opfatter ”kommunen” jer? • Embedsmænd • Politikere Gældende landdistriktspolitik (DK og EU): Til dem, der kan og vil noget … ( Til dem, der har, til dem skal der gives …..) Carsten – daginstitutionsleder (svar på spørgsmål om, hvorfor de altid fik bevillinger) ”Hvis vi bare har fået et nyt lokum, så inviterer vi hele den lokale verdenspresse og borgmesteren får lov at klippe snoren. Saksen er dyppet i guldmaling og overrækkes af en yndig lille pige på en fin lille pude”

Problematisk virkelighed • De, der kan iscenesætte • De, der kan formidle • De, der kan beskrive projekter, dokumentere Udvalgsformand: ”Det lokalområde har ingen ressourcestærke” Hvem bor der? ”Håndværkere og entreprenører”

Nye tendenser: • Være autentisk (ægte …) • Give mening • Farvel egofest – velkommen til samskabelse (Emilie van Hauen) De knappe ressourcer i et meningssamfund: • Tid • Opmærksomhed • Nærvær • Tillid (Nikolaj Stagis: Den autentiske virksomhed)

Hvordan vil I nytænke jeres lokalområde • Hvilke billeder er bare vanetænkning? • Hvad er der i folkesjælen, som kan bruges til at forandre tænkningen ? • Hvad har I af ressourcer? • Hvem kan udfordre jer?

Udfordring: at medvirke til at skabe et mere nuanceret billede / nytænkning af landdistrikter? • Lokalt • Pressen • Politikere • Embedsmænd Her er vist en lille fælles opgave

• skift