Nørrebros erfaringer med aktiviteter i et heterogent kvarter Børnearbejdet i Nørrebro Taekwondoklub.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade.
Advertisements

KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
AT AFSKAFFE MEDLØBERKULTUREN
- En ungdomskultur og dens fremtrædelsesformer
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
GRAFISK FORTÆLLING 1.
Verber/Sagnir Hvordan bøjes de?.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Har du nogen sinde tænkt over hvad dine kæledyr laver, når du er på arbejde?
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Indholdsfortegnelse Kendte der er blevet mobbet som unge.
Børnemiljøvurdering 2013 Trinitatis Menigheds Børnehus
Læringsstile og lektier
Hvad du har lært Dine nye mentaltræningsvaner. Du har nu lært dig selv bedre at kende som løber • Du er blevet mere bevidst om den tankevirksomhed der.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
AT AFSKAFFE MEDLØBERKULTUREN MOBNING SLADREHANK MEDLØBER DUKS TRUSLER.
Lærings- og praksisfortællinger:
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Kaj Schmidt Nielsen Nørrebro Taekwondo Klub
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
Sofies dejlige dag.
Børn og sorg - og sprældøde døde
”Udsatte unge med Sjældne Diagnoser” Oplæg til Sjældne Diagnosers repræsentantskabsmøde d. 15.september 2006.
SPORT & PENGESPIL. SPILLEPROBLEMER ”Vi spillede hele tiden i pauserne til træning, i tiden mellem træning og kamp, i busserne til og fra kamp. Det kunne.
The Sims2 Double Deluxe + Sims 2 Pets
Smileyen, som fik en ven.
VOFF konference april 2011 Hvad sker der i klasserummet? De sociale og faglige relationers betydning for fastholdelse 27. April 2011 Susanne.
Skabelsen Da Gud i sin kærlighed havde skabt manden og kvinden – betragtede han sit værk , og sagde:
1 Fastholdelse og fodbold Indhold: -”Farvel til fodbold” -”Årgang 1992 – hvad har de gang i?” -Erfaringer fra tidligere fastholdelsesprojekter.
Musik: Nightengale Serenade
- Et dagbehandlingstilbud til unge hashmisbrugere
Overvældet af Jesu opstandelse!
”Spænd hjelmen!” - Unges forhold til arbejdsmiljø og risiko i en krisetid Ph.d. Mette Lykke Nielsen
Fortællinger fra kanten
Dette diasshow er udarbejdet af:  Gitte Larsen  Charlotte Pedersen Fra O 27.
Kapitel 6 – nogle citater og overvejelser.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Hold fast, hold ud eller hold igen
Her står Mina Gilia Saber og Zaira Kousar Mina er væk.
Joken, der bringer dig held!
Kommunikation mellem mennesker
En køn pige inviterede en ung mand med hjem, -tog ham med ind i soveværelset, og foreslog straks at de skulle prøve at gøre det i stilling 69…...
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Lektiehjælp og faglig fordybelse Lektiehjælp og faglig fordybelse frem til næste folketingsvalg: - Skolen skal tilbyde børnene lektiehjælp og faglig fordybelse.
Michael og Julie Hvad vil DU gøre? (Klik for at komme videre)
Uge 7 Unge og seksualitet.
Børns omsorgssituation og trivsel
»En mand havde to sønner
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Hvis jeg havde mulighed for at fange regnbuen ville jeg have gjort det
Aktiviteter tiltrækker Relationer fastholder
Fremtidssikring af beboerdemokratiet – hvor er de unge henne?
SPORT & PENGESPIL. SPILLEPROBLEMER ”Vi spillede hele tiden i pauserne til træning, i tiden mellem træning og kamp, i busserne til og fra kamp. Det kunne.
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Børn og unge med handicap siger deres mening
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Jeg vil starte med at fortælle om mit emne, og snakke lidt om min problemformulering Så vil jeg fortælle noget om min fremgangsmåde.
Træning af mundtlighed årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Børns udvikling Indholdsfortegnelse Finmotorik & grov motorik Vækst
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
Opgave af ren kreativitet… Kunst i det offentlige rum
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Pythagoras.
”I gamle dage gik man til fodbold og gymnastik for at være sammen med sine venner – det gør man ikke mere!” - Perspektiver på børne- og ungdomsidræt i.
Præsentationens transcript:

Nørrebros erfaringer med aktiviteter i et heterogent kvarter Børnearbejdet i Nørrebro Taekwondoklub

Hovedpunkter  Præsentation

Hovedpunkter  Præsentation  Taekwondo og disciplinær pædagogik

Hovedpunkter  Præsentation  Taekwondo og disciplinær pædagogik  En typisk træning

Hovedpunkter  Præsentation  Taekwondo og disciplinær pædagogik  En typisk træning  Bagvedliggende ideologier

Hovedpunkter  Præsentation  Taekwondo og disciplinær pædagogik  En typisk træning  Bagvedliggende ideologier  Hvem træner her og hvorfor?

Hovedpunkter  Præsentation  Taekwondo og disciplinær pædagogik  En typisk træning  Bagvedliggende ideologier  Hvem træner her og hvorfor?  Et bud på vejen til succes

Udvikling af børneholdene  Fra: 1 begynder og 1 øvet hold (ca. 10 på hver). Træning 2 x ugentligt  Til: ca. 200 børn og unge, mulig træning hver dag. – Fire forskellige niveau-inddelinger på alm. Børnehold. – Pigehold – Ungdomshold – Puslingehold – Kamphold – Elitehold – café

En typisk træning  Almindeligt kaos  Hilser på flag på rækker  Opvarmning  Øvelser/koncentreret  Aktion aktivitet  Udstrækning  Hilser på flag på rækker

Nørrebro Taekwondoklubs værdier Respekt Tålmodighed Ansvarlighed Disciplin

Udsagn fra nogle af klubbens ældre drenge: ”Vi er de ældste, og der er mange, der ser op til os.” ”Der er nogle af børnene, hvis der er en, der har vundet meget, så ser de op til ham mest. ”Også fordi vi hjælper dem meget rigtig meget med deres problemer, også hvis de har problemer uden for taekwondo, så hjælper vi dem altid. Så de ved, de kan komme til os. ”Man kan godt kalde det, at vi er ligesom en slags storebrødre” ”Vi ved ikke, hvad vi skulle gøre uden trænerne, det er dem der ligesom har skabt os. Vi respekterer dem, og vi kan rigtig godt lide deres væremåde.” ”Jeg prøver at tænke mig om, hvem jeg er sammen med, hvis jeg er sammen med de små, så prøver jeg at styre mig, så bander jeg ikke så meget.” ”Vi prøver at få de små fra klubben til at lade være med at lave ballade.” ” De kigger meget efter, hvad de andre gør, så hvis de ser nogle af de store i Mjølnerparken, der gør noget fx ryger eller sådan noget, så vil de gøre ligesom dem, men vi prøver at få dem til at være ligesom os og holde sig væk fra kriminalitet.”

Børnenes udsagn: Hvorfor begyndte jeg? ”Min far havde gået til det” ”Mine brødre gik til det” ”Min onkel havde gået til det” ”Min ven gik til det først, og så begyndte jeg Også” ”Jeg gik først til dans, men min mor ville gerne have, at jeg lærte at forsvare mig selv, og så snakkede hun med Christian” ”Jeg ville gerne vise, at piger også kan være gode til en drengesport”

Børnenes udsagn: Hvorfor Taekwondo? ”Man lærer at forsvare sig selv.” ”Det er rigtig sejt.” ”Det er en rigtig sjov sport” ”Det er sjovt at kæmpe.” ”Det er sjovt, fordi jeg er rimelig god til det.” ”Jeg har rigtig mange gode venner heroppe.” ”Det er også hyggeligt at være sammen med sine venner.” ”Det er sejt og man kender mange og sådan.” ”Fordi det er sejt, når man vinder”