Program Velkomst – Allan Nyt fra matriklen – Allan og Lars

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen.
Advertisements

Trivsel - et fokusområde
Velkommen på Skibet Skole
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Set i forældreperspektiv
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
Er det ikke noget i klassen?
Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også.
Velkommen til informationsmøde på Vrejlev-Hæstrup Skole
Vejgaard Østre Skole 29. august 2007
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Informationsaften Aftenens program:
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Informationsmøde ny skolestartere 20. november 2013
Det gode klasserådsarbejde
Kontaktforældre - et vigtigt led mellem skole og forældre Kontaktforældrene er et vigtigt led mellem skole og forældre. Kontaktforældrene repræsenterer.
Fælles forældremøde Thurø
SFO pr. 1. August 2014 På skoledage:
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Forældremøder på Kalbyris
Relationer – børn og voksne
Videreudvikling af skolehjem samarbejde
- Hvad kan I forvente som forældre?
Trivselsaften for 0.A Børn mobber ikke deres forældres venners børn.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
forældre og klassens sociale liv.
Fællesskaber for Alle Forældres betydning for børns
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Kontaktforældre Program
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Velkommen.
Idékatalog til Klasseforældrerådet
0.årgang 2012/ årgangs struktur - Hverdagen på 0.årgang.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Introduktion til Kontaktforældrerolle Og videreudvikling d. 21. oktober 2014.
Dit barn gør ikke hvad du siger men hvad du gør
BØRNEHAVEKLASSESTART 2010 Skovshoved Skole en verden af liv.
En dynamisk klub for børn og unge fra 5
AFTENENS PUNKTER Kontaktveje mellem skole og hjem Hvor kan forældre få indflydelse Forældremøder Temaforældremøder Skole-hjem samtaler Andet Debat.
Det robuste barn – et foredrag om opdragelse
Visionsdagen Hvad kom der ud af dagenHvad kom der ud af dagen Lærernes oplevelse af dagenLærernes oplevelse af dagen Det opfølgende arbejdeDet opfølgende.
Skolestart Program Velkomst Lovgrundlag og trinmål for 0. klasse
Forældrerådet - En spændende opgave. Forældrerådets opbygning 4 forældre fra klassen -Man sidder 2 år af gangen, med 1 års overlap. -Målet er at alle.
Forældremøde 9. april.
KICKSTART DET GODE SAMARBEJDE
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
EVALUERING AF LÆREPLANER KRUSEDULLERNE Sociale kompetencer.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Børnehaven Smørhullets værdiggrundlag. En del af Viborg kommune I børnehaven har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ”Lys i.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Hvad er en trivselsgruppe ?  3-5 forældregrupper, som er sammensat af lærerteamet  Trivselsgrupperne forsøges blandet ifht. sociale kompetencer  Det.
Europæiske Kulturbørn Dansk inspirationsseminar
Fleksible fællesskaber
Inklusion i Skæring Dagtilbud
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Princip for kontaktforældre
Dialogmøde Dagtilbud Svendborg d
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Store Magleby Skole Skoleåret 2017/2018
Strategiske pejlemærker
Bliv en tryg Kontaktforældre, der batter
Unge & Rygning: Forældres rolle
Præsentationens transcript:

Program Velkomst – Allan Nyt fra matriklen – Allan og Lars Nim om 5 år – Allan Oplæg om trivsel – Lars Kaffe, kage og underholdning Klasserne mødes i forhold til planlægning Børnehavens personale og forældreråd mødes omkring Trivsel og børnemiljøvurdering ved Allan

Trivsel

Velkommen til Nim Skole og Børnehus! Velkomst og info: Produktionskøkken. Hegn. m.m. Hal i Nim? Skolens 50 års jubilæum. Adgang til skolen fra Clemens.

Den primære fælles opgave i samarbejdet mellem institution og hjem! TRIVSEL Den primære fælles opgave i samarbejdet mellem institution og hjem!

Lidt firkantet… Hjem Hjem Institution Det Fælles

Trivselspolitik på Nim Skole Skabelse af relationer på tværs Klassevenner. Frikvartershjælpere. Morgensang og fødselsdage. Samarbejde mellem børnehave og 6. klasse. Samarbejde med blæksprutten. Skolebod. Par-teams Emner på tværs af klassetrin.

Forældre som Ressourcer Nim Skole og Børnehus ønsker at skabe et miljø og en platform, hvor forældre aktivt kan bidrage til deres børns trivsel og læring. Dette gøres ved at have en dialog om samarbejdet og ved at præcisere skolens forventninger til samarbejdet.

Hvordan gør vi det?? Samarbejdet omkring det enkelte barn. Samarbejdet omkring klassen/gruppen. Samarbejdet omkring institutionen.

Arrangementer/ture Fælles oplevelser – skøjtehal – legeland….?? Overnatning – på skolen eller andre steder?? Forældre + børn sammen eller kun for børn?? Eller kun for forældre?? Fællesspisning?? Supplering til undervisningsforløb??

Forældreaftalen - 1 Gensidig forpligtende aftalepapir. Processen er en væsentlig del af produktet! Forældreaftalen giver forældre mulighed for at være proaktive. Forældreaftalen er forældrenes papir.

Forældreaftalen - 2 Indholdet kan være: Fødselsdage – gaver, aftenfester Gensidige forventninger i forhold til information. Etik i forhold til aldersgrænser på film, spil, internet mm Hvornår starter man med…. mobiltelefon, sminke, I vores klasse har vi fælles normer i forhold til…. cykelhjelm

Legegrupper - 1 Til alle forældre i x. klasse! Så er det ved at være legegruppe-tid i 1. klasse. Formålet med legegrupperne er bl.a., at børnene får større og bedre kendskab til, hvordan de børn er, man ikke kender særlig godt enten hjemme eller i skolen eller slet ikke!! Det kunne jo være, man har fælles interesser, eller at der kommer nye interesser. Det ville kunne skabe et større fællesskab i x. klasse - både for drengene og pigerne. Forældre kommer op i klassen og laver legegrupper i samarbejde med børnene.

Legegrupper - 2 ”Spilleregler” for lege-grupperne: Legegrupperne skal på besøg én gang om måneden på skift ved de forskellige deltagere. I løbet af 4 måneder får de således besøgt alle i legegruppen. Besøgene kan ligge på hverdage eller i weekender med en varighed på 2-3 timer. (Vi skal slutte, mens legen er god) Det er vigtigt, at der er tydelige, synlige og deltagende voksne ved besøgene. Det er en RIGTIG god idé, at forberede en aktivitet med voksendeltagelse, så det ikke kun er fri leg. Der opfordres til, at der afsluttes med forældrekaffe.

Planlægning - 1 Hvad er status på trivsel og klassens sociale liv? En problematisering, som kan pege på, hvilke forældreinitiativer, der vil være nyttige for at bidrage til klassens trivsel

Planlægning - 2 Dialog om hvilke og hvor mange forældreinitiativer, der er nyttige i dette skoleår. Få lavet en skitse, som formuleres videre til de øvrige forældre via Forældreintra.

Planlægning 3 Er der temaer, som det vil være nyttigt at tage op på tværs af forældregrupperne?

Planlægning 4 Andre ideer: