Ved du….  At der i øjeblikket er en konflikt mellem de praktiserende læger og regionerne ?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Coaching Det handler om at stille de rigtige spørgsmål!
Advertisements

DIN STIFINDER SYGEMELDT? LAD OS HJÆLPE…
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Overenskomst 2011 Kravindsamling   God debat! 1.
Etablering af virksomhed
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Momenter i livet   Der er øjeblikke i livet hvor du savner nogen så meget at du bare ønsker at tage dem ud af dine drømme og kramme dem rigtigt!
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Om eksamen 2011.
Lokal kompetencedag marts / april Velkommen Lokal kompetencedag: • Opfølgning fra internatet • Fastholdelse af projektets mål • Input fra nulpunktsanalysen.
Arbejdsløs.
3-timersmødet 2013 TEMA: Samarbejde i teams og om patientforløb • Tankegangen bag den forløbsorienterede organisationen (FLO) er, at patienten og patientforløbet.
På hospitalet var der en alvorligt syg patient. Familien var samlet i ventesalen, og endelig kom en træt og bedrøvet læge ind: -”Jeg er ked af at skulle.
Tema: Hvordan kan jeg forebygge
Hvordan bruger jeg MinInstitution?
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Undervisningsmiljø undersøgelse fase 2
Afkobling af stivelsesstøtte
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Afbureaukratisering Alle taler om det – ingen gør noget ved det.
Sygeplejerskens virksomhedsfelt
Debatkort til MED-udvalg Debatværktøj til kompetence- udvikling.
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Samlet årsrapport for Gårdhaven 2012 SIP-socialpsykiatri
Smileyen, som fik en ven.
Fra idé til virkelighed Den innovative Skole 2007 I V Æ R K S Æ T T E R.
Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab
Darum skole 4. november 2013.
Patient får ved en fejl indgivet koncentreret kaliumklorid
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Informationsspecialist Vibeke Luk
Psykoedukation for unge i OPUS-behandling
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Sygeplejerske Lone Woelders
Cykeltur ad Nordre Fasanvej til VoksenUddannelsescenter Frederiksberg: På linjen: alle mennesker spiller på musikinstrumenter fra firmaet Yamaha. Alle.
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
Ambassadør for Vidunderlivet
Planlægning af patruljemøder 23. september 2011 T OP ræning.
PLO-konflikt orienteringsmøde. Program: Kl Velkommen v. kreds/regionspolitiker Præsentation af DSR og dbio konsulenter Forhandlingerne mellem.
Facilitatorordningen: - Hvordan kan du bedst muligt udvikle kronikeromsorgen i din klinik? Store Praksisdag 3. februar 2011 Facilitatorer Bjarne Jørgensen.
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Adfærdsændringer i Almen praksis Pisk eller gulerod? Emne - Danske Regioners syn på: Overenskomsten som styringsredskab over for praktiserende.
DIT LIV Tænd for lyden og læn dig tilbage -.
Den gældbundne tjener Himmeriget ligner en konge, der ville gøre regnskab med sine tjenere. Da han begyndte på regnskaberne, blev en, der skyldte ti tusind.
Region Midtjyllands tilbud 2013
Før du starter, skal du sikre dig at du har en digital signatur. Få den gennem den ansvarlige på afdelingen (gyn:Christel Nielsen), el. bestilbestil 1.
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
Psykoedukation til patienter med skizofreni
Storgrupperejse efterår Om processen indtil nu: Storgrupperejsen - en stor udfordring at få taget de rette beslutninger omkring Hvor i forløbet.
Himmeriget ligner en konge, der ville gøre regnskab med sine tjenere
Konfliktløsning ”Det er min dystre overbevisning, at mennesker kun kan blive enige om det, der ikke interesserer dem.” Bertrand Russel Ordet betyder sammenstød.
Det første ark i regnearket:
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
LANDSBYHAVEN OG KORNING SKOLE
Handel med korn mellem landmænd
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
Jeg bestemmer Medborgerskab – Tema 1. 2 Tema 1 – Dag 1 Medborgerskab 1. Jeg bestemmer 2. Vi bestemmer 3. Med i samfundet 4. Indflydelse De 4 temaer.
KAN MAN GAMBLE SIT LIV VÆK? - En præsentation om gambling og ludomani Selvmord Arbejdsløshed Skilsmisse Løgn Sygdom Kriminalitet.
Skabelon til udarbejdelse af YoungCRM Årshjul
Region Hovedstaden Indsæt hjælpelinjer til placering af objekter 1. Højreklik uden for slidet og vælg Gitter og hjælpelinjer 2. Sæt kryds ved Vis tegnehjælpelinjer.
Kvalitetsudvikling hvordan
Momenter i livet   Der er øjeblikke i livet hvor du savner nogen så meget at du bare ønsker at tage dem ud af dine drømme og kramme dem rigtigt!
Lovgivningsarbejdet i Folketinget
Præsentationens transcript:

Ved du….  At der i øjeblikket er en konflikt mellem de praktiserende læger og regionerne ?

Overenskomsten med de praktiserende læger Regionerne (som lægerne har overenskomst med) har opsagt aftalen med de praktiserende læger pr. 1. september 2013

Sundhedsministeren har grebet ind  Umiddelbart herefter har sundhedsministeren fremsat et lovforslag vedrørende de arbejdsforhold, der kommer til at gælde for de praktiserende læger.

Lovforslaget  Ligner til forveksling de krav, som regionerne har stillet til de praktiserende læger og som førte til sammenbrud i forhandlingerne og opsigelse af overenskomsten

Hvis lovforslaget vedtages….  Skal de praktiserende læger lave mere registrering  Registreringen skal kunne gå helt ned på cpr.- nummerniveau og indberettes til regionen.

Hvad betyder det for dig som patient ?  Hvis lægen skal bruge mere tid på registrering ( udfylde skemaer, kode diagnoser m.m. ), skal tiden tages fra noget andet arbejde – altså typisk fra den tid du har sammen med lægen.

Det synes de praktiserende læger er en dårlig ide fordi  Den øgede mængde arbejde vil øge ventetiden for at få en tid hos lægen  Vi bruger allerede meget tid på registrering  Vi vil hellere have kvalitet i den enkelte konsultation, fremfor at bruge endnu mere tid på skemaer!

Hvis lovforslaget vedtages…  Lægges endnu flere opgaver fra sygehusene ud til de praktiserende læger, uden vi får flere ressourcer til at løse disse opgaver.

Antal læger på sygehusene Praktiserende læger  2001:  2011:  Vækst: 4030  Sv.t. 37%  2001: 3547  2011:3595  Vækst: 48  Sv.t. 1 % Fakta….

Hvad står der mere i lovforslaget af betydning ?  Der står, at lægerne fremover ikke skal sidde med i de udvalg, der tilrettelægger og bestemmer, hvilke opgaver vi skal løse.  Dette skal fremover udelukkende bestemmes af regionerne og kommunerne i fællesskab.

Det vil de praktiserende læger ikke acceptere ! Hvis det nu kunne sammenlignes med en familie, hvor far og mor hidtil i fællesskab har diskuteret og besluttet, hvad der er bedst for familiens ve og vel… så sættes far udenfor døren, og mor bestemmer herefter udelukkende familiens fremtid….

Derfor…  ser alle landets praktiserende læger ikke anden mulighed end at deponere deres ydernummer ( = den aftale der sikrer, du kan gå til læge uden at skulle have penge med)

Hvis det bliver en realitet…  Så risikerer du at skulle betale for at gå til læge pr. 1. september 2013  Og det er så op til sundhedsministeren at bestemme hvor stor en del af udgiften, du kan få refunderet på kommunen.

Vi er oprigtigt kede af…  At det muligvis vil give besvær for dig som patient…..  Men vi håber alligevel på din forståelse….  For det vi kæmper for er at bevare familielægen, i den form den eksisterer i dag.

Bevar familielægen !  Du kan støtte os på facebook  Du skal blot tilmelde dig gruppen ”Bevar Familielægen”  Det har mere end danskere allerede gjort

Bevar familielægen !  Du kan skrive under på de ark, der ligger i sekretariatet

Vil du vide mere…? Så spørg din læge !