En opskrift Den dag jeg byggede en kage. Af ren og skær kedsomhed kiggede jeg på bogreolen og fandt en gammel støvet bog, jeg ikke kunne huske at have.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Byggetilladelse - Pippi Langstrømpe
Advertisements

Der var engang et ældre ægtepar ....
God Jul ? Du behøver ikke at vente til Jul….
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
Et stykke med sødt, surt og skørt... - botilbuddet Stefanshjemmet evaluerer deres udbytte af projekt Implementering af Teknologi (IAT) 2011.
At bruge disse to ord rigtigt
Om et øjeblik kommer du ind i en magisk verden....
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
God Jul ? Du behøver ikke at vente til Jul….
GRAFISK FORTÆLLING 1.
Nonne historie.
Samsø Outdoor Explorer.
Verber/Sagnir Hvordan bøjes de?.
Kært barn har mange navne -
Fagre nye tider! Jamen det er jo dejligt, at tingene udvikler sig så hurtigt, at det nu er muligt, at præsentere sine billeder i noget der nær ligner.
Mine roser Jeg elsker alle blomster, men aller mest roser Roser er aldrig ens men er lige så forskellige som os mennesker Det er hvad der gør dem så fascinerende.
Surdej til rugbrød.
Middelalderaften på Ikast Nordre Skole Skrevet af eleverne: Pernille Bjerg Iversen 5A og Mia Søndergaard Jepsen 5B.
3 Historier fra det virkelige liv
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Sofies dejlige dag.
Erindring Da jeg i 1948 etablerede mig i Ålbæk som selvstændig Vognmand, var der især én ting som trak – det var den lille hyggelige havn, hvor jeg også.
Brobygning 9. og 10.klasse Efteråret 2011 UU Lolland-Falster.
10. ÅrgangNr www.solsikken13.dkwww.solsikken13.dk Foråret er over os og det er tid til et nyhedsbrev fra Solsikken. Vi har opdateret vores.
Om et øjeblik kommer du ind i en magisk verden....
9. ÅrgangNr www.solsikken13.dkwww.solsikken13.dk Så er sommerferien slut og det er blevet hverdag i Solsikken. Der er sket en del i Sommerferien.
Menneskets fald og genoprejsning
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Den bestøvlede kat. Illustreret af I.C.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej igen. Jeg har været til min første fødselsdag hos min nye faster Lene. Her er lidt billeder fra festen.
Du er ved at gå ind i en magisk verden.... Om et øjeblik...
Joken, der bringer dig held!
Dialogisk læsning – Eksempler på spørgsmål
Irak.
Sket er sket … Og står sjældent til at ændre
Udeskole! Rønnebæk Skole..
Hvornår bruger man hvad?
Fortællinger fra kanten
At vente på Guds time.
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
Vokse gennem venskab!.
En af de dage I dag vågnede jeg for tidligt som sædvanligt.
De ville ganske enkelt have spurgt om vej.
Historien om Motumbo. Der var en gang en sort afrikaner som hed Motumbo. Han rejste til London for at søge lykke og rigdom. Og så var der Mary, en typisk.
Joken, der bringer dig held!
HISTORIEN OM DEN SØDE TAND OG DEN RÅ BØRSTE
Spørgsmål: 1 Hvad er en knallertansvarsforsikring? Svarmuligheder: Ja
Bespisningen af de fem tusind Da apostlene vendte tilbage, fortalte de Jesus om alt det, de havde gjort. Han tog dem så med og trak sig tilbage til en.
Grøn stues skovtur Alle børnene var på Grøn stue kl. 09. Vi tog vores overtøj og tasker på og gik op mod stationen. Kl. 11 var vi på Klampenborg st. og.
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando på Bakken.
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Tilgivelse.
Den sidste vinter-eftermiddag. Det var en vintereftermiddag. Der var helt hvidt. Der var is på søen og sneen faldt.
Kampen mod ondskabens åndemagter, kap.10 (7-12). Daniel 10:1-5 I perserkongen Kyros’ tredje regeringsår blev et ord åbenbaret for Daniel, som havde fået.
Samson Og Dalila.
EN AF DE DAGE I dag vågnede jeg tidligere end sædvanlig.
Velkommen til uge 8 Ugens emner: Søvn – får du nok? Sult – mærk efter
De ville ganske enkelt have spurgt om vej.
Skabt som mand og kvinde
EN AF DE DAGE I dag vågnede jeg tidligere end sædvanlig.
Moses del 1. Barnet i Sivkurven
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder.
Hvorfor valgte jeg SOSU skolen?
Pølsebrød af surdej Ingredienser 5 g gær 150 g surdej 12 g salt
Rørte og piskede masser
Hævemidler.
Præsentation af mad vafler
Præsentationens transcript:

En opskrift Den dag jeg byggede en kage

Af ren og skær kedsomhed kiggede jeg på bogreolen og fandt en gammel støvet bog, jeg ikke kunne huske at have set før.

”Opskrifter” hed bogen, og den påstod, at man ved at blande forskellige ingredienser og sætte dem ind i et varmt rum kaldet en ovn kunne bygge sin egen chokoladekage. Det lød som ren trolddom, men jeg besluttede mig for at prøve.

Jeg startede med at smelte 250 gram margarine. Det gik forbavsende godt.

Jeg tilsatte 400 gram sukker og rørte rundt, men det lignede stadig ikke en chokoladekage.

”Tilsæt 5 æg, et ad gangen!” beordrede bogen. Jeg ville ønske, den også havde forklaret, at æggeskallen ikke skulle med. Efter at have fisket alle æggeskallerne op, var jeg tilbage på sporet igen.

Næste punkt i opskriften hed ”tilsæt 40 gram kakao”. Nu fik den mærkelige masse i skålen pludselig chokoladefarve. Jeg tog det som et godt tegn.

”Bland 400 gram mel, 1 tsk vanillesukker og 3 tsk bagepulver i dejen”, stod der i bogen. Jeg vidste ikke, hvad bagepulver var, men gik ud fra det var bagernes svar på tryllepulver.

Til sidst tilsatte jeg 2 dl sødmælk og hældte dejen i form. Jeg havde ikke før været opmærksom på, at man kunne komme i form ved at bage, men kagen kom det i hvert fald.

Jeg puttede efter anvisning fra bogen den mærkværdige kagemasse ind i et lille varmt rum, som jeg fandt neden under mine kogeplader. Der skulle den stå i en time, og der skulle være 175 grader varmt.

Det var en meget kedelig time at sidde og kigge på kagemassen, men jeg var sikker på at den pludselig ville blive forvandlet til en kage.

Jeg ved ikke hvornår det skete. Jeg må have blinket med øjnene. Da der var gået en time åbnede jeg døren til det varme rum og der stod en kage derinde.

Jeg kiggede mistroisk på den. Hvordan var den pludselig blevet til kage? Den duftede godt, så jeg besluttede mig for at smage. Den smagte helt fantastisk og inden aftenen var omme havde jeg spist den hele.