Hygiejneregler for køkkener i børneinstitutioner v/Fødevarestyrelsen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Domea Eksempel - Drift og vedligehold Besvarelsesprocent: xx
Advertisements

Information om Nøglehullet 2011
Løn •Generelle lønstigninger i 2013: 0,70 % •Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % •Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % •Reguleringsordningen.
Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også.
Den Danske KvalitetsModel i institutionskøkkener
Electrolux Marketing koordinator, web Michael Skrydstrup HR Konsulent Anne Mette Hildebrand Udvælg en elev, der skal sige til, når der er gået 5, 10 og.
Egenkontrol.
Når lærere samarbejder med forældre
GMP og HACCP i restauranter
Hvordan kan resultaterne bruges i en kommunal sundhedspolitik
Selvejende institutioner i Danmark
”Giv hygiejnen en håndsrækning”
Børnehavevejledningen Cand. Brom
Seminar v.Fødevarestyrelsen og Kommunernes Landsforening Madordninger i daginstitutioner 2010 Måltidet – hvordan gøres det nærværende?
Brand- & Sik-ringsCenteret
Marianne Mollerup KBH Madhus
Risikohåndtering af norovirus
P ISA, NATIONALE TESTS OG BESPARELSER – HVAD RAGER DET MIG ??!! Skolebestyrelsens årsberetning for 2010/2011 – og årene, der kommer.
SUSÅGÅRDEN LEGEPLADS OG AKTIVERING
Børnemad madvalget Ideer til temaer til drøftelse ifm. valg af frokostordning September 2010 Kære ledere/ forældrebestyrelser I dette powerpointshow er.
Orienteringsmøde om Arbejdstilsynets krav til indretning af køkkener
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Organisering af virksomhedernes interne AM-arbejde
Arbejdet med åbne standarder – fokus på implementeringen af B 103 Oplæg ved 3. workshop for it-governance 21. februar 2007.
Videreudvikling af skolehjem samarbejde
KORINTH I.F. MULTIBANE.
Kortlægningsundersøgelsen 2013
Den teoretiske undervisning og teoriprøven
Kap. 2 Mikroorganismer Mikroorganismer i fødevarer
18. november 2014 Vedligeholdelse og højnelse af viden om hygiejne i fødevarevirksomheder Zanne Dittlau, Specialkonsulent, Dyrlæge, Fødevarestyrelsen.
Centralkøkkenets kunder Rigshospitalet 1200 patienter Frederiksberg Hospital 500 patienter Amager Hospital 375 patienter Personalekantinerne på Rigshospitalet,
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering Anæstesiologisk Afdeling Flere ledere
Hvorfor Digital Post? - og vejen dertil
Onsdag d. 21 januar 2009 Arbejdstilsynets krav til indretning af køkkener FØDEVARESTYRELSENS SEMINAR OM MADORDNINGER I DAGINSTITUTIONER.
Nyt Fælles Bibliotekssystem
Ekstra ordinær indsats Uddannnelsesområdet Oplæg ved Poul H. Jørgenen Vejlederkonference November 2014.
3. december 2009 DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET Erfaringsopsamling: Virksomhederne og voksenvejledningsnetværkene NCK konference.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Seminar v.Fødevarestyrelsen og Kommunernes Landsforening Madordninger i daginstitutioner 2010 Måltidet – hvordan gøres det nærværende.
OK 15 CFU og Finansministeriet Det generelle forlig
Fødevareregion Øst Tine Ladefoged Carina Dalager Michael Larsen.
Administrative fællesskaber - definition
RÅDGIVNINGS- OG KONSULENTOPGAVER I SKOLER OG DAGINSTITUTIONER KAREN WISTOFT, PH.D. POST DOC. DPU Konsulentfunktionen - pædagogiske kompetencer.
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
RTM Workshop Praktiske detaljer Workshop plan Frokost – sandwich her + kaffepauser Husk tidsregistrering efterfølgende Ca. 2 personer pr. PC’er.
Trepartsmidler FTF-området. Udgangspunktet De overordnede kriterier for fordeling af midlerne Kunne vi ”booste” regionen, så vi fokuserede på et bestemt.
TR UDDANNELSE. Tillidsrepræsentantuddannelsen i Kost & Ernæringsforbundet Som valgt tillidsrepræsentant, skal du gennemføre Kost & Ernæringsforbundets.
Dato: Dok.nr. Titel: Aktiv hver dag Hverdagsrehabilitering i Hedensted kommune.
”Supervision og feedback” Skoletjenesten Den 10. september 2015.
Regeringens konference om kvalitetsreformen Bella Centret, torsdag d. 2. oktober 2008 Et sundt måltid mad - tilrettelæggelsen af madordninger v./ Børne-
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
Infomøde Kolding d. 26. april Én indgang… Lokal erhvervsservice Væksthus Syddanmark (specialiseret erhvervsservice) Virksomheder og iværksættere.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
21. november Lejre – Den Økologiske Kommune.
Forandringskompasset. Program 9:00- 9:15Velkommen og formål med dagen 9:15- 10:00Introduktion til kompassets forandringsfaser + mini øvelse 10:00-10:15Pause.
Økologi og økonomi i uddannelsesinstitutionerne s kantiner Hvad tænker skolernes ledelse?
Klimavenlig mad Rasmus Fredslund.
Voksenansvar overfor anbragte børn og unge Fysisk guidning
Måleredskaber i dagtilbud En guide til at vurdere og vælge redskaber til måling af læringsmiljøkvalitet i dagtilbud Juni 2017 Måleredskaber i dagtilbud.
KKU lederforum
Investering i skoletoiletter
Voksenansvar for anbragte børn og unge Fysisk magtanvendelse
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Pressekursus Silkeborg den 11. oktober 2017.
Storkøkken sygehus.
Vækstkaution og Kom-i-gang-lån
Medlemsmøde om GDPR Bestyrelsesreferater mv. og fotos
Miljøvenligt køkken El – vand – affald ZEINAB, JANVIER OG GITTE.
Hvad er Gør det lettere? Nationalt udviklingsprojekt mellem Gladsaxe og Vejle Bibliotekerne og 8 deltagerbiblioteker + en række samarbejdspartnere, herunder.
Håndbog for lejere Æ’ Redningshus.
Præsentationens transcript:

Hygiejneregler for køkkener i børneinstitutioner v/Fødevarestyrelsen Hvad ligger der bag denne vejledning?

Overskrifter Indledning Vejledningens baggrund og formål Hvad kan man finde i vejledningen? Hvordan kommer man i gang? Erfaringer fra samarbejde med kommuner Udgangspunkt i praktiske eksempler

Indledning Hvem er vi? Fælles opgave Hvilke redskaber er der? Hvor er der hjælp at hente?

Vejledningens baggrund og formål Lov om obligatorisk frokosttilbud Fortolkning målrettet institutioner og kommuner Redskab og katalog for institutionerne Hjælp til institutioner for sikre fødevarer

Hvad kan man finde i vejledningen? Fødevaresikkerhed Registreringskravet Ansvar Køkkenets indretning og drift Private og lejlighedsvise arrangementer Hygiejneuddannelse Praktiske eksempler

Hvor er der hjælp at hente? Den lokale fødevareregion Vejledning Registrering Hygiejneregler Fødevarestyrelsens hjemmeside

WWW.FØDEVARESTYRELSEN.DK

Hvordan kommer man i gang? Kontakt den lokale fødevareregion Aftal eventuelt møde som opstart Vurder egne ønsker og muligheder Beslut hvad I vil i kommunen Kontakt fødevareregionen for registrering

Erfaringer fra samarbejde med kommuner Kommunen kontakter den lokale fødevareregion Se på udvalgte køkkener i kommunen Regionen vurderer hvad disse køkkener kan bære i forhold til de påtænkte aktiviteter Kommunen overvejer

Hvad skal man tænke på? Lokalernes indbyrdes placering Pladsforhold (arbejds- og lager-) Køle- og frostkapacitet Opvaskefaciliteter Vaske / håndvaske Uddannelse

Muligheder og ønsker Opgradering af eksisterende køkken Etablering af ny køkken Etablering af fællesordning Mad fra ekstern leverandør

Eksempler Fuld tilvirkning – eks. 1 Smør-selv-dag – eks. 5 Modtagekøkken – eks. 4 124 børn To ansatte med uddannelse Børn deltager indimellem Alle råvarer fra leverandør   80 børn Køkkendame med uddannelse Personale køber ind 120 børn Intet køkkenpersonale Alt leveres spiseklart fra leverandør Varm + kold mad til frokost Alt laves fra bunden Smør-selv og lunt Lun ret kan laves fra bunden Vaskbare overflader Tre vaske (en + dobbeltvask) Lagerplads – inkl. køl og frost 5 meter bordplads – i alt Vaskbart gulv Komfur til store gryder Almindelig husholdningsovn Opvaskemaskine (80°C skyl) Dobbeltvask 3 meter bordplads – i alt Husholdningskomfur med ovn og emhætte Husholdningsopvaskemaskine Én vask Begrænset lagerplads (mælk) -

Eksempler Fuld tilvirkning – eks. 1 Smør-selv-dag – eks. 5 Modtagekøkken – eks. 4 124 børn To ansatte med uddannelse Børn deltager indimellem Alle råvarer fra leverandør   80 børn Køkkendame med uddannelse Personale handler ind 120 børn Intet køkkenpersonale Alt leveres spiseklart fra leverandør Varm + kold mad til frokost Alt laves fra bunden Smør-selv og lunt Lun ret kan laves fra bunden Vaskbare overflader Tre vaske (en + dobbeltvask) Lagerplads – inkl. køl og frost 5 meter bordplads – i alt Vaskbart gulv Komfur til store gryder Almindelig husholdningsovn Opvaskemaskine (80°C skyl) Dobbeltvask 3 meter bordplads – i alt Husholdningskomfur med ovn og emhætte Husholdningsopvaskemaskine Én vask Begrænset lagerplads (mælk) -

Spørgsmål ?