Årsmøde Ordblinde/Dysleksiforeningen i Danmark Referat 7. maj 2011 Ordblinde / Dysleksiforeningen i Danmark.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Generalforsamling 2008 Valg af dirigent
Advertisements

Generalforsamling den 18. marts Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslår ”Aage Larsen ”
Årsmøde 2013 i NORDFYN. Scleroseforeningens lokalafdeling NORDFYN.
Velkommen til generalforsamling i. Dagsorden •Valg af dirigent •Valg af to stemmetællere •Formanden aflægger beretning om klubbens virke i det forløbne.
1. Valg af dirigent og 2 stemmetællere 2.Formandens beretning for Kassereren fremlægger revideret regnskab for 2008 (udsendt!) 4.Forslag fra bestyrelse.
Generalforsamling Utterslevhøj Grundejerforening 19. marts 2013 kl. 19
Orientering fra bestyrelsen
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk
Velkommen til Generalforsamling
Orienterende møde 7. november Agenda Velkomst Præsentation af bestyrelsen 0.Bestyrelsens opgaver og ansvar 1.Britts fratrædelse 2.Byggeriet 3.Den.
Danish Offshore Industry Generalforsamling Danish Offshore Industry Danish Offshore Industry Velkomst ved formanden, Sales and Marketing Director Kai.
ArbejdsmiljøNET - region Øst Velkommen til årsmøde 2011.
MFKI livsglæde og energi!
De Aktive Kultur Samvær Fitness Netværk De Aktive Generalforsamling 16. maj 2012.
Egebjergnettet Stiftende Generalforsamling for den midlertidige forening 24 oktober 2005.
NYHEDSBREV Årgang 10 Nummer 1, marts 2013 Praktiske forhold Tilmelding og betaling til middag. Deltagelse i middag koster 155,- kr. per person. Tilmelding.
GF & Brødeskovparken Velkommen Generalforsamling 2009.
GF Brødeskovparken Generalforsamling 2010 Brødeskovparken 18. marts 2010.
GF Brødeskovparken Generalforsamling 2011 Brødeskovparken 10. marts 2011.
ORDINÆR GENERALFORSAMLING Dagsorden 1. Valg af dirigent og 2 stemmetællere.
Årsmøde Ordblinde/Dysleksiforeningen i Danmark
Velkommen til Generalforsamling i SAK 77 Tirsdag d Svømmecenter Nordvest.
Præsentation af sæsonen 2012 i SSIF Cykling og et tilbageblik på det 2. år i cykelklubbens historie.
Februar 2007 GENERALFORSAMLING 2007 side 1 af 4 Vi har igen i år fornøjelsen at indkalde til den Ordinære Generalforsamling i DIN Grundejerforening I år.
Februar 2008 GENERALFORSAMLING 2008 side 1 af 4 Vi har hermed fornøjelsen at indkalde til den Ordinære Generalforsamling i DIN Grundejerforening I år fremlægger.
Danske Handicaporganisationer Handicapbevægelsens paraplyorganisation siden 1934.
Dansk Gas Forening DGF årsmøde 2005 Dansk Gas Forenings årsregnskab 2004/2005 Ved kasserer Carsten Werner Hansen.
Dansk Gas Forening DGF årsmøde 2004 Dansk Gas Forenings årsregnskab 2003/2004 Ved kasserer Carsten Werner Hansen.
1. Valg af dirigent og 2 stemmetællere 2.Formandens beretning for Kassereren fremlægger revideret regnskab for 2009 (udsendt!) 4.Forslag fra bestyrelse.
GENERALFORSAMLING 2011.
NatPHD Generalforsamling 2010 Ph.d.-foreningen ved Naturvidenskabeligt Fakultet.
NYHEDSBREV Årgang 8 Nummer 1, marts 2011 Bestyrelse Formand Jesper Holm, Bernstorfflund Allé 15, 2920 Charlottenlund, Kasserer Michael Ørnø,,
Boligsocialt arbejde hos Boligkontoret Danmarks medlemmer Et kig på de største udfordringer Katja Lindblad, udviklingschef
Passivhus Nordvest Generalforsamling 28. september 2011.
Godkendelse af dagsorden Formandens beretning
Klubben blev stiftet den 8. oktober 1941 på Hotel Jylland der lå på hjørnet af Studsgade og Nørreport i dag har klubben lokaler på Lokalcenter Fuglebakken.
5. februar 2008Idrætsrådet1 Medlemstilskud  Til folkeoplysende foreninger (aktiviteter for kontingentbetalende børn og unge.  Alle medlemmer til og med.
Formandens mundtlige beretning 2011 Landsforeningen af 10. Klasseskoler i Danmark v/ Henning Rasmussen, Xclass.
Generalforsamling i Støtteforeningen for Kulturstedet Lindegaarden 1.Valg af dirigent og referent 2.Godkendelse af dagsorden 3.Bestyrelsens beretning om.
Lederne Midt-Vest Velkommen! Ordinær generalforsamling Torsdag den 11. marts 2010, kl Lederne Midt-Vest Skarrildhus Sdr.Ommevej Kibæk.
Generalforsamling 2013 Karlstrup vandværk af 1959 A.m.b.A.
Vandrådet (VR) i Skanderborg Kommune
8. maj Folkeskolens nationale tests Karl-Åge Andreasen 2.
Velkommen til generalforsamling i I/S Veksø Vandværk
Ekstraordinær Generalforsamling i Støtteforeningen for Kulturstedet Lindegaarden 1.Valg af dirigent og referent (Mikael) 2.Orientering om Fonden ”Den selvejende.
Dagsorden · Valg af dirigent · Beretning v. formanden · Regnskab v. kassereren · Budget og fastsættelse af kontingent · Indkomne forslag · Valg til bestyrelse.
Grundejerforeningen Stangkjær
Grupperådsmøde 2015 Rødovrespejderne
NYHEDSBREV Årgang 6, Nummer 1, marts 2009 Bestyrelse Formand Jesper Holm, Bernstorfflund Allé 15, 2920 Charlottenlund, Kasserer Michael Ørnø,
NYHEDSBREV Årgang 7 Nummer 1, marts 2010 Bestyrelse Formand Jesper Holm, Bernstorfflund Allé 15, 2920 Charlottenlund, Kasserer Michael Ørnø,,
Generalforsamling Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Bestyrelsens beretning v/Bjarne Ø. Olesen 4. Aflæggelse af regnskab v/kasserer Johan.
Grundejerforeningen N. P. Danmarksvej og Birkevænget Velkommen til ekstraordinær generalforsamling mandag d. 14 marts 2016 Kl Valg af dirigent.
Hedensted Fjernvarme Velkommen til generalforsamling Onsdag den 11. juni 2014 på Hedensted Sognegård.
Københavns Kogræsserlaug
Generalforsamling 13. Marts 2017.
IFF GENERALFORSAMLING 16. maj 2017
FLAG Nord. FLAG Nord Generalforsamling 22. marts 2016.
BYSTÆVNE 2016.
Velkommen til generalforsamling Dato mdr. 2018
Generalforsamling 2016.
Velkommen Årsmøde 2017 Skive – Spøttrup - Sundsøre
Generalforsamling Tirsdag d. 22. november 2016
Generalforsamling 2018.
Velkommen til generalforsamling 2018 ved Sønderholm Varmeværk
Generalforsamling 2019 Rødovrespejderne
Afdelingsmøde den Der kan ikke træffes beslutninger under eventuelt! 1
Ordinært Interessentskabsmøde 2018
Opdatering fra Generalforsamling
Bestyrelseskursus Foreningen for ATAKSI/HSP 23. september 2017
Bestyrelseskursus Foreningen for ATAKSI/HSP 3. oktober 2015
Præsentationens transcript:

Årsmøde Ordblinde/Dysleksiforeningen i Danmark Referat 7. maj 2011 Ordblinde / Dysleksiforeningen i Danmark

Foredrag Martin Hauerberg Olsen Videnscenter for handicap og socialpsykiatri Hjemmesiden:

1.Velkomst og valg af dirigent 2.Aflæggelse af bestyrelsens årsberetning 3.Fremlæggelse af det reviderede Årsregnskab 4.Orientering om det nuværende års budget 5.Behandling af indkomne forslag 6.Fastsættelse af kontingent fra medlemmer 7.Valg 8.Eventuelt Dagsorden

Valg af Dirigent • Bestyrelsen forslag: Eigil Christiansen, Taxi Konsulent (Valgt) • Forslag til referent: Juliane Øhlenschlæger (Valgt) • Stemmetællere: Juliane og Eigil

Bestyrelsens beretning Den skriftlige beretning er udsendt - Supplement til den skriftlige beretning v. Hans-Pauli Christiansen, formand Referat af den mundtlige beretning: Hans-Pauli fortalte om centrale punkter i årets arbejde. •Der var opfodring til at medlemmer af Ordblindeforeningen meget gerne må melde tilbage med ideer om aktiviteter eller andet de ønsker at lave i Ordblindeforeningens regi. Der er økonomi til at sætte projekter i søen, men det er vigtigt at der er mennesker der gerne vil føre disse i ideer ud i virkeligheden. Så hvis folk gerne vil lave noget, så søg bestyrelsen om midler og vær tovholder på projektet. •Der er en stærk politisk kamp der kører ude i kommunerne. Bl.a. den diskussion om at ordblind ikke findes i visse kommuner. Formanden opfordrede til at alle skulle tage kampen op med kommunerne. •I efteråret kom der godt i gang i det lokale arbejde, med bl.a. oplysningskampagnen som tager rundt og besøger alle kredsene. Beretningen blev taget til efterretning.

Nordisk v. Erik K. Rasmussen Ordblinde/Dysleksiforeningens repræsentant i det nordiske samarbejde •Erik fortalte om det nordiske sammenarbejde og fortalte at den norske Ordblindeforening er i gang med at lave en ungdomsafdeling af det nordiske sammenarbejde. Bestyrelsen har besluttet at sende Niels-Ole Simonsen til dette arrangement. •Niels Ole Simonsen supplerede med at hvis der var flere unge under 25 år der ønskede at deltage skulle de bare kontakte ham.

EDA – den europæiske ordblindeforening v. Lars Sander - Ordblinde/Dysleksiforeningens repræsentant i det europæiske samarbejde •Lars Sander fortalte om det europæiske samarbejde, som er særdeles godt. Især nu hvor de ikke længere skal bruge så meget energi på at blive oprettet som rigtig forening. •Bl.a. reklamerede Lars Sander for sommerskolen i San Marino som foreningen arrangere i samarbejde med Universitet i San Marino. Tjek hjemmesiden for flere oplysninger. •Lars Sander fortalte yderligere at Eda fortiden arbejder med problematikken med ophavsret i forhold til digitale tekster.

Årsregnskab 2011

Indtægter

Udgifter

Konklusion

Kommentarer fra revisor

Der var spørgsmål til regnskabet. •Der var kommentarer i forhold til medlemskontingentet som nogle sagde burde være lavere. •Det blev kommenteret at selvom foreningen skal bruge af egenkapitalen, så er det ikke et mål at nå ned på et minimum på kr. Beslutning: Årsmødet tog regnskabet til efterretning

Budget 2011

Indtægter 2011 •Kontingentindtægter, realistisk tænkt •Andre indtægter; gaver, renteindtægter mv •Tilskud fra DH, a conto udmelding •Indtægter i alt •Dette er kr. end budgettet for 2010.

Udgifter Direkte medlemsaktiviteter •Rejser mv •Dette er sat ned i forhold til i 2010, grundet rådgiverdrift postet er flyttet og nordisk ikke holder noget i DK i dette år •Bladet, stiger 45% grundet porto •Øvrige •Dette stiger grundet porto, rådgiverdrift posten og udvikling af hjemmeside •I alt

Udgifter Sekretariatsudgifter •Lønninger, inkl. Rådgiverløn •Stiger grundet ansat rådgiver •Øvrige sekretariatsudgifter •Falder idet forbrug i 2010 var meget lavere end forventet. •Lokaleudgifter, alm. 5 % stigning •I alt

Konklusion •Indtægter i alt •Udgifter i alt •I alt •Dette skal være med til at nedbringe foreningens egenkapital med fokus på foreningens medlemmer.

Spørgsmål til budgettet •Der var kommentarer i forhold til at bladet er dyrt og at man evt. kunne lade være med at trykke det. Dette medførte en lang diskussion om hvor vigtigt det er med et konkret blad. •Det blev kommenteret at Ordblindebladet er en god reklamesøjle for foreningens arbejde og vigtig at bevare. •Der var forslag om at alle a-kasserne og kommunerne skulle have et blad ud. •Det blev oplyst at alle kredse får 20 blade ekstra hver gang og disse bruges til at dele ud. •Forslag om at vi skal bruge flere midler på at udbrede bladet til flere.

Politiske visioner v. Hans-Pauli Christiansen, Formand •Det er vigtigt at have fokus på det lokale i foreningen/de lokale aktiviteter. •Vi skal gøre noget for at alle kommuner anerkender at ordblindhed eksisterer. Vi skal stå sammen om at gøre dette. •Der var kommentarer til at vi ordblinde skal stå sammen med de andre handicapgrupper. Vi skal stoppe med at pibe og lade være med at være negative. Vores energi bliver brugt til det forkerte. Vi skal oparbejde respekt hos andre mennesker f.eks. om at vi ordblinde bruger vores it hjælpemidler. •Der er vigtigt at bevare optimismen og bevare sagligheden og blive ved med at fortælle den gode historie •Det blev kommenteret at der lige nu foregår en hetz mod alle grupper af mennesker med handicap. Alle medlemmer blev opfordret til at støtte op om et arrangement i Nyborg d. 1. juni.

Indkomne forslag Forslag om ændring af vedtægter v. Bent Dalgaard •Det er en forlængelse af sidste års diskussion om at vedtægterne skulle være mere realistiske. •Der var spørgsmål til om kredsene stadig eksisterer som selvstændige kredse. Dette bekræftede vedtægtsudvalget at de forsat ville være. Beslutning Vedtægtsændringsforslaget blev vedtaget af årsmødet

Fastsættelse af kontingent Bestyrelsen foreslog uændret kontingent Enkelt 310 kr. Familie 440 kr. Institution 440 kr. Abonnement 200 kr. Der blev stillet 4 ændringsforslag

Afstemning: Bestyrelsens forslag blev vedtaget

Valg •Valg af Formand •Valg af Folkevalgte bestyrelsesmedlemmer

Valg af Formand Forslag: 1.Erik K. Rasmussen 2.? 3.? 4.? Valg: Erik K. Rasmussen valgt som formand

Valg af næstformand 1)Kaj Andersen 2)Lene Baasch Valg: Kaj Andersen valgt som næstformand

Valg af 2 bestyrelsesmedlemmer for 2 år På valg:Mona Steiniche Kaj Andersen Forslag:1) Mona Steiniche 2) Trine Brandt 3) Anne-Mette Poulsen Valgt: Mona Steiniche, Trine Brandt

Eventuelt •Der var kommentarer om at det er vigtigt at huske at foreningen består af tre medlemsgrupper: Ordblinde, fagpersoner, pårørende •Tilkendegivelse af at det kunne være spændende at lave løsere struktur i foreningen, så foreningen mere arbejde i ad hoc grupper. •Tom fortalte om en kampagne fra Børsen, som gjorde grin med ordblinde. •Tale til Hans-Pauli, den afgående formand fra Erik, den nyvalgte formand