Værktøjet til planlægning af arrangementer og Værktøjet til politikformuleringsprocesser To ud af otte værktøjer under Projekt Mainstreaming af handicapområdet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kløverstier - en forstadsfortælling om det gode liv.
Advertisements

Velkommen til dialogmøde!. ”Der skal skabes et levende og aktivt bymiljø på Rønne Store Torv” ”Der skal ske en nytænkning af de muligheder, de unge har.
Randers Kommune Borgermøde om infrastruktur. 2 Randers Kommune - Borgermøde om infrastruktur - 2 Dagsorden • Velkomst v/ Mogens Nyholm (B) • Præsentation.
BIBLIOTEKET. En borgerindgang med mange funktioner  Borgerservicebrugere opdager biblioteks- og kulturtilbud.  Biblioteksbrugere benytter borgerservice.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Randers Modellen Randers Modellen: Politikker - 1
Mainstreaming af Handicappolitikken Mogens Wiederholt Centerleder, Center for Ligebehandling af Handicappede Randers, 23. oktober 2008.
Indarbejdelse af handicapaspektet i sagsfremstillinger og interne styringsredskaber Mainstreaming af handicapområdet.
v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune
Kan åbne kulturelle arrangementer gøres tilgængelige for alle? - Og i så fald hvordan…
Mit navn er: Lene Smith Riis
. Præsentation af Handicapområdets udviklingsproces.
Oprettelse af 2-3 innovative læringscentre og andre formidlingstilbud Oprette lærings og kulturtilbud Sprog og leg for kvinder med mindreårige børn Brugerundervisning.
1 Hvordan implementeres mainstreaming tankegangen og værktøjerne i den kommunale organisation v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune TOVHOLDER.
Værktøjet til det gode møde Et ud af otte værktøjer under Projekt Mainstreaming af handicapområdet Kan downloades på:
Mainstreaming af handicapområdet Konference for Handicaprådene i Region Midt Konsulent Henrik Hauritz, Kulturforvaltningen Viborg Kommune
1 Agenda: SSTT, København 20. januar Program - håndbog 2.Processen for dataindsamling og analyse 3.Hovedkonklusioner 4.Ideer til håndbogens indhold.
Det vi skal på dette møde Tale om de nye input til principperne for skole-hjem samarbejde, som I, bestyrelse og elevråd fandt frem til for nogle uger siden.
Værktøjet til planlægning af arrangementer og Værktøjet til politikformuleringsprocesser To ud af otte værktøjer under Projekt Mainstreaming af handicapområdet.
Vordingborg Idrætsråd
Arrangementer i forbindelse med offentlighedsfasen
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Folkebibliotekerne i vidensamfundet Next steps Sandbjerg konferencen 2010 Jens Thorhauge.
Workshop om organisatoriske udfordringer & strukturelle løsninger v/ projektleder Helle Stuart.
DBs kvalitetsmålingsredskab Strategi, værdi og kvalitet Af Niels Ole Pors.
Min præsentation Varighed – ca. 3 minutter Vurdering af blog i 8 faser I dybden med 5 af faserne Formål.
Udarbejdelse af Viborg Kommunes handicappolitik Oplæg ved workshop på konferencen: Mainstreaming af handicapområdet 26. Maj 2009 v/Jannik Boel.
Borgerinddragelse: Baggrund 9. maj Behov for borgerinddragelse? Tilfredshed med ”den måde demokratiet fungerer på” 5% er medlemmer af partier.
Master titel: Gill Sans 40pt (ALL CAPS) Brug under titel til: Præsentation holders navn (Gill Sans 19pt) Afdelingsnavn (Gill Sans 15pt) KØBENHAVNS KOMMUNE.
Facebook: ”Informatør for BiD” Bloddonorernes informatører Siden 2001 Ca. 250 fordelt i landet.
Infinit - Usability Usability test i en mindre IT virksomhed.
Tema 1 : Forretningsplanen – hvad indeholder den og hvad kan jeg bruge den til? En casebaseret gennemgang af forretnings­ planens forskellige delelementer.
Etnisk Råd Grøndalsvængets Skole. Hvorfor lave et Etnisk Råd? I Københavns kommune har man lavet en udviklingsplan for hvordan byens skoler skal arbejde.
Koncern HR, Organisation og Ledelse Fra ledelsesevaluering til lederudvikling WORKSHOP 5 God ledelse i Region Midtjylland.
Borgermøde om Udviklingsstrategien Byrådet har givet sin vurdering af udviklingen og forslag til hvilke visioner, strategier og indsatser, som skal sikre.
Projekt Mainstreaming Mainstreaming af handicapområdet Region Midtjylland. 26. maj i Viborg Konsulent Henrik Hauritz Kultur og Service
DH Formandsmøder Januar og februar 2013 Dagsorden Fyraftensmøder om føp/fleks reformen Offentlige hjemmesiders tilgængelighed – ikke godt nok Reglerne.
Mogens Hemmingsen Kulturchef, Albertslund Kommune.
Glostrup Kommune. Peter Sørensen. Formand for Social- og Sundhedsudvalget. Formand for Handicaprådet.
”Mainstreaming af handicapområdet” Workshop C Det gode møde Konsulent Birthe Moksha Mainstreaming af handicapområdet: “Det gode møde” Konsulent Birthe.
Digital billedsamtale - med billedet som sprog. Anne Herskind - Bjergmarkskolen Undervisningsforløb Adobe Photoshop introduktion Introduktion til opgave.
Introduktion til tilgængelig web Hvorfor er tilgængelig web vigtig? Hvad er tilgængelig web? Hvordan sikres tilgængelig web?
Workshop: At arbejde med myter og holdninger blandt personale v/ projektmedarbejder Tine Gomard.
VEJLEDNING TIL FORANDRING D.7. MAJ 2014 WORKSHOP : KONTANTHJÆLPS- REFORMEN I PRAKSIS 1Anne Eghøje Slagelse Jobcenter.
Kurser efterår 2004 Danmark bruger for mange penge på lægemidler. Vi må spare. Når der nu bruges så mange penge på lægemidler, er det vigtigt at sikre,
Talentvejen Opgave Service i Detailhandlen. Formålet Mål Virksomheden Talentet Opgaven Tidsramme Evaluering.
Konference om telepsykiatri Fredag den 16. januar 2009, Søndersøparken, Viborg.
Borgermillionen 2015 Indledende drøftelse, Økonomiudvalget.
Konference 1. marts 2012 Rekruttering og profilering Fremtidens medarbejdere.
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
Kulturudvalgsmøde Ω Strategi for Gribskov biblioteker 2007 Ω Servicemål Ω Fælles fokuspunkter for bibliotekerne Ω Folke/skolesamarbejde Ω Portaler.
Mainstreaming af handicapområdet Det Centrale Handicapråd National konference for Kommunale Handicapråd Konsulent Henrik Hauritz, Kultur og Service
Formålet med dagen Styrke Handicaprådenes samarbejde og indflydelse i kommunerne Ny viden, erfaringsudveksling og inspiration til det fremtidige arbejde.
Fakta om RemisenBrande:
E-læring om forflytning Ergonomiseminar maj 2012.
Borgerne som medspillere -. Tidspunkt for og formål med inddragelsen Ide Analyse og planlægning Formål Udvikling og styring Implementering Evaluering.
Sæt medarbejdere, fag og opfindsomhed fri – innovation? LO’s arbejdsmarkeds-, uddannelses- og erhvervspolitiske konference 25. november 2014 Pia Gjellerup.
Eva Sørensen Roskilde Universitet Universitetet i Nordland.
Cph Volunteers Giv en hånd til København. Derfor er vi her : For at kvalificere København til på bedre vis at kunne håndtere primært store, internationale.
Erfaring med BRUG FOR ALLE i Roskilde Kommune Af Anne Haarløv, jobcenterchef Konference 22. november 2012, BRHS.
Arbejdsforhold Ansat hos Sanistål 2 Karrieremuligheder 3
Værktøjskasse til virksomheder
Velkommen til dialogmøde!
Levnedsmiddelselskabet
Kommune 3.0 Teknik og Miljø.
Det blå byrum er en unik kulturel scene
Skal vi ha’ lov til nye rammer?
Fællesskaber i hverdagen og et aktivt fritidsliv
Bevidstgørelser og bekæmpelse af diskrimination
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
Præsentationens transcript:

Værktøjet til planlægning af arrangementer og Værktøjet til politikformuleringsprocesser To ud af otte værktøjer under Projekt Mainstreaming af handicapområdet Kan downloades på:

• Hvorfor er det vigtigt, at et arrangement er tilgængeligt for alle? Eksempler på arrangementer: borgermøder, foredrag, konferencer, teaterforestillinger, festivaler, koncerter, sportsstævner, foreningsmøder m.v. • Hvad er et tilgængeligt arrangement?

• Hvorfor er det vigtigt at kunne deltage i politikformuleringsprocesser? • Hvordan sikrer man deltagelse i politikformuleringsprocesser?

Målet med de to værktøjer At medarbejdere tilegner sig viden om, hvordan de gør arrangementer og politik- formuleringsprocesser tilgængelige for alle. Rom blev ikke bygget på én dag!

Oversigt over indholdet i værktøjet til planlægning af arrangementer for alle 1.Baggrundsviden om handicap i forhold til planlægning af arrangementer 2.Guiden Planlægning af arrangementer for alle 3.Guiden Planlægning af arrangementer - for deltagere med særlige behov 4.Tjekliste 5.Tjekliste i forbindelse med invitation og tilmeldingsprocedure

Oversigt over indholdet i værktøjet til politikformuleringsprocesser 1.Guiden til politikformuleringsprocesser Guiden indeholder gode råd om metoder for inddragelse af borgere med handicap. Eksempler på metoder for inddragelse: Borgermøder, dialogmøder, idé- og fremtids-værksted, fokusgrupper og elektroniske borgerpaneler.

Præsentation af workshoppen • Anne-Marie Fledelius, børnekulturkonsulent, Kultur & Service i Viborg Kommune (15 min). • Jannik Boel, udviklingskonsulent, Viborg Kommune (15 min). • Spørgsmål og debat (20 min).