HÅNDTERINSSTRATEGIER A BRIDGE OVER TROUBLED WATER

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade.
Advertisements

PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Foreningsudviklingstesten
V./ Leif Tøfting Kongsgaard, Væksthuset
Gammelheds-Philosophy
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Den lille Mads.
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Mennesker gør det rigtige – Hvis de kan!!
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Hvis du søger nogen, der vil gøre hvad som helst for at glæde dig ...
Tænk over den!!! Klik med musen for at gå videre..
TPG handleplans-skema
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Kurver Hvorfor og hvordan?.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Hvad du har lært Dine nye mentaltræningsvaner. Du har nu lært dig selv bedre at kende som løber • Du er blevet mere bevidst om den tankevirksomhed der.
Musik: Nightengale Serenade
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
©Jenny Bohr – Til underviserne At arbejde med mål kan være udfordrende for voksne med ADHD, og selvom du tilrettelægger arbejdet med vægt.
Orientering om om CBT (Cognitive behavior therapy) © John Winston Bush, PhD. All rights reserved.
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Hvad kan jeg gøre for at blive bedre til at gå til eksamen?
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
”Der er ingen sår der ser godt ud”
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Musik: Nightengale Serenade
Hvilken del af spørgsmålet forstod du ikke??
Hjælp mig med at finde den !!! En stor belønning til dem, der SER bedst! Præsenterer Klik her for at starte JEG HARMISTET MIN MIS !! Red Bulls.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
BACKUP eller dø! Klik dig frem til næste billede ->
...Slap af... HJGHK. Hvis du er rigtig træt af af den daglige stress som du skal til at gå igennem..
Fortællinger fra kanten
Hvilken del af “vær stille” forstod du ikke??
Den gode, den onde og den grusomme - om digital selvbetjening SnitkerGroup 6. September 2011 af Usability Specialist Thomas Visby Snitker.
Session 13: Advarselssignaler på depression og blandingstilstand Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Hold fast, hold ud eller hold igen
Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Hverdagsliv med en kræftsygdom v. psykolog Ditte Tang Johansen
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Vejlederens kommunikation
Psykoterapeutisk Center Stolpegård Klinik for Spiseforstyrrelser Flerfamilieeftermiddage II PC Stolpegård 1.
»En mand havde to sønner
Mr. Raggys begyndertest. Velkommen til begyndertesten. Vi går 9 hullers slagspil sammen, dig og mig. Jeg stiller dig ét regelspørgsmål på hvert hul. Der.
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
At tale om sexualitet.
MANGLER BØRN GRÆNSER – eller mangler de voksne?
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Læreren som læringsleder
Velkommen Formålet med denne workshop er At teste forskellige former at teknologiunderstøtte etablere af samarbejde på hospitaler. Målet med dette er:
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Godmorgen - og velkommen til alle de nye. Kulhuse-sangen Melodi: I en kælder sort som kul Nu vi samlet er igen og et år er gået Karlslunde vi sidst tog.
Patientundervisning 6. Session Unipolar depression Håndtering af kognitive vanskeligheder.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Læringslokomotivets forældresamarbejde
Præsentationens transcript:

HÅNDTERINSSTRATEGIER A BRIDGE OVER TROUBLED WATER Cand. Psych. Aut. Henrik Tingleff Faglig Direktør; Mindwork Psykologisk Center Diplomate; Academy of Cognitive Therapy// Chair of the Education and Training Committee; IACP

Missionen At give en række helt konkrete bud på håndteringsstrategier til nedtrykthed og depression. At anvise strategier, der er så simple, at de kan implementeres allerede i morgen. Ikke at helbrede depression eller give ”kuren” på 30 min. Men at give brugbare bud på hver af de små skridt, der kan bringe dig et stykke af vejen!

12 håndterings strategier Målet 12 håndterings strategier Af de bedste, de oftest anbefalede – dem der er set virke. Ca. 3500 sessioner med deprimerede/nedtrykte/”mistrivsel”. 300 – 400 forskellige mennesker i denne kategori. Forankret i kognitive evidensbaserede protokoller

Strategi Industrien …..og det her er selvfølgelig blot en dråbe Gigantisk felt Mange udbydere. Tusindvis af hyldemeter med selvhjælpslitteratur. Tusindvis af skoler/filosofier/tilgange. Millioner af metoder. …..og det her er selvfølgelig blot en dråbe

hvis du aktivt bruger det! Den kedelige men nødvendige besked Det virker kun, hvis du aktivt bruger det!

Den kedelige men nødvendige besked PLANLAGT STRUKTURERET GENTAGENT

LET’S GET ON THE BRIDGE

BASIS

Strategi #1: Søvn / Kost / Motion Det første der ryger - det sidste der burde gøre det! Få dine 6-9 timers søvn. Dyrk din regelmæssige moderate motion. Udendørs. Spis dine regelmæssige varierede måltider.

Strategi #2: Struktur The single most important factor! Struktur, Struktur, Struktur. Op på faste tider. Spise på faste tider. Motionere på faste tider. Afslapning på faste tider. Faste aktiviteter – på faste tider. ”Everyday is Thursday”.

Strategi #3: 80% er godt nok! Problemer Grad af given egenskab

Strategi #4: Operationel Mindfulness 45 minutter dagligt. Kropsscanning. Spise rosiner og betragte bølger. Centre og templer. Gå roligt. Skriv roligt. Vælg den nærmeste kø. Ikke den korteste. Vælg en bane på motorvejen. Bliv der.

HANDLING

Strategi #5: Positivlisten Hvad gik LIDT bedre i dag? Ikke bare ”hvad var godt”. Hvad var bedre? Stort som småt. …..måske især småt! Det man kigger efter er det man ser! ”Skifte spor” i tænkning. Dokumentere virkeligheden.

Strategi #6: 8-Minutters-Reglen Du må gerne give op…….. Når du har prøvet mindst 8 minutter. Handling kommer før motivation. Det nytter ikke at ”vente på lysten”.

Strategi #7: Delmål Opgaver bliver uoverskuelige. Uoverskuelige opgaver bliver ikke gjort. Sæt delmål. Lav 10-punktsplaner. Intet er for småt til at blive delt op. Pres, tvang og ”mission” virker kun i korte perioder. Giv mulighed for succes i stedet for kontinuerlig fiasko.

HUSK

Strategi #8: Belønning Kun fantasien sætter grænser – alle Skinners tricks tæller! Hvad skal belønnes? Fuldført Etaper Opgaver Hvordan måles? Tid Gennemført Belønning? Gaver Opsparing Mad Aktiviteter Etc.

Du har ikke råd til at lade være…… Strategi #9: Bed om hjælp! Arbejde: Sparring Supervision Makker Uddelegere Inddrage Eksterne partnere Ledere Etc Privatliv: Rengøring Vinduespudsning Måltidskasser Kohberg Bilvask Børnepiger Bedsteforældre Du har ikke råd til at lade være……

TILBAGEFALD

Strategi #10: Alarmklokker Ingen fremgang er kontinuerlig. Der er altid udsving - og ofte små tilbagefald. Alle der får seriøse tilbagefald har overhørt en række alarmklokker! Hvad gør jeg når jeg fungerer? Hvad gør jeg når jeg er nedtrykt? Hvad plejer at være de første tegn? …..og hvad skal jeg gøre til hver af dem?

Strategi #11: Statusmøde med dig selv På en skala fra 0 – 10 hvordan har jeg det? Har jeg løst mine opgaver fra sidst? Hvor mange af mine +-strategier anvender jeg? Hvor mange af mine ÷-aktiviteter er i brug? Hvordan går det med mit aktivitetsniveau og mine strategier? Hvad er svært lige nu? Hvordan kan det løses? Hvilke strategier har jeg? Hvem kan hjælpe? Hvad skal jeg have klaret inden næste statusmøde? Næste belønning?

Strategi #12: Brevet til dig selv En hilsen fra dig der trives til dig der ikke trives Med din egen håndskrift. Med dine egne ord. Med masser af eksempler. Med konkrete råd. Med håb. Med erfaringer der glemmes. Og med masser af støtte og kærlighed…..

Strategi #2: Brevet til dig selv Kære Lisbeth Jeg ved, at du har det svært i dag, men jeg ved også, at der endnu ikke har været en eneste hård dag, som ikke har haft en ende, og som du ikke er kommet videre fra. Har du husket at løbe din tur i dag? Ja, jeg ved godt, at det nok er det, som du har allermindst lyst til lige nu, men husk at "når lysten er mindst, er behovet størst", som psykologen sagde, og husk også på alle de gange, hvor løbeturen netop har været med til at gøre dagen bedre! Tag noget godt musik med! Og køb dig en cola på vejen hjem. Du må gerne synde lidt, når du har motioneret! ………………………..   Jeg håber, at du kunne bruge mine råd, Lisbeth. Hvis ikke du tror på dem lige nu, så husk, at det jo bare er mig – altså dig – der sidder og skriver dem nu. Du kan altså tænke og tro på dem! Lige NU føles de rigtige, mens jeg skriver – og det kan nogle dage fra eller jo ikke ændre på. Så den er god nok  Rigtig meget held og lykke med dagen. Jeg venter på dig – mig – herude på en af de gode dage. De kærligste hilsner Lisbeth

Næsten fremme

…..alt det der ikke blev sagt Gør brug af psykolog Anvend kognitiv terapi Og sikkert en masse andet….. Læge. Medicin?

…..hvis du vil vide mere…..

Questions // Comments ?