Da vores danske køkken turned into a global cuisine !! Indsendt af: Familien Gluud/Madsen Herlev Indhold: 1.Food is Culture 2.Opskriften på ”En ven for.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolebladet Interview med Jakob J- Afstemning- Interview med Rose-Elevernes mening om skolen- Landsbyhuset-Vitser-Gåder-Tegning.
Advertisements

"Ting er ikke altid det, de synes at være."
En fejl ved kvinder. Da Gud skabte kvinden, var han kommet til sin sjete dag med overarbejdstid. En engel dukkede op og sagde: “Hvorfor bruger du så lang.
Denne serie vil vise nogle af mine sjove billeder
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
F Forældremøder…. Forældremøder v. Birgitte Ravn Olesen.
C ognitive A ffective T raining Peter 12 år: Sommersøndag •Forventningsfuld til 7 •Denne weekend er jeg på Strandbo. I går sagde de voksne, at vi skulle.
Tyskeren fortæller at han købte en lille gave til sin kone i går.
Er du vokset op i 50-, 60- eller 70-erne..... ?
BAGSVÆRD FORT´s INFO-SKÆRM.
Livets Ord August 2009 "Han havde elsket sine egne, som var i verden, og han elskede dem indtil det sidste” (Joh 13, 1).
Fagre nye tider! Jamen det er jo dejligt, at tingene udvikler sig så hurtigt, at det nu er muligt, at præsentere sine billeder i noget der nær ligner.
Middelalderaften på Ikast Nordre Skole Skrevet af eleverne: Pernille Bjerg Iversen 5A og Mia Søndergaard Jepsen 5B.
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Afrejsebriefing 2013 Mødet med det fremmede
De 10 små forskelle mellem Mann & Frau.
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
En opskrift Den dag jeg byggede en kage. Af ren og skær kedsomhed kiggede jeg på bogreolen og fandt en gammel støvet bog, jeg ikke kunne huske at have.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Den urolige chef kigger på uret,
Med dejlige varme farver
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
Studietur til Amsterdam S. Vores ankomst til Amsterdam Her er vi lige ankommet til Amsterdam og indtager vores morgen mad. Studieturs udvalget.
Et nyt familiemedlem ankommer til verden
Sofies dejlige dag.
Børn og sorg - og sprældøde døde
Pigerne er blevet udfordret!! Susanne, med det nyeste forår’s tøj fra butikken. Tina har sat pigernes hår. Charlotte har lagt make up.
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
Ratings af Sovereigns Diverse grafer. USA renter • S&P nedgrader USA 5. august 2011 • Det skaber usikkerhed og panik på markederne • Dette medfører ”Flight-
Perlehønebryst Frisk blomme
Hvor der er fokus på klimaet.
Tradition og Fornyelse
HISTORIEN OM DE 4 LYS.
Livets Ord September 2009.
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Kantineordning. KANTINEORDNING - ET TVÆRSNIT AF EN PLAN.
Kapitel 6 – nogle citater og overvejelser.
Chefen ser fortvivlet på sit ur, og opdager at hans underordnede ikke er kommet til tiden, til at holde et meget vigtigt foredrag. På en konference, som.
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Bogskabeloner i PowerPoint
Gud trøster dem, der venter med forventning.
Skru op for lyden og læn dig tilbage
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando på Bakken.
Barndommens gade Af Tove Ditlevsen.
Fastfood Oksekødsrulle og Hakkebøf med sweet potato fritter og cashewpesto Sidstnævnte er fra Fastfood bogen – dog med mine egne ændringer.
Børn og unge med handicap siger deres mening
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Ungdomsudveksling Værtsfamilieaften i distrikt 1470 Onsdag den 18. juni 2014.
Hvad er fars favorit ingrediens i hans alt godt fra køleskabet, og som han ofte putter i, blot for at kunne sidde og hovere når man har sagt, at det smager.
Fredes 60 års fødselsdag En hyldest fra dine børn.
Enhed. Klynge/ Netværk Vidnefortælling (anvendes på Område- og BUF-niveau) En fortælling om de ledelsesmæssige faglige overvejelser og nye handlingsperspektiver.
Side 1 Comenius Individuel elevudveksling. Side 2 Program 1.Generelle oplysninger om Comenius individuel elevudveksling 2.Kontaktlærer- mentorordningen.
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Pikkamel J. Robert Oppenheimer.
Målgruppe 6 – 13 år (skoleelever) Drenge og piger Fra 5 MJ til 9 MJ. 13-årig dreng på 9 MJ. Der er ekstra behov for jern da de er i voksealderen. Hvis.
Komme dit rige iblandt os
Menu teori.
– 13. Årgang Nr. 48 December 2018 December, december fyldt med traditioner, travlhed og hygge. Dagene er korte,
Præsentationens transcript:

Da vores danske køkken turned into a global cuisine !! Indsendt af: Familien Gluud/Madsen Herlev Indhold: 1.Food is Culture 2.Opskriften på ”En ven for livet” 3.Gæstekokke fra Grækenland og Italien 4.Et mellemmåltid 5.Halloween 6.Festmåltid i hverdagen 7.Amerikansk Thanksgiving Dinner 8.Opskriften var en succes Danish Institute for Study Abroad

”Food is Culture” Og vi vil gerne dele opskriften på ”En ven for livet” med jer Leila er halv italiener og halv græker men studerer i USA. Hun elsker at lave mad.

Opskriften på ”En ven for livet” Ingredienser: • 1 forældrepar med lyst til en ekstra dimension i hverdagen • 2 stk. forventningsfulde børn… • 1 stk. sød og imødekommende udvekslingsstudent • Rigelige mængder husrum og hjertevarme Smages til med: • Åbenhed • Humor • Tolerance • Lyst til at lære nyt Det hele blandes sammen og krydres med en masse gode oplevelser. Hæver 4 mdr. og er derefter klar til fordøjelse.

Pasta Carbonara I oktober fik Leila besøg af sine forældre. Og de tilbød at lave middag til os ud fra græske og italienske traditioner. De kom med store indkøbsposer fra Irma og indtog vores køkken. Menuen lød på: • Grønne vindruer dyppet i ostesauce (lavet af gorgonzola og fløde) og derefter rullet i finthakkede pistacienødder • Aubergine salat • Pasta carbonara • Kylling i flødesauce med masser af krydderurter samt pandestegte kartofler og peberfrugter Uhmm  Aubergine salat Vindruer dyppet i ostesauce og pistacienødder Gæstekokke fra Grækenland og Italien

Leila er i gang med at lave et lille italiensk mellemmåltid i form af en ”Crostata”. Men skulle den laves med Nutella eller hendes mors hjemmelavede abrikosmarmelade ?? – Hmmm ja, det blev til en halv af hver :-) Et mellemmåltid

Rice Krispies Treats – udformet som græskarhoveder vakte stor begejstring til Halloween Halloween

Festmåltid i hverdagen Denne lækre menu ventede os en dag, vi kom hjem fra arbejde: Lasagne og ”Marble Cake” a la Leila

Amerikansk Thanksgiving Dinner Et veldækket ”Thanksgiving Dinner” bord med alt hvad dertil hører: • Kalkun • Mashed potatoes • Sweet mashed potatoes • Stuffing • Cranberry sauce • Gravy • Pumpkin bread • Banana bread • Pumpkin pie • … og en græsk artiskok dip som et lille supplement

Opskriften lykkedes og vi deler gerne de ”hemmelige” ingredienser med andre værtsfamilier. Vi afprøver den også gerne selv igen. At have Leila boende har været en kæmpe oplevelse for hele familien – vi har fået et nyt familiemedlem, som har givet os så mange fantastiske input. Det har været nogle meget inspirerende måneder, og hun vil altid være i vores hjerter. Og vi har udvekslet opskrifter, så vi fortsat kan kalde vores køkken ”A global cuisine” :-) Opskriften var en succes