Typiske forhold for børn med anden etnisk baggrund

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet
Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Set i forældreperspektiv
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Ørestad Skoles værdier
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
Skoleparathed.
KP Explorer - personlighedsprofil
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
Et barns relationer og fællesskabets betydning ”At være udenfor”
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Familiesamtaler med børn som pårørende
Er mit barn klar til skolestart ?
mangfoldighedens søgelys
2 år og 3 måneder i skole. 1 år og 3 måneder i praktik.
Børns udvikling Af Sasja og Caroline.
Faglighed og omgangsform
Kultur på arbejdspladsen Når ”ja” betyder ”nej”
Jeg støtter barnet ved:
Kommunikation "For i sandhed at kunne hjælpe en anden må jeg forstå mere end han, men dog vel først og fremmest forstå det han forstår. Når jeg ikke.
Ekspansiv læring – Hvad betyder det?
Opgaver om omsorgssvigt
Udviklingsprojekt om tværprofessionelt samarbejde mellem pædagoger, lærere og socialrådgivere r Vi skal give de studerende bedre tværprofessionelle.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Integrationsinitiativer på børne- og familieområdet. Hvad ved vi
Pædagogisk forebyggelse og sundhedsfremme
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Formålet med mødet 1.Drøfte vores motivation for at stille skarpt på skole-hjem samarbejdet 1.Lægge en tidsplan for dialogprocessen 2.Forberede, hvordan.
Etnisk konsulent Produktionsskolerne i Danmark Tværkulturelt seminar.
Grundlagt af Edmund Burke, 1790
Samarbejdet mellem skole og hjem specielt i forhold til tosprogede familier Fredag den 17. Oktober Oslo Samia Yusuf Ali.
Forældremøde august Skoleområdets oplæg – Trørødskolens indskolingsplan.
Fritidshjemmet Villaen Per Schultz Jørgensen 10. Oktober 2012
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Børns udvikling Tamim harise.
Fra barneliv til elevliv impulsivt normforvirret egocentrisk ”snakkende” målrettet normsikkert arbejdsmoral lyttende socialt forpligtet interesse for.
Tema 5 Hverdagsliv i familien
Følfods historie Naturbørnehaven en lokal ide En gruppe lokale forældre udarbejder et oplæg til en skovbørnehave Forældregruppen præsenterer.
Forældreinddragelse Støt dit barn til et liv uden tobak.
Møllevangskolen 22. November 2012
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
MANGLER BØRN GRÆNSER – eller mangler de voksne?
Kommunikationsstrategi – det gode samarbejde Skjoldhøjområdet.
Det Inddragende Netværksmøde
Skolen og den sociale arv
Fritidspas.
BKFs årsmøde 13. november 2008 Præsentation af BKFs nye ledelsespublikation Ved Børne- og Kulturdirektør Klaus Nørskov.
Velkommen Inddragelse af barnets udtalelse i analysen.
RÅDGIVNINGS- OG KONSULENTOPGAVER I SKOLER OG DAGINSTITUTIONER KAREN WISTOFT, PH.D. POST DOC. DPU Konsulentfunktionen - pædagogiske kompetencer.
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Skolebestyrelsen Havnbjerg Skole Skolens Værdisæt – i korte træk Mål “Skolen skal være et sted, hvor alle trives til glæde og gavn for et godt læringsmiljø.”
Miljø 2 hjem Birkerød, lille by kender mange Åbent.
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Familieiværksætterne Et sammenhængende forløb om fødsels og forældre- forberedelse for førstegangsforældre Information, vejledning og dialog om de udfordringer.
Løft Sløret - for seksuelle overgreb Center for Voldtægtsofre, Rigshospitalet Karin Sten Madsen Kristina Marie Uddin.
Sanne Lorentzen NLS Ledertræf, Island september 2012.
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
Forældrenetværk i Stampe. Hvem er Stampe? Hvorfor lave forældrenetværksgrupper Kort oplæg om forældrenetværksuddannelsen Leg med spørgsmål Netværksmøderne.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Voksenansvar for anbragte børn og unge Børn og unges rettigheder
HVORDAN DEFINERER VI DET I BV 3
Lærer! Rank ryggen – og byg en bro
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
IKH Søskende som pårørende INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG HANDICAP
Præsentationens transcript:

Typiske forhold for børn med anden etnisk baggrund Forskellen på institutionsopdragelse hos børn med dansk eller anden etnisk oprindelse Følgende forhold afhænger af den enkelte etnisk families udvikling socialt, kulturelt og udannelsesmæssigt. Typiske forhold for børn med anden etnisk baggrund Typiske forhold for danske børn Kollektiv familiekultur, hvor andre i familien kan påvirke børneopdragelsen. ”I den kollektivistiske familie lærer børnene at tage deres holdninger fra andre, når det drejer sig om meninger. Personlige meninger" eksisterer ikke. De er forudbestemt af grupper"… (Hofstede: 1991). Mekanisk menneskesyn fra 0 – 5 år. Opdragelsen styres af traditioner eller ydre forhold. Individuel familiekultur, hvor forældrene har ansvar for børnenes opdragelse. "I den individualistiske familie forventes det derimod af børnene, at de opmuntres til at udvikle deres egne meninger.. (Ibid. 68-69) Dialektisk syn, dvs. barnet udvikler sig hele tiden i dialog med andre børn og får ikke lov til alt.

Typiske forhold for børn med anden etnisk baggrund Typiske forhold for danske børn Idealopdragelsen er autoritær. Barnet skal lære respekt og høre efter, hvad forældrene og andre voksne siger. Barnets selvstændighed. Der arbejdes ikke målrettet for at gøre børn selvstændige, alt bliver gjort for barnet. Forældrenes mål med opdragelsen er ikke personlige, kulturelle og sociale kompetencer. De kommer med tiden… Idealopdragelsen opmuntrer til at være kritisk eller selv at være undersøgende. Barnets selvstændighed. Der arbejdes målrettet for barnets selvstændighed, barnet skal lære at gøre ting selv. Familien målretter deres opdragelse mod personlige, kulturelle og sociale kompetence. De kommer ikke af sig selv…

Envejskommunikation fra forældrene, der ser barnet som et objekt. Typiske forhold for børn med anden etnisk baggrund Typiske forhold for danske børn Dialog mellem familie, institutioner og børn bygger på subjekt – objekt-syn. Envejskommunikation fra forældrene, der ser barnet som et objekt. Ingen traditioner for møder eller forældreindflydelse i institutioner, hverken i indhold eller udvikling. Der forventes samarbejde mellem familie, institutioner og børn gennem dialog og subjekt – subjekt-syn. Kommunikation mellem professionelle, genvejskommunikation Lang tradition for forældremøder og indflydelse i institutioner, fx bestyrelser.