Trivselspolitik på Løsning Skole

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danehofskolens værdigrundlag
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Den 16.august 2010 Regionsgården
Styrket inklusion i Kerteminde Kommune
Fremtidens folkeskole i Aalborg
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
E g e s k o l e n E g e s k o l e n ForsideHvem er vi/IFagSkoleåretPrøverAndre aktiviteterSkole/hjemForventningerVelkommen.
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Et barns relationer og fællesskabets betydning ”At være udenfor”
Hierarki for styringsredskaber
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Den gode klasse Forældrenes rolle
God trivsel = God læring
Folkeskole-reformen August 2014.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Forældremøde X årgang.
Underviser Ronny Højgaard Larsen
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Fair play og respekt Danmarks Ishockey Union. Danmarks Ishockey Union (DIU) har det overordnede ansvar for ishockeyens fælles værdigrundlag i Danmark.
Skolebestyrelsens årsberetning 2012
Jeg støtter barnet ved:
Velkommen til 10. klasse Center Nord 2014/2015. Præsentation Årets gang En dag på center Nord Fælles rammer i centeret Kontaktlærer / forældresamarbejde.
Hvorfor har jeg fravalgt golfbanen – og ikke jobbet?
Projektlederens rolle(r)
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Skolebestyrelsen & værdier
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Lidt om at flytte bjerge
Løjtegårdsskolen tirsdag d. 12. januar 2010
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Gennem RESPEKT ENGAGEMENT FÆLLESSKAB skaber vi tryghed og trivsel, så vi alle kan opnå høj faglighed.
Mølholm Skole Baggrund & optakt til skolebestyrelsens arbejde med skolen i bevægelse.  Processen vedr. fremtidens skole blev præsenteret, og igangsat.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
FÆLLESSKAB GLÆDEANERKENDELSE LÆRING Vores F L A G Ådalskolen og SFO Kvædehuset.
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
INDSKRIVNINGSMØDE.
På Filstedvejens Skole er vi klar over, at mobning forekommer og vil forekomme, men vi vil med dette sikre os ansvar, viden og engagement i arbejdet mod.
Hvordan griber vi det an? En stor del af de ambulante patienter vil have behov for støtte til at være aktive i hverdagen.
Fremme af unges mentale sundhed
Forvaltningsnavn Dagens oplæg -Projektet og boligområdet -Tilgangen i Sund Zone -Hvordan arbejder vi i praksis -Hvad får vi ud af det.
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Plantekongres 2007 Psykisk arbejdsmiljø v/cand. psych. Nadia El-Salanti Center for Alternativ Samfundsanalyse (CASA)
Lind Skole Version 2 FYRAFTENSMØDE MED FORÆLDRE D. 8. OG D. 9. JUNI 2015.
Inklusion og Specialviden
DE-L Årsmøde, Workshop: ”De voksnes vej ind i de erhvervsrettede uddannelser ” Kirsten Holmgaard, direktør Mercantec Tirsdag den 29. april.
Alle elever i den danske folkeskole, skal blive så dygtige, som de kan En længere skoledag Flere timer i dansk og matematik Tidligere fremmedsprog Lektiehjælp.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Mærk dig selv.
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Isbjergmodellen. Isbjergmodellen Sociale og følelsesmæssige kompetencer: at anerkende sig selv og andre at kende følelser og forstå egne reaktioner at.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Evaluering af Aktiv rundt i Danmark lærernes observationer Følgende resultater er på baggrund af 1215 lærerbesvarelser af vores elektroniske spørgeskema.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser [indsæt dato] [indsæt skolens navn] [Indsæt mødeforum] Trivselsmålingens resultater.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
HVORDAN DEFINERER VI DET I BV 3
Trivselsmålingens resultater på vores skole
Fuglevængets værdier Mangfoldighed Rumlighed Livsglæde
Mærk dig selv.
Trivsel og mental sundhed
Flere gode år på arbejdsmarkedet
Målformuleringer i et børneperspektiv
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Præsentationens transcript:

Trivselspolitik på Løsning Skole Oplæg til forældrebestyrelse og pædagogisk udvalg Mandag d. 23/1- 2012 og tirsdag d. 24/1 – 2012 Af: Hanne Enemark og Rasmus Vorting

Hvad er trivsel? – Et par eksempler på definitioner ”Trivsel på arbejdet er, når vi oplever velvære og balance mellem de krav, vi stilles over for, og vores behov, kompetencer og ressourcer”. Definition anvendt af `Videncenter for Arbejdsmiljø’ At eleverne oplever velvære og en balance mellem de krav der stilles og elevens mulighed for at honorere disse krav i forhold til elevens behov, kompetencer og ressourcer.

Eksempler på definitioner Ifølge nudansk ordbog (Politikken 2001) henviser ’at trives’ til at udvikle sig godt og være veltilpas. => At eleverne skal udvikle sig godt og være veltilpas både personligt socialt og fagligt?

Eksempler på definitioner I Psykologisk Pædagogisk Ordbog (Hans Reitzel, 2006) henviser trivsel til tilfredshedsberedskabet hos en person som en generel følelsesmæssig holdning eller tilstand. => At elever, personale og forældre har en følelse af og tilfredshed med skolen?

Hvad er formålet med en trivselspolitik på Løsning Skole? Trivsel er et ”hurraord” Der er ikke nogen, der kan være uenig i at trivsel er et gode for alle

Hvad skal vi med en trivselspolitik? Vores bud: En trivselspolitik er et billede udadtil og et værktøj indadtil. En måde at vise omverdenen, at vi tager ansvar for den opgave, vi står med. Samtidig er det en rettesnor for, hvad vi skal være opmærksomme på og stiler mod indadtil. Kort sagt skal trivselspolitikken sikre, at vi har fokus på trivsel, samt at vi gør noget for at fremme trivselen. Vi siger, hvad vi gør, og gør - hvad vi siger

Hvem skal en trivselspolitik henvende sig til, og hvor langt skal den række? Eleverne Skoledelen Skole + SFO/Klubben Hele elevens hverdag Personale og elever Elever, personale og forældre

Hvordan bliver vi opmærksomme på alle de områder en trivselspolitik skal indeholde?

- at se på alle de områder der medfører mistrivsel! En metode er, - at se på alle de områder der medfører mistrivsel! Mistrivsel Indsatsområder Dårligt fysisk arbejdsmiljø Mobning Manglende sociale relationer Marginalisering/stigmatisering Dårlige kostvaner, manglende kondition og rygning/stofmisbrug For store krav/ for få udfordringer Manglende tryghed Dårligt psykisk arbejdsmiljø Fysiske rammer Antimobning Venner Respekt for forskellighed Sundhed Faglige udfordringer/ personlig udvikling Tryghed Fællesskab

Gode justerbare stole og borde Plads til forskelligartede aktiviteter Fysiske rammer Kunst på væggene Frisk luft Gode justerbare stole og borde Plads til forskelligartede aktiviteter Gode lysforhold Lyddæmpende materialer

Skolens Antimobbepolitik Antimobning Skolens Antimobbepolitik

Tid og plads til at udvikle venskaber Ikke at være ensom og ladt alene Venner At have det rart Tid og plads til at udvikle venskaber Ikke at være ensom og ladt alene At kunne dele sine tanker At have positive relationer

Respekt for forskellighed At vise interesse for/accept af andre At betragte mangfoldighed som en styrke

Mulighed for at bevæge sig i inspirerende omgivelser Sundhed Kost og motion Mulighed for at bevæge sig i inspirerende omgivelser Tilbud om sund kost i løbet af skoledagen En røgfri skole Fysisk aktivitet er en naturlig del af hverdagen

Faglig udfordring/udvikling Overensstemmelse mellem de krav der stilles og hvad der kan honoreres At møde en inspirerende og motiverende undervisning At møde skiftende faglige miljøer og samarbejdsformer At blive udfordret på eget faglige niveau

At turde spørge og svare på spørgsmål At blive set og hørt Tryghed At føle sig tryg At turde spørge og svare på spørgsmål At blive set og hørt

At kunne indgå kompromisser Et godt grin Fællesskab At acceptere at klassen er en helhed, så individuelle hensyn skal afbalanceres i forhold til klassens interesser At kunne indgå kompromisser Et godt grin At kunne håndtere medgang og modgang

Respekt for forskellighed Sundhed Faglig udfordring/udvikling Tryghed Trivsel er: Når skolen siger godmorgen og velkommen, og jeg kan sige tak for i dag og glæde mig til at komme igen. Fysiske rammer Antimobning Venner Respekt for forskellighed Sundhed Faglig udfordring/udvikling Tryghed Fællesskab

Hvad nu? Hvordan skal det videre arbejde med Løsning Skoles trivselspolitik forløbe (handleplan)? Hvem gør hvad? Hvad er tidshorisonten?