Regionskursus Region Syddanmark Udviklingsfysioterapeut, Martin Walsøe

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Længst muligt i eget liv på plejecentre
Advertisements

Frivillige it-opgaver i lokalbestyrelsen og i distriktet.
Region Hovedstadens Inspirationsseminar 30. april 2014 Din Gode Udskrivning i psykiatrien – et samarbejde mellem tidl. patienter, pårørende og medarbejdere.
8. december 2010 på Egegård Skole
Depressionsforenings fødselsdagskonference Odense, onsdag den 23. oktober 2013 Din sygdom er ikke dig – Borgeren i centrum Oplæg ved Poul Nyrup Rasmussen.
Orientering fra bestyrelsen
Mentaltræning Målsætning
Rehabilitering Brønderslev Kommune
Pigerne er blevet udfordret!! Susanne, med det nyeste forår’s tøj fra butikken. Tina har sat pigernes hår. Charlotte har lagt make up.
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Introkursus for frivillige
Visioner for udvikling af brugen af it i laboratoriespecialerne Nu i et nyt perspektiv…! 1 Dansk Selskab for Klinisk Biokemi ∙ Middelfart ∙
Fortæl verden om dit frivillige arbejde
Selvevaluering ’It i folkeskolen’
Introduktionskursus for frivillige
9 steps på vejen – frem til i dag?. Siden 2010 = 6 årlige kalendere på 5 regioner. Del af kommunikationsstrategien = se på, om det er en bedre løsning?
Temaaftener for patienter med Mb
Planlægning af patruljemøder 23. september 2011 T OP ræning.
Løbekalender marts – april Mødested: Vandhuset Tidspunkt: Kl Træningstype: Der løbes i roligt tempo, dvs. man skal kunne tale sammen uden.
Klinisk etiske komiteer Temadag Vibeke Krøll Aarhus Universitetshospital Hospitalsledelsen.
Hvad kan jeg forvente af Hjerteforeningen ??
Udkast til mission, vision og værdier Neurologi Fysio- og ergoterapi
Marketing & Fundraising
Survey Organisering og styregruppehåndtering. Spørgsmål 1 62,5 % mener de har stor indflydelse på tilpasning af egen projektorganisation! Hvis projektorganisationen.
Middelfarts Kløversti Friluftsrådets inspirationsmøde d. 15. januar
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
SamfundsCup TIDSPUNKTPROGRAM Indtjekning og velkomst samt kort præsentation af SamfundsCup, årshjul og årets tema ved projektledere.
Træningsformer, Borg-skala og intensitet
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Møde med Trygfonden Den 29. august 2011 Danmarks Lungeforening.
af den ældre medicinske patient
Guide til PowerPoint-præsentationer i MSO
‘Retorik om KOL og rygning’
De første erfaringer – og udfordringer?. De første erfaringer – og udfordringer?
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
Hjerteforeningen ♥ Hjerteforeningen er en af Danmarks største private sygdomsbekæmpende organisationer med  medlemmer. Vi arbejder med forskning.
Ældre Sagen distrikt 3 Århus 25.september 2014
Vision for fremtidens nære sundhedsvæsen strategiseminar januar 2015.
Sundhed & Patientstøtte Introduktionskursus Charlotte Kira Kimby, Sundhedschef.
Præsentation af KORA. Hvem er KORA?  Analyse, forskning og rådgivning inden for kommunernes og regionernes velfærdsområder  Formål: At fremme kvalitetsudvikling,
Fysisk træning til hjertekarpatienter
Hjertemotion Hjertemotion og patientstøtte. Hjertemotion Hjerteforeningens bidrag til den vedligeholdende rehabilitering – at fastholde de livsstilsændringer.
Landsseminar 2015 Workshop om Børn og Unge med hjertesygdom.
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
OPRETTELSE AF FACEBOOK-SIDE REGION SYDDANMARKS LOKALKOMITEER Helle Andersen PR & kommunikation hos Colliers International Cand.merc(stud), Copenhagen Business.
Frivillighed og sociale medier Region Syddanmarks lokalkomiteer
Slut-evaluering af Hjertemotion Hjerteforeningen v. Afdeling for Forebyggelse August 2015.
Formandsmøde i Middelfart 5. september Først skal vi tale om vores ”ståsted”, -dernæst strategi Mange ord, derfor lægger vi en pause ind midtvejs.
Forebyggelsesafdelingen v/Morten Ørsted Rasmussen, Forebyggelseschef
Regionsmøder forår 2016 Nyt fra frivilligafdelingen.
Vejledning i motion i klinikken Fysioterapeut Martin Walsøe.
Frivillige er Hjerteforeningens Hjerteblod Hvordan sikrer vi Lokalkomiteernes indsats 1. Positiv og brugbar rekruttering (fastholdelse) 2. God organisering.
Hjertemotion – motion for livet v/ udviklingsfysioterapeut Martin Walsøe, Hjerteforeningen.
Evaluering i Rådgivningen resultater samt tiltag.
Hjerteforeningens frivilligindsats v/afdelingschef Betina Egede Jensen.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Hjerteforeningens interessevaretagelse Politisk konsulent Signe Elkrog Friis Den 20. oktober 2015.
30. marts 2016 Kort om Hjerteforeningen Patientforening, stiftet i medlemmer og Danmarks næststørste patientorganisation 3 faste rådgivninger.
Introkursus for frivillige Hjerteforeningens kommunikationsafdeling 2015.
Hjerterehabilitering i Danmark lige nu! v/Lene Joensen Akademisk medarbejder Sundhed og Forebyggelse.
Introduktionsdag for frivillige Den 20. oktober 2015.
Hjertemotion i praksis
Årsmøde i Hjertemotion
Dialogmøder d1-d10 – September 2017
Grøn Puls på Hjertestierne 2017
Hjertecafèer - tilbageblik
Rekruttering & fastholdelse Distrikt 10 – 19. september 2017
Brug naturen som sjovt motionscenter
Hjertemotion i det fri oplæg til formiddagens workshop
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Præsentationens transcript:

Regionskursus Region Syddanmark Udviklingsfysioterapeut, Martin Walsøe 4. april 2014

Mere motion ? MOTIONS EVENT GÅ TURER

Hvad har vi af ideer og forslag i dag

Et Danmark, hvor mennesker ikke dør unødvendigt af hjertekarsygdom Vision Et Danmark, hvor mennesker ikke dør unødvendigt af hjertekarsygdom Effektmål 2011-2020 Antallet af førstegangsindlæggelser med åreforkalkningssygdom i hjertet skal falde med 25% inden 2020 Antallet af dødsfald på grund af hjertekarsygdom skal falde med 25% inden 2020 Livskvaliteten for hjertekar-patienter 1 år efter behandling skal stige med 25% inden år 2020

De 6 F’er Faglighed Forskning Fundraising Folketing Frivillig Formidling

Mere motion på Endnu bedre udnyttelse af vores hjertestier Rekruttering af nye brugere Øge sundheden af de brugere der benytter hjertestierne – fastholdelse af nye bruger Øge kendskabet til Hjerteforeningen Større udnyttelse af de frivilliges kompetencer og evt. nye frivillige

Hjertetræning i naturen digitalt motionsprogram med øvelser Formål: Projektet er en del af Hjerteforeningens mål om at reducere indlæggelser med åreforkalkningssygdomme og øge livskvaliteten for hjertekarpatienter og pårørende ved at være der, når sundhedsvæsnet giver slip. Inputmål 2014: Der er færdigudviklet motionsprogrammer, digitale platforme, samt informationsmateriale til alle interessenter i projektet. Der er rekrutteret frivillige og opsat digitale platforme på minimum 10 hjertestier i min 10 kommuner, så projektet er klar til at begynde gennemførelsesfase i september 2014.   Inputmål 2015-2017: 10 lokalkomiteer rekrutteres årligt og der uddannes 2-4 frivillige motionsinstruktører fra hver komité. Outputmål 2015- 2017: 10 hjertestier udstyres med digitale platforme årligt og der begynder hold på 10 hjertestier med 10-15 deltagere. Effektmål 2015-2017: Hjertepatienter og pårørende oplever, at Hjertetræning i naturen gør det nemmere at leve op til den anbefalede motion på 3½ time pr uge. Hjertepatienter oplever, at Hjertetræning i naturen gør det er nemmere at vedligeholde gode motionsvaner efter endt rehabilitering. Hjertepatienter oplever, at deres livskvalitet forøges, fordi de deltager i Hjertetræning i naturen.

Hjertetræning i naturen digitalt motionsprogram med øvelser 2014-2017 Print version – Hjertesti folder Frivillige uddannes til at hjælpe brugerne med at vise øvelser og hvordan de kan bruge det digitale motionsprogram med øvelser Evaluering og kvalitetsudvikling

Arbejder med tre Faglige vidensniveauer Eksperter Motionsteam 2. Rådgivningscentret Generalist 3. Frivillige i Hjerteforeningen Forskellige kompetencer Hjertemotions-instruktør

Hjertetræning i naturen Intervaltræning på hjertestierne Udnyt Hjertestiernes rute Bakketræning, trappetræning, rask tempo

Hjertetræning i naturen Øvelser på hjertestierne 5 øvelser ved en bænk Elastikøvelser

Hjertetræning i naturen Hvordan kommer jeg i gang NU med mere motion på Hjertestierne KONTAKT Faglig sparing/Planlægning ex. Hvordan holder vi gruppen samlet når vi skal gå stærkt? Hvor hurtigt skal vi gå og hvor mange intervaller? ……

En god ide Kurt Nielsen, bestyrelsesmedlem i Hjerteforeningens lokalkomité i Middelfart, vil stå for træningen, og han har endda taget et særligt træningskursus for at være godt rustet til opgaven.

Hvordan kommer vi videre? Hvordan får vi del i de gode ideer ? Fra ideer til handling ? Oprettelse af motionsudvalg i LK? Tovholder for motions aktiviteter Central ide Lokal komité Lokal komité Lokal komité