Projektet ELI – Effekter af Efteruddannelse af Lærere i Indskolingen – er en workpackage under Center For Strategisk uddannelseforskning – www.cser.dk.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade.
Advertisements

Aktivitet – hvor/hvornår: Videns- og erfaringsseminar i Middelfart, lørdag den 19. marts. MKR var der sammen med Pia fra Herredsåsen og Claus fra Rynkevangen.
Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
Anders Holm Sociologisk Institut, Københavns Universitet og
MÆRKELIGT ! Her er en lille matematisk øvelse, som helt sikkert
Center for Grundskoleforskning
Informationsmøde tirsdag den 4. december 2012
1 Den inkluderende skole Danske Handicaporganisationers repræsentantskabsmøde Grenå, 25. april 2008 Niels Egelund Professor i specialpædagogik, DPU Medlem.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Uddannelsesaktivering - Hvad ved vi?
Erfaringer fra netværkssamarbejde
Status IT. Vognparken Computerlokaler: 39A: 24 computere fra : 21 computere fra 2005 og 6 computere fra 2007 Biblioteket: 2 computere fra 2005.
Borgernes barrierer for brug af IT
Præsentationen starter automatisk. Som du synes. Slå højttalerne til.
Hvordan hjælper du mig? - børn og unge med særlige behov Danmarks Specialpædagogiske Forening VINGSTEDKURSET, 5. Nov Niels Egelund Professor i specialpædagogik,
Hvorfor ØKO? • ØKO og Astma & Allergi (A&A) er ved at blive en kategori der er stor efterspørgsel på inden for indendørs maling (top 3). Vores målgruppe.
ESCO Energy Service COmpany
1 De fem mest brugte regler… der ikke eksisterer. Fem regler, der ikke eksisterer…
Jytte Hansen UCSyddanmark. Sammenhængskraft som dynamo i klasseværelset: Fokus: At udvikle værktøjer, der gør læreren i stand til at holde sammen på klassen.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej igen. Jeg har været til min første fødselsdag hos min nye faster Lene. Her er lidt billeder fra festen.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
I dette indkøbscenter kan kvinder vælge mellem forskellige typer mænd..
Selvevaluering ’It i folkeskolen’
En tidlig morgen i februar dag var vi i piareersarfik og spurgte elever om hvad de synes om at gå i piareesarfik. Så her er deres svar:
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Talent og talentudvikling
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Nye Veje i Specialundervisningen. Målet for Nye Veje Det overordnede mål er, at alle børn skal inkluderes mest muligt med respekt for deres funktionsniveau.
Økonometri 1: Specifikation og dataproblemer1 Økonometri 1 Specifikation, og dataproblemer 4. november 2005.
De naturvidenskabelige kompetencer og erhvervsudviklingen – et samspil v. Udviklingschef Søren Ring, Region Hovedstaden.
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Kvalitet i Skolepraktikken - kick-off-møde 13.marts 2012 Projekttitel : ”Virksomhedspartnere i skolepraktikken” Baggrund : a)Tab af ca. 700 ordinære praktikpladser.
Dette er en automatisk lønforhandling. Vær venlig at svare på de næste spørgsmål. Dine svar vil danne grundlag for den næste lønjustering. Næste>>
EVA’s evaluering af 10. klasse Foreningen af 10. klasseskoler i Danmark, Trinity, Fredericia den 2. marts 2012 Kristine Bang Nielsen.
Resultater fra 50 skoler knækker mobbekurven – 1. Undersøgelsesrunde (2009) Mere mobning i 4.kl. end i 6.kl.,og 9.kl. (flest piger, 19,2 %) På alle klassetrin.
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
KLIKOVAND møde, 27. maj 2013 Klimatilpasning på den politiske dagsorden - Konkrete projekterfaringer i Fredensborg kommune / Thomas Lykke Pedersen Borgmester.
Institut for uddannelse og pædagogik (IUP) Aarhus Universitet
Undervisningsmiljøvurdering 2013 Produktion og udvikling Herningsholm Erhvervsskole Evaluering af det psykiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø.
Bachelorprojekter i fysik og nanoscience
Akkreditering Hvad har vi gang i?. Hvad skal vi egentlig lave? ”ISO 9000 – standard” 24 kriterier fordelt på 4 temaer: –Tema 1: Relevans og behov –Tema.
Social kompetence Oplæg den 28. Oktober 2008 Kildevældsskolen Per Schultz Jørgensen.
Kristine Kousholt, post doc, ph.d.
Projekt X:IT -Støtter dit barn til et liv uden tobak Forældremøde 7. klasse – Projekt X:IT.
Fra model til effekt Metodisk kompetence- udvikling i det nye bibliotek 31.August 2012.
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
Dette er en automatisk lønforhandling. Vær venlig at svare på de næste spørgsmål. Dine svar vil danne grundlag for den næste lønjustering. Næste>>
Kvinder Ser sig i spejlet..
Undervisningsmiljøvurdering 2014 Smed Herningholm Erhvervsskole Evaluering af det fysiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø 1.
Jo mere man læser, jo tidligere bliver man en hurtig og sikker læser.
ER-diagrammer Hvad er det? Og hvad bruges det til?
Undervisningsmiljøvurdering 2014 Medieproduktion Herningholm Erhvervsskole Evaluering af det fysiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø 1.
Bogkassen Michael Tillgaard 2/3 skoleleder 1/3 lærer
Trafiksikkerhed – Ringkøbing-Skjern Kommune September 2009 – opstart arbejdsgruppe på tværs af kommunens afdelinger, med det formål af udarbejde forslag.
DMU den 2. januar 2007 Lauritz B. Holm-Nielsen A A R H U S U N I V E R S I T E T Aarhus Universitet 2007.
Projekt X:IT - Støtter dit barn til et liv uden tobak Forældremøde 7, 8 og 9. klasse – Projekt X:IT.
Bygdeskoleledermøde Qaasuitsup Kommunia Ilulissat den november 2011.
Økonometri 1: Specifikation og dataproblemer1 Økonometri 1 Specifikation, og dataproblemer 9. november 2004.
Læreren som læringsleder
Undervisningsmiljøvurdering 2014 Sundhed, omsorg og pædagogik Herningholm Erhvervsskole Evaluering af det fysiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø.
Stormøde for økonomi på AU
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
Kombinatorik, sandsynlighed og statistik
Flakkebjerg 2 marts 2007 Lauritz B. Holm-Nielsen A A R H U S U N I V E R S I T E T Aarhus Universitet 2007.
Oplæg om lektier Data og overvejelser.
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES 4. DECEMBER 2013 FØLGEFORSKNING 4. DECEMBER 2013 FØLGEFORSKNING Forsøgsprogram om modersmålsbaseret undervisning.
Folkeskolen i et velfærdssamfund Tænketank Danmark – den fælles skole Landsmøde 3. oktober 2014 Henrik Christoffersen.
Forebyggelsesarbejdet i dagtilbud DB DB Topmøde 15. april 2016
Præsentationens transcript:

Projektet ELI – Effekter af Efteruddannelse af Lærere i Indskolingen – er en workpackage under Center For Strategisk uddannelseforskning – Projektet har et samlet budget på ca 8 mill. Kroner – heraf ca 6 mill. Kroner fra det strategiske forskningsråd. Projektet ledes af … mig  (Anders Holm, AU) Øvrige forskere: Professor Mads Meier Jæger, AU Leder af SFI Campbell Mette Dedding, SFI Professor Michael Sobel, Columbia University Professor Niels Egelund, AU (leder af CSER) Professor Jaap Scheerens, University of Twente

Hvad er det vi vil undersøge? Bliver børnene dygtigere når lærerne deltager i efteruddannelse? Hvad er efteruddannelse? Didaktik og klasserumsledelse! Hvad er dygtigere? Læsning og koncentration! Læsning = OS64 og 120 og Koncentration = d2

Vi vil faktisk også måle: Elevernes cpr-numre registreres således at der kan kobles registerdata på vores survey data.

Hvorfor måle læsning og koncentration og ikke alle mulige andre forhold – socialt miljø i klassen, stress hos læreren, mobning …… Man kun overkomme noget ….. Ikke alt…….

Og vi ved hvordan man måler læsning og koncentration …ikke socialt miljø

Kick – off seminar Data indsamling til før-måling (eleverne går her i 1. klasse Kursus i klasseledelse og didaktik, Metropol 1. data indsamling til efter-måling (eleverne går her i 2. klasse) 2. data indsamling til efter-måling (eleverne går her i 2. klasse) 3. Marts 2011 Medio maj 2011 Oktober 2011 maj 2012 november 2012 Hvad sker der helt konkret?

Der er lavet så meget forskning før – er der ikke nogen der har lavet det her før? Nej – ikke i Danmark Der findes forskning der påviser: - At læreren er langt den vigtigste enkeltfaktor på skolen, Nye et al. 2004; Raudenbush og Willams At klasseledelse kan læres (det er altså ikke en medfødt evne), Evertson et al. (1983) - At efteruddannelse af lærere forbedrer elevernes færdigheder, Bressoux et al. (2008)

Hvad er klasseledelse og didaktik?

Hvad kommer der ud af alt det her? – vi får at vide om efteruddannelse virker Og - om klasseledelse er bedre end didaktik (eller omvendt) Og -om forskellige elever har forskelligt udbytte af de to typer af kvalifikationer (man kunne have en forhåndshypotese om, at de læringsparate elever får mest ud af opkvalificering af læreren indenfor didaktik og at de mindst læringsparate får mest ud af opkvalificering af læreren indenfor klasserumsledelse)

Hvordan indsamles data? Der er 27 deltagende skoler – alle 1. klasser på skolen deltager Lærerne, der skal have klasserne i 2. klasse næste skoleår (2011/12,) tilbydes et kursus i enten didaktik eller klasserumsledelse (lodtrækning)

Hvordan måler vi om der er en effekt? Der trækkes lod mellem de deltagende skoler. Dvs. at der er uafhængighed mellem skolens, lærernes og elevernes baggrundskarakteristika og om læreren deltager i den ene eller den anden form for efteruddannelse. Herudover udføres en før-måling – endda før lærerne ved om de skal deltage i den ene eller den anden form for efteruddannelse. Vi kan derfor estimere en difference – in – difference effekt, hvis der skulle gå kludder i lodtrækningen (systematisk bortfald etc.)

Hvorfor er der ingen kontrolgruppe? Fra: Louise Leth Sendt: 25. marts :50 Til: Mette Friis-Hansen Emne: SV: Status ELI-projektet Ja, jeg er måske også lidt ude på dybt vand, idet jeg først nu er blevet smidt ind i det og derfor skal have et overblik over hvor megen tid, vi skal sætte af til projektet. Altså hvor megen tid til kurset – og hvor megen til ’andet’? Venlig hilsen Louise Leth, Viceinspektør, Gungehusskolen, tlf Høvedstensvej 35, 2650 Hvidovre = forskningsassistenten

Growth-curve effekt estimater fra et lignende projekt (HPA – lodtrækningsforsøg om inkluderende pædagogik i danske børnehaver.

Effekt size (conduct problems): Beta / sd(y) = -2.44/ ( ) = = meget lille effekt Hvis vi ser bort fra ”målefejl” Beta / sd(y) = -2.44/ ( ) = = meget lille effekt