Kvalitetskodeks for Realkompetence i Danmark DFS Forum for kompetencer den 7. september 2010 Nationalt Videncenter for Realkompetencevurderinger.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Advertisements

IKV i den politiske kontekst
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Socialtilsyn Midt Informationsarrangement Januar 2014.
Realkompetence i NVR - Kvalitet, status og initiativer
Landsorganisationen i Danmark Kompetenceudvikling til tiden K onference 5 oktober 2011 Målrettet kompetenceudvikling af arbejdsstyrken – forudsætninger.
Styringsnetværk som middel til at skabe lokal og kommunal udvikling
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Realkompetencevurdering i Danmark
Projektets highlights ved Ivar G. Frederiksen projektleder.
Hvad er et nationalt videncenter? Centrene er knyttet til CVU-erne/professionshøjskolerne Centrene er støttet af Undervisningsministeriet i en tidsafgrænset.
Motivation for forandring, læring og IKV/RKV
Nogle udgangspunkter, begreber og principper for at anerkende realkompetencer.
E-værktøjer og realkompetencer - betydningsfelter og dilemmaer
RKV-arbejdsgruppens rapport om anerkendelse af realkompetencer DFS’ realkompetenceforum januar 2012/RJ.
- et udviklingsprogram om forsøg med kompetencecentre Voksen- og efteruddannelse i centrum VEU-årsmøde 6. April 2006.
Et projekt i Beskæftigelsesafdelingen (BA) på Københavns Fængsler
Perspektiver på voksen- og efteruddannelsesområdet
Hvad er realkompetencevurdering?
Undervisningsministeriets realkompetenceredskab til ’tredje sektor’
Uddannelseskonference 9. november 2012 Katja Kayser Koncerndirektør, Region Hovedstaden 9. november 2012.
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Reflekteret praksis og kvalitetsudvikling i Blå Kors - hvad er det lige, vi skal med en Forskningsafdeling?
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
1 Marianne Tewes, Hjertecentret Implementering af en klinisk retningslinje – effekt af et uddannelses- & træningsforløb for erfarne sygeplejersker Dokumentationskonference.
Kvalitet og etik i arbejdet med anerkendelse af realkompetencer
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Institutionel struktur og organisering Ulla Nistrup,
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Velkommen 2. seminar om Planlægning af realkompetencevurderinger Den 18. marts 2010 Silkeborg HS.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Velkommen Første seminardag om RKV Den 23. februar 2010 i Silkeborg.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Kommentar til Stenlunds afhandling Anne Marie Dahler, UCL og NVR.
Velkommen til konference: Samspillet om anerkendelse af realkompetencer Den 5. november 2012.
Hvad er det gode skolelederliv?
RKV-Seminardage 2010 KOMPETENCEmidt 4. seminardag d. 26. august: institutionel struktur og organisering Hvordan er arbejdet med IKV prioriteret, forankret.
Udbredelse, barrierer og gældende praksis for anerkendelse af realkompetencer Den 12. marts 2009 Ulla Nistrup og Anne Lund NVR.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
DPU – Aarhus Universitet
F REMTIDIGE OPGAVER FOR PÆDAGOGISKE KONSULENTER PÅ DAGINSTITUTIONSOMRÅDET Faggruppeudvalget for pædagogiske konsulenter i FOA FOA - Pædagogiske konsulenter.
Præsentation af studieordning /vejledning. Studievejledning 2 Modul Vf8: Mentorskaber og mentorordninger ECTS-point: 5 Læringsmål: Viden Skal have indsigt.
Sæt medarbejdere, fag og opfindsomhed fri – innovation? LO’s arbejdsmarkeds-, uddannelses- og erhvervspolitiske konference 25. november 2014 Pia Gjellerup.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
Familiecentret Projekt GOD FÆLLES PRAKSIS. Familiecentret Holbæk Kommunes vision: Der er noget, vi SKAL og der er noget, vi VIL….. vi VIL…..
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Hvad er det gode skolelederliv?
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
digitaliseringsstrategi
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Vidensbaseret praksis i botilbud
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Oplæg om den styrkede pædagogiske læreplan V
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Ungdomsskolen 2021 MISSION
V. Tilsynskonsulent Anja Bechgaard.
Valideringsarbejdet i Norden og Europa Erfaringer og udfordringer
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Det kompetente Nordjylland
Barnesyn og børneperspektiv
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Kvalitetskodeks for Realkompetence i Danmark DFS Forum for kompetencer den 7. september 2010 Nationalt Videncenter for Realkompetencevurderinger

Kvalitetskodeks - formål •At styrke og kvalificere arbejdet med anerkendelse af realkompetencer i Danmark. •At bidrage til sikring af niveau og kvalitet gennem pålidelighed og gyldighed og dermed skabelse af troværdighed og tillid. •At understøtte samarbejde om arbejdet med realkompetencer mellem forskellige aktører. •At bidrage til udvikling af begreber og forståelser i teori og praksis af det samlede område •At understøtte udviklingsinitiativer og kompetenceudvikling Nationalt Videncenter for Realkompetencevurderinger

Kvalitetskodeks – forankring •Samarbejde mellem interessenter som forudsætning: –Arbejdsmarkedets parter –Undervisningsministeriet –Andre organisationer –Uddannelserne –Tredje sektor mm. Nationalt Videncenter for Realkompetencevurderinger

Individet Kvalitet – værdi Politik Organisationer Uddannelser VirksomhederTredje sektor Samarbejde mellem interessenter Top – down Bottom – up Nationalt Videncenter for Realkompetencevurderinger

3 elementer i arbejdet med et Kvalitetskodeks •”Den anden vej” og samarbejdet herom En beskrivelse af ”den anden vej” forstået som den samlede vej for anerkendelse af realkompetencer. Herunder en afdækning af aktører, som indgår i arbejdet og en skitsering af samarbejdsmuligheder. •Indholdet i et kvalitetskodeks. Udvikling af en model for et kvalitetskodeks med opmærksomhedspunkter. •Organisering af det videre arbejde på kort og langt sigt. Interesseafklaring og skitsering af samarbejdsmodeller om opgaver vedrørende kvalificering af arbejdet med realkompetence. Nationalt Videncenter for Realkompetencevurderinger

Kvalitet & etik •Brugeren/ individet bør sikres en rimelig ensartet behandling •Virksomheder og organisationer skal kunne være sikre på kvaliteten af processer og vurderinger i anerkendelse af realkompetencer •Værdi på trods af diversitet og forskellighed pga. forskellige kontekster, uddannelsesområder, uddannelsesniveauer og kompetencebehov Nationalt Videncenter for Realkompetencevurderinger

SamfundsperspektivOrganisationsperspektivIndividperspektiv Kvalitet Nationalt Videncenter for Realkompetencevurderinger

Vidensbasering & kompetenceudvikling Nat. & Int. perspektiver og erfaringer Metoder, der betyder validitet & pålidelighed i alle processer Klarhed mht. begreber ift. RKV/ ARK Gennemsigtighed i alle aftaler og sagsgange Individet i centrum Bæredygtighed Troværdighed & legitimitet Livslang læring Kvalitetskodeks for Realkompetence Nationalt Videncenter for Realkompetencevurderinger

Centrale problemstillinger •Hvordan kan et kvalitetskodeks have værdi for interessenter og aktører? •Hvordan styrkes sammenhængen mellem anerkendelse af realkompetencer og livslang læring? •Hvordan kan der skabes større grad af bæredygtighed i arbejdet med realkompetence? •Kompetenceudvikling (uddannelse?) Nationalt Videncenter for Realkompetencevurderinger

Det videre arbejde: prioritering & organisering •Hvordan samarbejde mellem interessenter og aktører: arbejdsmarked, virksomheder og uddannelser, organisationer & UVM •Et overordnet kvalitetskodeks med flere ’specialiserede under-udgaver’ tilpasset de enkelte uddannelsesområder? •Dynamisk. Et netværk. Hvordan & mellem hvem?  proces. (NVR er parat  ) •Afventer resultat af Lovovervågning  UVM Nationalt Videncenter for Realkompetencevurderinger