Efterkrigstidens problemstillinger

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
DOMSTOLENE & KRIMINALITET
Advertisements

Oplysningstiden.
Bestyrelsens overvejelser om LOS' fremtidige arbejde Bestyrelsesformand Kim Simonsen.
Der var engang et ældre ægtepar ....
"Ting er ikke altid det, de synes at være."
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Maritim Miljøstyring HVAD ER MILJØSTYRING (ISO 14001) ?
Irak Krigen.
Indholdsfortegnelse Kendte der er blevet mobbet som unge.
3 Historier fra det virkelige liv
Hvordan kan du arbejde med meningsfuldhed?
Indhold Problemstilling Virkemidler Hvem stoler vi på?
Søren Thorlacius-Ussing
Demokrati & Menneskerettigheder
En guddommelig vækkelse (4), Salomo
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
Å.
Hvorfor mistede jeg mit job?
Irak.
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
Livets Ord September 2009.
……………. Livets centrum. 1.Mosebog 11:1-9 Hele jorden havde samme sprog og samme tungemål. Da de brød op mod øst, stødte de på en dal i landet Sinear, hvor.
Sidste søndag: En holdbar standard for livet: Guds lov
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Kapitel 6 – nogle citater og overvejelser.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
Joken, der bringer dig held!
Kvinderne i Kvinder i 1900’erne havde meget få rettigheder og absolut ingen politiske. De havde en meget stereotyp rolle – hvis gift så husmor.
Gud trøster dem, der venter med forventning.
Borgerkrigen i darfur..
Samfundslære: Styreformer
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Bespisningen af de fem tusind Da apostlene vendte tilbage, fortalte de Jesus om alt det, de havde gjort. Han tog dem så med og trak sig tilbage til en.
»En mand havde to sønner
Dolken Tove Ditlevsen, 1963.
Den barmhjertige samaritaner Da rejste en lovkyndig sig og ville sætte Jesus på prøve og spurgte ham: »Mester, hvad skal jeg gøre for at arve evigt liv?«
Virker vi sammen? - Regionalsamlinger, februar 2011.
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Tilgivelse.
Lidelsens problem (teodicé)
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
1940 USA var ikke med i krigen. De var for langt væk fra den. De havde travlt med Depressionen efter 1. verdenskrig. De var derfor neutrale i starten af.
Vi tror på Jesu genkomst kap.7.
USA’s højesteret og love omkring adskillelse.
De 5 B’er Brødrene Bønnerne Bibelen Brødet Badet
Kampen om troen, kap.6.. Daniel 6:1-6 Dareios besluttede at indsætte satrapper over kongeriget, hundrede og tyve fordelt over hele riget, og over dem.
Den barmhjertige samaritaner
Samson Og Dalila.
Ap. G. 2:37-47: Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend.
Koreakrigen (1950-?(Uofficielt 1953)
Enhed. Klynge/ Netværk Vidnefortælling (anvendes på Område- og BUF-niveau) En fortælling om de ledelsesmæssige faglige overvejelser og nye handlingsperspektiver.
Introduktion til Den Kolde Krig
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
Apartheid Adskillelse på dansk…... Sådan begyndte det…
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
HANS CHRISTIAN ØRSTED Lavet af: Emil og Astrid. FAKTA OM H.C ØRSTEDS LIV Hans Christian Ørsted han vidste ikke hvad han skulle bruge sit elektromagnetismen.
FN´s verdenserklæring om menneskerettigheder
FN´s verdenserklæring om menneskerettigheder
Augustoprøret 1943 Augustoprøret startede ved at det gik dårligt for Hitler og hans forbundsfælde Mussolini mistede magten i landet. Da der kom så mange.
Tidslinje Murens fald.
Hvad ville Jesus sige, hvis han havde set ”House of Cards”?
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
En lille morgensang
Ofre og gerningsmænd Overemne: Holocaust.
Da Israel var i Ægyptens land 1, S1
John. 20:31 Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn.
Præsentationens transcript:

Efterkrigstidens problemstillinger Dødsstraf i Danmark Efterkrigstidens problemstillinger

Dødsstraf i Danmark – Historisk set Fremgang i 1500 tallet Loven rettede sig efter moseloven Man fik dødsstraf for: Manddrab – Talionsprincippet: ”Liv for liv.” Sædelighedsforbrydelser Tyveri Trolddom

Dødsstraf i Danmark – Historisk set Christian 5. indførte: ”Chr. 5. danske lov” Majestætsfornærmelse Homoseksualitet Man trappede ned på brugen af dødsstraf i 1700 tallet Præster blev sure, fordi det brød deres tro Dødsstraf blev afskaffet i 1930 Men den sidste henrettelse blev udført i 1892 I Horsens statsfængsel

Dødsstraffens genindførelse Blev genindført efter 2. verdenskrig Det var planlagt før befrielsen Få stemte imod dødsstraf i folketinget Kun 2 argumenterede imod genindførslen Gallup spurgte i 1945 folket om deres mening med henhold til dødsstraffen: Mange var for dødsstraf til: Hipo, Gestapofolk og stikkere Nogle var for dødsstraf til: Værnemagere Få var for dødsstraf til: Feltmadrasserne

Hvorfor ? Frygt for de lange knives nat Når folk selv går ud og slår formåede forbrydere ihjel. Man kunne ikke lade de værste forbrydere få en chance for at møde sine ofre igen. Birkedal

Ib Birkedal Hansen Blev henrettet som den sidste i Danmark i juli 1950 Tog til Tyskland i 1943 Arbejdede for gestapo i Hamborg Blev derefter tolk for gestapo i Kbh. Steg hurtigt i graderne Pga. hans voldsomme afhøringsmetoder Fik flere og flere folk under sig Dannede i 1944 - ”Birkedal-gruppen” De torturerede en masse og myrdede sikkert 28 personer Efter krigen opførte han sig som sindssyg Man må, efter dansk lov ikke henrette en sindssyg Blev henrettet som den sidste i Danmark i juli 1950

Flemming Helweg Larsen SS – Kriegsbereiter og journalist Myrdede i 1943 redaktør på B.T. Carl Clemmensen Dødsdømt for 1 drab i 1945 Henrettet d. 5 januar 1946 som den første Medlemmer af birkedalgruppen fik kun fængselsstraf til trods for flere drab i 1948

Alternativer? Findes der et alternativ til dødsstraf? Retsopgøret i Sydafrika, Apartheid. Først sikrede man sig at de var skyldige. Så fik de et ultimatum: Man kunne indrømme i detaljer og gå fri Eller benægte, og få efter den gamle strafferamme.

Var dødsdommens genindførelse i Danmark iorden? Folket havde hævnlyst og skulle tilfredsstilles. Havde man brugt alternativet i retsopgøret ville folk nok ty til egne midler (de lange knives nat). Regeringen var på en måde tvunget til at gøre det. En præst sagde: Det er godt at henrettelserne bliver udført om natten, for hvis man gjorde det om dagen, f. eks. På rådhuspladsen, så vil der kun blive udført én henrettelse, pga. protester.

Kan det ske igen? - Terror DF ungdom og Venstres ungdom siger at det er en umulighed, grundet: Danmark er bundet af konventioner og internationale samarbejder Geneve konventionen, FN osv. Vi er i dag mere bevidste om frihedsrettighederne Vi er i dag, grundet globaliseringen mere obs. på sådanne situationers genopståen. Vi skrev til alle partier i folketingets ungdomsafdelinger, men kun ovenstående gav svar.

Filmen Og nu til… Sådan udførtes henrettelserne. * Bemærk at henrettelserne blev udført om natten.