Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

1940 USA var ikke med i krigen. De var for langt væk fra den. De havde travlt med Depressionen efter 1. verdenskrig. De var derfor neutrale i starten af.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "1940 USA var ikke med i krigen. De var for langt væk fra den. De havde travlt med Depressionen efter 1. verdenskrig. De var derfor neutrale i starten af."— Præsentationens transcript:

1 1940 USA var ikke med i krigen. De var for langt væk fra den. De havde travlt med Depressionen efter 1. verdenskrig. De var derfor neutrale i starten af 2. verdenskrig.

2 1941 pearl harbor blev bombet af japanerne den 7. december. Dagen efter erklærer USA krig mod Japan

3 1942 Slaget om Koralhavet. Et af vendepunkterne. Første gang hangarskibe kom i brug. Slaget om Midway. USA afviser Japan. Anses for et af de vigtigste søslag i 2. verdenskrig.

4 1943 Slaget om Guadalcanalen. Varede både fra Afgørende slag i stillehavskrigen. 7 slag der ikke havde nogen vindere. Japanerne kunne bare ikke erstatte de tabte. Det kunne USA tilgængæld.

5 1944 Befrielsen af Frankrig. Hård kamp hvor Tyskland kæmpede hårdt. Tyskland pressede på i offensiven. Tyskland blev til sidst besejret i Ruhr hvor de blev omringet.

6 1945 Tyskland kapitulerer, da Hitler skyder sig selv, da alt ser ud til at gå tabt. Hiroshima og Nagasaki bombes, mange tusinde dør.


Download ppt "1940 USA var ikke med i krigen. De var for langt væk fra den. De havde travlt med Depressionen efter 1. verdenskrig. De var derfor neutrale i starten af."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google